Wednesday, December 24, 2008

Jobs

sy keseorgn di mcD equine park, motif : nak online. umah sy dh 3 bulan tabyr streamyx. heh jgn tanye sy apsal tabebayar. tanye fad! neway disebabkan kepayahan utk berhubung menggunakan internet. menjadi kesukaran utk sy melakukan aktiviti seperti; stalker blog org, cari kerja, bukak pet finder, shopping online, research utk latest task, download muvie, tv series, n lagu2


maybe lepas krismas baru internet umah leh pakai balik. itu pun mungkin selepas memujuk rayu, merintih cium kaki ayah sy utk meminta beliau membayar bil tersebut. actually, boleh je sy buat phone call sekarang utk suruh ayah bayar dn membuat alasan yg sy payah utk mencari kerja pasti beliau ngan pantas membayar bil tersebut tp malas la nak direct sgt. nampak sy seperti anak yg suka mengarah2. jadi kena ade sikit drama. tala disyak wasangka.


isnin ari tuh. sy telah pergi ke 1st interview of my life after abis study ni. company tu nama Garden Silk Marketing. company ni amek tender design tie & scarves, okela company ni environment office mcm dlm drama-drama melayu. ala ala korporat la. boss pun best, mcm baek ati. mcm la. nanti tatau la. chances sy mmg besar tp tanak la confident sgt. tp yg tabest die suh sy design scarves utk bank negara as a test yg sy ni advanced dlm ilustrator dan kreatif kepala otak dlm memerah idea. tp sekarang ape haram sy tabuat. cume sy dh research ttg bank negara dn logo mereka. logo tamenarek langsung oke. standard gov.

td sy dpt satu phone called dari kelly apelancau tah. dari astro suh dtg interview on friday sharp at 9.30am kat KL. urgh.. lepas usha emailed yg die bg utk preparation. korang taw ade ape? test utk math & eng. eng orite lagi. math? Pelancau~

Thursday, December 18, 2008

Dean's List

i just check out my result and congratulation ofa u got a straight A's and again ure in a dean list..

but i'm not happy wif it.. theres sumthing missing..

when, I CANT FUCKING PRINT MY MINI TRANSCRIPT

p/s; pls uitm, do ur work fast! it just fill the fucking transcript wif my fucking result. dats it. oh gosh! really need dat bloody transcript.

Pain Killer

masuk hari ni dh dua hari gua period. semlm first day, mmg gile gile punya saket. actually, gua bukan jenis tejebak ngan saket senggugut ni. tp tah la sejak dua menjak ni mana berjangkit tah, gua start kena senggugut. tp bukan stok senggugut manje2 ni. ni senggugut membunuh namenye.

result supposed keluar semlm, tp uitm delayed till today. but den tadi sy check2 tade juga, ape uitm ni tade calender ke? kalau ye pun malas, beragak la sikit. jgn suka suka memainkan perasaan org. gua dh excited nak check. siap saket2 perut neves lagi tunggu loading. alih2 maaf masih dikemaskini. ade gak yg kena carut ni kang.

hm gua takeje ari ni. dan gua tade rase nak keje pun buat masa terdekat ni. gua nak lepak je. sebab kalau gua lepak gua tapakai duit. sebab skang mmg gua tade det. tengah tunggu scholar gua. hee. cite pasal det ni, kan gua dh abis dip, tp det biasiswa gua ade 1 sem ke 2 sem tadapt lagi tasure bape sem. sebab yg gua ingat gua start dpt det tu start sem 3. so ape nak buat ngan det lebeh? hee lu pepaham la sendiri.

memandangkan gua tade keje skang. gua ingat nak tuka la skin blog gua ni. tetibe gua rasa tamatang plak blog gua ni. tahun depan gua dh masuk 23 tahun. takan blog gua mcm budak 13tahun. ye dak?

Tuesday, December 9, 2008

Meow Meow

tibe tibe rasa nak kucing, sebab rindu dgn nemo & knoebees. =(

Monday, December 8, 2008

Hepi New year!

selamat menyambut tahun baru kepada semua umat islam dan selamat aidil adha juga. suke ngan tahun baru anda? heh

ari ni gua kerja, iye raya2 pun keje baru dabel beb. family sy dh selamat pulang ke kampung menyambut hari raya. sy tinggal bersama kakak sy saje. pagi tadi bgn awal solat subuh kemudian niat tdo balik terbantut bile terdgr sayup2 seperti khutbah subuh pulak dari dapur. terus tajd nak tdo. takut plak kena simbah kari kat muka. raya kan amek keberkatan la bgn pagi buat buat kemas umah. walaupun sebenarnye asek kehulu kehilir je tabuat amende. propaganda org kata.

okey la kawan; sempena tahun baru ni tentula sy menharapkan sesuatu yg baek baek sahaja, dan sy juga mengharapkan korang dlm keadaan yg baek baek je. mcm nell; sy harap die grad dgn cemerlang sapik; lulus semua subject dn cpt2 grad faliq; semuga mendpt gf yg solehah juna; semuga dpt kerja yg sgt2 kena ngan jiwanye jadi beliau akan cpt kawen bani; semuga rambutnye pjg dgn terurus ; bob+yna; semuga kte takan putus persahabatan and last but not least mr. hong ; hope we'll be together wif hepi ever after. mwah (euw)

Tuesday, December 2, 2008

Tag!

tade sape tag sy. sy yg silap, sy ingat nell tag sy benda alah ni. rupenye die tag sy yg kat bawah. tp alang-alang sy gigih dh amek pic dulu. gelojoh sgt. sy buat je la.

RULES
1. take your bag, be it hand bag, man bag, sling bag or any other bags that you put your stuff in
2. take everything out and put it nicely around the bag
3. describe the items found in your bag
4. let the readers judge
5. see whether their prejudgments about your personality are correct or not.



1. paris hilton & morgan perfumes, bought it at sarawak during my jolly holly vacation wif family last semester break. mmg bawak kehulu kehilir. i love to smells good all the time. eat me! wtf?

2. silky girl loose powder, yg color brown tu lip gloss dari cosway tapakai sgt pun mcmana sesat dlm handbag tah, lagi satu tuh lip gloss lip ice. yg ni selalu gak pakai. lipstic gua tapandai pakai. yg ni sedap sikit. leh jilat2

3. cermin mata sy, miss sixty. ye gua rabun! spec ni ade sentimental value sikit. ayah sy belikan pasal sy DL last two sem. syg ayh! dis sem kalau DL lagi nak ape ek??

4. yg ni penyepit rambut dan bawah die getah rambut. apsal ade benda ni skang gua pun tapaham. pasal sy dh potong rambut. sebelum sy potong rambut. sy mmg memerlukan benda ni. panas beb.

5. oh yg ade keychain adidas tu kunci umah, yg lagi satu tu kunci kete. kunci kete tu penting sebab satu lagi tu pemicit gate so kalau ade kunci umah tade kunci kete taley masuk umah. kene panjat pagar. larat kau?

6. hp gue, tp yg nokia tu batt die biol sikit. asek mampus je. charge 2 mlm, pakai 2 jam je. yg LG tu byk sejarah nye. sy ni mmg suka ilangkan hp. tp hp ni tapenah hilang. jahanam pun tapenah rosak. keypad die tu dh tekopek sebenarnye. dasat kan sy. pemusnah harta benda.

7. itu pen pun penting. semlm gua kerja buat list down stock.

8. ha pisau blade. apsal ade? ha susah jadi pompan santek ni. ramai org jahat nak dekat.

9. wallet ni dh berdekad dh. wallet MNG kesygn. nak wallet baru tp tade det. nak banje?

10. ni handbag sy. sy selalu campak2 beliau. tp percaya atau tidak, handbag ni magic, sy masukkan topi, apron, bekal dan semua brg dlm gamba. muat!

Tag!

1.Anda rasa anda hot?
hot. malah mr. hong ckp sy telebih2 hot. sebab dok perak lama sgt. (syial)

2.Upload gambar kegemaran anda.
mr.lanun & sy

3.Kenapa anda suka gambar ini?
sebab; padan muka mr. hong mcm gonjeng

4.Bila kali terakhir kamu makan pizza?
tah. last 2 weeks kot. kat jj

5.Lagu terakhir yang kamu dengar?
lagu kat blog sy. Ari Lasso & Bunga Citra Lestari - Aku dan Dirimu

6.Apa yang anda sedang buat sekarang ini selain menyelesaikan tag ini?
bukak myspace

7.Selain nama kamu sendiri,apakah lagi nama yang kamu suka orang panggil kamu?
kesik - ah!ie
wafa - mak nell (apekah?)

Tag Lagi Lima Orang.
BOB
GABAN
RAJUNA
FALIQ
FAD

8.Siapa Orang Nombor Satu?
one of my bff since sek men betui tak bob? syg aku tak?

9.Orang Nombor Tiga Ada Hubungan Dengan Sesiapa?
setelah dikaji selidik msg2 myspacenye. sy syak die ade hubungan dgn abg2 MLM

10.Kata Sesuatu Berkenaan Orang Nombor Lima.
kau dh gaji kan. nak pinjam det!

11.Bagaimana Pula Dengan Orang Nombor Empat?
oi palik. dh berhabuk dh blog kau. apsal miskol aku byk kali? rindu?

12.Siapakah Orang Nombor Dua?
superhero jepun.

Sunday, November 30, 2008

big bash party

levi's unbuttoned big bash party! nak jadi cite, crowd tabape happening maybe pasal taramai. mengikut firasat sy maybe pasal tix yg mahal. tp tah la. hiphop? rnb? layan kau? haha. sebaek masuk free. alang-alang hidup tgh kosong ngan aktiviti. tp besok gua start kerja beb! jgn men gile. jgn minta gua tix free. gua siku nanti. warning siap-siap!



wif kakak bahirah!


wif mr.lanun!


them!

him and him

yg baju biru kanan sekali tuh. haram sy takenal.


suke gamba ni pasal die gegar. heh



Wednesday, November 26, 2008

kat sini gua ade satu soalan,
ape perasaan korang bile korang terlalu rambang mata utk berbelanja, tp korang cume ade 10 hinggit je? ade rasa mcm nak hentak kepala musuh ketat korang dkt mana-mana bucu meja x? gua ingat duduk rumah tade la gua nak berbelanja, cilanat punya internet kat sini pun menjadi nak shopping.

neway, seriously gua mmg dh mati akal dh ni. tak gua layan heroes gua jadi stalker mana mana blog. pastuh gua tapasal kua masuk myspace, facebook, friendster. lagi tak boleh blah. gua asek ulang dgr lagu yg same je. ha dh tahap bebal dh ni. pastuh surf internet carik keje part time. ha tp ape pun gua tak jumpa yg berkenan di hati. bukan gua memilih tp tak munasabah semuanye

nak jadi cerita pulak, kereta gua masuk bengkel pasal gua ade sikit eksiden sebelum hari gua nak abiskan cuti sekolah ari tuh. cite eksiden mmg bangsat la pasal gua langgar time reverse kan. so salah sape? gua buat auta cite so settle masing2 je. baek gua blah. kereta gua langgar lagi mahal. larat lu nak byr?

punya la dh kosong otak sampai gua bergua lu ngan koang. baru rugged. nampak samseng sikit. tgh busan busan ni carik gaduh okey gak. jum juna gusti lengan!


sape bilang parent gua tak kewl?
am i bad person?

bile rasa serba salah ni dtg..

rasa sedey pulak..

ari lasso & bunga citra lestari - aku dan dirimu

Sunday, November 23, 2008

freedom elite 2008

semlm dgn tade kerja nye tapasal2 sy berlibur di mont kiara utk event freedom. sy dpt invitation tp mr.hong sy tadapt. n event freedom elite ni pulak only invitation je leh pg. secara automotive n proactive tajd nak pigi . sebab mr.hong tiada passport (tix) so sy tade la bersungguh-sungguh utk pigi, nanti pigi. ade org buat cite sedey plak. kan? kan? tp tetibe kawan kakak sy offer under guest list. dan tetibe juga sy nak pigi. so kami pigi.

the event was fun! maybe pasal sy dh habiskan pengajian. so tapasal2 ape event pun bes. konon mcm nak balas dendam la. study hard sgt. sampai tetongggeng siapkan final year projectkan. tp
mmg best pun. pasal mr.hong ade! heee (gatai)

p/s : look at my new hairdo! mr.hong said its to short but then die tatau yg ni tapendek mana pun. hee
the sibling!

they happy together!

them

us!

scot project rox!

