Friday, February 27, 2009

<3

nell, ini tanda kasih syg aku
.

Monday, February 23, 2009

Suprised!

ape perasaan korang bile korang plan nak buat suprised tapi tajadi?

masa nak plan sampai kencang perut, rama-rama hentak kaki bagai, menggelupur time tdo nak pikir care-care paling terkejut korang boleh buat. but, sumbody ruined the plan. and the person is the one who u want to suprised to. rase mcm nak mencarut tak?

i bought him a cap and a wallet from quiksilver. tot it will b a very2 suprised shock. but that time rase nk makan kepala lutut beliau.

p/s : saba je la, straight forward sgt pun payah. ingat tu mr. hong! kalau iye pun tahu, buat buat tatau sudeeeeen

Friday, February 20, 2009

Working Day

setiap hari (weekdays) sy akan

bgn jam 645 am / 655 am. bersiap; mandi/sembahyang/bersolek etc.

kemudian sy akan menunggu jam 755 am / 800 am utk bergerak ke tempat kerja

berhenti membeli sarapan @ lunch. sy mesti membeli pelbagai jenis kuih. dlm 4 ketul @ bijik kuih. semestinye ade roti guling yg digoreng berinti kentang, burger m'sia, kuih badak etc; kekdang sy beli mihun goreng berlauk, sambal kerang dan sotong.

selepas membeli belah sarapan @ lunch, sy akan berhenti di petronas pula utk membeli susu dutch lady berperisa chocolate. dan tangan sy secara tetibe akan mengambil twister berperisa cheese @ bbq, gula-gula kopiko satu plastik, cookies chocolate dari cadbury. lantas membayar. dan meneruskan perjalanan.

masuk saje dlm kete, sy akan mengeluarkan touch n go taruk diposisi sebenar. memakai sun glasses. pakai seat belt, memasang handfree dan mendgr fly.fm. terus meneruskan perjalanan.

keluar saje petronas, sy akan mula mengomel akibat kesesakan lalu lintas, menahan diri dari mencarut dan sentiasa fokus mendgr radio.

dalam jam 820am mr.hong akan call. tp ikut kesedaran diri beliau juga. kalau die keep snooze alarm. die nak pigi class baru die tpun.. jadi sy akan tetap meneruskan perjalanan.

830 a.m sy akan tibe di ofis.

p/s : walaumacamana byk pun aktiviti gua. tp gua tetap sampai awal! apsal???

p/s : gua hanya akan makan 1 kuih sahaja, twister langsung tausik. susu minum setgh suku, biskut tabukak2, kopiko 2 bijik. yg len? hehe

Wednesday, February 18, 2009

Semua pun teruk?

"awak ni teruk"

"awak ni tade hala tuju"

"awak ni tade prinsip"

"awak ni berubah-ubah"

"awak ni bla bla bla"


kalau teruk sgt. apsal xblah?

Monday, February 16, 2009

New Look?

gua rasa nak tuka kertas dinding baru la. bile?! sabau lerrrr

Demit!

semlm, gua shopping agak sakan. selepas gua menonton upin dan ipin gua mcm tatentu arah utk bershopping. semua kedai gua nak masuk, semua brg gua nak rembat, semua pakaian gua nak cube. alih-alih gua perabih rm400 dlm masa 3 jam. tahniah la.

- heel from vincci
- white blouse from PDI (mr.hong luv the blouse, i just bought it like whatever~)
- 2 cute shirt from kitschen
- undies (ehem)
- foundation and blusher from the face shop.
- khakis pants from PDI
- oh ye! top up my smart tag and oso fuel the tank. of cos!

ape tah. kat jj pun boleh shopping. larat kau? neway, my sistah ngan tamalu nye minta gua sponsor heel utk hantaran die. bekenan sgt heel gua beli. tp kaki die size 3. so gua mmg kena beli satu. yela! yela! gua ikhlas (konon2) tp lu sistah! tunggu gua gaji la. haha


wey nell, nanti gua bg duit, lu pigi indo jgn lupa shopping utk gua. sowi gua tdpt follow. gua ade tender juta juta ratus.

Movie Time

dah tgk changeling? pigi la tgk, bagus movie ni. tp jgn tanye kenapa la punggung masing-masing kebas lepas duduk kat dlm panggung 3 jam setgh. tp berbaloi..

dah tgk benjamin buttons? ini pun elok tgk, bagus jln ceritanye. lain dari yg lain. ni pun mahu kematu punggung lepas duduk selama 3 jam.

dah tgk geng pengembaraan bermula (upin dan ipin)? ini pun rugi tatgk, baru la korang rasa bangga dgn negara sendiri. ade juga hasil karya yg berjaya.

apsal entry gua busan? korang ape tau. gua tgh byk konflik idup skang. dh la. gua nak carik wallpaper upin ipin utk pc ofis gua. ape? tapuas ati. kalau nak! download seniri la!~ ceh

Tuesday, February 10, 2009

urgh!

baru je senyum tadi skang dh mcm nak bg penyepak je kat org.

