Friday, May 22, 2009

Blair Waldorf



weee, 1st of all thank you so so so much to Mr. Hong for the phone, neway guys, this is my new phone i bought it yesterday wif Mr. Milo. Handphone ni ade 4 design and surely i bought the red one!!! hehe. hp ni kalau ikut function die, langsung tafunction ok! die hp yg biasa je tp design yg saaaaaaaaantek! i dont care i just want it! im not the person who are obsessed wif technology, as long as it nice and affordable for me. i just grab it!

kalau ikut kan, murah je hp ni tade la mcm gempak nak belagak. motif sy beli hp ni?

baru laaaaaaaaaaaa Blair Waldorf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Gossip Girl) *tp die punye mahal, peduli ape janji ade iras iras.

Tuesday, May 19, 2009

New handbag?



yaaaaaaaaaa ampun!! *eh tetibe ckp indon


craving for this thing.....
leather tote from Betsey Johnson my fav. designer
kak ija, ajak teman die shopping online, die tunjuk dis tote rase mcm nak nanges tgk harge die. RM1460. birthday gua dh nak dkt. tade yg rase nak sedekah ke?

cute sgt kan? pink! tp leather, so tak la shining! just fine, the ribbon sweet sgt! urghh!! menanges air mata darah.


sape yg rase nak buang det shopping handbag online dari fav designer masing masing click sini oke!

SPA

sejak sy dpt surat interview utk SPA 2 minggu lepas sy takeruan pigi keje, interview sy akan berlangsung pada 27hb dan 28hb dan di mana juga konvo sy akan dijalankan 29hb. jadi tapsal pasal sy kena minta cuti 3 hari yg straight. bukan bos sy garang mcm harimau, tp sy takut nak minta cuti sebab sy tanak menyusahkan bos sy, dkt company ni sy sorang je designer yg wujud. jadi jika ade kerja yg memerlukan designer sape nak buat? booooooooooooooos juga.

secara logiknye takan sy nak ckp direct kat bos sy, sy nak pigi interview SPA betui x? mesti la die keraguan dgn kesetiaan sy. jadi, sy tepaksa menipu. ha! bab tpu tpu ni bukan nye kepakaran sy. jadi tabeluh peluh plak tgn dan lutut sy. neves tahingat la. mcm air cond paling sejuk pun boleh berpeluh ketiak. jadi ari ni sy gagahi juga iman sy ni. sy paksa diri sy masuk bilik bos sy.


tok tok tok *ketuk pintu yg sememang dh terbuka

Pn : ha..?

ofa : hm, Pn, kan sy ade apply cuti utk 29hb. sy nak tambah cuti boleh?

Pn : apply cuti? ade ke? (*sy dh merembes peluh dh)

ofa : err.. yg cuti konvo tu?

Pn : oh yee ade ade, lupa sy.. so nak tambah cuti utk ape? raptai?

ofa : err.. tak, ni sebab sy kena amek transcript original seme, nga nak settle graduate sy dkt uitm perak (*pergh dan dan apekehal nak pigi perak plak AN)

Pn : oh tade masalah, lagi pun tade kerja yg nak rush sekarang.

ofa : tade nak kena isi borang ke pape ke? (*buat buat prihatin)

Pn : ade, tp mana tah. nanti sy cari sy kasi awak

ofa : terima kasih Pn.

Pn : sama sama


*eh! macam takena terkam pun? mcm tade kena herdik pun? mcm tade kena ludah pun. pergh... jauh betul imaginasi sy ek!

Monday, May 11, 2009

stop eating! stop eating!

Septg di Levi's Outlet bersama Mr. Hong. hati bunga-bunga sgt sebab nak dpt jeans baru. jeans lama dh buruk. okey fine dh tamuat!

Ofa : eh ini nice juga, nak cube yg ni la ek

Mr. Milo : orite

Ofa : akak ni nak size 24 ek, nak cube. *tone girang sgt

dlm 5 minit. sy jengah keluar pintu fitting room.

Ofa : akak, size 25 ade? *akak tu angguk, laju-laju gi amek size 25

Mr. Milo : apsal?

Ofa : Tamuat la, maybe kain die ketat kot. boleh carikkan design lain?

dlm 15 minit Mr. Hong hulur dkt 5 design berbeza dan semua pun size 25. setelah cube semua dlm masa 30 jam

Ofa : tape la, tanak beli jeans *tone mcm pompan nak mati sambil menitiskan air mata

Mr. Milo : tanak cube 26?

Ofa : babi *terus menangis

Wednesday, May 6, 2009

fresh cut fruits?

Gambar sekadar hiasan

penah korang teruja nak minum fresh fruit juices siap dh pegang straw bagai tinggal nak cucuk kemudian hirup, tp bertuka jadi fresh cut fruits? mcm tetibe dpt buah yg dipotong2 mcm eh! kena blender sendiri dkt umah ke? ke blender guna gigi sendiri? ha jadi jgn la sesekali order minum dkt medan selera Alamanda. alamak nye korang perah buah dlm mulut sendiri je. *7%4$#!!!

itu la bahana kalau pk nak murah je, confident je kan nak air sedap-sedap tp murah. amek kau! salah order, last-last coverline beli air mineral. jaga badan saaaaaaaaaangat. makan buah dan minum mineral. kan?

lama taupdate entry baru, busy! busy! busy! *hentak2 kaki. sgt byk tender masuk, so sgt byk juga kerja kena buat. design sana sini belum kire kena reject, client demand, client hina ludah lagi. kan?

gamba pigi melaka aritu pun sy tade masa nak upload. sebab nak kena edit size lagi. besau sgt. last week mcm mcm aktiviti, pigi umah kawen yana & jep dkt Batu 10 Gombak, minggu ni umah Kamarul dkt Beranang, eh tiap2 minggu org kawen. kan?

gua minggu bile pulak? eceh dan dan nak kawen, Mr. Hong dh cuak perut kempis terus baca entry ni. kan? hohoho