Thursday, December 31, 2009

2010

Ready to see if your Sign will shine in 2010?

Cancer outlook for 2010;

Year 2010 Career

As far as your work life goes, 2010 divides up into two nice, clearly defined chunks: the first half of the year is going to present struggles, and the second half will see a boatload of new opportunities. January and February will be a lot of work -- literally and figuratively -- almost as if everyone ignored their jobs during the run up to Christmas, and then decided to drop everything on your desk. Although your relationships with co-workers may be strained at this time, it isn't anything you can't handle. Be careful not to drag too much of that work stress home with you to a partner, particularly in January. Rather than dwell on it, do your best to find a way to take that experience and use it to your benefit.

June and July will bring some exciting opportunities for advancement. You'll be getting more recognition for your efforts, and the possibility of a raise is in store. If you don't have a regularly scheduled salary review planned for that time, things may be going well enough that you might want to bring the subject up anyway. Even the seed of that notion planted then can take root later.

March to May will urge you to really do something about your actual cash-on-hand situation. You'll have both an increased drive to increase your security, and (paradoxically) the urge to overspend. Try to avoid "emotional overspending" during that time, and the rest of the year should work out for you.

Year 2010 Romantic

After a year in which you felt that you weren't being heard -- whether by a spouse, or your calls for an adequate mate went unanswered -- things will be shaking loose in dramatic manner in 2010. Two eclipses this year will have a particular effect on your relationship with a partner. In January, an eclipse in your Partnership House will bring issues to the forefront. If you have an existing relationship, tensions that have been building will become unavoidable; and if you aren't, you may suddenly find yourself more dissatisfied with that situation (or a new partner may suddenly come into your life). In either case, the more dramatic of the effects may be short-lived but will give you the opportunity to make some long-needed changes.

Pluto also continues its long journey though this department of your life, and Pluto demands change and transformation. Although this doesn't necessarily mean bad news, it will certainly require that you address any issues between you and your partner, and -- maybe more importantly -- that you question within yourself what a committed relationship really means to you. Is it possible you're in the right relationship for the wrong reason? Could you be in the wrong relationship for the right reason? Inner work can be difficult, especially when it involves another person, but ultimately it's always worth doing in the long run.

As far as romance in general goes, however, it's more a good year than a bad one. May and June in particular will see new romantic opportunities coming your way, and will pump new life into a current relationship.


Senang cite tayah la obses sgt ann, ni saje jeee sy usha-usha sebab tade ucapan nk bg menjelang tahun baru ni. Kalau rase mcm teringin gak nak usha click la sini. Nak cite pasal azam pun sy mmg tapenah berazam. Malas nak semangat-semangat sgt, janji hidup ni lebih dirahmati, dimurahkan rezeki dan senjahtera je gamaknye.


HAPPY NEW YEAR!

Sunday, December 27, 2009

Fainted


Hari ni, sy pergi derma darah! heh dkt Jusco Cheras Selatan. Excited ni! bangun pagi, breakfast bagai, mandi awal, baju pun dh pilih siap! yela, tapenah la katekan. Sampai sana ade la sikit rase rama-rama dlm perut. Nervous boleh tahan rase mcm nak kena masuk wad bedah plak. Padahal nak derma darah je kotttt.

Sampai sana, isi borang timbang ngam-ngam 45kg check type darah. sy berdarah jenis B oke! hehe baru nak tau kaaaaaaaaaaaaaan. oke check doktor kejap mcm biasa la blood pressure sy ade bawah sikit tp masih dlm keadaan sihat la. boleh derma lagi. heh

masa amek darah jgn ckp la jakun nye, siap amek-amek gamba lagi, Mr.Milo mmg setia la kt sebelah. Dia tak derma pasal dh derma kat Uniten tp nurse die tacemerlang mcm kt Jusco la ann tu yg lengan die lebam tu. hehe. Niat nak derma darah ni dh lama pasal sy ingat nak cuci sikit darah sy ni. Dh derma boleh buat darah baru, bersih la sikit badan ye dakkk?

nak jadi cite, excited nye pasal. Dh sudah derma, rehat dlm 30minit. Rase dh kuat, gigih dan berusaha. Yakin tak pening konon. sepuluh minit kemudian, depan TGV

PENGSAN.
p/s : thx bebi, sowi menyusahkan + memalukan , tp sy taberat annnn. heh

Thursday, December 24, 2009

Birdy


thanks bebi. meow~ eventhou u keep saying " i love u birdy" till i got annoying. hey dude, u gave it to me so u should say it "i love u bena!" tahu tak? *itu pun nak kena ajar

Wednesday, December 23, 2009

Gaji oh!

tadi jadi stalker jap, ala kejap je mcm 5 minit. ade rase mcm serba salah for the past. tp dude! life must be go on. trust me, it happened for a reason. *ni jap g Mr. Milo sibuk-sibuk la tu tanye sape sy stalked. ceh! sebenarnye sy mmg tgh byk keje, tp taley fokus sgt la sebab sy byk pk benda len dari dok pk keje ofis ni. Mcm sekarang ni sy dok pk mcmana nak buat ayat paling suci lagi murni bertanye soal kenaikan gaji. heh *tabis2 lagi kes naik gaji annnnn eh! mesti la, makin lama makin naik taraf hidup betul x? harga barang pun naik, minyak tol tade kire belas kasihan punya kejam *tetibe kisah plak an. nampak sgt menipu.. oke fine! sy rase tacukup. sy nak byk! sebab sy ade byk benda nak buat, nak byr det belajar! nak bercuti! nak joli! nak tgk wayang! nk bg ibu bapa!. eh! mcm lebih byk utk hiburan plak. *hiburan katenyeee hehe tape yg penting jujur. kannnn?

dh la nak sambung buat scarf utk MQA ni. menggelabah order ujung2 tahun. taboleh tgk org rileks sikit.

