Monday, July 28, 2008

hai wazap!

aite now im in da CAD class, as usual ngadap laptop buat photoshop. busan betul. dah siap satu statement lectr sy boleh suh sy bereksperimentasi dgn satu lagi statement menggunakan idea beliau. bajet idea die lebih bernas dari sy la. jauh panggang dari api rupanye. lama die tenung hasil karya sy. adelah kire kire 15 saat. sy pun kurang pasti samada beliau terpegun atau pun tertekan. tp yg jelas jawapanye mudah saje "hm tacantek" dgn nada yg bersahaja die meninggalkan tempat sy. eh! excuse me, atleast say la sorry. dh la beliau telah membuang masa sy selama 15minit menyiapkan layout yg bukan bukan. ish! boleh mendtgkan carutan betul perlakuan beliau. nasib baek title pensyarah tu ade dn memandangkan sy ni seorg yg menghargai jasa. sy maafkan la beliau.

kerja sy yg bergelen2 masih belum kurung gelengan nye. malah bertambah pula gelennye. tetapi setelah menyiapkan 120 sketches, 50 folio telah pun dipilih. tetapi lagi, 50 sketches yg tepilih utk dijadikan folio hendaklah die sketch balik didlm size a3 diatas mounting board, tetapi lagi sekali sy baru siap 7 yg belum disiap diwarna dan sekali lagi tetapi lectr design sy nak tgk hari ni. ha padan la muka!

dah time out. lectr sy bising suh tandatgn kedtgn dan berambus. lupa kelas abis pukul 1. yela sy kan student yg rajin, konsisten, gigih dan cekal. 3 jam rasa 3 minit je beb. duh! chow!

Saturday, July 26, 2008

selamat tengahari/good afternoon.

ari ni ari sabtu. tp entry lepas ari isnin. so? tah ape sy nak cite pun sy tatau. ari ni sy bgn lambat. seronok betul. tido senyenyak nyenyaknye. coz lately ni sy nak dpt tido yg cukup sgt susah. emak ayah sy pun dh penat bersyarah suh sy tdo cukup. jgn penat sgt. lu pk la beb. tido sehari 2, 3 jam tu kire dh lucky sgt. belum kire sy patah balik kl-sri iskandar setiap minggu. dh la 3 jam nak drive tp sy pendekkan la jadi 2 jam. itu pun tesengguk2 time drive, belum sy makan manggis, menyanyi dn bersms ketika driving utk mengelakkan tertdo. ha ape cer? tp nak buat mcmana kerja sebyk byk alam kena buat beb. takan nak goyang-goyang kaki, mkn kuaci, tgk lu fikir la sendiri.


okey la beb. sy kena bersiap. pensyarah sy tunggu dpn kamdar. beli kain. lupa plak sy pelajar fashion di UITM seri iskandar. ha padan la muka!

Monday, July 21, 2008

pagi kawan,

statement apekah kat bawah entry ni? projek sekolah la beb. takan surat berantai dari blog ke blog kot. kurafat seme tuh. neway u guys, this is fashion statement for my final project and of coz for my final sem. so im begging u to wish me best of luck to finish it with completed 4 outfits! duh!

neway pondan, mak tgh kelas ni kat lab tp sukahati mak la nak online ke post entry ke menari gelek ke ape ke kt kelas ni janji tidak menganggu penyiapan assignment yg diberi. oh! keje sekolah yg diberi oleh pensyarah2 terhormat semakin bertubi-tubi belum masuk kire latihan latih tubi dn tekan tubi 60 kali sehari sebelum tido. ah tak kua nyah mak nak layan semua ni.

lectr sy ni pun satu. cube la duduk diam dkt tempat yg diberi, sibuk la nak being concern jalan kat sorang2 nye pc. ape ingat sy tatau bezakan enter and shift ke? hello! excuse me, im 22 oredi okey. photoshop ni kat celah gigi je. (ah bongkak! padan idup penuh dgn liku-liku).setiap kali die singgah kat pc sy. sy buat muka konfiden dn penuh konsisten mengadap keje sekolah. padahal dari tadi buat layout tak siap siap. gamba itu je sy gerak ke kiri dan ke kanan. ah mak malas la nok! tade mood. balik umah buat la boleh?

wey neway pada rakan2 penyayang yg wish birthday. mak bahagia sgt. thx juga pada pemberi yg pemurah. sy suka semua nye. and thx juga pada si dia. thx for the moment. love it. dah la. malas taip dh. byk keje. bai
Fashion Statement

Name Of Collection: Psychedelic Beat

Inspiration : New Rave

Category : Casual Clubbing

Traget Market : Early teen - Late teen

Colors : Bright Color ( Red, Green, Blue, White)

Fabrics : Cotton Drill, Cotton Twill, Linen

Detailing : Buttons, Big Pocket, Suspender

silhouette : A-Line, Hour Glass

Accessories : Glasses, Scarf, Bracelet.

