Tuesday, March 31, 2009

Silent?

sampai awal..


balik pun awal...




fokus ofa fokus..
semua benda pun rasa salah
semua benda pun rasa takena
semua benda pun rasa tabetul
balik dan cube senyum.

Monday, March 30, 2009

Love baby?

when u believe he is the one, but





maybe his not.


forgiveness? im tired with it

Friday, March 27, 2009

Earth Hour

pagi ni sy amat lapar, sebelum sy bertolak pergi kerja sy cube utk membawa bekal ayamas, sisa baki yg telah sy beli semlm. tp mak sy sound "eh kang sampai tengahari die busuk, membazir je bawak" sy dgn mencemik muka, cium bahu beliau dan terus pigi keje. perut lapa ni! sy mmg bajet kalau sy beli nasi lemak dan makan di ofis pagi ni tasempat pasal kalau sy sampai sekarang bos sy mungkin sudah ade di ofis. beliau ni dh la jenis terjah sana sini. kang tesembur bersepai semua nasi sy. so sy decide utk membeli megi pagi ni! mak tau ni mampus.
sekarang sy nga makan megi. kari plak tu. pedas! =( (ye gua tau dah tau pedas beli la perisa ayam! tp malu la gua dh besar makan ayam lagi. nanti akak kaunter pandang gua mcm najis je).. dan, sy makan dgn penuh frustrated. pasal bos sy lambat masuk pagi ni...

eh! besok jum bergelap bersama-sama selama sejam. pergh.. seram siut. eh tetibe seram ape kes? korang usha pigi tgk trailer 2012 bukan lampu je korang nak tgk nanti pintu, tingkap, almari ngan peti ais pun korang nak tutup nanti. percaye la..

"sayangi bumi seperti mana kamu menyanyi ibu kandung kamu". oke tak slogan gua?

Thursday, March 26, 2009

Dinding Baru!

hari ni duk ofis, satu hari buat kertas dinding baru utk blog ini. mmg tade keje! lagi pun sy mcm ade saket ati sikit dgn arini. bile sy dpt pay slip. satu payment OT pun tade!

kalau kiah tgk mesti suke. pasal blog baru ni dh ade tempat komen! tp die dh tade. mana kiah?

cis!

Backstabber

nak jadikan cite, there is sumwan yg dulu penah jadi my fren. i should say a kinda close fren, but not now! since i totally ignore her for a last 3 motnhs. act, since sy dh nak abis kan last sem, sy dh mula malas nak amek port pasal die. kitorg tak gaduh, just "gua cara gua lu boleh blah".

die mmg mcm kimak sgt pasal die make up story yg mcm pukimak sgt pasal sy. tp sy maaf. so die dtg balik say sorry nak tekedek2 nak kawan balik. and guess what i replied? so fucking okey!. tah la sy ni mmg la nampak je mcm kasar la pendendam sejagat la. tp deep inside of me im so forgiveness person. so i give her a chances. tp die buat balik perangai pukimak die. at first im sooooooooo sad not becos ive been backstabbed again! tp pasal sy rasa apsal ek, bile kte buat baek ngan org ade org yg tareti nak appriciate ape yg dh kte buat its not dat u kena bg duit ke, layan mcm princess ke, just be a good fren la simple! kan stupid ass? cos i treated her so good. if susah ke? sedih ke? even she cry gua pun rasa nak nanges.

tp believe me, even dh belaja kat tinggi mana pun still ade manusia yg masih stuck ngan dunia zaman sekolah lagi. mana tak nye ade lagi manusia yg jakun nak jadi drama queen kat kampus. mana org seme kenal la. nak jadi famous la. ala pepaham la like kinda bitch yg mcm bodo tp tanak ngaku bodo. so buat la perangai mcm pandai tp still nampak bodo. paham si bodo?

and apsal sy post entry ni? pasal gua tetibe diganggu tido nye oleh bunyik tipon yg bertuli-tuli. erk. tali-tali? ah ape ape la. oleh si pukimak ni. die call ade la 5, 6 kali seawal 5 pagi? wtf!!!? gua mmg males nak angkat. buat donno je. apeplak setan ni nak kan? tp sebabkan sifat penyayang gua ni. pukul 7 pagi gua msg. nak ape? tup! terus call. pergh gua dh agak dh. apsal ek ade manusia mcm ni. sedih je ade masalah je carik gua! time kau gleme kau femes kau kaya tade plak nak carik gua! tu la kat situ pun lu tasedar2 kawan senang mmg belambak. kawan time lu susah. mmg gua sorang je. sy males nak berceramah ngan die ni. sebab gua pasti die buat org. balik-balik die kena balik. masa tu mmg gua ckp ngan tone kerek punya. high pitch dan penuh dynamic. PADAN MUKA.

