Sunday, October 14, 2007

shit happen everywhere.

first of all "selamat hari raya" to all ma beloved friends. minta maaf dari hujung kaki sampai hujung rambut if sy ade menyakitkan hati, berprasangka buruk, tatepati janji, or telepas ckp. seme yg buruk dtg dari sy dan yang baek baek seme dari Allah. :)

sem ni betul betul mencabar. dari subject, assignment dan kwn kwn. ye kwn kwn. kekadang mmg la kite rasa. "ala lepak a.. mampus la diorg.. tade kwn pun tape boley idup ape" mmg. tp.. kte mmg perlu kawan. bukan la utk menempek kan. tp lazim manusiakan mahukan peneman.

tp kan sedey la. sy pelik, since study uitm la rasa nye mcm mcm kawan sy jumpa. mahu yg penipu, pelakon, penyangak, pengacau mahupun penyanyi.. hmm tah la.. kekadang rindu kawan kawan lama. bertuka tempat belaja, bertuka kawan pula.. bukan bertuka cume bertambah.. yang pelik pelik pula tuh..

alkisah bermula, 2, 3 hari sebelum rasa.. tetiba sahabat sekampung berkunjung ke rumah. ala standard la before raya nak bual bual, gossip gossip. boleh terkeluar cite sy.. die kata ade org kata sy drug addict. and dare to stold ma mum belonging just to buy drugs. wow. honestly, dgr terus gelak. tatahan. tp lama lama sedey plak. tatau la usul dtg dari mana. tp rasa nye ade suspek nye. cume sedey.. nape je.. depan je mulia. kawan sampai mati la. susah senang sama la. haih tah la..

itu baru kisah tuh, ehem ade kisah lagi, kisahnya pasal groupmate sendiri.. nama je group, tp seme kerja sy lakukan mahu dari photoshoot, sampai la nak interview, powerpoint and presentation.. kononnya dh minta maaf la, sowi la ofa, tasengaja la, tabuat lagi la, ofa tebaek la. last last tade usul juga nama sy kena jaja ngan graphic depart. yang sy la jahat, sy suka buli org, suruh buat kerja sikit taboley... haih sedey.. sebaek la hari raya.. malas nak bising bising.. tp sy sedey.. kenapa sampai jadi mcm tuh..

fatemah kata, nama org selalu buli sy.. pasal sy lembut hati sgt. cepat sgt percaya org.. maafkan org.. haih.. being nice pun salah..

roomates kata, "ofa kecik itu pasal kena buli..." habis dh tinggi ni je nak buat ape?

what should i do now? tuka kelas? ignore them? i still have 1 year before graduate. lama tuh kalau environ. mcm babi. betul tak kwn kwn.

sy rindu mmu.....