Friday, November 21, 2008

Terburuk

cekodok terburuk

nama cekodok tu je dh tak indah dh. bayangkan bile sy masak lagi buruk. dgn keras nye. jemput bulat nye mcm peta dunia. hangit plak tuh. selera kau nak mkn?

gamba? bukan sy tanak tunjuk. tp aib la org kata.

Thursday, November 20, 2008

tade benda sy nak bgtau. selain sy baru je habiskan pengajian sy. dan ape perlu sy buat sekarang?? sy rasa seperti bebal.. nanti kte bual. bai

Thursday, November 6, 2008





on last 25th of oct adelah hari pertunangan kakak sy. tp mcm dh agak lambat utk sy post entry pasal tu. tp lantak la, hm majlis buat kecil kecilan je sebab supposed benda ni majlis merisik je. tp yela dh pas kat mulut org ni org sana tah tibe tibe jadi majlis pertunangan pula. ala takisah la. janji akak sy dh hepi ngan title die skang. ha ape? bile sy pula? eh sibuk apesal?

Monday, October 20, 2008

Lost Again?

i lost another phone! i knew u guys like annoyed to knoe dat. but for the 1st time its not mine. i lost sumbodies phone. mr. milo! =(

its all my fucking mistake. just a few days ago. i meant my last wiken. we've plan to changed.. err not us.! I AM the one who PLAN to change my phone wif him. coz like i fucking stupid berhangan nak pakai hp die. ade mp3 leh dgr2 sambil jahit. kan? duh! and it happened like a second! suddenly i realised dat my phone oh sorry! not mine. his phone actually dah tade! apekah?

im sorry milo, tgn fa ade sikit bocor sebenarnye. tp bocor tu invisible so i cant prove it. just org terpilih boleh nampak. contoh insan terpilih tu. nell. tacaye tanye nell!

so kali ni boleh salahkan sy kalau sy gigih mencari duit lebih nak ganti! ah sy sudah tiada masa utk hiburan! ape itu hiburan? sejenis biskut keping ke? ah sudah la. bai

Sunday, October 19, 2008

lately ni ptg je kite akan mengalami hujan yg kencang, ribut yg bedentum-demtam, angin yg taufan. pergh kire kalau layan tdo kire layan baeeeek punya. sejuk la katakan, dpt plak selimut, bantal busuk, teddy kepam kepit kat ketiak. fuh!
ni apekah cerita?


week yg terakhir ni semua muka dh mcm zombie kampung pisang. so faham-faham je la kenapa sy tabetegur sape, tabetentang mata, tabepukul manje, tabegotong royong. tebuat muka ketat mcm telebih pusing skru okey! jgn kata sy tade masa nak berlibur. nak pigi toilet pun pk pk. inikan majlis penyampaian dekan sy nak hadir. apekah? pigi la mampus. pattern belambak-lambak ade plak lu nak tolong buat? nanti wa tuntut je la sijil dekan HEA. ape byk plak soalan apsal gua x pigi. tetibe lu concern dan penyayang plak. taw la lu jakun nak begamba dgn 'abg botak'. cis! wa taheran la. bikin hangin satu badan je!


p/s: ape bodo punya entry pagi ni. so what?!

Saturday, October 11, 2008

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; orang yg pandai dan orang yg memandai-mandai - qoute by mr. improvement.

ye ke? kalau mcm tuh sy pun nak buat qoute juga ah!

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; orang yg bodoh dan orang yg diperbodoh-bodohkan - qoute by me

ye ke? eh, mcm boley cipta len pulak

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; hodoh seperti nell atau santek seperti ofa - qoute by me

kesimpulan:

manusia ni pelbagai jenis sebenarnye.

Monday, October 6, 2008

hari ini masuk kte di hari raya ke-6 tp sy sekarang sudey berada di seri iskandar. apekah? raya ke ni? syawal ke ni? raya tahun ni nak kata meriah tak jugak. tp okey la. det raya sikit. tade feel. mungkin sebab impact dari susulan ekonomi yg terumbang ambing. nak bg det raya rm1 pun mengigil-gigil. tp tape dh bg amek je. kalau nak kutuk belakang kire.


raya pertama - sy beraya di gedangsa, sel. belah mak sy. atuk dan wan masih ada. jadi secara tak langsung pasti meriah. tahun ni sy dan kakak sy balik mlm raya bersama. famili dh gerak dulu. kami balik lambat, ala ala dinanti2kan kedtgn kami. buat drama sikit walaupun kenyataannye semua taheran. fad taberasa seronok beraya tahun ni. mungkin sebab die tade baju raya. pagi raya mcm biasa bgn, salam, dpt duit, tgk tb, tdo. rutin setiap tahun.


raya kedua - kami sekeluarga berkonvoi ke tjg karang. beraya ke rumah akak kepada atuk sy. yg ni pun rutin setiap tahun. pigi jauh jauh satu rumah je. tadapat det raya. taseronok. balik dari tjg karang, lepa kg kejap terus gerak balik kl. busan agaknye. kampung tade astro. balik je. wan dan atuk pasti sedey. biasa la sy kan cucu kesygn. duh!


raya ketiga - berapa di semenyih umah makcik2 belah ayah sy. seronok juga. pasal dpt det raya. tabyk. tp dpt. sy suke.


raya keempat - bajet nak raya umah kawan kawan tp harem semua tade. kat kg la, kat taipingla, raya umah sedare la, nak kawen la, nenek bersalin la. ala sudey la. tanak kasi sy rase suyey. tp mr. hong dtg raya bawak anak anak buah. makan sikit. bajet diet. tp terima kasih juga la sudi dtg. mlm tuh sy plak raya umah beliau. berpeluh peluh tgn neves. taley tahan beb. cuak. kemudian kami menyusul umah kak titi. apekah beraya pukup 1030 pm sampai 0130 am? tapi tape byk tips berpacaran kami dpt. nanti aku bg nko ye nell. sape kak titi? kak titi tuh cousin sy la. sibuk nak tau plak.


raya kelima - semlm la? hm dh raya kelima parent sy baru nak beli karpet raya. apekah? dan raya kelima juga sy berkesempatan beraya kerumah kawan mr. hong? apekah lagi. mana kawan sy? asek tade tade je. lagi lagi si bodo nell. nanti tajumpa bising rindu la, lemas la, merintih la, nanges la, gersang la. ah sudey la. neway. kau oke? minggu dpn aku balik okey. utk nko je aku balik. kte comolot. lama aku tabg nafkah batin dkt kau. jgn nanges nanges lagi okey. meh timang meh (aku tau mesti kau tgh carut aku kan? )


sy masih tinggal 3 weeks utk habiskan study sy di seri iskndar, pergh kerja mcm ala ala 3 tahun lagi baru siap. mcmana nak siapkan 3 minggu?! ah cilaka. bai

Gamba Hari Raya Sekeluarga 2008

p/s : nak lagi? nanti2 la gua saving

Sunday, September 28, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



menjelang nye hari raya ini, sy nak menyusun sepuluh jari sy yg agak agak comel ini utk memohon sejuta maaf dari semua org. terutamanya kawan kawan sy yg menganggap sy telah melupakan mereka, lupa daratan mahupun kacang lupakan kulit. oh maaf ye kawan, sy busy merempit ngan kerja sekolah. oh ye! maafkan mulut dan jari puaka sy ketika berkata-kata dan menaip. kepada "nell, sapik, bani, faliq, dan nieza". sy selalu merindui koang. walaupun sy ni kelihatan seperti lupa daratan. oh tidak! jauh disudut hati yg dipenuhi taman ni. masih ade koang. dose koang sy dh maaf kan. jangan risau. ape menggelabah ayat sy?

kepada "mereka" yg penah sy saketkan hati nye, kecewakan jiwa nye, punahkan harapan nye, ataupun menolak cinta nya <- over ni. maafkan sy. everythins happened for the reason. im not perfect. just a human being who always make a mistake. i mean alot of mistakes.

for my lovely "hong" : eh bau kasut baru la raya tahun ni. ehek! jambul kasi baeknye parking orite. always hepi wif you

for my musuh-musuh : see you in court! takde maaf bg mu! jemput-jemput dtg rumah. boleh kte gusti lengan.

Saturday, September 27, 2008

heh. sekarang sy sedang bercuti hari raya selama seminggu. masuk hari ini sudah dua hari sy cuti. sonok? mmg pun, atlast sy dpt siapkan 2 actual dan 1 toile before raya walaupun sy agak nyawa nyawa ikan menyiapkannye. begitu mencabar!

seronok cuti sy agak terbantut bila sy terkenangkan kerja sy yg belambak2. ade ke time cuti hari raya tp kerja sekolah mcm bergelen2. kena siapkan hard cover final pattern. maksud sy kesemua design. ye semua! dh la cebisan panel yg berpuluh keping merumitkan lagi tugas sy. terima kasih kepada sy kerana mendesign dgn ikut suka mak bapak sy saje. mak bapak sape? sy okey! heh. kerja ilustration tidak kurang hebat nye. naek cuti saya perlu menyiapkan atleast 2 and a half of it. yep! all in A2 size. heh best kan menjadi fashion student. belum masuk kerja CAD sy. final tasks masih belum siap. haa. mampus kamu la ofa. damn!

ala, kerja pun kerja la. raya kena layan juga, ye dak? tadi ptg, sy sudah pesan kepada kakak sy utk membelikan sy kad raya. lambat? tade la lambat sgt utk sy post. raya sebulan ape. betul tak? besok insyaAllah sy post. lama x bg kad raya. baru la feel tuh ade. ye dak? baju raya sy tak amek lagi. amek kat mana? sy tempah sudey. kenapa tak jait seniri? alamak, sy tade masa la. kerja byk okey. sibuk sibuk apsal?

okey la. malas nak taip dh. chow

1st and 2nd design. comel kan? duh!

