Monday, April 27, 2009

Trip to Malacca

semlm berhabis sehari suntuk di Melaka bersama Nila Ujala, Sapik, Mr. Hong. Sibuk melilau ke sana sini. Bersarapan dkt kedai Makcik Jenak, Sapik kena sound ngan Makcik Jenak sebab die nak order lambat sgt. mcm terbalik pulak, kami nak order tp kena marah. tp sebab kami lapa kami relax2 je. bak kata Nell kalau mak die yg kena sound, mak die dh sound balik dh, pastuh blah sambil simbah petrol kat kedai Makcik Jenak bg licin lantai semua pun tergolek. Nasib Makcik Jenak baik ari tu sebab mak Nell tak ikut kami. Nama Makcik tu bukan Makcik Jenak. sebab kami makan roti canai bersama isi Jenak masak kari, sy suka suka bg nama die Makcik jenak. sessswai sgt. sebab muka ade iras2 ikan Jenak. Dah la Mahal. Kedai buruk dan Kotor. Garang plak tu. 2 bintang setgh je untuk kedai tersebut.

lepas tu kami pigi Zoo Melaka. kami naik train duduk belakang sekali baru samseng kata Mr. Hong. Train tu bawak kami jalan2 satu zoo. lepas habis 1 round. kami decided utk jalan kami pusing balik sebab nak tgk harimau. motif? kami suka harimau, garang mcm Makcik Jenak. sebab kami terlalu teruja dgn harimau, terus hujan. semua pun basah, tetibe Nell saket perut, hujan-hujan kami lari cari toilet. motif nak cite? terus tajadi tgk harimau. salahkan Nell.

Kami terus pigi Bandar Hilir, jalan-jalan tgh panas naik turun bukit semua pun terus turun 2kg. beli kipas tgn yg manual tu buat cenderahati diri sendiri. tengahari mkn dkt kedai tranquerah? tatau lupa nama die. lebih kurang la. makan Asam pedas ikan Jenak. Asik-asik ikan Jenak, apekah? Sedap dan yang penting HALAL.

penat jalan mana lagi tah. semua jalan pakai kaki je. pastuh nanti sy upload gamba. oh ye. hilang sekejap rindu dkt Sapik.

Thursday, April 23, 2009

Iklan



amacam mouse pad saya?

Monday, April 20, 2009

Shahrul Azlan's Wedding

Semalam, kami sekeluarga (ayah tade, die kat Padang, Indonesia) temasuk uwan, atok, pakcik-pakcik dan makcik-makcik telah beramai-ramai ke majlis perkahwinan abg sepupu sy, Shahrul Azlan. Majlis berlangsung di Lengging, Negeri Sembilan. Semua berpakat berkumpul di rumah sy. tidak la berpakat sebenarnye. Dipaksa utk berkumpul dirumah sy. sebab rumah sy la paling strategik utk berkumpul, lagi pun kalau dari umah sy ke Lengging lebih dekat dan kebarangkalian utk sesat tu mustahil. Kesian abg sepupu sy ni, selalu sgt mengalami kemalangan. betul! selalu sgt. kemalangan bukan calang-calang. jenis asek jatuh gaung punya ngeri. tp alhamdullilah umur beliau masih pjg. walaupun kekadang kemalangan die agak teruk sampai die koma-koma masuk ICU. tapi tetap selamat. Sy agak terharu dgn isteri beliau yg sanggup utk bersama dgn beliau dan sanggup utk sehidup semati walaupun dia tahu yang abg sepupu sy bukan la sihat sgt kudratnye. yelah, org yang selalu sgt kemalangan paham paham je la.

sy tabyk nak cerita tp sy amek gamba. wiwiwi.


ini adalah emak sy, laju-laju jalan nak kemana ntah

ini adalah permandangan dari luar umah sy, sebelum bertolak


ini adalah uwan sy. nampak sy tinggikan? haha

ini adik sy bersama Nurul Faizah, anak Abg Shahril sepupu sy

ini sy makan Ice Cream Malaysia

ini sy juga buat iklan Ice Cream Malaysia

ini sy dan adik sy tade motif.

ini Abg sepupu sy dgn kakak sepupu ipar?

Friday, April 17, 2009

Kerja



Baikkan sy dekat tempat kerja? ye tau baik. kan? kan?

Thursday, April 16, 2009

Rambut Pendek



sy suke rambut sy masa ni, pendek. ala ala victoria beckcham. tp sy lagi santek la. tp Mr.Hong tasuke. jadi sy bia je rambut sy tateurus, tp beliau suke. heran kan?

oh ye, gamba ni sy penah upload. cume rindu rambut lama. anyway kalau jumpa makhluk sebelah kanan sy sila jauhkan diri. bahaya! ulang taipan. bahaya! sy? sy tabahaya. sy comel.

tp juna, kalau lu nak. gua tadahal. gua ketawa dlm kelambu saje.