Tuesday, December 22, 2009

Help!

awuuu, mcmana ni! mcmana ni! sara (anak bos) nak add sy kat FB die. nak ckp taboleh, tasampai hati. tp... habis la semua privacy sy. OMG!! *gedik sambil tekinja-kinja

1st step : private kan blog. eh mcmana nk buat ek? *bunguk

2nd step : tanye dpt bonus tak end of dis year dan kenaikan gaji. *eh ni tade kena mengena oke

Wednesday, December 16, 2009

regret

if we really love sumwan, no matter how buruk-busuk-muka bejeragat, jerawat-muka mcm alien-hitam he/she, u will owes standing beside he/she and say proudly that he/she is ur everything and u proud to ve them.

no regret! <3

but if u felt u deserved for sumwan better as u think u should ve, go find her/him and dont waste ur time like u oredi wasted.

notes 01

  • ini asal tah tetibe nak jadi stalker terhandal tah, sibuk nak tahu pasal org sana sini. kena sampuk hantu durian agaknye.
  • ini jadi picnic ke tajadi ni. plan pung pang sana sini. hasil?
  • salah perkiraan utk mendpt bonus hujung tahun. ceh! heart broken =(
  • rindu la. meow~
  • layan cartoon la. bai

Monday, December 14, 2009

Chanel Inspired Bag


sape nak beli handbag ni, cpt la order. sy dh tasaba ni nk tunggu lagi 4 buyers i. *hentak2 kaki dh 2 minggu tunggu, selagi tacukup buyers die tanak order. =( cpt! cpt! click saje pada gambar! nk bg emak ke, adik sedara ke, abg ipar ke. boleh je, tp jgn color hitam oke! amek putih same sikit ngan nell. heh

Wednesday, December 9, 2009

Trip

Sudah masuk 3 hari baru la sy ade rase mood nak cite ttg lawatan sy ke Jb-Singapura, itu pun mood sipi-sipi je, puncanya tentu-tentu la JB-Singapore ni taberapa best. hm Singapore tu boleh juga dimaafkan la. sebab sempat rembat jeans sehelai kan. JB? haram..

Sesampai je ke JB Jumaat malam tu. kire pepagi bute Sabtu tu (2am), terus direct pigi Permas Jaya. Kami ni stay dkt umah cousin Abg Epoi, nama die Datin Bedah. kena la ngan nama die. mulut die pun semesra nama katenye. Ramah & baik.

Pagi sabtu, kami gerak Singapore, sekejap je sampai. kate sempadan ann JB-Singapore ann. kami terus g Orchard Road. mmg tade plan pun, saje jalan-jalan. Penat juga. semua mall & boutique nak masuk. Abg Epoi & Kak Dila mmg gila, boyot-boyot pun nak bejalan.

Memandangkan sy ni mmg tade det kan. so senang cite, mmg sepanjang sy jalan-jalan ni mmg tade mood langsung. sy pk nak balik saje. dh la makanan tasedap, ade pun tah halal tah tidak. JB pun same, ape je tah speciality food kat Jb ni pun tatahu. ade la dlm 5 suku jam pk. tadapat-dapat gak jawapan. Jumpa la mi rebus itu pun taleh lawan mi rebus mak sy. ceh. baik suruh mak sy masak.

Hari Ahad, balik dgn hati yg langsung takeberatan, byk penyesalan ade la. terus ke Batu Pahat. Ade wedding (ini la pun punca semua ni terjadi) heh kampung lu ek Juna, wa ade respek sikit dkt BP Mall lu la. Gerek seeeh. *amende tah tetibe

Dari Batu Pahat, aduhai Kak Dila nak singgah Melaka pulak katenye, hati ni dh membara-bara memberontak nak balik, sebaik la ade sapik pengubat rindu. eceh. dlm pukul 8pm baru la gerak balik KL.

Akhir kata,

Selangor juga terbaik!!

Thursday, December 3, 2009

Jalan-Jalan

kena pigi Singapore jugak la, kak dila suruh juga, lagi pun pigi sehari je. Semua dia tanggung katanye. oke bukan die, my brother in law katenyeeee, kak dila kata oke! sy tasuh oke abg epoi. *tralalala the rest dkt JB. ceh JB ade ape je pun? tabes.

besok, after work terus JB. ape tapenat ke abg epoi? KL-JB. oh! lupa abg epoi pelisit jadian. paling penting ni - jgn lupa fridge magnet nell. semak je

so yesterday was my last day hang out wif Mr. Milo, jgn meroyan oke i'll b back on Sunday n we will hangout n watch Princess & The Frog on Monday oke bebi *as if theres still got money in my pocket la ehek!

p/s: rase-rase singapore tgh sale chrismast ke a? tangkap 1 handbag cun jugak annn. duh

Decision

Rasa-rasa mcm tanak je pigi Singapore, ape brg an jalan-jalan tade wang? Mcm tasyiook je, so minggu ni sy membuat keputusan utk stay di rumah je. Niat murni sy ni belum lagi disampaikan dkt kakak sy, tp maybe die oke je kot sebab die ajak je bukan pakse,

