Saturday, May 31, 2008

away to sarawak

hello! me for anythin'
if someone ask me about relationship..


"i just need someone who really care about me"

Tuesday, May 27, 2008

bercerita tentang pemakanan sy ni. sy sebenarnya semakin keliru dgn jadual pemakanan sy. kekadang sy sgt berimaginasi sy ni seorang yg kuat makan dan gelojoh. tp kenyataannye sy ni tak kuat makan dan tidak makan pun tidak mengapa.

sebagai contoh, sy ni amat la bernafsu terhadap makanan disekeliling. kalau boleh semua sy nak makan. bak kata org tak padan dgn kecil la. tp setiap kali mkn, makanan sy pasti tidak habis dimana kalau kata org org tua dipanggil membazir. mungkin disebabkan sy ni makan tahabis kemudian sy nak makan benda len dan sy makan tahabis lagi. disitu mungkin boleh dikatakan sy ni kelihatan agak gelojoh. kenyataannye sekali lagi sy mudah kenyang. jika sy lapa. mkn popcorn 3 biji pun sy kenyang dh.

kadang kadang sy terasa lucu bile sy teringat ade sifat pelupa sehingga makan pun lupa. ambil contoh pada hari ni. jam sudah 4.22 pagi dari pagi sy tidak makan. pergi keje ingat nak makan. sy lupa juga. sy ingat nak singgah jusco utk beli belah brg dapur sy boleh beli sebotol air ribena je. sy lupa lagi pasal makan sy. last last sy tak mkn ape pun till now.

mcmana sy nak gemuk? tell me now! berat sy sudah 39kg saje. sy rasa sy cacat.

Sunday, May 25, 2008

sedang sy mahu menaip, tiba-tiba sy terasa tidak selesa akan sesuatu yg sy tidak pasti puncanye. tp sy cube utk bertahan. semakin sy bertahan semakin sy rimas dan rasa tertekan seperti sy rasa sy perlu melakukan sesuatu. oh. lama sy renungi dan fikiri apekah puncanye perasaan tersebut. seperti dilanda ombak besar lalu membanjiri sebuah istana indah. oh! sy period rupanya.

argh tajadi nak post entry kali ni.

cilakak.

Friday, May 23, 2008

hai kawan.

perut sy tak berapa sihat arini disebabkan sardin yg sy masak arini kurang enak dan mengancam. tetapi kenyataannye sy tak pandai masak pun. sudah 3 hari sy tinggal berseorgn shj di rumah. nak tdo pun rasa segan segan dan gerun gerun saje. mungkin mlm ni sy berteman. oh! akhirnya. kebelakangn ni tido sy kurang nyenyak sedikit. sy tidak suka tido berseorgn sebab sy rasa seperti sy diperhatikan oleh makhluk yg sy tidak boleh nampak. oleh itu sy akan tunggu sehingga waktu mencecah subuh baru mata ni boleh dilelapkan. sementara menunggu subuh itu tekebil2 la mata comel sy ni. cis!

penulisan entry kali ni sebenarnye utk meluahkan perasaan ketidakpuasan terhadap sardin yg sy masak. kenapa tak sedap? sy pelik. curiga. was was. ape telah terjadi? sy masak nasi separuh cawan. separuh pinggan je sy makan. bile sy nak gemuk? bile? seme sy dh masuk dgn lengkap. ape salah sy. oh! sy gemarkan sardin. tp disebabkan ari ni sy benci sardin. benci!

bising saje ofa. mmg kau tak tatau masak. pigi kije skang! chalo beteh!

*jam 0030am (super hero movie)

Wednesday, May 21, 2008

6 perkara pelik tentang sy. (di tag oleh nila ujala)

1. memandangkan sy baru lepas mandi sy teringat yg sy ni sgt tidak suka utk mengelap badan sy sendiri. selesai je mandi. capai towel balut2 badan dgn basuh kuyup keluar tandas lepak2 kat hall. tgk tv ke, kunyah kuaci ke, men internet ke, main catur ke. tp itu bukan bermaksud sy seorg pemalas. cume sy suka dibiarkan kering secara sendiri. ala ala natural beauty la. ceh.

2. jika sy menaiki kereta dan tidak memandu (co-pilot) sy mempunyai satu sifat yg tidak boleh duduk diam. dimana sy akan membuka dashboard beberapa kali. pakai tanggal seatbelt, tutup bukak aircond, men kekunci pintu, tuka channel radio sekerap mungkin dan berckp tanpa henti. ah. kenapa? sy pun tatahu. luar kawalan.

3. sy tidak suka bermain permainan yg memerlukan 2 atau lebih pemain. seperti contoh dam ular? sahibba? saidina? oh bg yg lebih sukar, seperti bermain play station yg berunsur lawan, pool, catur etc. sebab sy tidak dpt menerima kekalahan jika sy kalah. sy akan dirasuk. kire sy nak champion je la setiap masa. disebabkan perkara begitu game kegemaran sy tentunya seperti plant tycoon, sally's sallon, miss management. etc

4. sy ade masalah dlm mengawal emosi. terutama jika sy menonton sesuatu rancangan yg baru sy tonton tidak sampai 5 minit dan rancangan itu memaparkan aksi menanges. dgn pantas sy pun menanges tanpa tahu asal usul penceritaan. walaupun yg menanges itu adalah org jahat. ahh mak sedeh nok!~

5. sy tatahu ape punca sy sgt meminati anuar zain, dh la sy tapenah beli album beliau. nak download secara haram pun tapenah. tp ade la lagu lagu yg familiar keluar di radio tu tahu la juga sikit sikit. masalahnye sy ialah ketaksuban sy terhadap beliau. satu ketika dahulu kakak sy penah berselisih dgn beliau lantas menelefon sy yg ketika itu berada di sekolah dan time itu juga sy menanges teresak2 kerana terlalu cemburu akan akak sy. duh! sy rasa anuar zain dh bomohkan sy. oh tidak!

