Sunday, August 24, 2008

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

***END***

What were you doing 5 years ago?
belaja rajen-rajen dkt sekolah men. keb. kuala kubu bharu. form 5 beb. spm kot. time ni sy cekal.


What were the 5 things on your to do list today?
1.jaga kuantiti air telur herba supaya jgn kering.
2.pergi jusco beli meja mesin jahit tp dh habis stock.
3.siapkan final pattern tp tak buat buat.
4.jumpa *hong* mlm kang.
5.mkn mlm bersama *hong*

What are 5 snacks that you enjoy?
1. cotton candy
2. cadbury crunchy
3. dark choc digestive from marc spencer
4. cadbury picnic chocettes
5. mix mentos yugort.

What are 5 jobs you've had?
1. 2005 - sales promoter kat goggle, alamanda (pas quit mmu, kena pakse keje sebab loser.)
2. 2007/2008 - CRO's tgv dkt? (ah sudey la! tau kang sibuk nak menagih ticket free)
3. -
4. -
5. -

5 people I want to Tag:
1. Rajuna Manje
2. Kiah Manje @ Chempaka
3. Hamdi Hanapi
4. B.O.B
5. Faliq

p/s: sy telah di tag oleh nila si baja kambing

Saturday, August 23, 2008

6.45 am : subuh

6.53 am : tdo balik

8.10 am : emak : nak ikut tak?
ofa chomel : tamau!
emak : oke, so kemas umah! sapu sampah! chow

8.13 am : sambung tdo

12.00 pm : bgn tdo. gosok gigi

12.10 pm : sapu sampah *hong tfon

12.30 pm : usha internet, emak balik

1.00 pm : siang ikan, goreng ikan, lepak ngadap tb

2.30 pm : buat dadih atas permintaan ayah

4.10 pm : ngadap internet.


sy rasa mcm hari ni mcm pelik dan pelik dan pelik lagi. kenapa sy dkt rumah? kenapa sy tak kua? oh! *hong tade! ceh. *mish *mish *mish

tetibe

emak : ateh!!!

ofa chomel : yes!

emak : (dtg dgn semangkuk bubur pulut itam berbau durian) nah! cube rase (sambil mengusap2 belakang sy. ceh minta dipuji la ni. actually sy dh warning dh tadi durian dan pulut itam tak match. tp beliau degil)

ofa chomel : tak manis!, tak seksi!

emak : ye ke? (lari lari anak ke dapur)

ofa chomel : duh?

5 minit kemudian,

emak : (bwk semangkuk lagi bubur sambil kacau-kacau ngan sudu. die buat muka cute *siut* plak dh. start plak drama muka kesian la tuh. aduh!)

ofa chomel : ha! ini oke! (senyum sambil buat muka berselera gile)

emak : betul?! (tepancar muka kegembiraan seperti lepas mng durian runtuh)

Thursday, August 21, 2008

sepanjang percutian selama seminggu sy di rumah. sy telah menganalisis perkara-perkara yg telah sy lakukan. setelah membuat jadual penuh mengikut setiap jam, buku lejar penuh number dikreditkan hmm aktiviti yg hanya sy lakukan ialah menuntun wayang bersama tersayang saje. yela eh! keje yg bergelen-gelen tuh ape cer? dont ask!

so kat sini ngan tasecara langsung sy nak cite pasal cite-cite yg sy dah tonton. tp sebelum tu bg sy bukak website tgv dulu senang nak refer.

1 - batman : okey! cite ade sikit berat. bukan watak batman yg menggelabah suara nak serak2 basah. ape ingat hot? tp si jokerman. best!

2 - the x-files : cite yg lembab dan tak "wow!" elok lagi tgk series. duh!

3 - the mummy : the last mummy much better than dis time. urgh!

4 - wall E : "wow!" dont forget tu bring ur partner together. trust me! the sweeetest movie i ever watched. dlm hati ade bunga bunga punya.

5 - you dont mess with the zohan : gelak sampai tatau dh bile nak stop gelak. penat beb! rasa vibrate je kat perut bley dpt 6 packs dowh.

6 - 21 : okey! memula slow sikit. tgh2 jalan cite dh leh amek mood dh tp tak "wow!" sgt

7 - meet dave : kelakar? tah la ade la kot sy gelak sikit2. gelak kesian.

8 - mirror : fucking creepy! hate dis movie. cant even look at the screen. kesian tersyg bebekas badan ye kena gigit. tu la lu cari pasal tgk cite seram seram ngan gua. sape suh.

itu je la buat masa ni. tp jap gie mcm nak tgk death race or rogue or both. apekah? tade life ke? keje sekolah tade ke? ape byk det ke? kain dh basuh? hahekla. lua sebuk ape kes?