Eh harini secare talangsung, sy dh mulakan niat utk tidak mkn dgn byk hm senang cite mkn bile perut dh nk pecah sound speaker je. sebab tadi ofismate sy sakap cakap, badan sy tadela gomok tp bulat sana bulat sini. terus mcm tajd lunch oke.. perut so far tade la merengek-rengek sgt nak mkn cume, mulut mcm mengada-ngada minta kunyah. haih.. ape nak jadi tah.

so, today i proudly announced ; my 1st day- i wont eat - lunch - dinner. hopefully

Tuesday, December 1, 2009

Here i come

kak dila : nak ikut g singapore tak?

me : bile?

kak dila : jumaat ni terus g johor, ahad ade wedding kt sana. so sabtu kte g singapore.

me : err.. tp aku det tade an, nak cari ape plak an?

kak dila : amek gambar suden!


so motif sy berjalan jauh-jauh minggu ni ialah, ambil gamba! boleh la, dari tade kerja

Monday, November 30, 2009

totally in love.

the only reason why i vote for twilight new moon, because of him ; aawooooooooff~


Dear darling jake,

Honestly, rambut u pjg sumpah mcm suku kaum Penan. so make sure rambut u pendek tau. i jarang suke lelaki rambut pendek ni, except die sexy mcm u and ade 8-pack oke! nyum nyum. sumpah tacari lain. u sorang je. *oke bukan u sorang, i ade Mr. Milo n he promised me to get me 8-pack juga katenyeee. terus nak potong rambut mcm u annnn, tape i setia.

p/s: edward cullen g mati *eventhou u oredi mati an, vampire katenyeeee dh la pucat, lembik, pondan. so not my taste. dh! pigi la berjemur sikit dpt gak vitamin E. malas nak layan

Thursday, November 26, 2009

Rimas Pls!

kalau dh termula rimas tu mcmana ek? kalau dh asek nak marah-marah camne ek? kalau marah rimas mcmana ek? mcmana? mcmana? *oke emo.

i blamed the relationship because i'm fat and ugly. shit!

Tuesday, November 24, 2009

Hai


Jadilah dari tade an?, hari ni masuk hari ke-6 perut saket hadiah dari Bandung. Chet!

Friday, November 20, 2009

I'm Home

Eiyey! sy dh balik dh. Bandung oke la, heaven utk org yg gile shopping tp hell utk org yg dtg nak jalan-jalan je. hehe. so sy mcm so so je la. first day mcm hell shopping penuh bilik ngan plastik beg, 2nd day pun same, 3rd day shopping sampai det mcm dh kurang. muka ade sikit-sikit dh bad mood. 4th day tade maknenye shopping, hati gua nak balik je kire mcm hatiku tertinggal di Malaysia la. *tetibe aaan padahal det dh abis.

apsal mcm tade mood nak cite lebih-lebih tah, simpan det pigi jakarta bulan 1.

nak ikut?

Friday, November 13, 2009

Bye Bye

Besok, i'll been away for a week to Bandung and guess what? i'm not prepared anything yet bcos actually im not really excited for this trip, yela im supposed to b extra superb happy cos everythings sponsored by my company an, name pun company trip an so semua nye free la. tp, sum reasons yg buat sy tahappy pasal boss sy buat trip mengejut, tabg can langsung sy nak kumpul det. so what the purpose pigi Bandung det pun seciput an? lagi satu, tgh gamat-gamat Indon ni nak ganyang Malaysia time tu la die nak pigi sana, lately ni mimpi sy semua nye bukan-bukan. *sigh

tp tape, org sekeliling kata sy tapatut mengeluh and complain sana sini pasal org dh belanja pun nak bising, pigi saje la an. bukan semua company pemurah ati nak bawak staff jalan an? hm pape pun semua aktiviti game kat FB kena stop. yela kang tanaman mati, restaurant rugi ann? *tetibe pape pun yg penting, sy mesti rindu dkt mulut celupar Mr. Milo yg suka buat lawak kekadang rase mcm nak pelempang sebab overacted & annoyed!

harap-harap ; selamat pergi, selamat pulang =)

Monday, November 9, 2009

Holiday!

counting days for Bandung, tik tok tik tok

also in effort to save alotso money for another vacation. oh before i forgot, i finally sold my lappy and bought a desktop oso a digi broadband for myself, digi? kinda suck actually. but its cheap! fullstop.

Monday, November 2, 2009

MUET?

okay enough for emotional entry, and move to this one ;

just now i got dis kinda weird text said "Sbg syarat melengkapkan borang anda telah dicalonkan utk menduduki ujian MUET pada 6,7,8 Nov09. Rujuk http://www.ppl.upm.edu.my"

sape plak an berani prank sy ni, tp bile pk-pk balik mmg ade mcm tergatal isi form online PJJ aritu kat site upm tp, sumpah isi tacomplete dan siap tabyr pun form tu. tp, amende ni??? mak cuak okey!!!!

Pen wait for it curi!

kalau dh dasar pencuri tu, sampai kau mati pun kau pencuri an? tade maknenye kau nak berubah. dah tu kalau mak pun gile, ayah pun taguna anak pun bertambah-tambah taguna dan tentunye lebih gile nye? an?

ingat gua tatau lu punye kerja curi semua harta benda kat rumah tu, dh kasi makan, menumpang pun dh cukup bagus. dasar pencuri sial an. gua mmg sumpah org mcm ni mampus dan tamenyusahkan mak bapak gua lagi.

mmg pagi- pagi isnin ni buat gua nak mencarut bertubi-tubi punye.

