Thursday, June 26, 2008


ha? apekeheynye dgn gamba di atas. chomel kan beliau. wtf? spjg sy keje kat tgv. sy tapenah taruk gamba kat blog sendiri keadaan sy bekeje. sy dh bekeje selama setahun di tgv. tgv mana? sorry a beb. sy bgtau lu org tau dtg minta ticket free je. ape lu ingat sy anak tokey ke? sy pekerja tau tak pekerja! sy busan dgn soalan soalan sinis korang seme.

kenapa sy tapakai baju tgv? ah! sukati sy la. sy boleh dikatakan senior dkt situ. manager pun takut. jgn kata manager, cleaner pun takut. ceh, actually baju tgv size S pun sampai kat sy jadi size L. takan sy nak pakai kot. tak sexy la beb. mcmana nak cari duit tambahan. jadi sy dgn sukati sy la nk pakai baju ape janji warna hitam. alasan sy. "sorry sir, baju sy cuci" "sorry sir, sy ade sehelai je" standard jawapan. tp manager agak memahami sy. jadi beliau tak penah mempertikaikan, walaupun sy sorang je yg buat. confident sudey.

motif entry : tgk bekas ais tepi gamba tu kat situ la sy gigilkan redbull sy di entry yg lepas.



motif pic ni : rambut sy dh pjg. wohoo!

Tuesday, June 24, 2008

gile! babi! cibai! itik! anak hanjeng! terbang! arghh ayam!

10/july - presentation storyboard including 70 sketches

pe haram sy tak buat. bullshit!

apsal sy baru tau hari ni!! f*** off! bepeluh! beb bepeluh! gua marathon secara setempat pun tak cuak mcm ni

Friday, June 20, 2008

"ofa tgk bola?" - teman 1

"huh?! fa tgk bola?" - teman 2

"hoi! fa tgk bola. gle wey! masuk news paper dowh" - teman 3

"ko bayar naza ke?" - teman 4

"gile rugged nko skang" - teman 5

ahh. cukup la 5 ayat yg sy tertekan dan mengalami trauma hidup selama 30 minit. wey, brader lu ingat sy taley layan bola ke? lu ingat sy tatau ke pasal bola? hello!

secara jujurnye, mmg sepatah haram pun sy tatau pasal bola ni. apekejadah sy tgk bola? dulu masa sekolah nak men bola beracun pun sy pk 27 kali. dh pk risiko seme, dh mandi wajib siap2, dh solat hajat seme baru sy men. kebetulan plak skang ade UERO 2008 pekejadah seme. org sekeliling sy seme nye gile bola. yg ni sorry la brader. lu kata sy tak update pun sy terima hakikat.

tp masuk game semlm dh dua kali sy tgk bola. sy teman sesorg. sape? ah sebuk la korang. ni nak cite len oke. first day sy tgk kat McD. wah best plak rasa. satu gol satu kupon fries beb. mcm ni sy dtg McD tunggu kupon je la. tafaham pun tafaham la.

pagi tadi ade game portugal vs german. sy pigi tgk gak. teman org juga. masuk ni game kedua sy tgk. buang tebiat? lebih kurang la. boleh pulak time tu ade member call. cis! kantoi sy tgk bola. diorg plak melatah dan melalut lalu ketawa secara berjemaah. oh!korang siap korang. tp cite nye skang pengalaman perjalanan sy ke tempat kejadian (mapley) ade roadblock beb. mmg la sy tabuat salah tp sy tapasang P beb kat kete. alamak! bukan ape. size badan sy ni masalah la. kalau org biasa lepas je. tp sy ni cute sgt. mesti die tanye lesen punya. waa, sesak nafas sy lalu roadlock dan jadi la :

polis : eh, adek nak pigi mana pagi pagi ni? (sambil usha road tax)

ofa chomel : oh. sy nak pigi tgk bola. (confident beb confident)

polis : ye ke? wah game ape men mlm ni? (senyum kambing sambil jengah tingkap)

ofa chomel : err.. (cis cilakak sy lupa plak nak tanye member sape men mlm ni, haaamek nko!)

polis : eh ni tgk bola ke pigi mana ni? game pun tatau mana men. haaa kalau tatau kena bg number tfon. (dh start dh die)

ofa chomel : err, abg sy dh lambat ni. bf sy tunggu lama dh ni. (fuh~ bepeluh beb)

polis : oh ek? dh ade bf dh rupanye. (sambil buat isyarat jalan kt sy)

ofa chomel : eh wtf?


tp tape sebaek sy dpt lepas dari roadblock. gile jiwa kacau masa tuh. gile nak bg number kt polis. polis gatal okey!! neway 2, 3 ari ni apsal org asek minta number tfon je? waa.. malu la mcm ni! sy tahu koang meluat. tp pedulik ape sy!

p/s : nko tunggu la fa, seronok la skang. besok org buat taik! wtf?