Wednesday, August 20, 2008

pagi (11.41am masih pagi kan? okey la tu)

demam sy dh baek! tp masalah kekeringan badan sy masih belum baek! ini semua gara-gara ubat muka sy. doktor guna mmg seorg yg dedikasi dlm mengubati pesaketnye. beliau telah memberi sy ubat yg 'dose'nye amat tinggi sehingga menyebabkan badan sy kekeringan. oleh itu sy kena mengambil air yg bertubi-tubi setiap hari. tp air putih la beb. air putih kan tasedap. air tade rasa. air yg tade rasa mestila tasedap kan? so sy tak minum dgn nisbah yg tinggi. ala ala manje je sy minum. kire amek berkat la org kata. so jgn tanye kenapa sy demam.

eh! ade dgr cite pasal 10% warga non-bumiputera akan diboleh masukkan kedlm ipta? heh. kalau ikut kan kejujuran sy tatau pun pasal tuh. sehingga la satu hari yg agak lepas2. bile pensyarah sy mengumpul kan semua pelajar nak mengajak beramai-ramai melakukan riot. eh tak boleh kata riot sebab die kata buat secara aman dan mesra alam. ala ala reformasi berkelulusan sirim. so budak2 part6 yg sedia ade ni seperti sy diarahkan utk membuat banner. tp yelahkan. nama pun student fashion. jadi banner kami tak berapa serious kerana telalu fancy. tp tapela. kire lulus la.

cuaca ketika itu agak panas. sy pun panas ati sebab toile sy masih tasiap. ketika itu la beb. skang gua dh siap dh. design 1st pun dh siap. so jgn nak ckp sy pemalas oke!. lucu juga bila kami diarah berarak2 ala ala catwalk sampai ke pejabat pengarah kampus. bebekal kan ucapan jati diri dari pensyarah sy sebelum berarak kire semangat tu ade la walaupun sy masih termanggu2 motif kami berarak pukul 3 ptg panas panas ni. rasa mcm nak bg penyepak kaki ala ala shoalin girl je dkt seme pensyarah uitm.

okey la kawan, ikutkan minggu ni sy cuti cuti tgh sem. seminggu, tp mcm rasa 2 hari je. tak seronok betul belaja! seronok cuti lagi. eh nak benti belajar la okey gak tuh.


wtf?

Monday, August 11, 2008

time time genting ni la plak, idung plak nak meleleh, badan plak boleh nak lemah lemah sendi. ade plak kena carutan ni!

sy demam la plak. *pissed off

p/s: bape kali plak la plak.

Saturday, August 9, 2008



satu satu nye close fren sy yg berbangsa cina. okey la beliau baek. nak kenal? apehal plak!

Monday, August 4, 2008

pagi.

hari ini minggu ke 4 sy berada di uitm. kire ikut schedule it will be 14 weeks to finish my sem in here. and for sure i cant wait for it. oh! before i forgot, i got sum news and it is a bad new, remembered long time ago i got prob wif my face? pimples prob? oh! like fucking shit. it happened again. =( (eh! hp bunyik plak. adui~ nga kelas kot. lctr pandang2 plak. apsal? tapenah dgr bunyi hp ke?)

okey kte sambung cite.

perenggan kedua,

since mula sem je till now, sy tapenah miss hujung minggu utk balik kl. ape kes? ade ape kat kl? mcm mcm ada kot. mesti koang ckp sy pigi menggatal, melacur, mencarut dan menggedik. dah! hentikan semua yg berunsurkan fitnah itu. berdose tahu tak? sy ni student and of coz as a fashion student stuff utk membuat assignment sukar utk didapati di bota ni. ape koang ingat bota ni mcm kelumpo? ade klcc? kl tower? pavilion pelancau seme tuh? oh! nak harapkan rahmat dan warisan yg mcm kedai dlm movie zombie mcm nak roboh tu? lupakan la syg oi. balik kl sudey.

perenggan ketiga,

ingat kisah entry lepas sy ttg design sy? tak ingat baca balik la! kat bawah ni je kot. malas betul! oh ye. design final sy telah dipilih. 50 folio telah siap! selepas hari tersebut yg dimana sy hanya siap 7 keping. lectr sy hanya memberi tempoh selama 1 malam utk menyiapkan bakinye. 43 keping? gile? ha gile! tp sy siap! dan keesokkannye juga design sy dipilih. and what a suprised? supposed to be 4 design per person but ive to done 5 design dis sem. ha ape maksudnye tuh? sah sah la deisgn mak meletup nyah!!! (uwaaaa tanak! 4 pun gigil2 nak buat nak kena buat 5. wtf?) design nanti la sy scan and upload oke.


perenggan keempat,

my storyboard. tp color scheme tatampal lagi. ala mcm koang pedulik plak kan!




p/s : oh i cut my hair! lama dh kot. saje tabgtau.