Bear Beary Berry

hari ni bos sy tamasuk keje lagi, bercuti lagi la agaknye jarang doang ni masuk lambat selain ade appoitment atau pun doang ni mmg menyambut thaipusam. tp tasilap sy bos sy ni org islam.

cuti 3 hari nak kata sy enjoy, tasesuai pulak ayat die. nak kata sy hepi taseberapa la tp lepas sy dpt seekor kotak berisi seorg bear bersama dihujani bintang-bintang boleh buat sy senyum balik la. ape lu sengih2 sebab gua dpt bear hah?!

eh! jgn kata senang-senang la nak dpt bear mcm tu kalau lu org taberani patahkan simcard postpaid korang! ape cer? ade brannn?

p/s: wey msg aku bg num masing2. dh lost la. tit tit tit

Friday, February 6, 2009

Acting?

aie x: kesik

ofa: yee debab

aie x: ko belakon cite rona roni makaroni ke?

ofa: apsal

aie x: muke pelakon tu same siot ngan ko

ofa: yang mana
ofa: santek ke xsantek

aie x: santek
aie x: yg watak dia jess
aie x: garang same macam ngko
aie x: cara cakap pon same

ofa: asek garang je aku

aie x: wakakkaka
aie x: tapi somel

ofa: itu yg aku nak dgr

aie x: hakhakhak
aie x: ko tgk ler kat u tube
aie x: krkrkrk

ofa: nak tgk mcmana
ofa: tatau

aie x: youtube je kesik

ofa: NAK TYPE APE

aie x: ofa ofi coffee
aie x: RONA RONI MAKARONI


yg highlight je gua rasa kelaka. mcm cibai

Thursday, February 5, 2009

forgiveness



explain? hahaha tau takut.


meehun goreng sambal kerang

setiap pagi, sebelum gua pigi keje gua mesti singgah tapau kedai tepi jalan utk membeli lunch. ye! gua tau org benti beli sarapan mana ade pukul 7.50 pagi org beli lunch. tp gua peduli ape. meehun goreng bersambal kerang dan sotong sungguh menyentuh jiwa. gua makan hari-hari pun tadahal. sedap siak.

cume hari ini baru gua terperasan bile;

mamat smart : hmm, ingat tadtg tadi..

gua toleh kiri, kanan, belakang, depan, celah kangkang, celah ketiak. eh ckp ngan gua ke?
last-last gua agak kemaluan. gua blah.

gua bgtau mr.hong alamak! die rasa nak hentak meja secara bertubi-tubi pulak. ape cer? gua memandu secara berhemah sambil mendgr kanye west - love lockdown

Wednesday, February 4, 2009

Hulk

gua pun tatau la apsal skang ni gua suka sgt marah-marah. gua tarasa plak 3, 4 tahun lepas gua marah-marah mcm ni. semua benda kalau menyentuh ati gua jadi nak melenting, walaupun setgh org kata not big deal pun. gua tanafi gua mmg sensitif. gua berbintang cancer pun yg mmg dikenali dgn sifat sensitif. tp yg gua perasan gua nye sensitif makin menjadi-jadi. pantang ade benda yg takena mesti gua rasa nak marah. dulu boleh gua simpan dlm ati. kumpul byk-byk sampai rase nak bunuh diri. tp skang ni gua dh tamcm tu..

kejap, mood terganggu dgn panggilan dari keling mana tah, tanye tie..

gua rase gua dh nak mampus la agaknye..

Bangsat

pagi-pagi dah rase bangsat

Tuesday, February 3, 2009

Keputusan

semlm hari yg agak pressure utk sy membuat keputusan. badan yg penat, fikiran yg berbelah bg, dan kemahuan yg menjulang-julang. yee ayat mcm keling. sy pun perasan!

adekah sy mahu pergi ke giant kinrara bersama mak, kemudian balik dan tdo?

adekah sy mahu memberontak, terus kerumah mr.hong dan berjimbit?

adekah sy mahu kerumah burn dan terus ke rumah mr.hong dan berjimbit, agak malam pulang dan kepasar borong bersama mak?

tp sy memilih utk pigi ke giant kinrara, dan pulang menunggu burn, dan tido..

tp hati ni rasa tatenang (kata beliau la) hm lalu, sy pun tapasal2 masak spegethi dlm kuantiti yg byk. mkn dlm kuantit tidak byk. minta izin mak utk keluar. hujan yg sedang agak lebat, tape sy redah dan menuju ke rumah mr.hong!

lalu! suprised!! nah, spegethi.. kang kemaruk plak. nak nanges sebab tacing nanges je la. gua tacite kat blog punyeeee.


p/s : berjimbit = dating

Sunday, February 1, 2009

Sad Day

semlm adalah antara hari yg sgt sedih utk sy, mungkin boleh buat dlm labels "hari sgt tersedih" tp tapayah la nak besar cerita. entry ni sy post pun supaya sy boleh terus mengingati hari tersebut dan jadikan pengajaran. mungkin setiap yg terjadi ade hikmah je. itu kata beliau. ayat coverline.

kekadang mungkin kite rasa kte dipihak yg benar 101% tp mungkin kte silap. tp yg gua taw! semlm gua tasilap. haa hamek la rase sebersalah itu saaaaaampai bebila so, nanti tabuat lg.

sedikit hint utk masa dpn. nak cite penuh taley la. privacy

-maison
-burn/burny
-gina
-mabuk
-takut
-maki
-sesat
-tmn tasik permaisuri

ha kau! ye kau la! jangan pandai2 nak reka cite kalau tatau cite. sipak siku!

p/s : ini entry bukan nak gaduh atau nak mengungkit. ini entry balas dendam penuh kasih syg. heh. lots of <3 mr.hong