Friday, October 23, 2009

Birthday Boy!!!

semlm Mr. Milo bertuka menjadi tua setahun. heh ye! birthday beliau semlm. kami tacelebrated mcm party2 pun. mcm det sy kureng nak ade party pung pang pung pang bagai kan. so sy mcm bawak beliau gi karok je. pasal Mr. Milo mmg suke mcm melalak, pastu mcm pigi mkn kat chilis je. semua pun taplan, mcm pk-pk nak buat ape mcm tade idea. adiah? hmm sy dh tebg adiah beliau terawal sebulan sebab masa tu sebelum raye mcm gelojoh sgt nk bg juga. so bile sampai big days mcm tade ape nk bagi. mcm bodo je aaaaaan?

sy bg die sweater MU pasal die mcm meroyan sikit dkt team ni. apsal pun sy tatau. mamat-mamat bola tau ler kot. eh minah-minah bola pun tau kot. mcm contoh nell kan? die sokong liverpool. Mr. Milo tasuke. die selalu kata Liverpool pigi mati laaaa! sebaek la sy tasilap beli kan sweater team Arsenal aritu, sebab mcm sweater Arsenal mcm santek plak aaaan. eh panjang plak pasal bola, sy mendeeee pun tatau.

oke la, last but not least ade mcm ayat jiwang utk Mr. Milo kalau rase terharu sgt hafal la. nanti baca kat sy dpn perhimpunan UNITEN! *uniten ade perhimpunan ke?

Yesterday u celebrated another year of life,
may it b filled wif lots of happiness wif no hint of strife,
know dat these are not the least of things I wish for u,
such as magical day where all of ur hearts dreams come true,
Have a great BIRTHDAY wif many more to come!
filled wif family, friends & much fun of cos wif me!! *meow


Monday, October 19, 2009

Nightmare

mlm tadi, sy mimpi ngeri. ngeri sgt, mimpi pasal ade satu hantu ni duk tunggu sy dkt floor berape tah. pastu sy mcm nak naek lift ke mcm tanak ke? tapi mcm nak pigi floor tu pasal nak packing brg. oke mcm tafaham kan? same la. sy ni kan amat la jarang-jarang sekali dpt tidur dgn nyenyak tanpa sebarang mimpi yg indah ke taindah ke basah je tapenah la kot. hari-hari nak mimpi, apsal ek? mcm bila je last sy tamimpi? err.. mcm tah taingat. kesian kan?

ade time tu, sy bgn tdo siap bergelinangan air mata. mcm sedih sgt plak annn mimpi sy tu. ade time plak bgn tdo siap tekejut mcm mimpi jatuh kerusi la, jatuh bangunan la, jatuh dlm pusaran air la, kena baling kusing kucing la. haih.. tah ler, penat tau!

pagi tadi sy tejaga pukui 4.44am pasal mimpi antu bodo tu la. pastu sy taleh tdo dah. tekebil-kebil mata pasal kalau mcm tdo mcm nak tersambung mimpi same, ala-ala drama bersiri plak an? pastu sy mcm teringat petua Mr. Milo bg die kata die dgr kat TV kalau dpt mimpi buruk pigi cuci muka selawat 3kali pastu ludah belah kiri 3kali juga dgn niat Allah SWT jauhkan kite dari syaitan yg bermain dgn minda kite ketika tdo. so, sy pun buat la an, siap complete sy g amek air semayang sekali. bg buang jauh-jauh setan ni an. terus masuk bilik bukak lampu, landing dlm 5minit tertelap, fuh... sebaek tasambung siri antu tadi.

tp mcm canne a care-care len nak buang mimpi buruk ni. jgn la bg petua mcm cuci kaki sebelum tdo. ala mcm dh basi dh idea tu. dh basah dh dari pinggang ke kaki gua siram, gua mimpi buruk gak. ceh!

Monday, October 5, 2009

MUET

last weekend, dh settle semua open house utk next week tatau la pulak kan? tade jemputan lagi, perut pun dh full ngan satey, laksa, soto senak perut okey, tuka menu pleaseee.

lately ni, kepala mcm serabut, hati ade kucar kacir sikit. yela bile jumpa kwn kwn mcm semua dh ade degree la, nga master la. phd la bagai. gua mcm diploma je koooot? mcm sedih! tu la dulu masa mmu men-men lagi mcm terumbang ambing bgi. terus degree tah kemana. aleh-aleh uitm gak penyelamat. pastu gataaaaaaaaaaaal tanak sambung degree kannn? konon emosional sgt ngan kawan kawannn katenyeee. nak kata bodo tak bodo gua ni. dekan jugaaaaa kan? pastu skang menyesal? eh tak juga, cuma mcm cemburu kot. terasa bengap seminit dua bile lepak ngan kawan kawan. mcm ahhh lantak la apply je mana-mana dan ape-ape course janji gua ade degreee kan?

usha punya usha website yg berkenaan, tgk kelayakan bagai, excited nak masuk intake disember katenye. last-last terlupa plakkkk gua mana ade MUET. mcm lahannnnnnjing kan?

fine! gua apply muet!

Friday, October 2, 2009

Open House

to do list (dis weekend) ;

3hb ;
  • Kak Uji open house (hee, tuka masa pasal Milo kena pigi awal around 11am)
  • Shima's open house (2pm)
  • Syawal's open house (err.. around 3.30pm)
  • Kak Uji open house (hm, try to make it before 7pm)
4hb ;
  • Darlink Gee, Bernard, Sapik kena raye rumah sy dulu, pastu kte ramai2 g umah Asrul. okey sapik tak join. kalau nak ikut pun muleeeeeeh
  • Asrul's open house (not sure what time it start)
  • Darlink Gee, Bernard, Sapik nak raye katenyeee. (ptg)
p/s : pertukaran akan dilakukan dari masa ke semasa

Sunday, September 27, 2009

Raya Mode.

