Wednesday, February 27, 2008

oh! life.

oh ye! sy teringat soalan sesorg yg bertanyakan hidup ini mencari ape sebenarnye? kalau ikut kan sy. sy boleh buat list.

1 - kebahagian dunia akhirat
2 - kekayaaan berlimpah luah
3 - persahabatan sejati
4 - kesenangan dan ketenangan hidup
5 - kereta yg mahal 2,3 biji (byr cash okey)
6 - rumah 5 tingkat siap lift
7 - almari penuh baju berjenama
8 - kasut yang berlebih lebih sampai besepah dpn pintu
9 - penggunaan bil telefon tanpa had
10 - penggunaan kad kredit tanpa hutang yg tidak berlimit

p/s : oh ye! nell sy tanak. sebab beliau tak berguna. buang tset beliau dlm tong sampah sekali dgn beliau.

Saturday, February 23, 2008

girls day out.

hari ni sy keluar membeli belah. sy beli kain utk baju design sy (fabrics swatches). sy pergi bersama teman wanita sy dan adek sepupu sy. sy sudah habis duit. sy seludup kain bersama pekerja euromoda. beliau memberi sy kain berharga rm178 ringgit dgn harga rm50. sy gembira! nakal sungguh beliau. kami belakon belakon seperti sedang memilih kain. terasa seperti menyeludup dadah pula. bahaya sungguh. tapi tape la. selamat duit sy. sy suka fabric tersebut. sgt suke. oh ye! kerja sekolah byk. bai.


bersama teman wanita (gee gee tgeevee) =p


nell setan, nape kte tapenah amek gamba gedik gedik mcm ni?



perhatikan gee gee


gee gee dirasuk (maaf darl but i like it. kelaka!)



mcm kena beguk kan?



duit tade dh. nak jual diri la. bai












stop and stare

been taken from onerepublic - stop and stare. i just love the song.

Stop and stare
I think I'm moving, but I go nowhere
Yeah, I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be
Ohhh Stop and stare
You start to wonder why you're here not there
And you'd give anything to get what's fair
But fair ain't what you really need
Oh, can you see what I see
p/s : dude go mati wif ur game. neway if u got sometime hit me a msg and we can go do 'sumthin'. hahaha. -faliq

Friday, February 22, 2008

work!

my work station (milo just a display)

oh ye. keje sekolah (design)


tara!

T.A.R

hello kawan.

bgn hari sudah petang. semua manusia tiada di rumah. oh ye adek sy sudah masuk belaja. tahniah! akhirnye beliau nak juga belaja. syg kamu. (muah muah) belaja rajin rajin okey. masak sedap sedap, grad!, jadi chef masak utk kakak! gaji tapayah anggap je adek beradek. mekasih.

hm, oh ye design sy dh proceed 3 tp belum proceed final. tape keje okey okey je tak la stressed sgt tp mungkin kisah selingan dlm hidup lebig memberi tekanan. ilustration sikit lagi sy buat begitu juga ilustrator. ah sudah la asek asek pasal study. tanak cite dh.

oh ye! bisuk sy nak pigi jalan tun abdul rahman. nak cari accessories dgn fabrics swatches. pigi bersama gee gee dn mungkin sepupu sy yg sesat dirumah ni. lately ni sy mengalami byk tekanan perasaan, kekeliruan dan beberapa kemuskilan. tp pedulikan.

lapa la. nak mkn tp tatau nak makan ape. makan org la. bai

Thursday, February 7, 2008

happy ke?

sy suka saketkan hati org kemudian sy gelak.

p/s ; sy rasa sy saket mental la.

Wednesday, February 6, 2008

whatever

template baru. suke. nell setan. buhsan. lapa. fad tade umah. cdt pun tade. keje sekolah byk. pencil case ilang. duit tade. nak pigi sunway lagoon. bye

Friday, February 1, 2008

songket.

boo!
pergh lama gile tak menaip blog. busy? tak juga awal awal sem ni. tp internet tade nak buat mcmana. kata je uitm ade wireless. najis la. ape pun tade. awal2 sem ni. kije tade la berlambak2 sgt. tp boleh tahan la. dis sem buat evening wear atau cocktail. boleh pilih. dan semestinye sy memilih evening wear kerana cocktail lebih kurang seperti dress. dimana sy akan buat dress di dlm subject pattern jadi sy memilih membuat evening wear. baju ini akan digabungkan bersama songket. jadi baju ini akan menjadi satu kombinasi traditional dan kontemporari. akan tetapi baju sy ni tidak la kelihatan seperti baju kawen seperti baju kawen di majlis keramaian org kebanyakan. baju ini akan kelihatan seperti the latest trend yg ade skang. cume fabric songket akan digunakan utk mencetuskan satu element baru. baru la malaysia kan. ceh.

ini ade cite sedey. sem ni tapasal2 sy kena membayar fees sebyk dua kali dan bermaksud sy membayar sebyk rm88o. ini disebabkan kecuaian sy, pihak bank dan uitm. sy menanges tp ape pun taley buat. mak marah dan sy melawan. mcm biasa la.

urgh baru bgn tdo. busan. pc fad slow. nak pakai laptop la. bye