Sunday, September 28, 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin



menjelang nye hari raya ini, sy nak menyusun sepuluh jari sy yg agak agak comel ini utk memohon sejuta maaf dari semua org. terutamanya kawan kawan sy yg menganggap sy telah melupakan mereka, lupa daratan mahupun kacang lupakan kulit. oh maaf ye kawan, sy busy merempit ngan kerja sekolah. oh ye! maafkan mulut dan jari puaka sy ketika berkata-kata dan menaip. kepada "nell, sapik, bani, faliq, dan nieza". sy selalu merindui koang. walaupun sy ni kelihatan seperti lupa daratan. oh tidak! jauh disudut hati yg dipenuhi taman ni. masih ade koang. dose koang sy dh maaf kan. jangan risau. ape menggelabah ayat sy?

kepada "mereka" yg penah sy saketkan hati nye, kecewakan jiwa nye, punahkan harapan nye, ataupun menolak cinta nya <- over ni. maafkan sy. everythins happened for the reason. im not perfect. just a human being who always make a mistake. i mean alot of mistakes.

for my lovely "hong" : eh bau kasut baru la raya tahun ni. ehek! jambul kasi baeknye parking orite. always hepi wif you

for my musuh-musuh : see you in court! takde maaf bg mu! jemput-jemput dtg rumah. boleh kte gusti lengan.

Saturday, September 27, 2008

heh. sekarang sy sedang bercuti hari raya selama seminggu. masuk hari ini sudah dua hari sy cuti. sonok? mmg pun, atlast sy dpt siapkan 2 actual dan 1 toile before raya walaupun sy agak nyawa nyawa ikan menyiapkannye. begitu mencabar!

seronok cuti sy agak terbantut bila sy terkenangkan kerja sy yg belambak2. ade ke time cuti hari raya tp kerja sekolah mcm bergelen2. kena siapkan hard cover final pattern. maksud sy kesemua design. ye semua! dh la cebisan panel yg berpuluh keping merumitkan lagi tugas sy. terima kasih kepada sy kerana mendesign dgn ikut suka mak bapak sy saje. mak bapak sape? sy okey! heh. kerja ilustration tidak kurang hebat nye. naek cuti saya perlu menyiapkan atleast 2 and a half of it. yep! all in A2 size. heh best kan menjadi fashion student. belum masuk kerja CAD sy. final tasks masih belum siap. haa. mampus kamu la ofa. damn!

ala, kerja pun kerja la. raya kena layan juga, ye dak? tadi ptg, sy sudah pesan kepada kakak sy utk membelikan sy kad raya. lambat? tade la lambat sgt utk sy post. raya sebulan ape. betul tak? besok insyaAllah sy post. lama x bg kad raya. baru la feel tuh ade. ye dak? baju raya sy tak amek lagi. amek kat mana? sy tempah sudey. kenapa tak jait seniri? alamak, sy tade masa la. kerja byk okey. sibuk sibuk apsal?

okey la. malas nak taip dh. chow

1st and 2nd design. comel kan? duh!

Friday, September 19, 2008

hari ini masuk hari 7 sy tak berpuasa. taboleh berpuasa okey. bukan sy tanak puasa. tolong sikit. jgn nak mula mengumpat kalau tak habis membaca. tp sy rasa besok sy dh boleh memulakan hari utk berpuasa semula. tabaek juga kalau hari "was was" berlanjutan. alasan tak bertempat pulak. takut dpt dihidu. heh

walaupun sy tidak berpuasa bukan la satu lesen besar utk sy bergembira. sebab sy tetap berasa lapar dan dahaga yg melampau. yela, ade pulak kedai makanan bukak time-time puasa ni? hendak pulak sy menebal muka membeli nye? jadi tempat yg sering diterjah hanya la 7e saje. tp yela, kalau dh muka sy je 3 4 hari berturut dtg beli air sejuk kena pulak time matahari tekgk kat kepala. ape tade kemaluan pula sy? mak cik 7e pun boleh usha daring je. ape makcik, lu ingat sy dtg bulan 2 hari je sebulan ke? sy subur tau tak. subur! lu pikir la sendiri.