Hari ni dah masuk 8 syawal, tp still malas nak update pasal raya sebab my lappy tade, gamba belum resize & edit, det dah kurang dan sebab sebenarnye sy mmg pemalas. ha! lagi satu besok dh mula kerja, lagi sy malas.

amacam? asal taraye rumah. meh la

Thursday, September 17, 2009

Lagu Raya

Tgh sedap layan lagu raye, tetibe keluar lagu miley cyrus. mcm HANNAH MONTANA!!!! sgt kan? lompat! lompat! mcm 'happy teenagers" sgt kan? ini mesti kes sy lupa nak asing kan lagu yg sy tolong download kan utk anak boss. haih.. potong stim betul.

p/s : yes! u guys ve to admit dat. kids love me! *tetibe

Wednesday, September 16, 2009

Ramadhan..

"listening to Seventeen - Ramadhan Yang Indah" while im busy counting for hari raya suddenly i pause, hmm i think im gonna miss ramadhan so much. =)

Saturday, September 12, 2009

Emosi Pertama

kekadang ade benda yg kte nak ckp tp kte tamampu nak ckp, dh lama sebenarnye aku tak menulis ttg perasaan dan emosi sebab aku mls nak dgr bile org asek ckp yg mcm aku ni suke sgt nak mengambil sesuatu perkara tu terlalu serius. (blog lama pun aku delete sebab terlalu sgt kisah sedih kan? okey tpu aku tadelete, sebab aku lupa password. loser. kan?)

aku perempuan dan perempuan kan mempunyai hati yg sgt sensitif (dan itu baru fakta!) mesti la ade masa aku akan sgt sedih dan perlu menanges. yela, ade org ckp aku ni terlalu emosional, marah tatentu pasal, dan tade pendirian. sedih tak kalau ade org label diri kte mcm tu? tpu la kalau kte tasedih. kan? buat-buat tafaham ade la. mcm eh ye ke? aku salah dgr kot... kan?

kalau ye pun aku mempunyai sikap atau sifat mcm tu. bukan ke dh aku mcm tu? terima je la. kan? mcm la aku tapenah buat benda baik. kan? mcm la aku xpenah nak berkorban utk sesuatu. kan? tp at the end of the story, aku juga kena pikul salah tu semua. kan? betul la kata org. kalau nk baik jgn baik sgt, kadang-kadang benda mcm ni, buat aku tepk. berbaloi ke utk semua ini? kan?

yela, sape la aku kan? memberi tp bukan utk menerima.. (mungkin itu sebab aku selalu gagal. kan?)

Friday, September 11, 2009

Iron Lady

Pagi ini sebelum sy pergi kerja, saya terseterika perut sendiri. best kan? padan muka sendiri. Eh mcmana boleh terseterika perut? haa pepandai la fikirkan. heh

Friday, September 4, 2009

Mr. Milo

Morning!,
Cerita pagi ni sebelum pergi kerja. selamat berpuasa utk hari ke-12. kalau tasilap kire la an?. meow *apekah?

Dear Mr. Milo ; hope u'll get well as soon as i wish. miss u oredi. meow *apekah lagi?

p/s : actually i took dis pic for Mr.Milo, he said he missed me, err.. after 3 years we didnt see each other. 3 years? kateeeeenye. so 3 pics, 1 pic = 1 year okey bebi? puas ati?

Thursday, September 3, 2009

okey ape?

memula berjinak dgn,
- Mafia Wars

lepas tu,
- Rock Legend

kendian,
- FarmVille

layankan je la,
- Restaurant City

cuba-cuba je,
- Pet Society

sementara tunggu FarmVille an?
- Word Challenge

ni pulak bile mcm dh terdesak,
- Barn Buddy

haa, yg ni pasal kesian tgk fad men sorang-sorang, heh
- Fish World

Nampak sgt tade kerja sepanjang Ramadhan ni. Giat pulak bercucuk tanam la, meniaga la, bela binatang la, jadi mafia la. sebaek ade Facebook. kalau tak? mmg berterabur la air liur dan berpeleseran la tahi mata atas meja ofis ni. heh

say hye to Wanca!

maju jugak la kebun sy an?

Friday, August 28, 2009

Cuti- Cuti

Masuk ari ni dah 3 hari sy tapuasa. okey perlu ke nak cerita? haaa! itu la function blog utk sy ni. utk remind hari yg penting. sebagai cth if sy lupa sy nak ganti puasa bape hari sy leh refer blog sy. ade faham?

Since puasa bermula dan hari bekerja, dkt ofis mmg tade keje. ade pun ala setakat repair-repair design lama. buat kerja sendiri adelah. sy buat beading utk baju raya. cerdik kan? balik kerja sy siapkan baju raya sy pula yg terbengkalai dkt rumah tu. agak lambat progress nye. yela dh lama meninggalkan bidang jahitan. jarum peniti dgn jarum jait pun confused. okey tpu tadelah seteruk tu. cume nak jahit lengan pun kena tetas sampai 8 kaki kali. mmg bengap! bukan bengap tp sy mmg jenis mementingkan kesempurnaan. okey tpu lagi sebab utama yelah pattern yg taberapa sempurna. jadi baju pun susah nak cantum. *amende buat baju kurung moden pakai pattern?

eh amende entry kali ni. tafaham?!