Friday, September 19, 2008

hari ini masuk hari 7 sy tak berpuasa. taboleh berpuasa okey. bukan sy tanak puasa. tolong sikit. jgn nak mula mengumpat kalau tak habis membaca. tp sy rasa besok sy dh boleh memulakan hari utk berpuasa semula. tabaek juga kalau hari "was was" berlanjutan. alasan tak bertempat pulak. takut dpt dihidu. heh

walaupun sy tidak berpuasa bukan la satu lesen besar utk sy bergembira. sebab sy tetap berasa lapar dan dahaga yg melampau. yela, ade pulak kedai makanan bukak time-time puasa ni? hendak pulak sy menebal muka membeli nye? jadi tempat yg sering diterjah hanya la 7e saje. tp yela, kalau dh muka sy je 3 4 hari berturut dtg beli air sejuk kena pulak time matahari tekgk kat kepala. ape tade kemaluan pula sy? mak cik 7e pun boleh usha daring je. ape makcik, lu ingat sy dtg bulan 2 hari je sebulan ke? sy subur tau tak. subur! lu pikir la sendiri.

keje sekolah byk. sy baru menyiapkan 2 actual, maka lagi 3 actual harus diselesaikan. perjanjian yg telah ditetapkan ialah 2 actual dan 1 toile sebelum raya. larat lu? pergh, sy betul betul kena berhempas pulas. kerja CAD dan ilustration masih bertimbun. heh. "lu mmg nak mati fa"

ini kerja sy bikin time sy nazak minggu sudah. sy demam teruk beb. kesian kan? so hasil pun mcm ****. tp tape la janji proceed.











hari ini masuk hari ke 19 kite berpuasa. kan? baru la ari ni sy dgn serius nak menaip dkt blog seniri. selama berpuasa ni sy hanya membuka blog org sahaja. kenapa sy tak post entry sendiri? "penat la beb puasa". berpuasa di sri iskandar mmg mencabar ketahanan diri yg terlampau.

pergh, time time puasa ni panas kat sri iskandar dia lain mcm sikit. dh la mmg panas kat perak tuh sama dgn panas nye di padang sahara. bygkan kalau die jadi len mcm lagi. ha panas kan? boleh pula, time panas dn berpuasa ni pak/mak guard uitm ni gigih dan berdisplin nak buang saman je. ape diorg tak puasa ke? ade semangat ala ala unta plak nak saman sana sini. hey beb, kalau lu org kena bawak file besar badan sendiri, dgn tool box ala ala beg dokter, beg tepi penuh kain bermeter-meter. lu sanggup nak parking kete 2km jauhnye dari kelas? ape guna parking lot yg tersergam indah bawah faculty? hiasan semata? pergh. lu mmg bikin wa nak berbuka tiba tiba je time puasa. (ade kena mengena ke?)

sape kata bulan puasa takde setan. hey, silap besar beb. tima nak berbuka paling berpuaka sekali. hari hari sy mcm biasa la bajet mulut ckp "okey fa hari ni beli satu benda, satu air kang membazir mcm semlm" hari hari beb sy pasang niat mcm tuh. tp beb lepas parking je kete. tatau la mesti sy kena rasuk, sy ala ala menurun tepuk tanah seme. pastuh dh beli2 masuk kete baru sedar. eh! apsal mcm ade 4 plastik makanan belum masuk 3 plastik air, plastik kuih lagi, tetibe bulih pulak 1 plastik kurma. (sejak bile plak sy mkn kurma) ha apekah?

okey la kawan, last year sy tak sempat nak bg kad raya, dis year sy rasa nak bg kad raya. so sape yg muka ala ala tebal puaka tebing biru sila la bg alamat ek. InsyaAllah sampai la kad raya dari sy. mcmana nak bg? eh ape koang ingat sy jual barang online ke nak tanye mcm2? pepandai koang la. sape ade number sy. sms sudey, email pun boleh. ym kan senang!!! offline msg diterima. sekian berita.

bai

Monday, September 8, 2008

early in the morning.

"fa, bgn fa buat keje fa"

taleh.. taleh..

"fa, bgn buat keje nanti en.rizal marah"

taleh.. taleh..

"fa! bgn fa! mandi pigi kelas. u kena siapkan juga keje juga. nak mampus?"

taleh.. taleh..

"duh!"

during class en.rizal

"fa, keje dh buat?"

tgh la ni!

"fa, u apsal?"

lapa...

"eh! ape ni! tabaek la"

lapa...

"itu je la keje u, tdo! lapa! tdo! lapa!"

i rasa pasal siput sedut i mkn semlm la.

"byk la u salahkan siput sedut pulak!"

taley ke? =(

Wednesday, September 3, 2008

lapa....

Sunday, August 24, 2008

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

***END***

What were you doing 5 years ago?
belaja rajen-rajen dkt sekolah men. keb. kuala kubu bharu. form 5 beb. spm kot. time ni sy cekal.


What were the 5 things on your to do list today?
1.jaga kuantiti air telur herba supaya jgn kering.
2.pergi jusco beli meja mesin jahit tp dh habis stock.
3.siapkan final pattern tp tak buat buat.
4.jumpa *hong* mlm kang.
5.mkn mlm bersama *hong*

What are 5 snacks that you enjoy?
1. cotton candy
2. cadbury crunchy
3. dark choc digestive from marc spencer
4. cadbury picnic chocettes
5. mix mentos yugort.

What are 5 jobs you've had?
1. 2005 - sales promoter kat goggle, alamanda (pas quit mmu, kena pakse keje sebab loser.)
2. 2007/2008 - CRO's tgv dkt? (ah sudey la! tau kang sibuk nak menagih ticket free)
3. -
4. -
5. -

5 people I want to Tag:
1. Rajuna Manje
2. Kiah Manje @ Chempaka
3. Hamdi Hanapi
4. B.O.B
5. Faliq

p/s: sy telah di tag oleh nila si baja kambing

Saturday, August 23, 2008

6.45 am : subuh

6.53 am : tdo balik

8.10 am : emak : nak ikut tak?
ofa chomel : tamau!
emak : oke, so kemas umah! sapu sampah! chow

8.13 am : sambung tdo

12.00 pm : bgn tdo. gosok gigi

12.10 pm : sapu sampah *hong tfon

12.30 pm : usha internet, emak balik

1.00 pm : siang ikan, goreng ikan, lepak ngadap tb

2.30 pm : buat dadih atas permintaan ayah

4.10 pm : ngadap internet.


sy rasa mcm hari ni mcm pelik dan pelik dan pelik lagi. kenapa sy dkt rumah? kenapa sy tak kua? oh! *hong tade! ceh. *mish *mish *mish

tetibe

emak : ateh!!!

ofa chomel : yes!

emak : (dtg dgn semangkuk bubur pulut itam berbau durian) nah! cube rase (sambil mengusap2 belakang sy. ceh minta dipuji la ni. actually sy dh warning dh tadi durian dan pulut itam tak match. tp beliau degil)

ofa chomel : tak manis!, tak seksi!

emak : ye ke? (lari lari anak ke dapur)

ofa chomel : duh?

5 minit kemudian,

emak : (bwk semangkuk lagi bubur sambil kacau-kacau ngan sudu. die buat muka cute *siut* plak dh. start plak drama muka kesian la tuh. aduh!)

ofa chomel : ha! ini oke! (senyum sambil buat muka berselera gile)

emak : betul?! (tepancar muka kegembiraan seperti lepas mng durian runtuh)

Thursday, August 21, 2008

sepanjang percutian selama seminggu sy di rumah. sy telah menganalisis perkara-perkara yg telah sy lakukan. setelah membuat jadual penuh mengikut setiap jam, buku lejar penuh number dikreditkan hmm aktiviti yg hanya sy lakukan ialah menuntun wayang bersama tersayang saje. yela eh! keje yg bergelen-gelen tuh ape cer? dont ask!

so kat sini ngan tasecara langsung sy nak cite pasal cite-cite yg sy dah tonton. tp sebelum tu bg sy bukak website tgv dulu senang nak refer.

1 - batman : okey! cite ade sikit berat. bukan watak batman yg menggelabah suara nak serak2 basah. ape ingat hot? tp si jokerman. best!

2 - the x-files : cite yg lembab dan tak "wow!" elok lagi tgk series. duh!

3 - the mummy : the last mummy much better than dis time. urgh!

4 - wall E : "wow!" dont forget tu bring ur partner together. trust me! the sweeetest movie i ever watched. dlm hati ade bunga bunga punya.

5 - you dont mess with the zohan : gelak sampai tatau dh bile nak stop gelak. penat beb! rasa vibrate je kat perut bley dpt 6 packs dowh.

6 - 21 : okey! memula slow sikit. tgh2 jalan cite dh leh amek mood dh tp tak "wow!" sgt

7 - meet dave : kelakar? tah la ade la kot sy gelak sikit2. gelak kesian.

8 - mirror : fucking creepy! hate dis movie. cant even look at the screen. kesian tersyg bebekas badan ye kena gigit. tu la lu cari pasal tgk cite seram seram ngan gua. sape suh.

itu je la buat masa ni. tp jap gie mcm nak tgk death race or rogue or both. apekah? tade life ke? keje sekolah tade ke? ape byk det ke? kain dh basuh? hahekla. lua sebuk ape kes?

Wednesday, August 20, 2008

pagi (11.41am masih pagi kan? okey la tu)

demam sy dh baek! tp masalah kekeringan badan sy masih belum baek! ini semua gara-gara ubat muka sy. doktor guna mmg seorg yg dedikasi dlm mengubati pesaketnye. beliau telah memberi sy ubat yg 'dose'nye amat tinggi sehingga menyebabkan badan sy kekeringan. oleh itu sy kena mengambil air yg bertubi-tubi setiap hari. tp air putih la beb. air putih kan tasedap. air tade rasa. air yg tade rasa mestila tasedap kan? so sy tak minum dgn nisbah yg tinggi. ala ala manje je sy minum. kire amek berkat la org kata. so jgn tanye kenapa sy demam.

eh! ade dgr cite pasal 10% warga non-bumiputera akan diboleh masukkan kedlm ipta? heh. kalau ikut kan kejujuran sy tatau pun pasal tuh. sehingga la satu hari yg agak lepas2. bile pensyarah sy mengumpul kan semua pelajar nak mengajak beramai-ramai melakukan riot. eh tak boleh kata riot sebab die kata buat secara aman dan mesra alam. ala ala reformasi berkelulusan sirim. so budak2 part6 yg sedia ade ni seperti sy diarahkan utk membuat banner. tp yelahkan. nama pun student fashion. jadi banner kami tak berapa serious kerana telalu fancy. tp tapela. kire lulus la.

cuaca ketika itu agak panas. sy pun panas ati sebab toile sy masih tasiap. ketika itu la beb. skang gua dh siap dh. design 1st pun dh siap. so jgn nak ckp sy pemalas oke!. lucu juga bila kami diarah berarak2 ala ala catwalk sampai ke pejabat pengarah kampus. bebekal kan ucapan jati diri dari pensyarah sy sebelum berarak kire semangat tu ade la walaupun sy masih termanggu2 motif kami berarak pukul 3 ptg panas panas ni. rasa mcm nak bg penyepak kaki ala ala shoalin girl je dkt seme pensyarah uitm.

okey la kawan, ikutkan minggu ni sy cuti cuti tgh sem. seminggu, tp mcm rasa 2 hari je. tak seronok betul belaja! seronok cuti lagi. eh nak benti belajar la okey gak tuh.


wtf?