Thursday, June 19, 2008

hari ini sy cuti. semlm sy keje. so?

ape so? so? ni sy nak cite pasal keje semlm la. aduh! dua tiga hari ni sy taley tido beb. bukan tanak tdo. mengantuk tahap nak pecah kepala kat dinding punya. tp hati tamau tdo juga. apekah ini? penyakit kah? perasaan bercelaru kah? hati terluka kah? tape la. yg penting sy hepi.

smlm beb. dh la sy tatdo. muka dh mcm pengemis dh pigi keje. jaga candy bar plak tu. memula sy okey. tahap kestabilan sy ditahap normal. tp selepas sejam sy rasa mcm juling2 air dh. eh, taley jadi ni geng. kena selamatkan keadaan kebentuk asal. sy pesan redbull kat teman sy. memandangkan beliau nak pigi break. tp sejujurnye sy tapenah minum redbull beb. cume org kata minum redbull bdn kuat mcm lembu. tp sy tarasa lembu kuat pun.

sepulang kwn sy dr break. die bg sy redbull. memula teruja juga nak minum. asewah~ buka botol dh cara dlm iklan dah. ingat nak buat one shot. haaaamek nko! rasa mcm p******. taley jadi ni taley. sy sejukkan ati sy ckp. oh maybe die tak sejuk die tak UHM! sy taruk dlm bekas ais kat belakang sy. timbus2 sikit ngan ais. bg die sejuk. mana tau boleh tuka rasa air ribena. agak lama gak sy bia die menggigil kesejukan dlm timbunan ais tu. haa~ masa tuk minum sekali lagi. haaaamek nko! better sikit la. tp still tasedap. dh la tasedap. sy rasa tak lut pun binatang ni. minum2 mengantuk juga. ini lagi satu kes menipu tapandai ni. aduh! panas ni panas ni hati ni.

tp ati sy agak sejuk dan hati sy tercuit geli sikit apabila dgn keadaan sy seperti pengemis ni masih ade yang :

ofa chomel : yes sir?

customer : hm combo 1 tu ape? combo 2 tu ape?

ofa chomel : combo 1 dgn 2 soft drink, combo 2 dgn 2 mineral (bengang juga ngan soalan mamat ni. ape masa lu beratur lu tak tgk ke? sebaik hemsem)

customer : oh kalau mcm tu sy nak combo 3 la. (sambil menuding ke arah sy)

ofa chomel : err.. bebtul la ramai org beratur ni (muka kerek. malu beb malu)

customer : *senyum* okey la kalau mcm tu kasi 1 large coke. dgn one large popcorn siap number tpon.

ofa chomel : okey (siapkan order ngan dgn keadaan memalukan dn terus kasi order) rm7.50 bang.

customer : ermm. (hulur duit tp men tarik2 duit ngan sy 2 saat) resit ade?

ofa chomel : *hulur resit*

customer : (die tablah lagi sambil tgk depan belakang resit) eh number tfon mana?


dlm 15 minit sebelum masuk cinema die beratur balik beb. beli mentos. pelan*** tetibe je. biasa la. nak minta number. so beb. sy buat dek je. walaupun muka lu hemsem, bulu mata lu lebat dan melentik, tinggi seperti model, berkaca mata seperti sorg yg bijak tp takesah la kalau sebaliknye, tp sy jaga beb reputasi. mana ley morat sy semudah beli large set dan mentos fruit beb. paling koman pun beli 3 set combo 2, 7 set combo 1, 6 cheezel, 5 time out, add lagi 3 ice lemon tea kurang ais pastu order plak 10 corning cup dan 8 hotdog set. baru la sy kagum sikit.