Wednesday, August 26, 2009

For Sale!

ASUS M50series

SPECIFICATIONS:

- Intel core 2 duo T6400 2.0GHz
- 250GB HDD
- 3GB ramn
- NVIDIA Geforce G9300M GS (512MB)
- DVD RW
- build in bluetooth
- 1.3MP Camera
- 15.4" LCD
- WIFI + Bluetooth
- Window VISTA HOME PREMIUM (Original)
- 3 years global warranty
- Altec Lansing
- Home Theater
- 100% Scretchless
- Limited Edition
click picture for large view

p/s: I'm selling my own lappy, i bought it in April2009. for price pls buzz me! dont ask why!? okey fine, i need money. bye.

Monday, August 24, 2009

3rd days

Hola, Assalamualaikum. *ehem

Selamat berpuasa utk hari ke-3! hm, dis year puasa biasa-biasa je sebab bilangan dkt umah pun dh berkurangan. even baru ade abg ipar kan? mcm pelik plak apsal kurang plak an? hm my adik (ain) dh pigi keje dkt bukit beruntung mana ceruk kedai tah. buat bisnes nasi beriani, pigi a terjah dgr cite meletup juga masakannye. sy sendiri tapenah cube.

so, dkt umah skang ade berapa kerat je, kak dila pun jarang nampak kt umah. yela dh bersuami kan. balik umah mak mertua la, makan lua bersuami isteri la. so ade la emak, ayah, sy dan adik yg bongsu, cume tambah sorang lagi iqah sebab skang kan cuti sekolah. heh meriah la sikit..

raye tahun ni agak pecah rekod pasal sy kena buat baju sendiri. tempahan semua dh penuh. ceh! mmg agak kelam kabut gak la. org buat baju kurung lek je tade pattern. sy buat siap pattern bagai. tape, janji pattern leh simpan je nanti tayah ukur-ukur melainkan... dh gomok la. sigh* kena siapkan cpt. sebab sy ingat nk tmbah beading kat baju. so dari baju tu biasa je, meletup la sikit. tbyk pun sikit pun jadi la.

entry kali ni mcm baek-baek je ayat an? ala yela puasa-puasa ni kena buat byk ibadat, semua pun kena jaga baru puasa kite berkat. ye dak? nak kutuk-kutuk nell kite sambung bulan syawal je la ek?

Friday, August 21, 2009

Happy Fasting!

Tuesday, August 18, 2009

Hello Baby!!!

Akak sy pregnant. mcm gelabah, teruja mcm nanti die nak panggey sy ape? ibu ofa? mak ngah? auntie ofa? auntie yg comel? mama mia? mcm nak selak-selak buku mencari nama bebi. mcm eh apsal aku plak lebih excited???

wey gile taseronok! anak pertama tau. even bukan anak gua pun tp anak buah! haaa lu ade?

TAHNIAH SISTAH & MY BRADER IN LAW


Wednesday, August 12, 2009

Dear Bob,



1. bob nampak somel dlm ni, tatau la apsal. kan?
kau bile nak kawen bob? aku tgk dh makin mengenyam dh kau skang kan?

Saturday, August 8, 2009

Tahniah BFF!

Hari ni faliq convo. Congrats dude! dh jumpa gf faliq, hehe santek! pandai faliq cari cantu la kawan aku.. ni tidak, yg si nell ni tah bile-bile nak ade bf. *tetibe nak jugak cite pasal kau an?
















1. apsal tetibe byk gamba aku plak an?

2. tetibe terserempak nieza, laaa convo juga ke? awat tak habaq? kalau bgtau mesti dpt bunge tau! i nampak yana tp i mcm tunggu faliq mcm 100 abad. so i taleh gerak mana mana. rindu la. muah.

3. mcm apsal xde gamba Mr. Milo. bebi sowi okey. saje dengki.

4. congrats FALIQ. always b my BFF!!

Thursday, July 30, 2009

J-Card's Day!

Hari ni masuk hari ke-5 sy ganti puasa. 3 days more to go. Chaiyok! hari ni juga J-Card day dkt Jusco Equine. ckp byk pun taguna. jari talarat nak menaip. lemah sendi jari katenyeeee. Mengade! *j-card day larat plak kau nak pigi an?!

Monday, July 27, 2009

00

lamanyeee tak blogging. okey fine tpu baru je minggu lepas taupdate entry cite nak gebang je an? minggu lepas entry sy pigi tgk MU kan. so the result mcm... okey la , okey la kooooot. kata tak okey kang Mr. Milo mcm aju soalan bertubi-tubi plak. "nape taseronok ke keluar dgn die?" "nape tahepi ke dpt keluar dgn die" so jawapan die mcm senaaaaaaaaaaaaaang je. SERONOK SGT SEBAB MCM FAHAAAAAAM SGT SGT BOLA NI an?

org tgk bola mcm melompat-lompat mcm sy tatahu nak lompat bile nak buat ombak la ape la tah mencarut semua. duduk dkt ngan padang mcm Mr. Milo terkinja-kinja. mcm sy? mcm apsal nak terkinja-kinja? mcm motiffff sgt. ingat nk pura-pura jadi die hard fan MU. baju siap pinjam adik, ikat kat kepala bagai kain tulis MU. last-last sy lagi layan makan ice-cream, kuaci dan burger je. siaaaaan Mr. Milo, setiap kali org jerit sy mcm org bodo mcm "eh nape-nape?" pastu Mr.Milo mcm penat nak explain. muka mcm malas nak layan. okey fine tpu. die tetap layan sy. walaupun mcm ade rase nk bg penumbuk tp die tetap jawab soalan. sebab die tahu akibatnye kalau tamenjawab soalan sy.