Monday, August 11, 2008

time time genting ni la plak, idung plak nak meleleh, badan plak boleh nak lemah lemah sendi. ade plak kena carutan ni!

sy demam la plak. *pissed off

p/s: bape kali plak la plak.

Saturday, August 9, 2008



satu satu nye close fren sy yg berbangsa cina. okey la beliau baek. nak kenal? apehal plak!

Monday, August 4, 2008

pagi.

hari ini minggu ke 4 sy berada di uitm. kire ikut schedule it will be 14 weeks to finish my sem in here. and for sure i cant wait for it. oh! before i forgot, i got sum news and it is a bad new, remembered long time ago i got prob wif my face? pimples prob? oh! like fucking shit. it happened again. =( (eh! hp bunyik plak. adui~ nga kelas kot. lctr pandang2 plak. apsal? tapenah dgr bunyi hp ke?)

okey kte sambung cite.

perenggan kedua,

since mula sem je till now, sy tapenah miss hujung minggu utk balik kl. ape kes? ade ape kat kl? mcm mcm ada kot. mesti koang ckp sy pigi menggatal, melacur, mencarut dan menggedik. dah! hentikan semua yg berunsurkan fitnah itu. berdose tahu tak? sy ni student and of coz as a fashion student stuff utk membuat assignment sukar utk didapati di bota ni. ape koang ingat bota ni mcm kelumpo? ade klcc? kl tower? pavilion pelancau seme tuh? oh! nak harapkan rahmat dan warisan yg mcm kedai dlm movie zombie mcm nak roboh tu? lupakan la syg oi. balik kl sudey.

perenggan ketiga,

ingat kisah entry lepas sy ttg design sy? tak ingat baca balik la! kat bawah ni je kot. malas betul! oh ye. design final sy telah dipilih. 50 folio telah siap! selepas hari tersebut yg dimana sy hanya siap 7 keping. lectr sy hanya memberi tempoh selama 1 malam utk menyiapkan bakinye. 43 keping? gile? ha gile! tp sy siap! dan keesokkannye juga design sy dipilih. and what a suprised? supposed to be 4 design per person but ive to done 5 design dis sem. ha ape maksudnye tuh? sah sah la deisgn mak meletup nyah!!! (uwaaaa tanak! 4 pun gigil2 nak buat nak kena buat 5. wtf?) design nanti la sy scan and upload oke.


perenggan keempat,

my storyboard. tp color scheme tatampal lagi. ala mcm koang pedulik plak kan!




p/s : oh i cut my hair! lama dh kot. saje tabgtau.

Monday, July 28, 2008

hai wazap!

aite now im in da CAD class, as usual ngadap laptop buat photoshop. busan betul. dah siap satu statement lectr sy boleh suh sy bereksperimentasi dgn satu lagi statement menggunakan idea beliau. bajet idea die lebih bernas dari sy la. jauh panggang dari api rupanye. lama die tenung hasil karya sy. adelah kire kire 15 saat. sy pun kurang pasti samada beliau terpegun atau pun tertekan. tp yg jelas jawapanye mudah saje "hm tacantek" dgn nada yg bersahaja die meninggalkan tempat sy. eh! excuse me, atleast say la sorry. dh la beliau telah membuang masa sy selama 15minit menyiapkan layout yg bukan bukan. ish! boleh mendtgkan carutan betul perlakuan beliau. nasib baek title pensyarah tu ade dn memandangkan sy ni seorg yg menghargai jasa. sy maafkan la beliau.

kerja sy yg bergelen2 masih belum kurung gelengan nye. malah bertambah pula gelennye. tetapi setelah menyiapkan 120 sketches, 50 folio telah pun dipilih. tetapi lagi, 50 sketches yg tepilih utk dijadikan folio hendaklah die sketch balik didlm size a3 diatas mounting board, tetapi lagi sekali sy baru siap 7 yg belum disiap diwarna dan sekali lagi tetapi lectr design sy nak tgk hari ni. ha padan la muka!

dah time out. lectr sy bising suh tandatgn kedtgn dan berambus. lupa kelas abis pukul 1. yela sy kan student yg rajin, konsisten, gigih dan cekal. 3 jam rasa 3 minit je beb. duh! chow!

Saturday, July 26, 2008

selamat tengahari/good afternoon.

ari ni ari sabtu. tp entry lepas ari isnin. so? tah ape sy nak cite pun sy tatau. ari ni sy bgn lambat. seronok betul. tido senyenyak nyenyaknye. coz lately ni sy nak dpt tido yg cukup sgt susah. emak ayah sy pun dh penat bersyarah suh sy tdo cukup. jgn penat sgt. lu pk la beb. tido sehari 2, 3 jam tu kire dh lucky sgt. belum kire sy patah balik kl-sri iskandar setiap minggu. dh la 3 jam nak drive tp sy pendekkan la jadi 2 jam. itu pun tesengguk2 time drive, belum sy makan manggis, menyanyi dn bersms ketika driving utk mengelakkan tertdo. ha ape cer? tp nak buat mcmana kerja sebyk byk alam kena buat beb. takan nak goyang-goyang kaki, mkn kuaci, tgk lu fikir la sendiri.


okey la beb. sy kena bersiap. pensyarah sy tunggu dpn kamdar. beli kain. lupa plak sy pelajar fashion di UITM seri iskandar. ha padan la muka!

Monday, July 21, 2008

pagi kawan,

statement apekah kat bawah entry ni? projek sekolah la beb. takan surat berantai dari blog ke blog kot. kurafat seme tuh. neway u guys, this is fashion statement for my final project and of coz for my final sem. so im begging u to wish me best of luck to finish it with completed 4 outfits! duh!

neway pondan, mak tgh kelas ni kat lab tp sukahati mak la nak online ke post entry ke menari gelek ke ape ke kt kelas ni janji tidak menganggu penyiapan assignment yg diberi. oh! keje sekolah yg diberi oleh pensyarah2 terhormat semakin bertubi-tubi belum masuk kire latihan latih tubi dn tekan tubi 60 kali sehari sebelum tido. ah tak kua nyah mak nak layan semua ni.

lectr sy ni pun satu. cube la duduk diam dkt tempat yg diberi, sibuk la nak being concern jalan kat sorang2 nye pc. ape ingat sy tatau bezakan enter and shift ke? hello! excuse me, im 22 oredi okey. photoshop ni kat celah gigi je. (ah bongkak! padan idup penuh dgn liku-liku).setiap kali die singgah kat pc sy. sy buat muka konfiden dn penuh konsisten mengadap keje sekolah. padahal dari tadi buat layout tak siap siap. gamba itu je sy gerak ke kiri dan ke kanan. ah mak malas la nok! tade mood. balik umah buat la boleh?

wey neway pada rakan2 penyayang yg wish birthday. mak bahagia sgt. thx juga pada pemberi yg pemurah. sy suka semua nye. and thx juga pada si dia. thx for the moment. love it. dah la. malas taip dh. byk keje. bai
Fashion Statement

Name Of Collection: Psychedelic Beat

Inspiration : New Rave

Category : Casual Clubbing

Traget Market : Early teen - Late teen

Colors : Bright Color ( Red, Green, Blue, White)

Fabrics : Cotton Drill, Cotton Twill, Linen

Detailing : Buttons, Big Pocket, Suspender

silhouette : A-Line, Hour Glass

Accessories : Glasses, Scarf, Bracelet.

Friday, July 18, 2008

1. Do you believe in love at first sight?
nope.

2. Have you ever felt stupid? Why?
alot of time, coz i did stupid things la stupid!

3. Where is the place that you want to go the most?
currently : sunway lagoon.

4. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
to be born as a rich person.

5. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
like i care?

6. Hape kau nak makan sekarang, setan?
tanye setan. tanye sy buat ape bahalul.

7. If you win $1 million, what would you do?
-1st ill thanks to god.
-2nd give sum to ma parent
-3rd shopping
-4th jolly
-5th chill


8. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
depend on mood.

9. Who are the top five people in the world you would wish to meet?
- person dat i luv the most (*WINK)
- anuar zain.
- daniel john
- takeshi kaneshiro
- johnny dep


10. What are the requirements that you wish from your other half?
to cherish me more than i do.

11. Which type of cars I love the most?
ape je kerete mahal yg berwarna merah, thank you

12. Which do you prefer from your other half? hug? or a kiss?
both. sy tamak!

13. If you have faults, would you rather the people around you point out to you or would you rather they keep quiet?
pigi mampus la korang.

14. What do you think is the most important thing in your life?
family

15. Are you a shopaholic or not?
hell! yes!

16. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
elergic wif electronic stuff. cos if i got one i lost it.

17. What is your favourite fragrance ?
escada magnetic beat

18. Are you in love?
yes

19. If given a chance, do you want to see your future?
no. thanks

20. Do you love the person who tagged u with this?
totally in love. duh! wtf?

finally babe! im done wif the stupid question dat ive been tagged by rajuna. urgh!

Tuesday, July 8, 2008

yo wasap wasap ofa in da house!

cak! ha. mesti excitedkan sebab sy post entry secara tibe-tibe. rindu tak? maaf la. sy sibukla sejak mendaki menara gading ni. taske tp kena bg ske. tp taske juga. dh la masuk mengejut walaupun kenyataannye sy sendiri tak concern ttg tarikh naek study. eleh, bukan xamek berat saje je buat gempak.

sebenarnye mata sy dh separa panda dh ni. asek ulang alik KL-SRI ISKANDAR. lectr sy la. masuk2 je belum sempat nak buka pencil box dh bg assignment bergelen2. ape umah die tade air ke bg org keje begelen gelen? saket, pedih, luluh hati beta. dh la tak buat preparation. tup tup meletup 10hb ni presentation. ape ini? sebaek la inspiration dh proceed. itu pun sipi sipi kena penampar lectr sy pasal menjadi org last yg proceed. eh beb. mana sy tau kena buat assignment masa cuti sekolah. ape lu ingat sy ni mesin menjahit automatik ke? badan kena ade rehat gak beb. bg keje sekolah time cuti. baek xyah cuti. ceh!

ini apsal sy ley post entry ni padahal sy tgh buat assignment ni. sy kena buat powerpoint utk presentation sy on thursday or sy akan di stormbrain oleh para juri jahanam sy. oh! tidak-tidak sy akan tidak membenarkannye. jadi maaf la geng. sy banyak keje. lu nak sy sambung cite lagi? lu buatkan la keje sy!!!