6. sy ade masalah dgn nyamuk. iaitu pantang jumpa. kalau sy jumpa satu malam tidak tido pun tape. sy akan cari nyamuk tersebut, tepuk, picit, dan pijak. sy elergik dgn nyamuk. jika berjumpa dgn beliau sy akan bertukar menjadi hulk. bak kata pepatah kerana nyamuk sekor kelambu dibakar. haa sy la tuh. urgh!

Sunday, May 18, 2008

hai kwn,

hari ini kita akan belajar mengenai cara-cara mudah untuk mengenali mereka yg dikenali sebagai GAY & PLU atau pun GEBEK. sepanjang sy mengaji pelajaran di uitm didalam jurusan fashion. sy telah melihat dan merasai kehidupan manusia songsang, dimana sy telah berkecimpung bersama manusia yg di panggil lelaki tetapi berpewatakan perempuan mahupun lelaki yg konon nye lelaki tetapi menyukai lelaki. ape itu? arghh mak keliru nok. (antara petikan yg dpt dipetik)

anda diantara mereka ini yg kamu boleh kenali secara direct atau pun terang terangan. sememangnye mereka ini tidak segan silu atau ngilu utk mengaku mereka adalah manusia yg bakal menghuni neraka jahanam. tetapi ade juga segelintir yg malu malu kucing untuk menonjolkan diri. mungkin kerana takut akan cemuhan, makian dan kutukan masyarakat. itu dipanggil yg tidak terang terangan.

mari kita lihat siapa yg kena:

secara terang-terangan

1. kalau berjalan contorl macho even hakikat sebatu dah nampak kecatwalkannya.
2. rambut kalau tak color mesti highlight.
3. very tha latest trend in everythin' in every way accept politics dan agama
4. mulut maha LAHA
5. brand cautious
6. La Queen rumah kedua
7. Blue Boy rumah alternative
8. kalau ade jantan meletup lalu, kepala pusing 360 darjah dan asyik usha mamat tu
9. perfume kalau pki mcm sebtol sehari
10. buckle belt D&G, versace la. etc;
11. starbuck dan kedai sewaktu dgnnye, tempat menunjukan kemewahan even dlm wallet ngam2 nak byr segelas minuman rm15.95 dan utk memastikan duit worth even cent, lepak kat sana hampir 7-10 jam
12. kasut mestu semua depan tajam2 atau persegi
13. pakai seluar mesti ketat nak tonjolkan bontot bubly tu dan kebonjolan ehem. (sesetengah tu ehem je besar tp sebenarnye besar ibu jari kamu je) ceh! statement.
14. hp mesti ade camera, music function, latest brand dan kalau ade organiser, tak penah lekang dari palm ade je dok menulis atas screen.
15. suka seni dan hiburan
16. mata mcm2 color even kulit adik beradek kaum jakun
17. cincin kebanyakan pakai lebih dari satu
18. rapat dan comfortable dgn perempuan, kalau dgn jantan terutama yg meletop rasa resah dan berpeluh
19. pembersih, rumah kemas, dan well groomed.
20. sukan kegemaran bowling dan vollyball
21. dlm hp contact list 90% nama jantan
22. pandai menyanyi dan menari serta kaki karaoke
23. pandai sembang dgn makcik2 dan good customer services
24. suka warna contrast dan terang
25. kalau jumpa gang, terus gedik ckp nok sana nok sini dan patah riuk
26. pose mesti nak vogue
27. center of attention and always seek attention
30. OBVIOUSLY - penampilan mmg ketara berlainan dgnyk pun org lain tak byk pun mesti ade sikit.
31. kerja wajib, sekretari, nurse PA yang lain bersaing dgn pompuan demi atas nama keadilan. ceh!

yang tak terang-terangan

1. suka sukan - bola sepak, tennislah tp ade sebab, selain minat sebab ade udang sebalik mee sedap
2. karektor macho habis - hakikat manusia, atleast 10% ada sifat keperempuanan
3. suka sport car - tp keta tu dihias dan didecorate ala2 casa impian.
4. berkahwin (coverline)
5. ada anak (kuasa tuhankan)
6. ada gf and siap berkepit - tp kalau nampak jantan meletup (refer list atas num. 8)
7. tak suka pondan - sebab hakikat mereka lebih pondan atas katil
8. tak suka si lembut - sebab jeles nak keluarkan kelembutan diri tak boleh sebab nak berlalu macho

aduh. pjg nye entry kali ni. yelah lama tak post entry. nanti ape kata peminat. skang haaambik ko. so korang rasa korang salah seorg? wah. tahniah. bye