dh cukup! malas nak cite pasal BOLA. ni dari tadi cube masuk Facebook tadpt2. risau akan tanaman sy! oh, ye kakak sy baru balik honeymoon dari Krabi dan Phuket. beliau belikan sy sepasang sliper *bling *bling yg sgt comel. sempena hadiah birthday sy. pastu die ade belikan tset. tp haraaaam tamuat. jgn tanye kenapa tamuat! so die mcm kesian die mcm bg tset lain yg agak besar katenyeeeeeeeeeeeeeee. sampai kat sy muat-muat pastu motif die nak gelak kuat-kuat? nak kena hentak? sebaek la die bg adiah kalau tidak mmg nahas beliau.

p/s: eh tacite pasal nell plak, sian die mcm tawujud. nanti majuk lagi luah perasaan kat shout box. rosakkan nama sy ceh! die ikut tp duduk asing-asing first half. nak duduk tempat TERBAEK katenyeee. ade aku kesah? okey enough kutuk die. second half die datang gak cari sy. haaa nasib baek dtg kalau tak mmg kau balik naek ketapi laaaa wey. *tetibe nak emo

tibe-tibe pigi Phuket dpt tset Rolling Stone. Amende? hehe thx sistah!

Monday, July 20, 2009

HUH?

tibe-tibe je kan? bola tah kemana, tiang gol team gua support gua confused, org jerit gol gua bantai jerit juga, itu semua tapenting! yang gua tau OWEN je!




baby owen, see ya tonight. i woff u! *tetibe Mr. Milo nak cemburu. motifff? gua dh teman dh cukup baek dh. nell, aku dtg pickup balik kerja, ade kelas ke lab ke kau ponteng je. baru samseng. mcm fanatik MU padahal. ade aku kesah? *ala ala azwan ali sikit ye la. nak bahan sy tahan je tinge. ape? ofa tgk bola? eh sorry sikit owen ade call pakse sy support kalau tak die lemah lutut.

Monday, July 13, 2009

Fad's wedding (Epoi side *kick)




Hello! entry kali ni sy nak cite pasal wedding sebelah abg ipar sy, majlis berlangsung di Sg. Siput Perak. Ayah sy menyediakan sebuah bas sewa utk kami segerombolan bertandang ke Sg Siput. tp, sy tafollow bas tersebut sebab sy, nell dan Mr. Milo ditugaskan utk menjemput nenek sy di kampung. jadi kami bertiga menaiki kereta. majlis berjln ngan lancar, tayar bas tak bocor atau tercabut, condition bas pun oke, agaknye la. sebab sy tanaek bus pun sy naek kete!

so sepjg perjalanan menuju umah nenek sy, sy yg pandu nak suh Mr. Milo kang beliau menonong2 tatentu hala. sesudah menjemput nenek, Mr. Milo plak take over the car, sy duk sebelah ditugaskan utk makan saje. benti tapah makan jambu 2 bungkus. org len satu bungkus. *motif nak cite? Nell plak asek tdo je kat belakang. tade function betul bawak beliau ni. sampai je sana kami duk umah bertanggah. lepak punya lepak. mata ade sikit ngantuk. nell dh pura-pura tdo. Mr. Milo plak dh mati kutu kat depan silap gaya tdo dkt buaian umah bertanggah.

Makan sedap! *asek-asek makan. semua pun oke. tah senang cite okey je la. yang penting dat day hari lahir sy. dh besar dh sy ek? bile agaknye nak kahwin plak?*Mr. Milo mcm buat-buat tabaca. so kepada yg memesej dan mewishes sy. mekasih ek. sy syg mereka semua. *mmmuuaah

tetibe tade mood nak cite byk-byk. tgk gamba sudeeen

Thursday, July 9, 2009

Hello! Baby-G GoodBye! Titus

Hoiyey! first of all, thank you so muchy muchy to Mr. Milo for the super advanced birthday gift! i love u so much. im totally super in love wif the 'adiah' u gave me!

Anyway sy mmg craving for new watches. bukan bermaksud jam yg mak sy bg sy tasuke, sukeeeeeeeee cume kekadang tak mecing la ngan penampilan sy. jam mak bg mcm girly-girly suh sy gedik-gedik tp sopan. eh! canne tu? tape-tape i'll still wear my mum's watches tp tuka-tuka ngan my new jam!! ikut baju? hehe


Baby-G Sweet Poison (BG-2100) they got 3 colors. cube teka ape warna jam sy!!!?

merah? salah! sy pilih hitam! kenapa sy tamek warna merah tersebut? sebab sy rase mcm power rangers sgt!! so sy tanak obvious sgt bgtau sy ni power rangers so sy pilih hitam ngan gold sebab mcm cool sgt jadi power rangers hitam! *tetibe

<3

p/s: To Mr. Milo to be honest and truly deep inside my heart, i'm soooo hepi to be wif u. even sumtimes u annoyed me, i mean not really sumtimes, alots of time but still i love u. thanks syg! muah muah *wink (nell mesti muntah darah)

Tuesday, July 7, 2009

Hoi!