Tuesday, April 14, 2009

Over Weight

benda ni dh lama dh sy perasaan tp mungkin sy tarase benda ni termaktub dlm hal-hal besar yg perlu sy pkkan. tp, lately ni sy rase benda ni dh jadi big deal. tanpa sy sedar tasedar berat badan sy mcm membuak-buak. mmg la sy penah aimed utk mencecah 43kg. sebab berat tu adelah sgt ideal ngan sy, dan masa tu juga berat sy nak mencecah 40kg pun mcm susah nak mampus. ye berat sy hanya 37kg. nak pigi 39kg pun segan-segan. itu dulu.. dlm 3, 4 bulan yg lepas..

sekarang, sy tatau ape puncanye apsal berat badan sy mencecah melebihi had muatan? maksud sy lebih dari yg penah sy idamkan. berapa? last sy timbang sudah mencecah 44kg. sekarang? jgn tanye la. nampak penimbang berat saje. sy lari bertempiaran seperti kerasukan. mcm ade trauma sikit. risau? mana tak risau nye beb. perut ni dari slander mcm Gisele Bundchen. dh mcm Gisele Buncit dh. apekah? tasexy la. mcmana nak pakai baju fit2? mcmana nak pakai sua nampak belt? sebab nanti perut tersembul. sape nak jawab ni??

dulu masa org buncit, sy merupakan penasihat yg paling mulia. setiap kali org merungut-rungut mereka ni mengalami masalah berat badan. dgn manje, sopan dan jujur sy jawab. "ala jgn risau, buncit tu sexy ape?" haaaa skang amek kau sexy tasexy! skang bile sy merungut-rungut. doang hanye ckp "itu la nko ni dari tadi aku tgk, asek sumbat makanan je dlm mulut. gemuk kang bising" sy mcm.... apekah? nape tackp sy sexy? nape!!!?

semua ni salah beliau. mmg sy salahkan beliau 156% kat beliau. kalau beliau tasumbat mcm mcm dlm mulut sy. mesti sy tabuncit. kalau beliau tapakse sy habiskan semua makanan mesti sy tagemuk. sebab beliau kuat makan, sy, sy pun kuat makan sekali. kalau beliau tabuat rules "sape tahabis die bayar" mesti sy tagemuk! mesti sy taover limit. dulu kte janji sampai 43kg saje kan? kan?

oh, sekarang pandai pulak, suh jogging la, naek mesin gegar-gegar la, sit up la, lompat bintang, menari erobik la. men getah bagai. eh! ape maksud bertanggungjawab ek? haa Mr. U Know Who U Are. lu pk la sendiri!

p/s: sob sob bawak diri la, skang gua kering, tp gua tetap makan. apsal?
=(

Friday, April 10, 2009

Qoute

the higher your expectation the harder you fall. - ckp org-org jawa batu pahat.

Tepat

elok sgt la tu. semlm tgk cite He's Just Not That Into You. lagu blog plak mcm ni. ha kena sgt. haha padan muka.

Thursday, April 9, 2009

Left4Dead

semlm, sy berjaya installed ym, semlm juga sy terpengaruh ngan adek sy utk menginstall PC game. walaupun sy tau main point beliau suggest pun utk kepentingan beliau. tp sy takesah pun memandangkan kiki (laptop) sy ni agak power dan seswai sgt utk sy mentest power kiki (laptop) dan akhirnye. mcm tapecaya sejam rasa seperti 10 minit. bile sy yg mengadap game tersebut dan bukannye adek sy. motif?? tasaba nak balik ni bukan kerana sy rindu adam. (anak paksu sy) tp sy rindu Left4Dead!

OMG!


p/s : dan semalam juga sy men game word racer dgn Mr.Hong dan.... haaa die tau le jawapan nye! tasuke tasuke tasuke

Wednesday, April 8, 2009

=(

kalau nak jadi cerita benar, mmg sy betul-betul kering. kire kalau nak dating pun kena pk pk sampai 4, 5 jam dulu baru janji. kena carik port yg betul-betul taguna det byk. port yg tade menjual barang-barang yg menarik perhatian. kire paling afdal la. pigi jogging je tempat tebaek nak dating. tapaya pakai det! air mineral sediakan dari umah. makan? eh lepas jogging mana boleh mkn! taleh taleh.

sekarang bukan sy nak cite pasal jogging. masalah nye walaumcmana pun tade det nye sy, walaumcmana pun sy tapigi mall. apsal sy leh beli brg juga? apsal dgn hanya satu click sy boleh TERbeli barang? apsal? internet ni mmg cari gaduh a!

sob sob sob, tade internet pun boleh order kakak beli brg. sob sob sob. mcmaana sy nak berjimat mcm ni. ape care pun mesti nak beli barang. sob sob sob. BODO!

Tuesday, April 7, 2009

Jakun





balik awal dan terus ke kiki (nama yg gua bg dkt lappy terbaru) dari semlm gua berusaha keras menginstall YM tp tidak juga berjaya. mungkin kerana akal cetek gua dlm menggunakan vista kot.

p/s: ye jakun. tempat yg berbeza, dan tarikh yg sama. heh

Monday, April 6, 2009

Born baby porn? hee

new baby just born. nyum nyum. for the first time i bought sumting from my owned money! but without my dad gua taley gak rembat ini brg. pasal tanpa beliau tade sape nak zaaaaaaaaaas credit card die. gua jual yg lama. gua upgarde yg baru. hehe. ske saaaaaaaaaaaaaaaaaangat! tp mcm gua kering skang!







ps: motif nak ade wallpaper jejaka kacak?

Friday, April 3, 2009

Memories

nah amik nie..
ingat nk post kt myspace..
tp besar sgt..
sori x lawa ~
aku x kreatif


wey dude, gua jumpa ini benda dkt mailbox gua. dh berkurun dh. saje je selak2 mailbox. hehe sumpah gua tak ingat ni beb! kau mmg kelaka la faliq. tp tu la SWEEEEEEET juga. neway, sabtu ni okey. bawak itu perempuan kasi gua tgk. haha. thx faliq! thx for being such a good bestfren!

Wednesday, April 1, 2009

one big warn!

love baby? april fool? nak kena hentak meh dkt.

dear mr hong,

today will b ur last paper. wish u a very best of luck. early dis morning after u warned me about the april fool, i think theres no joke for today. coz u not even fun! duh

eh! neway, during ur semester break, as u promised me 1 big car! and alotsa money!!!!yey! =P

oh! dont forget to do what u should do!! bcoz if u shouldnt! dont call me "sayang" anymore. getik tau!