keje sekolah byk. sy baru menyiapkan 2 actual, maka lagi 3 actual harus diselesaikan. perjanjian yg telah ditetapkan ialah 2 actual dan 1 toile sebelum raya. larat lu? pergh, sy betul betul kena berhempas pulas. kerja CAD dan ilustration masih bertimbun. heh. "lu mmg nak mati fa"

ini kerja sy bikin time sy nazak minggu sudah. sy demam teruk beb. kesian kan? so hasil pun mcm ****. tp tape la janji proceed.











hari ini masuk hari ke 19 kite berpuasa. kan? baru la ari ni sy dgn serius nak menaip dkt blog seniri. selama berpuasa ni sy hanya membuka blog org sahaja. kenapa sy tak post entry sendiri? "penat la beb puasa". berpuasa di sri iskandar mmg mencabar ketahanan diri yg terlampau.

pergh, time time puasa ni panas kat sri iskandar dia lain mcm sikit. dh la mmg panas kat perak tuh sama dgn panas nye di padang sahara. bygkan kalau die jadi len mcm lagi. ha panas kan? boleh pula, time panas dn berpuasa ni pak/mak guard uitm ni gigih dan berdisplin nak buang saman je. ape diorg tak puasa ke? ade semangat ala ala unta plak nak saman sana sini. hey beb, kalau lu org kena bawak file besar badan sendiri, dgn tool box ala ala beg dokter, beg tepi penuh kain bermeter-meter. lu sanggup nak parking kete 2km jauhnye dari kelas? ape guna parking lot yg tersergam indah bawah faculty? hiasan semata? pergh. lu mmg bikin wa nak berbuka tiba tiba je time puasa. (ade kena mengena ke?)

sape kata bulan puasa takde setan. hey, silap besar beb. tima nak berbuka paling berpuaka sekali. hari hari sy mcm biasa la bajet mulut ckp "okey fa hari ni beli satu benda, satu air kang membazir mcm semlm" hari hari beb sy pasang niat mcm tuh. tp beb lepas parking je kete. tatau la mesti sy kena rasuk, sy ala ala menurun tepuk tanah seme. pastuh dh beli2 masuk kete baru sedar. eh! apsal mcm ade 4 plastik makanan belum masuk 3 plastik air, plastik kuih lagi, tetibe bulih pulak 1 plastik kurma. (sejak bile plak sy mkn kurma) ha apekah?

okey la kawan, last year sy tak sempat nak bg kad raya, dis year sy rasa nak bg kad raya. so sape yg muka ala ala tebal puaka tebing biru sila la bg alamat ek. InsyaAllah sampai la kad raya dari sy. mcmana nak bg? eh ape koang ingat sy jual barang online ke nak tanye mcm2? pepandai koang la. sape ade number sy. sms sudey, email pun boleh. ym kan senang!!! offline msg diterima. sekian berita.

bai

Monday, September 8, 2008

early in the morning.

"fa, bgn fa buat keje fa"

taleh.. taleh..

"fa, bgn buat keje nanti en.rizal marah"

taleh.. taleh..

"fa! bgn fa! mandi pigi kelas. u kena siapkan juga keje juga. nak mampus?"

taleh.. taleh..

"duh!"

during class en.rizal

"fa, keje dh buat?"

tgh la ni!

"fa, u apsal?"

lapa...

"eh! ape ni! tabaek la"

lapa...

"itu je la keje u, tdo! lapa! tdo! lapa!"

i rasa pasal siput sedut i mkn semlm la.

"byk la u salahkan siput sedut pulak!"

taley ke? =(

Wednesday, September 3, 2008

lapa....