ish! bising betul tak post new entry ni, sibuk tau kan dh bgtau sibuk. hmm cubit nanti! *tetibe. okey la as sum yg tau la kan. 4th & 5th yg lepas kakak sy kahwin. so teramat sgt la busy nye kan? hm the event was fun and of cos sy mcm exhausted sebab busy dan penat. tp mcm sebab sgt hepi sebab my sister dh selamat kahwin. dan secara rasmi sy ade abg! hehe. ramai la yg dtg. thx dkt sape yg dtg okey! mak sy chu'all. kawan-kawan yg mcm berkurun, berabad, berhabuk tajumpa pun dtg! hehe thx guys! syg korang! sorry la if sy ni mcm layan kejap-kejap je. sibuk la sana sini sana sini dh mcm mak pengantin. yela, first kenduri kan? kan? pasni sy plak! *issssh gatal!

okey la. gamba ni sy cilok2 dkt FB je nanti photographer rasmi dh bg picce. sy upload lagi!

to Mr. Milo i love u so much cos being so rajin. tanpa kamu tajalan majlis. *tetibe kan? hehe gamba nikah kak dila kte ade kan? gamba kahwin tade? hehe sorry nanti kte amek dkt Sg Siput! Neway kim salam kat adik ek abg badrul. hahaha tetibe awak ade adik plak kan?? motiff sgt! AFUNDI MR.MILO *lagi tetibe?


p/s : gamba dkt pelamin sy upload nanti la ek. ni sikit-sikit dulu baru suspen.



gomokk kan? buat tanampak je la. neway the left pic bukan sy yg cacat ek org sebelah yg cacat sebab tinggi terlampau. ni pic malam nikah! hehe

Monday, June 22, 2009

Father's Day

Sempena Father's Day semlm. my sistah! belanja sekeluarga makan dkt Seoul Garden dkt Puchong. Jadi org korea la konon-konon. Makanan sgt sedap. Buffet dan sgt worth it. Satu kepala dlm rm35 adult la of cos! but dis month rm3o je pasal promotion starting next month die jadi rm35 so sape-sape yg agak budget sikit bulan ni. leh la cpt cpt pigi bulan ni make sure reserved! kalau tak menunggu la setgh jam itu pun paling cpt dpt tempat!




Ini adalah Ibu Bapa sy. sy suka gamba ni sebab mak susah nak senyum dpn camera. muka nak bengis je. ni kire rare la ni.


p/s : malas nak update entry tade mood. gamba pun kasi sikit sikit je kedekut. neway, selamat hari Ayah!!!!

Monday, June 15, 2009

agak-agak la kan?

cite nak dkt blog plak kan? paaaaastuh mcm laaaa kite tatolong langsung! haa lu pk la sendiri! cermin diri tu dulu baru nak ckp org.

p/s: sebaek aku waras lagi. kalau tak memang aku dh gigit dah telinga sendiri

Tuesday, June 2, 2009

Convocation 2009



motif sy tak update entry lama lama? bajet sibuk mcm artis la? tade la, sebenarnye schedule ketat dan satu pun tade yg mengadap pc utk online. so tade la masa sy nak membebel kat blog ni. last wednesday sy start cuti sampai ahad. so mmg sy cuti lama dlm 5 hari haa tp semua pun taboleh rilek rilek goyang kaki tido sampai tengahari. sebab start je hari rabu sy kena pigi exam SPA dh. cite pasal SPA ni agak byk gak so sy takan cite kat post ni. post ni sy nak cite pasal ari JUMAAT lepas. 29hb Mei 2009. yey! sy sudah konvo! hehee.

soooo much thx too my parents, friends (faliq & atta) and of cos my luvly Milo cos dtg bermandi peluh dkt uitm Shah Alam. Aie tadpt dtg sebab die pentingkan customer dari sy, Nell tadpt dtg pasal die lebih kan exam die dari kawan, Sapik tadpt dtg pasal die komplot dgn Nell dan Aie. *tetibe je

neway, alhamdullilah akhirnye mcm tasangka sy mcm eh! dh konvo. agaknye kalau sy dkt mmu lagi. sy mcm eh! bile nak abis abis alpha ni! ha ape tafaham? tape Nell faham. hahaha

okey la. gamba tabyk dkt hp dkt camera byk ler. tapi sy tabawak camera sy bawak hp je. sikit2 jadi laaaaa tamak apsal?

Friday, May 22, 2009

Blair Waldorf



weee, 1st of all thank you so so so much to Mr. Hong for the phone, neway guys, this is my new phone i bought it yesterday wif Mr. Milo. Handphone ni ade 4 design and surely i bought the red one!!! hehe. hp ni kalau ikut function die, langsung tafunction ok! die hp yg biasa je tp design yg saaaaaaaaantek! i dont care i just want it! im not the person who are obsessed wif technology, as long as it nice and affordable for me. i just grab it!

kalau ikut kan, murah je hp ni tade la mcm gempak nak belagak. motif sy beli hp ni?

baru laaaaaaaaaaaa Blair Waldorf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Gossip Girl) *tp die punye mahal, peduli ape janji ade iras iras.

Tuesday, May 19, 2009

New handbag?



yaaaaaaaaaa ampun!! *eh tetibe ckp indon


craving for this thing.....
leather tote from Betsey Johnson my fav. designer
kak ija, ajak teman die shopping online, die tunjuk dis tote rase mcm nak nanges tgk harge die. RM1460. birthday gua dh nak dkt. tade yg rase nak sedekah ke?

cute sgt kan? pink! tp leather, so tak la shining! just fine, the ribbon sweet sgt! urghh!! menanges air mata darah.


sape yg rase nak buang det shopping handbag online dari fav designer masing masing click sini oke!