Tuesday, June 26, 2007

fever.

i dont work today. got fever. not feeling very well. i hate it. cant sleep. after bergayut wif sumone. i tot i can get nice sleep and dream sumthin dat can cure maself. but duh. im getting "teruk". now 8 in da morning. still taley tdo. perut semcm. nk mkn ponstan la. another 2. terus pejam. hope so.

Monday, June 25, 2007

<3 today!



i just luv ma new hair cut. and dont ever ask me "eh ofa why u cut ur hair. better u keep it long" duh i hate long hair. it makes me uncomfortable and it just not me. i tried so hard to keep it long but finally the result is still short. gile susah bela rambut.

oh be4 lupa. semlm hang out ngan nila najwa. yeah miss her so much. we talked alot of thing. yeah xspecially about guys. haha. as usual la najwa meluahkan perasaan. seme die cite. bile bab aku cite die buat buat tadengar. ye tape la. aku saba. (ceh)

kami tgk surf up secara percuma. okey je cite tuh. aku ske je. since tgk happy feet terus ske penguin. tgk surf up ske juga. suka suka suka. sgt suka. cute cute rasa nak pijak pastu makan. nyum nyum

oh! neway cik heri. i post dis blog becos of u. so make sure u read it! kalau tak...

Saturday, June 23, 2007

bi bi que





gamba kt atas ni diambil masa bbq kt umah buzzy kt pandan indah. memula aku mmg malas nak mampus pigi sana. bukan ape. tah mcm males. teruk kan aku. tp sampai sana mcm biasa la. aku mesti hepi gile jumpa kwn. mkn2. gossip2. gelak2. ramai juga peeps yg dtg. semua close friends a tp aku ade bawak bani sama sama. pasal lama tak jumpa die. kt sana layan shisha, mkn ayam, mkn daging, mkn spaghetti. wah tahniah la shahid@tuah mmg power a die masak. mcm kagum2 ayam a ngan die. aku ngan dinie dtg mmg dtg bawak perut je a. hik2.

deeba, buzzy, dinie, devon, bani, pitt, zack, tuah, k, low, kwn low, kawan pitt 3 org. dn same org yg dtg, i love u all. ceh
mummy buzzy mmg cool gile. luv u auntie!

Thursday, June 21, 2007

candy girl

hai kawan,

hari ni aku nak cite pasal shot. maksudkan aku shot dkt tempat kije aku. aku sekarang ni asek dpt jadi candy girl je. jaga candy bar la. popcorn girl la konon2. annoyed gak. tp aku tatau apsal la candy bar ni menjadi rebutan cro's len. aku taske pun. aku lebey selesa di ticket box. oh ticket box how i miss u so much. (dulu menyampah okey)

since jadi candy bar mcm mcm bahana aku dpt. kena pisau hotdog, tgn melecur, saket perut gastrik, salah kire det, salah kire stok. urgh. semlm nye kes la. mcm mcm hal. mcm nk nanges. sedey rupanye jadi candy girl.

transformer nak kua dh. 28hb june midnight show. so sape sape nak beli tix tu sila inform awal okey. baru aku ley booked kan sit bes bes. jgn memekak nanti pasal dpt depan2. ade mkn kaki aku nanti. (ingatan pada faliq) "lik nko dtg awal okey. nak booked byk2 ni aku taley nak ske ske je"


kepada kawan kawan tatau apsal tahun ni birthday aku terasa nak adiah. haha. nak juga. at least satu. dan aku tanak toys or teddy bear. aku dh byk. asek dpt toys je. aku dh 21 dh!

Monday, June 18, 2007

pirates of carribean

customer 1 : kak kak, piret od colobron 2 org kak.

aku : huh? ape dik?

customer 2 : amoi, itu pi, ra, tes itu ade pukul brapa?

aku : huh? sowi?

customer 3 : itu celita sotong2 itu sekalang ada ka?

aku : huh? sotong?

customer 4 : keribin 4. dua kanak2 3 dewasa.

aku : cite ape kak?


haih.. mcm mcm la.