Saturday, July 5, 2008

hari ini hari ape oi? sy nyanyuk ke kalender ni salah print. ha? 4hb. bukan register arini ke? madefaker! balik perak oi! ape lu berangan ke fa.!!! ha!? mak tak packing ape haram pun pondan. pagi-pagi bangun kena balik sri iskandar. ape mak mimpi ngeri ke? assignment tak buat lagi. oh! *buat-buat pengsan.

ha! ni nak angin tahap kipas rosak brek ni. sy telah dipaksa, dirayu, dilututi oley rajuna utk menjawab soalan-soalan neraka beliau. ah! sudah la. lu ingat sy takut ke? sorry beb. TATAKUT pun.


ha nanti sy jawab. masa tasempat la skang nyah. mak nak kena packing brg. ouch!

Thursday, June 26, 2008


ha? apekeheynye dgn gamba di atas. chomel kan beliau. wtf? spjg sy keje kat tgv. sy tapenah taruk gamba kat blog sendiri keadaan sy bekeje. sy dh bekeje selama setahun di tgv. tgv mana? sorry a beb. sy bgtau lu org tau dtg minta ticket free je. ape lu ingat sy anak tokey ke? sy pekerja tau tak pekerja! sy busan dgn soalan soalan sinis korang seme.

kenapa sy tapakai baju tgv? ah! sukati sy la. sy boleh dikatakan senior dkt situ. manager pun takut. jgn kata manager, cleaner pun takut. ceh, actually baju tgv size S pun sampai kat sy jadi size L. takan sy nak pakai kot. tak sexy la beb. mcmana nak cari duit tambahan. jadi sy dgn sukati sy la nk pakai baju ape janji warna hitam. alasan sy. "sorry sir, baju sy cuci" "sorry sir, sy ade sehelai je" standard jawapan. tp manager agak memahami sy. jadi beliau tak penah mempertikaikan, walaupun sy sorang je yg buat. confident sudey.

motif entry : tgk bekas ais tepi gamba tu kat situ la sy gigilkan redbull sy di entry yg lepas.



motif pic ni : rambut sy dh pjg. wohoo!

Tuesday, June 24, 2008

gile! babi! cibai! itik! anak hanjeng! terbang! arghh ayam!

10/july - presentation storyboard including 70 sketches

pe haram sy tak buat. bullshit!

apsal sy baru tau hari ni!! f*** off! bepeluh! beb bepeluh! gua marathon secara setempat pun tak cuak mcm ni

Friday, June 20, 2008

"ofa tgk bola?" - teman 1

"huh?! fa tgk bola?" - teman 2

"hoi! fa tgk bola. gle wey! masuk news paper dowh" - teman 3

"ko bayar naza ke?" - teman 4

"gile rugged nko skang" - teman 5

ahh. cukup la 5 ayat yg sy tertekan dan mengalami trauma hidup selama 30 minit. wey, brader lu ingat sy taley layan bola ke? lu ingat sy tatau ke pasal bola? hello!

secara jujurnye, mmg sepatah haram pun sy tatau pasal bola ni. apekejadah sy tgk bola? dulu masa sekolah nak men bola beracun pun sy pk 27 kali. dh pk risiko seme, dh mandi wajib siap2, dh solat hajat seme baru sy men. kebetulan plak skang ade UERO 2008 pekejadah seme. org sekeliling sy seme nye gile bola. yg ni sorry la brader. lu kata sy tak update pun sy terima hakikat.

tp masuk game semlm dh dua kali sy tgk bola. sy teman sesorg. sape? ah sebuk la korang. ni nak cite len oke. first day sy tgk kat McD. wah best plak rasa. satu gol satu kupon fries beb. mcm ni sy dtg McD tunggu kupon je la. tafaham pun tafaham la.

pagi tadi ade game portugal vs german. sy pigi tgk gak. teman org juga. masuk ni game kedua sy tgk. buang tebiat? lebih kurang la. boleh pulak time tu ade member call. cis! kantoi sy tgk bola. diorg plak melatah dan melalut lalu ketawa secara berjemaah. oh!korang siap korang. tp cite nye skang pengalaman perjalanan sy ke tempat kejadian (mapley) ade roadblock beb. mmg la sy tabuat salah tp sy tapasang P beb kat kete. alamak! bukan ape. size badan sy ni masalah la. kalau org biasa lepas je. tp sy ni cute sgt. mesti die tanye lesen punya. waa, sesak nafas sy lalu roadlock dan jadi la :

polis : eh, adek nak pigi mana pagi pagi ni? (sambil usha road tax)

ofa chomel : oh. sy nak pigi tgk bola. (confident beb confident)

polis : ye ke? wah game ape men mlm ni? (senyum kambing sambil jengah tingkap)

ofa chomel : err.. (cis cilakak sy lupa plak nak tanye member sape men mlm ni, haaamek nko!)

polis : eh ni tgk bola ke pigi mana ni? game pun tatau mana men. haaa kalau tatau kena bg number tfon. (dh start dh die)

ofa chomel : err, abg sy dh lambat ni. bf sy tunggu lama dh ni. (fuh~ bepeluh beb)

polis : oh ek? dh ade bf dh rupanye. (sambil buat isyarat jalan kt sy)

ofa chomel : eh wtf?


tp tape sebaek sy dpt lepas dari roadblock. gile jiwa kacau masa tuh. gile nak bg number kt polis. polis gatal okey!! neway 2, 3 ari ni apsal org asek minta number tfon je? waa.. malu la mcm ni! sy tahu koang meluat. tp pedulik ape sy!

p/s : nko tunggu la fa, seronok la skang. besok org buat taik! wtf?

Thursday, June 19, 2008

hari ini sy cuti. semlm sy keje. so?

ape so? so? ni sy nak cite pasal keje semlm la. aduh! dua tiga hari ni sy taley tido beb. bukan tanak tdo. mengantuk tahap nak pecah kepala kat dinding punya. tp hati tamau tdo juga. apekah ini? penyakit kah? perasaan bercelaru kah? hati terluka kah? tape la. yg penting sy hepi.

smlm beb. dh la sy tatdo. muka dh mcm pengemis dh pigi keje. jaga candy bar plak tu. memula sy okey. tahap kestabilan sy ditahap normal. tp selepas sejam sy rasa mcm juling2 air dh. eh, taley jadi ni geng. kena selamatkan keadaan kebentuk asal. sy pesan redbull kat teman sy. memandangkan beliau nak pigi break. tp sejujurnye sy tapenah minum redbull beb. cume org kata minum redbull bdn kuat mcm lembu. tp sy tarasa lembu kuat pun.

sepulang kwn sy dr break. die bg sy redbull. memula teruja juga nak minum. asewah~ buka botol dh cara dlm iklan dah. ingat nak buat one shot. haaaamek nko! rasa mcm p******. taley jadi ni taley. sy sejukkan ati sy ckp. oh maybe die tak sejuk die tak UHM! sy taruk dlm bekas ais kat belakang sy. timbus2 sikit ngan ais. bg die sejuk. mana tau boleh tuka rasa air ribena. agak lama gak sy bia die menggigil kesejukan dlm timbunan ais tu. haa~ masa tuk minum sekali lagi. haaaamek nko! better sikit la. tp still tasedap. dh la tasedap. sy rasa tak lut pun binatang ni. minum2 mengantuk juga. ini lagi satu kes menipu tapandai ni. aduh! panas ni panas ni hati ni.

tp ati sy agak sejuk dan hati sy tercuit geli sikit apabila dgn keadaan sy seperti pengemis ni masih ade yang :

ofa chomel : yes sir?

customer : hm combo 1 tu ape? combo 2 tu ape?

ofa chomel : combo 1 dgn 2 soft drink, combo 2 dgn 2 mineral (bengang juga ngan soalan mamat ni. ape masa lu beratur lu tak tgk ke? sebaik hemsem)

customer : oh kalau mcm tu sy nak combo 3 la. (sambil menuding ke arah sy)

ofa chomel : err.. bebtul la ramai org beratur ni (muka kerek. malu beb malu)

customer : *senyum* okey la kalau mcm tu kasi 1 large coke. dgn one large popcorn siap number tpon.

ofa chomel : okey (siapkan order ngan dgn keadaan memalukan dn terus kasi order) rm7.50 bang.

customer : ermm. (hulur duit tp men tarik2 duit ngan sy 2 saat) resit ade?

ofa chomel : *hulur resit*

customer : (die tablah lagi sambil tgk depan belakang resit) eh number tfon mana?


dlm 15 minit sebelum masuk cinema die beratur balik beb. beli mentos. pelan*** tetibe je. biasa la. nak minta number. so beb. sy buat dek je. walaupun muka lu hemsem, bulu mata lu lebat dan melentik, tinggi seperti model, berkaca mata seperti sorg yg bijak tp takesah la kalau sebaliknye, tp sy jaga beb reputasi. mana ley morat sy semudah beli large set dan mentos fruit beb. paling koman pun beli 3 set combo 2, 7 set combo 1, 6 cheezel, 5 time out, add lagi 3 ice lemon tea kurang ais pastu order plak 10 corning cup dan 8 hotdog set. baru la sy kagum sikit.

Tuesday, June 17, 2008

hulk tak best! okey tabest. kan? tak best. yey sy mng! mmg tabest. iye kan aje!

pelan..'tut' cite hulk ni. saket hati wa tgk beb. cite tah pape. makin saket ati bile kwn wa leh nak tgk sekali lagi pasal die kagum sgt. alamak beb, lu tade taste ke? ape rasakse hijau yg tak hemsem, pakai sua koyak ni lu suka sgt. ape kes?

perenggan baru, (maaf kasar bahasa)

hai kwn,

tade la. sy taley terima ketidak logikan cite tersebut. mmg la secara realitinye dan sejak azalinye cite ni tak logik tp beb, lu nak menipu kasi betul betul la beb. paling taley blah nye hero keding, lembik, tak hemsem plak tu tetibe jadi resakse hijau yg mcm badang tu. tetibe kuat la pulak. sy rasa masa casting tu diorg seme tak update power spek mata masing2 la.

itu tahan lagi. ini org jahat pun alamak aih. lemah lutut belah kiri manager sy tgk. dh la tak tough, tak hemsem, muka mcm org miskin, pendek plak tuh ade hati nak jadi org jahat. ape ni? ape ni? lu org mmg tade taste la. makan tau plak nak sedap2 cari pelakon men tangkap muat je.

lagi satu beb. lu punya resakse dh mcm belon isi air dh sy tgk. baek suh 'Po' kungfu panda je jadi hero beb. lojik sikit nak melantun2 die buncit. lu punya resakse tough mana boleh melantun2. ha ini lagi satu. ape lu punya resakse kena peluru boleh lut, meriam ley tepis, baling kete kebal mcm baling softball, lompat atas kete kebal sampai penyek takan tehantuk kepala kat batu sikit dh saket ke?

ape ni! tpu sy. sy taske la. taske. membazir tau det sy beli tiket. tau la tiket sy tiket kid. tp sy beli tau. rm5 pun det tau. =(

Sunday, June 15, 2008

sedang leka sy dan kakak sy (fad bukan nama penuh) berbual ttg dlm kelambu masing-masing. mak sy tetibe dgn berbekalkan durian beli kat giant semlm masuk kebilik.

emak : ambui posing maut nampak. (mensaound kakak sy (fad bukan nama penuh) yg hanya berkemban dan berbaring secara lucah.

emak : cite ape?

ofa comel : emak nanti ateh ade bf nak terus tunang la.

emak : carik yg pakai kopiah.

kakak : mana ade org muda skang pakai kopiah. (back up sy la konon)

emak : cari yg berumur dan berkopiah

ofa comel : itu kena cari kat surau la. (niat nak bergurau)

emak : ape plak surau. mcm rabbani tuh ade. jauh je diorg pigi.

ofa comel & kakak : what the heck?


motif entry : aku single

Friday, June 13, 2008

sometimes ur past life story more blissfull than today..