Tuesday, June 17, 2008

hulk tak best! okey tabest. kan? tak best. yey sy mng! mmg tabest. iye kan aje!

pelan..'tut' cite hulk ni. saket hati wa tgk beb. cite tah pape. makin saket ati bile kwn wa leh nak tgk sekali lagi pasal die kagum sgt. alamak beb, lu tade taste ke? ape rasakse hijau yg tak hemsem, pakai sua koyak ni lu suka sgt. ape kes?

perenggan baru, (maaf kasar bahasa)

hai kwn,

tade la. sy taley terima ketidak logikan cite tersebut. mmg la secara realitinye dan sejak azalinye cite ni tak logik tp beb, lu nak menipu kasi betul betul la beb. paling taley blah nye hero keding, lembik, tak hemsem plak tu tetibe jadi resakse hijau yg mcm badang tu. tetibe kuat la pulak. sy rasa masa casting tu diorg seme tak update power spek mata masing2 la.

itu tahan lagi. ini org jahat pun alamak aih. lemah lutut belah kiri manager sy tgk. dh la tak tough, tak hemsem, muka mcm org miskin, pendek plak tuh ade hati nak jadi org jahat. ape ni? ape ni? lu org mmg tade taste la. makan tau plak nak sedap2 cari pelakon men tangkap muat je.

lagi satu beb. lu punya resakse dh mcm belon isi air dh sy tgk. baek suh 'Po' kungfu panda je jadi hero beb. lojik sikit nak melantun2 die buncit. lu punya resakse tough mana boleh melantun2. ha ini lagi satu. ape lu punya resakse kena peluru boleh lut, meriam ley tepis, baling kete kebal mcm baling softball, lompat atas kete kebal sampai penyek takan tehantuk kepala kat batu sikit dh saket ke?

ape ni! tpu sy. sy taske la. taske. membazir tau det sy beli tiket. tau la tiket sy tiket kid. tp sy beli tau. rm5 pun det tau. =(

Sunday, June 15, 2008

sedang leka sy dan kakak sy (fad bukan nama penuh) berbual ttg dlm kelambu masing-masing. mak sy tetibe dgn berbekalkan durian beli kat giant semlm masuk kebilik.

emak : ambui posing maut nampak. (mensaound kakak sy (fad bukan nama penuh) yg hanya berkemban dan berbaring secara lucah.

emak : cite ape?

ofa comel : emak nanti ateh ade bf nak terus tunang la.

emak : carik yg pakai kopiah.

kakak : mana ade org muda skang pakai kopiah. (back up sy la konon)

emak : cari yg berumur dan berkopiah

ofa comel : itu kena cari kat surau la. (niat nak bergurau)

emak : ape plak surau. mcm rabbani tuh ade. jauh je diorg pigi.

ofa comel & kakak : what the heck?


motif entry : aku single

Friday, June 13, 2008

sometimes ur past life story more blissfull than today..

Thursday, June 12, 2008

smlm..

akim : oi jadi tak pigi jb?

agak lama sy nak jawab...

ofa comel : tape la. tanak.

akim : hek eleh. wtf?

sy tak reply sudey..

Wednesday, June 11, 2008

morning kwn! (11.25a.m) ceh.


hari ni sy off day! tp hari ini gaji keluar. jadi mustahil la jika sy tidak keluar joli katak. sebgn je pagi dlm 10 pagi la sgt kan. sy tetibe kemas rumah. pelik! nak kata sy mimpi ttg kemas rumah jauh panggang dari api la.

jap jap penaipan teganggu disebabkan sekor nyamuk geget jari kelingking kaki sy. (cilakak! nyamuk ni siap kau)

okey sambung balik, oh! pasal ape ek? ha! kemas rumah. sy kemas rumah tamu, malah sidai kain dan selepas menaip entry ni sy dh plan nak sapu sampah ni. haha ajaibkan. ala, sy sebenarnye tidak la malas sgt. cume ikut mood dn angin lintang lalu je. memandangkan mood sy agak baek hari ni. lantas baek sy laksanakan. ceh time sy rajen ibu dan bapa sy tak de plak kat rumah (tak ikhlas)

dh la dh la. tade mood dh nak tip jari kaki sy gatal. cibet punya nyamuk. nak taip lagi nak garu lagi, nak sapu sampah lagi. nak tgk tv lagi, nak dgr lagu lagi. mana boleh mcmana ni. chiow~

Saturday, June 7, 2008

mode : exam result.

mulut berkata :

"wa dl beb! nak pigi joli a mabuk mabuk, baru gile2 remaja jahil"

hati berkata :

"alhamdullillah"

Friday, June 6, 2008

cerita sarawak.