Saturday, June 16, 2007

200 pounds beauty

selamat petang.

baru balik kije ni. tak tuka baju tak cuci muka. terus on pc. heh. tah ape je dicarinye. memula mcm biasa la aku on ym. tgk sape sape. hm mcm xde sape. tatau apsal aku mcm excietd nak belanja org tgk wayang bisuk! ye, aku off bisuk. nak tgk fantastic4 nak tgk tix 5inggit je. (kids) heh. tgk tempat bekerja mmg boley kawteam baek punya. so mcm nak belanja kawan saje. (walaupun aku tade det)

tadi lepas abis kije (10-5) terus mcm busan menyelinap masuk cinema 5 tgk 200pounds beauty. mmg lama dh nak tgk. plan nak tgk wyg asek tasempat je. tadi sempat tgk 30minit nak abis. meleleh juga mata. walaupun cite kelaka. wah seronok ye. suka. sgt suka. sgt kelaka. sila tgk.

sinopsis 200pounds beauty : perempuan gemuk dn hodoh tp bersuara lunak seringkali menjadi penyanyi back up. kire perempuan santek pakai suara die la. tetibe mcm terasa dipergunakan lalu membuat plastic surgey dari kepala sampai kaki. jadi perempuan santek dn bersuara lunak (pakej baek punya) lalu jadi artis glamour. tuka nama tuka attitude. lupa diri kejap itu pun tasengaja. kire perempuan ni baek la. akhirnye dia mengecapi bahagia la. tp best la cite die. pengarah sassy girl ma. sape tgk sassy girl mesti tau cite ni kelaka punya. okey lo.

soundtrack die pun best wo. maria ave maria and beautiful girl. nak cari ah.



Friday, June 15, 2007

(:

hai kawan,

honestly since dh mcm xde relationship ngan die. mmg aku tak rasa mcm nak cari yg len. ye mmg aku tunggu. tunggu dn tunggu. tp mcm xde pape respon. so aku rasa mcm bodo je aku tunggu. so maybe die pun mmg xtak rasa mcm boley "jalan" mcm biasa. mcm ada atau tade same saje. aku je kot rasa len. kekadang bile pk balik. sedey juga. nanges juga. tp mmg patut pun die buat mcm tuh. padan muka aku. tp aku sedey. ye mmg aku sedey.

tp lama lama aku rasa mcm hina plak bile die buat mcm ni. yela. mcm xde jawapan pape. tp tape la. aku dh faham la skang. sgt faham. terima kasih la buat aku faham walaupun xberkata-kata. tp aku minta maaf juga la. sebab aku tau aku byk buat salah. minta maaf ye.

aku tau "dia" baca ni. tak sekarang mungkin nanti. so aku dh tapenah sentuh pasal ni. pasal mungkin aku dh malu. mungkin dia juga dh penat. so tape la. life must go on. aku harap "dia" happy la. aku tau "dia" happy.

so aku tatunggu lagi.. i let u go..

Saturday, June 9, 2007

hye palik and see ya.


okey dh mcm bape lama tabukak blog. even kalau on pun mcm nk tanak je. penat! ye penat. bru a aku tau mcmana penat kije. hm semlm faliq dtg. yep tgk ocean13. cite tu tak okey. mengantuk. tp lagi setgh jam nak abis best la. ape la. mungkin aku taberapa admire pelakon die. setakat brat pit la. ala menyampah aku. tp faliq mcm enjoy the show. die pikap aku lambat. cibai lu brader. ahaha dinie sekali. fun! masuk masuk dh kena pukim** ngan faliq even yg lambat tu die. tp tape. kami mmg expert bab bab rapping ni. so otw gie tgk wayang. faliq excited cite seme yg terbuku kt dlm kepala otak die. mcm biasa la. seme benda die seme aku tau. pasal aku je tade tau. hahaha. mmg tak a weh. sikit sikit ley la. abis je wayang kami mkn mcd. lepak2 cite cite ske ske until 2 pagi. balik seludup2 kang mak jaga. haha semlm mmg best!!!! tp satu je tabest. aku shot 20ringgit. urgh. babi.

hari ni? jaga tix box lagi. aku pun tatau apsal aku ngan tix tu mcm xley pisah. ade mcm muka ticket ke aku ni. cis.

penjelasan kepada ronna kenapa sy tak pigi kuantan adelah kerana.... sy kena menjadi baby sitter dat day. anak paksu sy. sian sy. sy nk pigi. :(

Tuesday, June 5, 2007

boddo ni

urgh angin. dh dua kali aku type pepanjang ley mati connection so xlepas post. maleh nak layan. nanti je aku type.
oh! hari ni my 2nd day. kije kt tix box lagi. tadi aku bukak kaunter. own id. pepagi buta first customer dh spoilt mood aku gile babi.



cine kongkang : "do you have any tix for pirates tomorrow?"