Thursday, June 12, 2008

smlm..

akim : oi jadi tak pigi jb?

agak lama sy nak jawab...

ofa comel : tape la. tanak.

akim : hek eleh. wtf?

sy tak reply sudey..

Wednesday, June 11, 2008

morning kwn! (11.25a.m) ceh.


hari ni sy off day! tp hari ini gaji keluar. jadi mustahil la jika sy tidak keluar joli katak. sebgn je pagi dlm 10 pagi la sgt kan. sy tetibe kemas rumah. pelik! nak kata sy mimpi ttg kemas rumah jauh panggang dari api la.

jap jap penaipan teganggu disebabkan sekor nyamuk geget jari kelingking kaki sy. (cilakak! nyamuk ni siap kau)

okey sambung balik, oh! pasal ape ek? ha! kemas rumah. sy kemas rumah tamu, malah sidai kain dan selepas menaip entry ni sy dh plan nak sapu sampah ni. haha ajaibkan. ala, sy sebenarnye tidak la malas sgt. cume ikut mood dn angin lintang lalu je. memandangkan mood sy agak baek hari ni. lantas baek sy laksanakan. ceh time sy rajen ibu dan bapa sy tak de plak kat rumah (tak ikhlas)

dh la dh la. tade mood dh nak tip jari kaki sy gatal. cibet punya nyamuk. nak taip lagi nak garu lagi, nak sapu sampah lagi. nak tgk tv lagi, nak dgr lagu lagi. mana boleh mcmana ni. chiow~

Saturday, June 7, 2008

mode : exam result.

mulut berkata :

"wa dl beb! nak pigi joli a mabuk mabuk, baru gile2 remaja jahil"

hati berkata :

"alhamdullillah"

Friday, June 6, 2008

cerita sarawak.

okey kwn kwn, perjalanan sy bermula dgn perasaan bercelaru, keliru, kacau bilau, huru hara dimana flight kami terlepas. tp sebenarnya ticket sy masih ade. cume ticket ayah dan emak dan adik sy telepas. oh! lupa nak bgtau kami menaiki flight yg berbeza kerana flight mereka awal 2 jam dari flight sy. jadi flight sy jam 6 manakala mereka jam 4. kesulitan tersebut pun tejadi disebabkan ayah sy tetinggal surat beranak adik sy. jadi beliau kena patah balik kerumah yg mengambil masa selama 1 jam. jadi dgn tak menghampakan family sy ayah sy membeli ticket yg lain utk keesokkan harinye. dan tak pasal pasal ticket sy pun burn sekali. sy pun confused terus sudey..

keesokkannye kamu bertolak seperti biasa. dgn cemerlang dan tersusunnye kami meneruskan perjalanan di jam 4.20p.m 1hb. june 2008 sesampai disana sarawak musim hujan beb. sy agak frustrated juga la. tp nasib baek renyai renyai je. so masih dpt dimaafkan a. dh la kami rugi satu ari dimana ticket kami pulang adalah pada 3hb. oh! tidak~

tempat pertama kami adalah pigi makan seafood mcm org kena rasuk. betul! kena rasuk. kami semua mcm dirasuk malah meng 'order' makanan seperti kami membela 34 ekor antu raya. tp tape ade org belanja. (duh)

kesokkannye kami ke cultural villages (bukit sentubung) dimana teletaknya perkampungan dan pengumpulan semua jenis rumah pjg di sarawak. ha! tempat ni seronok. sgt seronok. sebab sepjg lawatan sy disitu terdpt 2,3 org jejaka yg melancong seperti kami kelihatan sungguh kacak! (ouch)

kemudian kami ke damai beach resort. usha line je. tamandi beb. nak mandi KL pun ley mandi. pastu kami pusing pusing satu pekan kuching. part paling best bile kami pigi shopping pottery. ha! yg ni ibu dan bapa sy seperti dirasuk. mereka seakan mahu membeli semua pottery di kuching. tp sebagai anak beliau terkena juga tempiasnye dimana sy pun dirasuk selepas beberapa jam kemudian.

setelah penat bershopping kamu balik mkn tido la beb. takan itu pun sy nak cite. pd 3hb hari kepulangan kami ke KL semula kami shopping brg2 cenderahati la pulak. ha! yg ni sy yg dirasuk kemudian diikuti adik sy, mak dan ayah. kami beli sampai rasanye tak muat kot kargo. tp kami himpit2 juga tu yg sampai jugak tuh

bygkan kami pergi sehelai sepinggang sepulang dari kuching kami membawa 8 kotak besar dan 3 troli beg. oh! apekah dunia?

dh la sy nak pigi keje. besok sy upload gamba. chow

Thursday, June 5, 2008

yo! wasap.

ye! sy baru balik dari sarawak. cite pasal sarawak sy cite kemudian sebab sy perasan semua org tgh sibuk bercerita pasal minyak naik harga. sy pun tanak ketinggal zaman la utk bercerita pasal minyak. walaupun sy tak amek port pun sebenarnya. tp kalau tak amek kesah sgt org kata "kau ni fa tak update la" oleh sebab itu cerita ttg sarawak besok aje la.

semlm sepulang sy dari sarawak dgn tak tahu penatnye sy slumber keluar joli. niat menghantar adik sy ke college disalah gunakan sepenuhnya dgn melencong ke tempat lain. oh! lupa nak mentioned sy berteman. sape? adelah~ (duh)

pulang saje dari menghantar tugasan (anta adik) sy slumber pigi tgk wayang cite the orphanage, jgn men men beb cite antu oke. sape kata gua tak berani. tp teman sy tuh mmg byk kali kena gigit la dgn sy. sorry babe wa ni culture shock sikit. taley suspen2 sgt. balik tgk wayang ingat nak balik secara smooth a konon. sekali jem beb. kereta bertubi-tubi. eh betul ke ayat bertubi tubi tuh? ah! pedulikan. dari federal sampai la ke rumah sy. argh! sy tension dh la bawak manual. tp takpe bukan sy bawak. teman sy bawak.

dari jam 7mlm. sampai la ke jam 11 mlm baru sy sampai rumah walaupun jarak perjalanan tak memakin 45minit utk sampai ke rumah. tp tape beb. sy berteman. ouch!


tetibe kan..

"ateh apsal kamu tanak belajar masak? umur dh tua. jgn ingat badan kecik boleh bg alasan xnak belaja masak ke? pigi dapur skang!!, tah ape dihadapkan dpn laptop tuh"

sy buat dek lagi..

"tgk tu slumber jee je... chatting2 lagi"

okey la. mak sy dh bebel la. chow

p/s : hoi nell jum jumpa aku beli kau kucing.

Saturday, May 31, 2008

away to sarawak

hello! me for anythin'
if someone ask me about relationship..


"i just need someone who really care about me"

Tuesday, May 27, 2008

bercerita tentang pemakanan sy ni. sy sebenarnya semakin keliru dgn jadual pemakanan sy. kekadang sy sgt berimaginasi sy ni seorang yg kuat makan dan gelojoh. tp kenyataannye sy ni tak kuat makan dan tidak makan pun tidak mengapa.

sebagai contoh, sy ni amat la bernafsu terhadap makanan disekeliling. kalau boleh semua sy nak makan. bak kata org tak padan dgn kecil la. tp setiap kali mkn, makanan sy pasti tidak habis dimana kalau kata org org tua dipanggil membazir. mungkin disebabkan sy ni makan tahabis kemudian sy nak makan benda len dan sy makan tahabis lagi. disitu mungkin boleh dikatakan sy ni kelihatan agak gelojoh. kenyataannye sekali lagi sy mudah kenyang. jika sy lapa. mkn popcorn 3 biji pun sy kenyang dh.

kadang kadang sy terasa lucu bile sy teringat ade sifat pelupa sehingga makan pun lupa. ambil contoh pada hari ni. jam sudah 4.22 pagi dari pagi sy tidak makan. pergi keje ingat nak makan. sy lupa juga. sy ingat nak singgah jusco utk beli belah brg dapur sy boleh beli sebotol air ribena je. sy lupa lagi pasal makan sy. last last sy tak mkn ape pun till now.

mcmana sy nak gemuk? tell me now! berat sy sudah 39kg saje. sy rasa sy cacat.

Sunday, May 25, 2008

sedang sy mahu menaip, tiba-tiba sy terasa tidak selesa akan sesuatu yg sy tidak pasti puncanye. tp sy cube utk bertahan. semakin sy bertahan semakin sy rimas dan rasa tertekan seperti sy rasa sy perlu melakukan sesuatu. oh. lama sy renungi dan fikiri apekah puncanye perasaan tersebut. seperti dilanda ombak besar lalu membanjiri sebuah istana indah. oh! sy period rupanya.

argh tajadi nak post entry kali ni.

cilakak.

Friday, May 23, 2008

hai kawan.

perut sy tak berapa sihat arini disebabkan sardin yg sy masak arini kurang enak dan mengancam. tetapi kenyataannye sy tak pandai masak pun. sudah 3 hari sy tinggal berseorgn shj di rumah. nak tdo pun rasa segan segan dan gerun gerun saje. mungkin mlm ni sy berteman. oh! akhirnya. kebelakangn ni tido sy kurang nyenyak sedikit. sy tidak suka tido berseorgn sebab sy rasa seperti sy diperhatikan oleh makhluk yg sy tidak boleh nampak. oleh itu sy akan tunggu sehingga waktu mencecah subuh baru mata ni boleh dilelapkan. sementara menunggu subuh itu tekebil2 la mata comel sy ni. cis!

penulisan entry kali ni sebenarnye utk meluahkan perasaan ketidakpuasan terhadap sardin yg sy masak. kenapa tak sedap? sy pelik. curiga. was was. ape telah terjadi? sy masak nasi separuh cawan. separuh pinggan je sy makan. bile sy nak gemuk? bile? seme sy dh masuk dgn lengkap. ape salah sy. oh! sy gemarkan sardin. tp disebabkan ari ni sy benci sardin. benci!

bising saje ofa. mmg kau tak tatau masak. pigi kije skang! chalo beteh!