Friday, July 18, 2008

1. Do you believe in love at first sight?
nope.

2. Have you ever felt stupid? Why?
alot of time, coz i did stupid things la stupid!

3. Where is the place that you want to go the most?
currently : sunway lagoon.

4. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
to be born as a rich person.

5. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
like i care?

6. Hape kau nak makan sekarang, setan?
tanye setan. tanye sy buat ape bahalul.

7. If you win $1 million, what would you do?
-1st ill thanks to god.
-2nd give sum to ma parent
-3rd shopping
-4th jolly
-5th chill


8. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
depend on mood.

9. Who are the top five people in the world you would wish to meet?
- person dat i luv the most (*WINK)
- anuar zain.
- daniel john
- takeshi kaneshiro
- johnny dep


10. What are the requirements that you wish from your other half?
to cherish me more than i do.

11. Which type of cars I love the most?
ape je kerete mahal yg berwarna merah, thank you

12. Which do you prefer from your other half? hug? or a kiss?
both. sy tamak!

13. If you have faults, would you rather the people around you point out to you or would you rather they keep quiet?
pigi mampus la korang.

14. What do you think is the most important thing in your life?
family

15. Are you a shopaholic or not?
hell! yes!

16. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
elergic wif electronic stuff. cos if i got one i lost it.

17. What is your favourite fragrance ?
escada magnetic beat

18. Are you in love?
yes

19. If given a chance, do you want to see your future?
no. thanks

20. Do you love the person who tagged u with this?
totally in love. duh! wtf?

finally babe! im done wif the stupid question dat ive been tagged by rajuna. urgh!

Tuesday, July 8, 2008

yo wasap wasap ofa in da house!

cak! ha. mesti excitedkan sebab sy post entry secara tibe-tibe. rindu tak? maaf la. sy sibukla sejak mendaki menara gading ni. taske tp kena bg ske. tp taske juga. dh la masuk mengejut walaupun kenyataannye sy sendiri tak concern ttg tarikh naek study. eleh, bukan xamek berat saje je buat gempak.

sebenarnye mata sy dh separa panda dh ni. asek ulang alik KL-SRI ISKANDAR. lectr sy la. masuk2 je belum sempat nak buka pencil box dh bg assignment bergelen2. ape umah die tade air ke bg org keje begelen gelen? saket, pedih, luluh hati beta. dh la tak buat preparation. tup tup meletup 10hb ni presentation. ape ini? sebaek la inspiration dh proceed. itu pun sipi sipi kena penampar lectr sy pasal menjadi org last yg proceed. eh beb. mana sy tau kena buat assignment masa cuti sekolah. ape lu ingat sy ni mesin menjahit automatik ke? badan kena ade rehat gak beb. bg keje sekolah time cuti. baek xyah cuti. ceh!

ini apsal sy ley post entry ni padahal sy tgh buat assignment ni. sy kena buat powerpoint utk presentation sy on thursday or sy akan di stormbrain oleh para juri jahanam sy. oh! tidak-tidak sy akan tidak membenarkannye. jadi maaf la geng. sy banyak keje. lu nak sy sambung cite lagi? lu buatkan la keje sy!!!

Saturday, July 5, 2008

hari ini hari ape oi? sy nyanyuk ke kalender ni salah print. ha? 4hb. bukan register arini ke? madefaker! balik perak oi! ape lu berangan ke fa.!!! ha!? mak tak packing ape haram pun pondan. pagi-pagi bangun kena balik sri iskandar. ape mak mimpi ngeri ke? assignment tak buat lagi. oh! *buat-buat pengsan.

ha! ni nak angin tahap kipas rosak brek ni. sy telah dipaksa, dirayu, dilututi oley rajuna utk menjawab soalan-soalan neraka beliau. ah! sudah la. lu ingat sy takut ke? sorry beb. TATAKUT pun.


ha nanti sy jawab. masa tasempat la skang nyah. mak nak kena packing brg. ouch!