Wednesday, December 24, 2008

Jobs

sy keseorgn di mcD equine park, motif : nak online. umah sy dh 3 bulan tabyr streamyx. heh jgn tanye sy apsal tabebayar. tanye fad! neway disebabkan kepayahan utk berhubung menggunakan internet. menjadi kesukaran utk sy melakukan aktiviti seperti; stalker blog org, cari kerja, bukak pet finder, shopping online, research utk latest task, download muvie, tv series, n lagu2


maybe lepas krismas baru internet umah leh pakai balik. itu pun mungkin selepas memujuk rayu, merintih cium kaki ayah sy utk meminta beliau membayar bil tersebut. actually, boleh je sy buat phone call sekarang utk suruh ayah bayar dn membuat alasan yg sy payah utk mencari kerja pasti beliau ngan pantas membayar bil tersebut tp malas la nak direct sgt. nampak sy seperti anak yg suka mengarah2. jadi kena ade sikit drama. tala disyak wasangka.


isnin ari tuh. sy telah pergi ke 1st interview of my life after abis study ni. company tu nama Garden Silk Marketing. company ni amek tender design tie & scarves, okela company ni environment office mcm dlm drama-drama melayu. ala ala korporat la. boss pun best, mcm baek ati. mcm la. nanti tatau la. chances sy mmg besar tp tanak la confident sgt. tp yg tabest die suh sy design scarves utk bank negara as a test yg sy ni advanced dlm ilustrator dan kreatif kepala otak dlm memerah idea. tp sekarang ape haram sy tabuat. cume sy dh research ttg bank negara dn logo mereka. logo tamenarek langsung oke. standard gov.

td sy dpt satu phone called dari kelly apelancau tah. dari astro suh dtg interview on friday sharp at 9.30am kat KL. urgh.. lepas usha emailed yg die bg utk preparation. korang taw ade ape? test utk math & eng. eng orite lagi. math? Pelancau~

Thursday, December 18, 2008

Dean's List

i just check out my result and congratulation ofa u got a straight A's and again ure in a dean list..

but i'm not happy wif it.. theres sumthing missing..

when, I CANT FUCKING PRINT MY MINI TRANSCRIPT

p/s; pls uitm, do ur work fast! it just fill the fucking transcript wif my fucking result. dats it. oh gosh! really need dat bloody transcript.

Pain Killer

masuk hari ni dh dua hari gua period. semlm first day, mmg gile gile punya saket. actually, gua bukan jenis tejebak ngan saket senggugut ni. tp tah la sejak dua menjak ni mana berjangkit tah, gua start kena senggugut. tp bukan stok senggugut manje2 ni. ni senggugut membunuh namenye.

result supposed keluar semlm, tp uitm delayed till today. but den tadi sy check2 tade juga, ape uitm ni tade calender ke? kalau ye pun malas, beragak la sikit. jgn suka suka memainkan perasaan org. gua dh excited nak check. siap saket2 perut neves lagi tunggu loading. alih2 maaf masih dikemaskini. ade gak yg kena carut ni kang.

hm gua takeje ari ni. dan gua tade rase nak keje pun buat masa terdekat ni. gua nak lepak je. sebab kalau gua lepak gua tapakai duit. sebab skang mmg gua tade det. tengah tunggu scholar gua. hee. cite pasal det ni, kan gua dh abis dip, tp det biasiswa gua ade 1 sem ke 2 sem tadapt lagi tasure bape sem. sebab yg gua ingat gua start dpt det tu start sem 3. so ape nak buat ngan det lebeh? hee lu pepaham la sendiri.

memandangkan gua tade keje skang. gua ingat nak tuka la skin blog gua ni. tetibe gua rasa tamatang plak blog gua ni. tahun depan gua dh masuk 23 tahun. takan blog gua mcm budak 13tahun. ye dak?

Tuesday, December 9, 2008

Meow Meow

tibe tibe rasa nak kucing, sebab rindu dgn nemo & knoebees. =(

Monday, December 8, 2008

Hepi New year!

selamat menyambut tahun baru kepada semua umat islam dan selamat aidil adha juga. suke ngan tahun baru anda? heh

ari ni gua kerja, iye raya2 pun keje baru dabel beb. family sy dh selamat pulang ke kampung menyambut hari raya. sy tinggal bersama kakak sy saje. pagi tadi bgn awal solat subuh kemudian niat tdo balik terbantut bile terdgr sayup2 seperti khutbah subuh pulak dari dapur. terus tajd nak tdo. takut plak kena simbah kari kat muka. raya kan amek keberkatan la bgn pagi buat buat kemas umah. walaupun sebenarnye asek kehulu kehilir je tabuat amende. propaganda org kata.

