Monday, October 20, 2008

Lost Again?

i lost another phone! i knew u guys like annoyed to knoe dat. but for the 1st time its not mine. i lost sumbodies phone. mr. milo! =(

its all my fucking mistake. just a few days ago. i meant my last wiken. we've plan to changed.. err not us.! I AM the one who PLAN to change my phone wif him. coz like i fucking stupid berhangan nak pakai hp die. ade mp3 leh dgr2 sambil jahit. kan? duh! and it happened like a second! suddenly i realised dat my phone oh sorry! not mine. his phone actually dah tade! apekah?

im sorry milo, tgn fa ade sikit bocor sebenarnye. tp bocor tu invisible so i cant prove it. just org terpilih boleh nampak. contoh insan terpilih tu. nell. tacaye tanye nell!

so kali ni boleh salahkan sy kalau sy gigih mencari duit lebih nak ganti! ah sy sudah tiada masa utk hiburan! ape itu hiburan? sejenis biskut keping ke? ah sudah la. bai

Sunday, October 19, 2008

lately ni ptg je kite akan mengalami hujan yg kencang, ribut yg bedentum-demtam, angin yg taufan. pergh kire kalau layan tdo kire layan baeeeek punya. sejuk la katakan, dpt plak selimut, bantal busuk, teddy kepam kepit kat ketiak. fuh!
ni apekah cerita?


week yg terakhir ni semua muka dh mcm zombie kampung pisang. so faham-faham je la kenapa sy tabetegur sape, tabetentang mata, tabepukul manje, tabegotong royong. tebuat muka ketat mcm telebih pusing skru okey! jgn kata sy tade masa nak berlibur. nak pigi toilet pun pk pk. inikan majlis penyampaian dekan sy nak hadir. apekah? pigi la mampus. pattern belambak-lambak ade plak lu nak tolong buat? nanti wa tuntut je la sijil dekan HEA. ape byk plak soalan apsal gua x pigi. tetibe lu concern dan penyayang plak. taw la lu jakun nak begamba dgn 'abg botak'. cis! wa taheran la. bikin hangin satu badan je!


p/s: ape bodo punya entry pagi ni. so what?!

Saturday, October 11, 2008

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; orang yg pandai dan orang yg memandai-mandai - qoute by mr. improvement.

ye ke? kalau mcm tuh sy pun nak buat qoute juga ah!

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; orang yg bodoh dan orang yg diperbodoh-bodohkan - qoute by me

ye ke? eh, mcm boley cipta len pulak

ade dua jenis manusia dlm dunia ni; hodoh seperti nell atau santek seperti ofa - qoute by me

kesimpulan:

manusia ni pelbagai jenis sebenarnye.

Monday, October 6, 2008

hari ini masuk kte di hari raya ke-6 tp sy sekarang sudey berada di seri iskandar. apekah? raya ke ni? syawal ke ni? raya tahun ni nak kata meriah tak jugak. tp okey la. det raya sikit. tade feel. mungkin sebab impact dari susulan ekonomi yg terumbang ambing. nak bg det raya rm1 pun mengigil-gigil. tp tape dh bg amek je. kalau nak kutuk belakang kire.


raya pertama - sy beraya di gedangsa, sel. belah mak sy. atuk dan wan masih ada. jadi secara tak langsung pasti meriah. tahun ni sy dan kakak sy balik mlm raya bersama. famili dh gerak dulu. kami balik lambat, ala ala dinanti2kan kedtgn kami. buat drama sikit walaupun kenyataannye semua taheran. fad taberasa seronok beraya tahun ni. mungkin sebab die tade baju raya. pagi raya mcm biasa bgn, salam, dpt duit, tgk tb, tdo. rutin setiap tahun.


raya kedua - kami sekeluarga berkonvoi ke tjg karang. beraya ke rumah akak kepada atuk sy. yg ni pun rutin setiap tahun. pigi jauh jauh satu rumah je. tadapat det raya. taseronok. balik dari tjg karang, lepa kg kejap terus gerak balik kl. busan agaknye. kampung tade astro. balik je. wan dan atuk pasti sedey. biasa la sy kan cucu kesygn. duh!


raya ketiga - berapa di semenyih umah makcik2 belah ayah sy. seronok juga. pasal dpt det raya. tabyk. tp dpt. sy suke.


raya keempat - bajet nak raya umah kawan kawan tp harem semua tade. kat kg la, kat taipingla, raya umah sedare la, nak kawen la, nenek bersalin la. ala sudey la. tanak kasi sy rase suyey. tp mr. hong dtg raya bawak anak anak buah. makan sikit. bajet diet. tp terima kasih juga la sudi dtg. mlm tuh sy plak raya umah beliau. berpeluh peluh tgn neves. taley tahan beb. cuak. kemudian kami menyusul umah kak titi. apekah beraya pukup 1030 pm sampai 0130 am? tapi tape byk tips berpacaran kami dpt. nanti aku bg nko ye nell. sape kak titi? kak titi tuh cousin sy la. sibuk nak tau plak.


raya kelima - semlm la? hm dh raya kelima parent sy baru nak beli karpet raya. apekah? dan raya kelima juga sy berkesempatan beraya kerumah kawan mr. hong? apekah lagi. mana kawan sy? asek tade tade je. lagi lagi si bodo nell. nanti tajumpa bising rindu la, lemas la, merintih la, nanges la, gersang la. ah sudey la. neway. kau oke? minggu dpn aku balik okey. utk nko je aku balik. kte comolot. lama aku tabg nafkah batin dkt kau. jgn nanges nanges lagi okey. meh timang meh (aku tau mesti kau tgh carut aku kan? )


sy masih tinggal 3 weeks utk habiskan study sy di seri iskndar, pergh kerja mcm ala ala 3 tahun lagi baru siap. mcmana nak siapkan 3 minggu?! ah cilaka. bai

Gamba Hari Raya Sekeluarga 2008

p/s : nak lagi? nanti2 la gua saving