*jam 0030am (super hero movie)

Wednesday, May 21, 2008

6 perkara pelik tentang sy. (di tag oleh nila ujala)

1. memandangkan sy baru lepas mandi sy teringat yg sy ni sgt tidak suka utk mengelap badan sy sendiri. selesai je mandi. capai towel balut2 badan dgn basuh kuyup keluar tandas lepak2 kat hall. tgk tv ke, kunyah kuaci ke, men internet ke, main catur ke. tp itu bukan bermaksud sy seorg pemalas. cume sy suka dibiarkan kering secara sendiri. ala ala natural beauty la. ceh.

2. jika sy menaiki kereta dan tidak memandu (co-pilot) sy mempunyai satu sifat yg tidak boleh duduk diam. dimana sy akan membuka dashboard beberapa kali. pakai tanggal seatbelt, tutup bukak aircond, men kekunci pintu, tuka channel radio sekerap mungkin dan berckp tanpa henti. ah. kenapa? sy pun tatahu. luar kawalan.

3. sy tidak suka bermain permainan yg memerlukan 2 atau lebih pemain. seperti contoh dam ular? sahibba? saidina? oh bg yg lebih sukar, seperti bermain play station yg berunsur lawan, pool, catur etc. sebab sy tidak dpt menerima kekalahan jika sy kalah. sy akan dirasuk. kire sy nak champion je la setiap masa. disebabkan perkara begitu game kegemaran sy tentunya seperti plant tycoon, sally's sallon, miss management. etc

4. sy ade masalah dlm mengawal emosi. terutama jika sy menonton sesuatu rancangan yg baru sy tonton tidak sampai 5 minit dan rancangan itu memaparkan aksi menanges. dgn pantas sy pun menanges tanpa tahu asal usul penceritaan. walaupun yg menanges itu adalah org jahat. ahh mak sedeh nok!~

5. sy tatahu ape punca sy sgt meminati anuar zain, dh la sy tapenah beli album beliau. nak download secara haram pun tapenah. tp ade la lagu lagu yg familiar keluar di radio tu tahu la juga sikit sikit. masalahnye sy ialah ketaksuban sy terhadap beliau. satu ketika dahulu kakak sy penah berselisih dgn beliau lantas menelefon sy yg ketika itu berada di sekolah dan time itu juga sy menanges teresak2 kerana terlalu cemburu akan akak sy. duh! sy rasa anuar zain dh bomohkan sy. oh tidak!

6. sy ade masalah dgn nyamuk. iaitu pantang jumpa. kalau sy jumpa satu malam tidak tido pun tape. sy akan cari nyamuk tersebut, tepuk, picit, dan pijak. sy elergik dgn nyamuk. jika berjumpa dgn beliau sy akan bertukar menjadi hulk. bak kata pepatah kerana nyamuk sekor kelambu dibakar. haa sy la tuh. urgh!

Sunday, May 18, 2008

hai kwn,

hari ini kita akan belajar mengenai cara-cara mudah untuk mengenali mereka yg dikenali sebagai GAY & PLU atau pun GEBEK. sepanjang sy mengaji pelajaran di uitm didalam jurusan fashion. sy telah melihat dan merasai kehidupan manusia songsang, dimana sy telah berkecimpung bersama manusia yg di panggil lelaki tetapi berpewatakan perempuan mahupun lelaki yg konon nye lelaki tetapi menyukai lelaki. ape itu? arghh mak keliru nok. (antara petikan yg dpt dipetik)

anda diantara mereka ini yg kamu boleh kenali secara direct atau pun terang terangan. sememangnye mereka ini tidak segan silu atau ngilu utk mengaku mereka adalah manusia yg bakal menghuni neraka jahanam. tetapi ade juga segelintir yg malu malu kucing untuk menonjolkan diri. mungkin kerana takut akan cemuhan, makian dan kutukan masyarakat. itu dipanggil yg tidak terang terangan.

mari kita lihat siapa yg kena:

secara terang-terangan

1. kalau berjalan contorl macho even hakikat sebatu dah nampak kecatwalkannya.
2. rambut kalau tak color mesti highlight.
3. very tha latest trend in everythin' in every way accept politics dan agama
4. mulut maha LAHA
5. brand cautious
6. La Queen rumah kedua
7. Blue Boy rumah alternative
8. kalau ade jantan meletup lalu, kepala pusing 360 darjah dan asyik usha mamat tu
9. perfume kalau pki mcm sebtol sehari
10. buckle belt D&G, versace la. etc;
11. starbuck dan kedai sewaktu dgnnye, tempat menunjukan kemewahan even dlm wallet ngam2 nak byr segelas minuman rm15.95 dan utk memastikan duit worth even cent, lepak kat sana hampir 7-10 jam
12. kasut mestu semua depan tajam2 atau persegi
13. pakai seluar mesti ketat nak tonjolkan bontot bubly tu dan kebonjolan ehem. (sesetengah tu ehem je besar tp sebenarnye besar ibu jari kamu je) ceh! statement.
14. hp mesti ade camera, music function, latest brand dan kalau ade organiser, tak penah lekang dari palm ade je dok menulis atas screen.
15. suka seni dan hiburan
16. mata mcm2 color even kulit adik beradek kaum jakun
17. cincin kebanyakan pakai lebih dari satu
18. rapat dan comfortable dgn perempuan, kalau dgn jantan terutama yg meletop rasa resah dan berpeluh
19. pembersih, rumah kemas, dan well groomed.
20. sukan kegemaran bowling dan vollyball
21. dlm hp contact list 90% nama jantan
22. pandai menyanyi dan menari serta kaki karaoke
23. pandai sembang dgn makcik2 dan good customer services
24. suka warna contrast dan terang
25. kalau jumpa gang, terus gedik ckp nok sana nok sini dan patah riuk
26. pose mesti nak vogue
27. center of attention and always seek attention
30. OBVIOUSLY - penampilan mmg ketara berlainan dgnyk pun org lain tak byk pun mesti ade sikit.
31. kerja wajib, sekretari, nurse PA yang lain bersaing dgn pompuan demi atas nama keadilan. ceh!

yang tak terang-terangan

1. suka sukan - bola sepak, tennislah tp ade sebab, selain minat sebab ade udang sebalik mee sedap
2. karektor macho habis - hakikat manusia, atleast 10% ada sifat keperempuanan
3. suka sport car - tp keta tu dihias dan didecorate ala2 casa impian.
4. berkahwin (coverline)
5. ada anak (kuasa tuhankan)
6. ada gf and siap berkepit - tp kalau nampak jantan meletup (refer list atas num. 8)
7. tak suka pondan - sebab hakikat mereka lebih pondan atas katil
8. tak suka si lembut - sebab jeles nak keluarkan kelembutan diri tak boleh sebab nak berlalu macho

aduh. pjg nye entry kali ni. yelah lama tak post entry. nanti ape kata peminat. skang haaambik ko. so korang rasa korang salah seorg? wah. tahniah. bye

Sunday, April 20, 2008

baru nak menaip...

"ateh, u dh packing brg? time to go back to sri iskandar darl!"

cilakak.

Friday, April 18, 2008

ni ape pula di tag oleh nila ujala pula.

sile jawab 8(lapan) benda rawak tentang anda :

1. nama timangan sy dirumah adalah 'ateh' walaupun merupakan anak kedua.

2. sy melatah dgn menyembut nombor. bukan sebut perkataan nombor ye. tetapi nombor atau angka. spt : 497 (salin ye mana tau bertuah)

3. sy hanya boleh fokus pada satu benda dlm satu masa. spt contoh: jika sy sdg menonton tv atau movie, dan kamu sedang berbual dgn sy haram sy tadgr inikan lagi nak faham.

4. sy mendgr muzik dgn sehabis volume, sebab sy ade sedikit pekak. menguatkan lagi usul number 3.

5. sy sgt suka warna merah. walaupun benda tu hina, buruk, dan rasa nak ludah. selagi berwarna merah. tetap sy suka.

6. sy adalah seorg yg sgt pelupa dan cuai sehingga sy penah kehilangan 5 hp dan 3 wallet.

7. sy suka berckp dn berjalan dgn laju

8. sy pemandu tidak berhemah dan selalu sesat jalan walaupun dh lalu 4, 5 kali

Thursday, April 17, 2008

ape tag tag ni. menyampah sy. rasa xnak buat tp rasa kena paksa. mcm org tertunggu2 je. padahal tak pun. grr grr (buat muka geram)

5 perkara sy akan buat kalau sy heartbroken.

1. mula mula, sy akan buat tafaham. mcm tade pape berlaku. sy gelak mcm org kena rasuk. telefon mangsa mangsa terdekat (rakan rakan) jum pigi perfoye foye. agak lambat menerima kenyataan.

2. sy akan memerap didlm bilik. tatau nak buat ape. nak menanges ke nak menari. pilihan mengikut penderitaan hati yg dialami.

3. kemudian sy menceritakan segala ketidakpuasan hati dkt kakak dan adik sy sampai mereka meluat. masa tu sy tidak akan berhenti membebel. dan pastinya masih memerap dirumah.

4. agak agak masa memerap tuh sy dh boleh dipanggang utk bbq tp hati masih terluka. (heartbroken) sy akan melukakan benda benda hidup yg lain. sehingga sy rasa "eh ofa nko nak mampus ke?"

5. sy pigi buang duit. buang minyak, buang angin, buang la ape yg patut.


p/s : kalau org kata kenapa xsemayang. semayang tu wajib. ari ari pun semayang. bukan frust menonggeng je baru ingat tuhan. sekian berita.

s y a f e l

dua tiga minggu yg lalu, ketika sy pulang dari sg wang menaiki monorail ke kl sentral. sesampai di perhentian terakhir sy bersama sahabat sy minhana(bukan nama sebenar) terlihat sekumpulan yg boleh dikatakan kanak kanak. kerana meraka berpakaian pelajar sekolah rendah. walaupun tinggi mereka ade yg melebihi sy tp itu bukan masalah cerita sy. point sy mereka kanak kanak. sedang sy dan sahabat sy menunggu giliran melintas jalan, sy menjeling jeling kearah mereka yg sedang berkumpul. memandang kan sy taberape tinggi jadi sy tanampak. tp tape sy pegi dekat dekat. fuh. walaupun bau mereka agak agak bau telur rebus tp sy gagahi juga. kelihatan ade dua tiga org kanak kanak sedang menari tehenjut henjut ke depan ke belakang. sy agak ingin tahu dan menyapa salah seorg daripada mereka.

sy : eh adek buat ape?
kanak 1 : joget la. ape la
sy : oh joget. joget ape je ni?
kanak 1 : ape la... (agak lama bepk) 'akak' ni. (sambil pandang atas bwh)ni nama nye joget shuffle. (sambil pandang sailang kat sy)
sy : oh shuffle. tapenah dgr pun. macamana eja ek? mcm best je
kanak 1 : ala eja die mcm S Y. eh jap ek. weh sham mcmana eja shuffle a? H ke Y?
kanak 2 : kalau H nama aku la weh. Y la. itu pun tatau. ape tah (sambil gelak dgn bangga)

kanak 1 : ha mcm ni. S Y A F E L. shuffle a.
sy : oh okey. confirm ek? sebab akak nak carik la kat internet.
kanak 1 : confirm la. sy ari ari carik kat internet eja mcm tuh a. (dengan nada bangga)
sy : okey la. akak nak balik.
kanak 1 : balik la. sy pun nak joget ni.