okey la kawan; sempena tahun baru ni tentula sy menharapkan sesuatu yg baek baek sahaja, dan sy juga mengharapkan korang dlm keadaan yg baek baek je. mcm nell; sy harap die grad dgn cemerlang sapik; lulus semua subject dn cpt2 grad faliq; semuga mendpt gf yg solehah juna; semuga dpt kerja yg sgt2 kena ngan jiwanye jadi beliau akan cpt kawen bani; semuga rambutnye pjg dgn terurus ; bob+yna; semuga kte takan putus persahabatan and last but not least mr. hong ; hope we'll be together wif hepi ever after. mwah (euw)

Tuesday, December 2, 2008

Tag!

tade sape tag sy. sy yg silap, sy ingat nell tag sy benda alah ni. rupenye die tag sy yg kat bawah. tp alang-alang sy gigih dh amek pic dulu. gelojoh sgt. sy buat je la.

RULES
1. take your bag, be it hand bag, man bag, sling bag or any other bags that you put your stuff in
2. take everything out and put it nicely around the bag
3. describe the items found in your bag
4. let the readers judge
5. see whether their prejudgments about your personality are correct or not.



1. paris hilton & morgan perfumes, bought it at sarawak during my jolly holly vacation wif family last semester break. mmg bawak kehulu kehilir. i love to smells good all the time. eat me! wtf?

2. silky girl loose powder, yg color brown tu lip gloss dari cosway tapakai sgt pun mcmana sesat dlm handbag tah, lagi satu tuh lip gloss lip ice. yg ni selalu gak pakai. lipstic gua tapandai pakai. yg ni sedap sikit. leh jilat2

3. cermin mata sy, miss sixty. ye gua rabun! spec ni ade sentimental value sikit. ayah sy belikan pasal sy DL last two sem. syg ayh! dis sem kalau DL lagi nak ape ek??

4. yg ni penyepit rambut dan bawah die getah rambut. apsal ade benda ni skang gua pun tapaham. pasal sy dh potong rambut. sebelum sy potong rambut. sy mmg memerlukan benda ni. panas beb.

5. oh yg ade keychain adidas tu kunci umah, yg lagi satu tu kunci kete. kunci kete tu penting sebab satu lagi tu pemicit gate so kalau ade kunci umah tade kunci kete taley masuk umah. kene panjat pagar. larat kau?

6. hp gue, tp yg nokia tu batt die biol sikit. asek mampus je. charge 2 mlm, pakai 2 jam je. yg LG tu byk sejarah nye. sy ni mmg suka ilangkan hp. tp hp ni tapenah hilang. jahanam pun tapenah rosak. keypad die tu dh tekopek sebenarnye. dasat kan sy. pemusnah harta benda.

7. itu pen pun penting. semlm gua kerja buat list down stock.

8. ha pisau blade. apsal ade? ha susah jadi pompan santek ni. ramai org jahat nak dekat.

9. wallet ni dh berdekad dh. wallet MNG kesygn. nak wallet baru tp tade det. nak banje?

10. ni handbag sy. sy selalu campak2 beliau. tp percaya atau tidak, handbag ni magic, sy masukkan topi, apron, bekal dan semua brg dlm gamba. muat!

Tag!

1.Anda rasa anda hot?
hot. malah mr. hong ckp sy telebih2 hot. sebab dok perak lama sgt. (syial)

2.Upload gambar kegemaran anda.
mr.lanun & sy

3.Kenapa anda suka gambar ini?
sebab; padan muka mr. hong mcm gonjeng

4.Bila kali terakhir kamu makan pizza?
tah. last 2 weeks kot. kat jj

5.Lagu terakhir yang kamu dengar?
lagu kat blog sy. Ari Lasso & Bunga Citra Lestari - Aku dan Dirimu

6.Apa yang anda sedang buat sekarang ini selain menyelesaikan tag ini?
bukak myspace

7.Selain nama kamu sendiri,apakah lagi nama yang kamu suka orang panggil kamu?
kesik - ah!ie
wafa - mak nell (apekah?)

Tag Lagi Lima Orang.
BOB
GABAN
RAJUNA
FALIQ
FAD

8.Siapa Orang Nombor Satu?
one of my bff since sek men betui tak bob? syg aku tak?

9.Orang Nombor Tiga Ada Hubungan Dengan Sesiapa?
setelah dikaji selidik msg2 myspacenye. sy syak die ade hubungan dgn abg2 MLM

10.Kata Sesuatu Berkenaan Orang Nombor Lima.
kau dh gaji kan. nak pinjam det!

11.Bagaimana Pula Dengan Orang Nombor Empat?
oi palik. dh berhabuk dh blog kau. apsal miskol aku byk kali? rindu?

12.Siapakah Orang Nombor Dua?
superhero jepun.