Sunday, March 23, 2008

argh. pagi ini sy rasa sgt tak seronok. dh la bgn pun kena paksa. tau pula org yg kenal rapat menipu kite. dh la nak menipu kantoi plak tuh. argh menyakitkan ati. lama lama boleh jadi menyampah. benda kesik tade mengena ngan idup dan mati. terus terang sudey. org salah je takut ckp benar. susah la sy nak pura pura tatau kena tpu asal sy tau kamu dua tpu. benci gile. urgh! persetan mereka.



semlm sy telah menghadirkan diri ke "Stylo KL Fashion Festival 2008, 15th-23rd March@Pavilion Shopping Mall, Malaysia" seronok. hepi. penat. memalukan dan pelbagai perasaan lagi.

sy telah mendpt invitation vip daripada kawan sy dimana beliau mendpt daripada bapa beliau. kami pergi berempat dn telah dijemput oleh seseorg yg dikenali sebgai sahabat kepada bapa kawan sy. beliau telah menjemput, melayan dan mengiringi kami. terasa seperti kami ni tetamu tetamu terhormat pula.

dh la sy silap dress code. sy pakai agak agak bersantai saje. manakala mereka yg hadir memakai pakaian yg sgt wow, hot, dan cool. sy agak berapa agak kerdil (jgn merujuk pada size badan) tetapi sy berasa sy gembire. satu pengalaman yg sgt menarik.
para hadirin yg dtg semua seme mengagumkan. sy teruja.

nanti sy post gamba yg len okey. sy suke!

Friday, March 21, 2008

"ofa, fa pakai heel dlm rumah ke?" terus tersembur air kosong dari mulut comel sy. "haah, rasa mcm cikgu english kat sekolah je" terus fiza mengilai terburai seperti perempuan hilang akal. ape yg lucu nye pun tatau. sy meneruskan perjalanan di dlm rumah sambil memakai heel tanpa menghiraukan sawan yg melanda fiza. makin laju sy berjalan makin ligan fiza mengilai. mungkin beliau elergik dgn bunyi tapak tumit tinggi kot.

Wednesday, March 19, 2008

sy demam sudah 3 hari.. tp hari ni paling teruk, berbekal kan ipod disumbat ditelinga bekemundang lagu kill hannah habis volume ditelinga, digengam erat towel comel di tgn, hingus segan tak segan meleleh, mata sayup je redup nak menutup. argh! talarat betul menjalani hari demam. tp sy kena gigih jika sy berehat maka kerja byk tergendala. tiba tiba sy terdetik dari manalah sy dapat kerajinan yg melampau ni. sambil menukar lagu seterus ocean color scene.. nye ade sesorg menyapa. saleha (bukan nama sebenar) org nye tinggi juga kire sy nak tgk kena dongak juga cantik? boleh la. layak la jadi model tedesak uitm buat student tunjuk work kalau dari kiraan 5 tuh sy bg 2 la. itu pun disebabkan sifat dengki. perbualan kami bermula;

saleha : oit. (sambil mencuit bahu)
saya : ws. (sambil mendongak acuh tak acuh)
saleha : ofa u demam ke?
saya : ha tak la. (sambil menhembus hingus di towel comel)
saleha : habis tuh?
saya : i kena breast cancer.
saleha : eh ye ke? tpu la. u nampak mcm kena demam je.
saya : oh eh tapasan plak i
saleha : u demam ni. percaya la ckp i.
saya : okey i percaye.
saleha : mkn ubat oke.u demam tuh. bye darl~. (bunyi gedik2)
saya : bye (sambil menyebut "bodo gile~" dgn pelahan2)

Wednesday, March 12, 2008

today i got my bad day. everything goes wrong..


sy menjadi sy kelamkabut. serabut dan sabut lalu...

insiden pertama; semasa masuk didlm kelas,
"ofa nape penuh color merah kt plastic tuh?" (acrylic merah bocor)

insiden kedua; ketika memulakan kerja,
"ofa, laa nape tumpah ke acrylic tuh?" (tetumpah acrylic)

insiden ketiga; sepuluh minit berlalu,
"ya Allah ofa nape n"? (tumpah lagi)

insiden keempat; sejam berlalu,
"oh bukan aku, bukan aku" (tetumpah lagi)

insiden kelima; setgh sebelum kelas tamat,
"ofa nape ari ni?" (ilustration comot)

insiden keenam; kemas kemas mahu pulang,
"ofa! nape baju ofa??" (acrylic kena baju)

p/s: nama tepaksa dirahsiakan untuk menjaga kepentingan individu.

=(

Wednesday, March 5, 2008

'f' word is a mean word.

hai kawan,

first of all im not sure bout what i feel aite now but for being honest im not really comfortable with some of readers here. (eventho im not sum kinda famous bloggers and so whateve!) but for sure u knoe who u are. just behave urself cos dis is my territory yep! for sure i can do whaever i want too, becos this is my blog. and nobody can menyibuk.. as long as ure not sum 'busuk ati anjing' kinda person aite? i dont give a 'f' word. and u re welcome to be ere. tq

okey neway i wrote dis entry yesterday before my cad class. just get bored, nobody at my room. oh ye! my dad just bought me a sewing machine. love it!!
terima kasih ayah! i love u! love ur money! ouch. oh ye! i name it rossy. why? pasal ade bunga rose kat badan die! hik2. sgt sgt suke

my design dh start buat tual (percubaan diatas kain calico@belacu) and then transform to actual fabric. sy tatau nape je sekarang sy berasa sgt teruja dgn design sy dan sy tasaba saba nak siapkan. haha maybe my first evening wear rasa mcm designer sgt. haha. oh pattern juga sudah siap working pattern. now tinggal nak jahit terus atas actual. sy dh beli fabric. fabric menarik! just love it! xsaba nak siap kan!

nell : weh setan rindu la. jum jumpa. boleh bercumbu cumbu.