Sunday, March 23, 2008

argh. pagi ini sy rasa sgt tak seronok. dh la bgn pun kena paksa. tau pula org yg kenal rapat menipu kite. dh la nak menipu kantoi plak tuh. argh menyakitkan ati. lama lama boleh jadi menyampah. benda kesik tade mengena ngan idup dan mati. terus terang sudey. org salah je takut ckp benar. susah la sy nak pura pura tatau kena tpu asal sy tau kamu dua tpu. benci gile. urgh! persetan mereka.



semlm sy telah menghadirkan diri ke "Stylo KL Fashion Festival 2008, 15th-23rd March@Pavilion Shopping Mall, Malaysia" seronok. hepi. penat. memalukan dan pelbagai perasaan lagi.

sy telah mendpt invitation vip daripada kawan sy dimana beliau mendpt daripada bapa beliau. kami pergi berempat dn telah dijemput oleh seseorg yg dikenali sebgai sahabat kepada bapa kawan sy. beliau telah menjemput, melayan dan mengiringi kami. terasa seperti kami ni tetamu tetamu terhormat pula.

dh la sy silap dress code. sy pakai agak agak bersantai saje. manakala mereka yg hadir memakai pakaian yg sgt wow, hot, dan cool. sy agak berapa agak kerdil (jgn merujuk pada size badan) tetapi sy berasa sy gembire. satu pengalaman yg sgt menarik.
para hadirin yg dtg semua seme mengagumkan. sy teruja.

nanti sy post gamba yg len okey. sy suke!

Friday, March 21, 2008

"ofa, fa pakai heel dlm rumah ke?" terus tersembur air kosong dari mulut comel sy. "haah, rasa mcm cikgu english kat sekolah je" terus fiza mengilai terburai seperti perempuan hilang akal. ape yg lucu nye pun tatau. sy meneruskan perjalanan di dlm rumah sambil memakai heel tanpa menghiraukan sawan yg melanda fiza. makin laju sy berjalan makin ligan fiza mengilai. mungkin beliau elergik dgn bunyi tapak tumit tinggi kot.

Wednesday, March 19, 2008

sy demam sudah 3 hari.. tp hari ni paling teruk, berbekal kan ipod disumbat ditelinga bekemundang lagu kill hannah habis volume ditelinga, digengam erat towel comel di tgn, hingus segan tak segan meleleh, mata sayup je redup nak menutup. argh! talarat betul menjalani hari demam. tp sy kena gigih jika sy berehat maka kerja byk tergendala. tiba tiba sy terdetik dari manalah sy dapat kerajinan yg melampau ni. sambil menukar lagu seterus ocean color scene.. nye ade sesorg menyapa. saleha (bukan nama sebenar) org nye tinggi juga kire sy nak tgk kena dongak juga cantik? boleh la. layak la jadi model tedesak uitm buat student tunjuk work kalau dari kiraan 5 tuh sy bg 2 la. itu pun disebabkan sifat dengki. perbualan kami bermula;

saleha : oit. (sambil mencuit bahu)
saya : ws. (sambil mendongak acuh tak acuh)
saleha : ofa u demam ke?
saya : ha tak la. (sambil menhembus hingus di towel comel)
saleha : habis tuh?
saya : i kena breast cancer.
saleha : eh ye ke? tpu la. u nampak mcm kena demam je.
saya : oh eh tapasan plak i
saleha : u demam ni. percaya la ckp i.
saya : okey i percaye.
saleha : mkn ubat oke.u demam tuh. bye darl~. (bunyi gedik2)
saya : bye (sambil menyebut "bodo gile~" dgn pelahan2)

Wednesday, March 12, 2008

today i got my bad day. everything goes wrong..


sy menjadi sy kelamkabut. serabut dan sabut lalu...

insiden pertama; semasa masuk didlm kelas,
"ofa nape penuh color merah kt plastic tuh?" (acrylic merah bocor)

insiden kedua; ketika memulakan kerja,
"ofa, laa nape tumpah ke acrylic tuh?" (tetumpah acrylic)

insiden ketiga; sepuluh minit berlalu,
"ya Allah ofa nape n"? (tumpah lagi)

insiden keempat; sejam berlalu,
"oh bukan aku, bukan aku" (tetumpah lagi)

insiden kelima; setgh sebelum kelas tamat,
"ofa nape ari ni?" (ilustration comot)

insiden keenam; kemas kemas mahu pulang,
"ofa! nape baju ofa??" (acrylic kena baju)

p/s: nama tepaksa dirahsiakan untuk menjaga kepentingan individu.

=(

Wednesday, March 5, 2008

'f' word is a mean word.

hai kawan,

first of all im not sure bout what i feel aite now but for being honest im not really comfortable with some of readers here. (eventho im not sum kinda famous bloggers and so whateve!) but for sure u knoe who u are. just behave urself cos dis is my territory yep! for sure i can do whaever i want too, becos this is my blog. and nobody can menyibuk.. as long as ure not sum 'busuk ati anjing' kinda person aite? i dont give a 'f' word. and u re welcome to be ere. tq

okey neway i wrote dis entry yesterday before my cad class. just get bored, nobody at my room. oh ye! my dad just bought me a sewing machine. love it!!
terima kasih ayah! i love u! love ur money! ouch. oh ye! i name it rossy. why? pasal ade bunga rose kat badan die! hik2. sgt sgt suke

my design dh start buat tual (percubaan diatas kain calico@belacu) and then transform to actual fabric. sy tatau nape je sekarang sy berasa sgt teruja dgn design sy dan sy tasaba saba nak siapkan. haha maybe my first evening wear rasa mcm designer sgt. haha. oh pattern juga sudah siap working pattern. now tinggal nak jahit terus atas actual. sy dh beli fabric. fabric menarik! just love it! xsaba nak siap kan!

nell : weh setan rindu la. jum jumpa. boleh bercumbu cumbu.

Wednesday, February 27, 2008

oh! life.

oh ye! sy teringat soalan sesorg yg bertanyakan hidup ini mencari ape sebenarnye? kalau ikut kan sy. sy boleh buat list.

1 - kebahagian dunia akhirat
2 - kekayaaan berlimpah luah
3 - persahabatan sejati
4 - kesenangan dan ketenangan hidup
5 - kereta yg mahal 2,3 biji (byr cash okey)
6 - rumah 5 tingkat siap lift
7 - almari penuh baju berjenama
8 - kasut yang berlebih lebih sampai besepah dpn pintu
9 - penggunaan bil telefon tanpa had
10 - penggunaan kad kredit tanpa hutang yg tidak berlimit

p/s : oh ye! nell sy tanak. sebab beliau tak berguna. buang tset beliau dlm tong sampah sekali dgn beliau.

Saturday, February 23, 2008

girls day out.

hari ni sy keluar membeli belah. sy beli kain utk baju design sy (fabrics swatches). sy pergi bersama teman wanita sy dan adek sepupu sy. sy sudah habis duit. sy seludup kain bersama pekerja euromoda. beliau memberi sy kain berharga rm178 ringgit dgn harga rm50. sy gembira! nakal sungguh beliau. kami belakon belakon seperti sedang memilih kain. terasa seperti menyeludup dadah pula. bahaya sungguh. tapi tape la. selamat duit sy. sy suka fabric tersebut. sgt suke. oh ye! kerja sekolah byk. bai.


bersama teman wanita (gee gee tgeevee) =p


nell setan, nape kte tapenah amek gamba gedik gedik mcm ni?



perhatikan gee gee


gee gee dirasuk (maaf darl but i like it. kelaka!)



mcm kena beguk kan?



duit tade dh. nak jual diri la. bai












stop and stare

been taken from onerepublic - stop and stare. i just love the song.

Stop and stare
I think I'm moving, but I go nowhere
Yeah, I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be
Ohhh Stop and stare
You start to wonder why you're here not there
And you'd give anything to get what's fair
But fair ain't what you really need
Oh, can you see what I see
p/s : dude go mati wif ur game. neway if u got sometime hit me a msg and we can go do 'sumthin'. hahaha. -faliq

Friday, February 22, 2008

work!

my work station (milo just a display)

oh ye. keje sekolah (design)


tara!

T.A.R

hello kawan.

bgn hari sudah petang. semua manusia tiada di rumah. oh ye adek sy sudah masuk belaja. tahniah! akhirnye beliau nak juga belaja. syg kamu. (muah muah) belaja rajin rajin okey. masak sedap sedap, grad!, jadi chef masak utk kakak! gaji tapayah anggap je adek beradek. mekasih.

hm, oh ye design sy dh proceed 3 tp belum proceed final. tape keje okey okey je tak la stressed sgt tp mungkin kisah selingan dlm hidup lebig memberi tekanan. ilustration sikit lagi sy buat begitu juga ilustrator. ah sudah la asek asek pasal study. tanak cite dh.

oh ye! bisuk sy nak pigi jalan tun abdul rahman. nak cari accessories dgn fabrics swatches. pigi bersama gee gee dn mungkin sepupu sy yg sesat dirumah ni. lately ni sy mengalami byk tekanan perasaan, kekeliruan dan beberapa kemuskilan. tp pedulikan.

lapa la. nak mkn tp tatau nak makan ape. makan org la. bai

Thursday, February 7, 2008

happy ke?

sy suka saketkan hati org kemudian sy gelak.

p/s ; sy rasa sy saket mental la.

Wednesday, February 6, 2008

whatever

template baru. suke. nell setan. buhsan. lapa. fad tade umah. cdt pun tade. keje sekolah byk. pencil case ilang. duit tade. nak pigi sunway lagoon. bye

Friday, February 1, 2008

songket.

boo!
pergh lama gile tak menaip blog. busy? tak juga awal awal sem ni. tp internet tade nak buat mcmana. kata je uitm ade wireless. najis la. ape pun tade. awal2 sem ni. kije tade la berlambak2 sgt. tp boleh tahan la. dis sem buat evening wear atau cocktail. boleh pilih. dan semestinye sy memilih evening wear kerana cocktail lebih kurang seperti dress. dimana sy akan buat dress di dlm subject pattern jadi sy memilih membuat evening wear. baju ini akan digabungkan bersama songket. jadi baju ini akan menjadi satu kombinasi traditional dan kontemporari. akan tetapi baju sy ni tidak la kelihatan seperti baju kawen seperti baju kawen di majlis keramaian org kebanyakan. baju ini akan kelihatan seperti the latest trend yg ade skang. cume fabric songket akan digunakan utk mencetuskan satu element baru. baru la malaysia kan. ceh.

ini ade cite sedey. sem ni tapasal2 sy kena membayar fees sebyk dua kali dan bermaksud sy membayar sebyk rm88o. ini disebabkan kecuaian sy, pihak bank dan uitm. sy menanges tp ape pun taley buat. mak marah dan sy melawan. mcm biasa la.

urgh baru bgn tdo. busan. pc fad slow. nak pakai laptop la. bye