Friday, March 20, 2009

Untuk Kak Fateha


UNTUK KAK FATEHA. Karangan Kelakar


Kak Fateha ialah seorang gadis yang sangat cantik. Dia mempunyai boy friend. Namanya ialah Irwanshah. Uncle IrwanShah berumur 23 tahun. Kak Fateha berumur sama dgn abg IrwanShah. Harap-harap Kak Fateha dengan Abang IrwanShah cepat bertunang atau pun berkahwin selepas itu dapat tiga anak. Kak Fateha dengan abg Irwan selalu nak call, call alla, alla, alla (baca seperti mengejek) Abang Irwan mesti rindukan kak Fateha sebab tiga jam tak jumpa lepas tu jumpa lagi, masa date-ting (dating). Saya tahu kak fateha dengan abg Irwan mesti gemar nak jumpa each other kan. Kak Fateha dengan abg Irwan mesti nak jadi boyfriend, girlfriend yang baik. Lepas jadi boyfriend, girlfriend jadi suami isteri lepas jadi suami isteri jadi kawin kawin. tu la cerita pasal Norfateha dengan IrwanShah. Nanti sy buat surat cinta yg lain pula lepas kak Fateha dengan Abang Irwan dah berkahwin atau bertunang dan dapat anak tiga nanti. okey good bye.


p/s: how suuuuuuuuuuuuuuuuuwit this girl (my boss's daughter. sarah 9 years old) buat kad ni utk gua. tacing beb! ini membuktikan gua ni seorg yg penyayang dan budak gemarkan gua.


p/s: yg gua underline seme bg gua buat gua nak tekucil gelak. oh paling tatahan ade pulak karangan kelaka yeeeee. bijak budak ni. tapayah masuk raja lawak (susah2 jadi badut mcm amir aim soooowwwiie). dh mmg lawak dh. lawak yg sweet, honest and simple. mwaaaaaah.

Tuesday, March 17, 2009

Mr. Alway Knows

penah jumpa mr.always know? ha boleh la cari mr.hong lepas ni. belum cite semua die dh tahu.

Robo Crash

ape? gua bukan tasampai, tp bende alah tu mmg tinggi
amacam? tade teruja ke?
apsal gua pose mcm kat konsert?

aksi apekah ni?

comel kan gua. hahaha

enough for the quizes, sah sah gua mmg tade modal nak post entry. cite dh lama, tp baru rase ade mood nak post, last week gua pakse mr.hong pigi tunggang tebalik dkt times square, mmg gua agak excited ngan permainan berani mati kat situ. bukan agak excited mmg kalau bahasa kasar je jakun yg termat. bukan ape gua mmg taley tgk games yg melibatkan ketinggian dan kelajuan ni. yelah memandangkan gua pun tatinggi kan. dpt men permainan yg tinggi2 ni seronok juga. dpt feel gayat lebih.


mr.hong biasala, muka mesti nak confident kalau tajatuh la maruah kan. walaupun gua tau die punya lutut sudah gigil, perut sudah kecut, senyum rupa paksa, tp gua takire gua nak men gak semua games yg ade kat theme park tu. hehe tp seme pun best! gua nek roller coaster je 2 kali, kete langgar berkali-kali, space attack pun berkali-kali mmg gua balun habis seme games. tp mr. hong naek seme benda pun sekali. hahahahaha kecuali roller coaster! die naek dua kali. konon mcm nak kaburi mata gua die ade beraaaannni la.


okey geng! pigi la perabis det kat times square, okey la masuk ade ic rm37 weekend. kalau lu tade ic. lu masuk rm40++ kalau rase tetibe nak jadi foreigner lupa lupakn la bawak ic. tp kalau muka nell tu. ade ic ke tade. tetap kena masuk rm40++ sebab org keliru adekah beliau dari Uganda atau Palestine. tp juna! lu muka pompan pun tetap masuk rm37 laki pompan harga same. ini bukan ticket masuk TGV ade ladies day! hahaha

Monday, March 16, 2009

The Analysis

Here is the analysis: The Real You

1. You've got great self-confidence and you're full of charm. Most guys who get to know you will be attracted to you. You are far from sweet and proper; your intriguing personality fascinates them. Most guys find it easy to fall for a girl like you.

2. You don't really care about other people's feelings. You do things the way you want and usually think only about yourself. You are easy-going and love to have fun, but you can be irresponsible as well. You are not keen on serious discussions because they can make you remember that life isn't always about parties.

3. You are a bright, cheerful and bubbly person. You are thoughtful and considerate, and like to have fun. Everybody feels comfortable around you because of your pleasant nature. When you walk into a room, people's eyes are likely to be drawn to you because of your charm.

4. Your peers think of you as a fun person, but sometimes you can be a little irresponsible. You can be somewhat childish, and can try to ignore the fact that you will one day need to really grow up and be a mature adult! Perhaps you could start reading good books; they might help you look at the world in a different light. You do want to be taken seriously, right?

5.Your boyfriend thinks that you are a real doll but this is not a totally positive thing. Sometimes you can be a bit too sweet, and come across as being helpless. If you're like this too frequently, your boyfriend and other people are likely to get tired of you having to rely on them all the time.

Saturday, March 14, 2009

View On Me

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:

You have many goals and want to achieve as much as you can. The jobs you enjoy are those that let you burn off your considerable excess energy.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.


hm, 98% betul! lu cube pulak. klik!

Wednesday, March 11, 2009

Kudos!





ini la punca gua dh lama tak upload entry baru. gua malas nak cite byk. rujuk gamba fefaham la ape telah terjadi. comel kan gua? sila la bg kudos yg banyak!