okey kwn kwn, perjalanan sy bermula dgn perasaan bercelaru, keliru, kacau bilau, huru hara dimana flight kami terlepas. tp sebenarnya ticket sy masih ade. cume ticket ayah dan emak dan adik sy telepas. oh! lupa nak bgtau kami menaiki flight yg berbeza kerana flight mereka awal 2 jam dari flight sy. jadi flight sy jam 6 manakala mereka jam 4. kesulitan tersebut pun tejadi disebabkan ayah sy tetinggal surat beranak adik sy. jadi beliau kena patah balik kerumah yg mengambil masa selama 1 jam. jadi dgn tak menghampakan family sy ayah sy membeli ticket yg lain utk keesokkan harinye. dan tak pasal pasal ticket sy pun burn sekali. sy pun confused terus sudey..

keesokkannye kamu bertolak seperti biasa. dgn cemerlang dan tersusunnye kami meneruskan perjalanan di jam 4.20p.m 1hb. june 2008 sesampai disana sarawak musim hujan beb. sy agak frustrated juga la. tp nasib baek renyai renyai je. so masih dpt dimaafkan a. dh la kami rugi satu ari dimana ticket kami pulang adalah pada 3hb. oh! tidak~

tempat pertama kami adalah pigi makan seafood mcm org kena rasuk. betul! kena rasuk. kami semua mcm dirasuk malah meng 'order' makanan seperti kami membela 34 ekor antu raya. tp tape ade org belanja. (duh)

kesokkannye kami ke cultural villages (bukit sentubung) dimana teletaknya perkampungan dan pengumpulan semua jenis rumah pjg di sarawak. ha! tempat ni seronok. sgt seronok. sebab sepjg lawatan sy disitu terdpt 2,3 org jejaka yg melancong seperti kami kelihatan sungguh kacak! (ouch)

kemudian kami ke damai beach resort. usha line je. tamandi beb. nak mandi KL pun ley mandi. pastu kami pusing pusing satu pekan kuching. part paling best bile kami pigi shopping pottery. ha! yg ni ibu dan bapa sy seperti dirasuk. mereka seakan mahu membeli semua pottery di kuching. tp sebagai anak beliau terkena juga tempiasnye dimana sy pun dirasuk selepas beberapa jam kemudian.

setelah penat bershopping kamu balik mkn tido la beb. takan itu pun sy nak cite. pd 3hb hari kepulangan kami ke KL semula kami shopping brg2 cenderahati la pulak. ha! yg ni sy yg dirasuk kemudian diikuti adik sy, mak dan ayah. kami beli sampai rasanye tak muat kot kargo. tp kami himpit2 juga tu yg sampai jugak tuh

bygkan kami pergi sehelai sepinggang sepulang dari kuching kami membawa 8 kotak besar dan 3 troli beg. oh! apekah dunia?

dh la sy nak pigi keje. besok sy upload gamba. chow

Thursday, June 5, 2008

yo! wasap.

ye! sy baru balik dari sarawak. cite pasal sarawak sy cite kemudian sebab sy perasan semua org tgh sibuk bercerita pasal minyak naik harga. sy pun tanak ketinggal zaman la utk bercerita pasal minyak. walaupun sy tak amek port pun sebenarnya. tp kalau tak amek kesah sgt org kata "kau ni fa tak update la" oleh sebab itu cerita ttg sarawak besok aje la.

semlm sepulang sy dari sarawak dgn tak tahu penatnye sy slumber keluar joli. niat menghantar adik sy ke college disalah gunakan sepenuhnya dgn melencong ke tempat lain. oh! lupa nak mentioned sy berteman. sape? adelah~ (duh)

pulang saje dari menghantar tugasan (anta adik) sy slumber pigi tgk wayang cite the orphanage, jgn men men beb cite antu oke. sape kata gua tak berani. tp teman sy tuh mmg byk kali kena gigit la dgn sy. sorry babe wa ni culture shock sikit. taley suspen2 sgt. balik tgk wayang ingat nak balik secara smooth a konon. sekali jem beb. kereta bertubi-tubi. eh betul ke ayat bertubi tubi tuh? ah! pedulikan. dari federal sampai la ke rumah sy. argh! sy tension dh la bawak manual. tp takpe bukan sy bawak. teman sy bawak.

dari jam 7mlm. sampai la ke jam 11 mlm baru sy sampai rumah walaupun jarak perjalanan tak memakin 45minit utk sampai ke rumah. tp tape beb. sy berteman. ouch!


tetibe kan..

"ateh apsal kamu tanak belajar masak? umur dh tua. jgn ingat badan kecik boleh bg alasan xnak belaja masak ke? pigi dapur skang!!, tah ape dihadapkan dpn laptop tuh"

sy buat dek lagi..

"tgk tu slumber jee je... chatting2 lagi"

okey la. mak sy dh bebel la. chow

p/s : hoi nell jum jumpa aku beli kau kucing.