ofa the great : "yes, we do have a tix, so what can i help u"

cine kongkang : "okey. can give me tix for pirates at 830pm for 2 kids and 2 adults"

ofa the great ; "here ur seat. issit okey? or do u wanna change? "

cine kongkang : "nuh. its okey"

ofa the great : "okey i repeat ur order... bla.. bla.." (kuat2 okey aku repeat)

cine kongkang : "okey thx"





tasampai 10 minit. die pigi kt kawan sebelah kaunter aku ckp. "eh sowi la. nak beli spiderman punya cite bukan ni pirate ini cite" sah sah kawan aku tunjuk aku. pastuh mcm salah aku. pastuh mcm aku dh punch aku plak kena cover. pastuh aku sedey. tade mood. bukan pasal shot tu pasal aku rasa mcm loser plak. first customer aku dh shot. yg cine kongkang tu bodo. nak order betul2 la. tp pastuh mood aku baek balik pasal sir kata tix ley refund. haha kalau tak aku tepaksa paksa mak aku ngan adek aku tgk cite pirates. and today aku tak shot la. haha sale aku rm1082 amcam. bes x aku? seb baek dulu aku amek acct. ye dak palik?

Monday, June 4, 2007

in love. shit!

hari ni 4th june. yela. aku start kije today. if u ask me did nervous. oh! hell yes!. dari semlm i cant sleep. i cant eat. aku mcm org nak pigi mati bisuk. ke hulu ke hilir. obvious okey. aku tatau apsal aku tetibe mcm nervous nak mampus. padahal aku nye excited nak mampus nak kije. tetibe ade perasaan mcm aku tanak kije. tetibe ade perasaan mcm TAKUT. uwaaa what happening too me. im changed. im different. im special. im superhero (tetibe) pengaruh heroes. oh! isaac mendez, i love u. damn it. how come theres is someone dan so can melt my heart. and it just so not in reality. sob sob. ah takire. nak isaac mendez. sumwone can paint the future. oh please! paint me. hahaha

mika : love today (so tetibe)

Saturday, June 2, 2007

art or beauty?

heh maybe ape aku taip kali mcm agak2 emosi sikit. tp tah la. dari semlm aku terasa mcm ape beza art and cantik? duh. art is art. beauty is beauty. doesnt mean if sumthin is beauty and u can call is an art. hello. wake up fool. i knoe dat im not dat expert with thingy dat call art. but im learned about it since i was 7 years old and until now. hm tasemestinye ape yg kte ade kte perlu tunjuk kat semua org. every single work dat u have done must be have some value. i mean like ur own value. not everyone can share it. issit?



hm bukan la nak luah perasaan nak boikot some people. just please la. jgn la beriya dn berangan x kena tempat. malu sikit. sekali tanye principle of art pun belum tentu boley jawab. so dont act like u kinda master of it. bukan nak ckp org. tp tah la. relax relax dh la. jgn malukan diri sendiri. buat org gelak je. so kanak kanak. tp standard la. kena jadi cool baru ramai kawan ek? duh.



insiden ni start bile aku bual ngan cousin aku dia dh tua dh. die setiausaha pelukis bhgn hulu langat, sel. aku jumpa die pasal nak minta die mcm join or sponsor ade la satu event ni kawan aku mcm organised. cos for the last minutes doang tade sponsor.yg saket ati nye. mana crew2 yg sibuk menebeng tu. semua stok nak glamour je. ceh. kat event tu plak yg di panggey art fest tuh nak kan painting sesape. i mean like fine art nye type. so aku mcm teringat yg cousin aku ni ske buat painting. last 2 months ke awal tahun ni aku taberapa ingat. die buat exhibition kt shah alam. dlm bual2 dgn die. kiri bincang2 la. tetibe die menceritakan kekesalan yg dia agak kecewa ngan remaja2 skang yg tatau value of art. ckp beriya. tanye one of the painter satu pun xley jawab. die kata susah nak cari pelapis skang. tgk sape malu. aku gak kena tempias2 nye.



so kt sini aku nak ingat kan diri aku. belajar betul2. buktikan remaja skang ni bukan semua berangan. ade gak boley pakai. so sape sape terasa tuh padan muka la. dn nak benci aku teruskan. sebab aku dh pun bencikan korang.

Friday, June 1, 2007

watercolor

aku lukis gamba ni sampai nanges nanges. lecturer aku haram xske. (babi). over dose kt water color lect aku ckp. ala. aku excited sgt, standard a. tp sumpah aku ske gamba ni. eventhough x bagus. tp aku rasa ni kije aku paling sedey aku penah buat. siap aku frame lagi. gamba ni seribu satu makna. material : watercolor & chinese ink. bisuk nak beli sketch book. pen. and marker. jgn lupa.