Thursday, July 30, 2009

J-Card's Day!

Hari ni masuk hari ke-5 sy ganti puasa. 3 days more to go. Chaiyok! hari ni juga J-Card day dkt Jusco Equine. ckp byk pun taguna. jari talarat nak menaip. lemah sendi jari katenyeeee. Mengade! *j-card day larat plak kau nak pigi an?!

Monday, July 27, 2009

00

lamanyeee tak blogging. okey fine tpu baru je minggu lepas taupdate entry cite nak gebang je an? minggu lepas entry sy pigi tgk MU kan. so the result mcm... okey la , okey la kooooot. kata tak okey kang Mr. Milo mcm aju soalan bertubi-tubi plak. "nape taseronok ke keluar dgn die?" "nape tahepi ke dpt keluar dgn die" so jawapan die mcm senaaaaaaaaaaaaaang je. SERONOK SGT SEBAB MCM FAHAAAAAAM SGT SGT BOLA NI an?

org tgk bola mcm melompat-lompat mcm sy tatahu nak lompat bile nak buat ombak la ape la tah mencarut semua. duduk dkt ngan padang mcm Mr. Milo terkinja-kinja. mcm sy? mcm apsal nak terkinja-kinja? mcm motiffff sgt. ingat nk pura-pura jadi die hard fan MU. baju siap pinjam adik, ikat kat kepala bagai kain tulis MU. last-last sy lagi layan makan ice-cream, kuaci dan burger je. siaaaaan Mr. Milo, setiap kali org jerit sy mcm org bodo mcm "eh nape-nape?" pastu Mr.Milo mcm penat nak explain. muka mcm malas nak layan. okey fine tpu. die tetap layan sy. walaupun mcm ade rase nk bg penumbuk tp die tetap jawab soalan. sebab die tahu akibatnye kalau tamenjawab soalan sy.

dh cukup! malas nak cite pasal BOLA. ni dari tadi cube masuk Facebook tadpt2. risau akan tanaman sy! oh, ye kakak sy baru balik honeymoon dari Krabi dan Phuket. beliau belikan sy sepasang sliper *bling *bling yg sgt comel. sempena hadiah birthday sy. pastu die ade belikan tset. tp haraaaam tamuat. jgn tanye kenapa tamuat! so die mcm kesian die mcm bg tset lain yg agak besar katenyeeeeeeeeeeeeeee. sampai kat sy muat-muat pastu motif die nak gelak kuat-kuat? nak kena hentak? sebaek la die bg adiah kalau tidak mmg nahas beliau.

p/s: eh tacite pasal nell plak, sian die mcm tawujud. nanti majuk lagi luah perasaan kat shout box. rosakkan nama sy ceh! die ikut tp duduk asing-asing first half. nak duduk tempat TERBAEK katenyeee. ade aku kesah? okey enough kutuk die. second half die datang gak cari sy. haaa nasib baek dtg kalau tak mmg kau balik naek ketapi laaaa wey. *tetibe nak emo

tibe-tibe pigi Phuket dpt tset Rolling Stone. Amende? hehe thx sistah!

Monday, July 20, 2009

HUH?

tibe-tibe je kan? bola tah kemana, tiang gol team gua support gua confused, org jerit gol gua bantai jerit juga, itu semua tapenting! yang gua tau OWEN je!




baby owen, see ya tonight. i woff u! *tetibe Mr. Milo nak cemburu. motifff? gua dh teman dh cukup baek dh. nell, aku dtg pickup balik kerja, ade kelas ke lab ke kau ponteng je. baru samseng. mcm fanatik MU padahal. ade aku kesah? *ala ala azwan ali sikit ye la. nak bahan sy tahan je tinge. ape? ofa tgk bola? eh sorry sikit owen ade call pakse sy support kalau tak die lemah lutut.

Monday, July 13, 2009

Fad's wedding (Epoi side *kick)




Hello! entry kali ni sy nak cite pasal wedding sebelah abg ipar sy, majlis berlangsung di Sg. Siput Perak. Ayah sy menyediakan sebuah bas sewa utk kami segerombolan bertandang ke Sg Siput. tp, sy tafollow bas tersebut sebab sy, nell dan Mr. Milo ditugaskan utk menjemput nenek sy di kampung. jadi kami bertiga menaiki kereta. majlis berjln ngan lancar, tayar bas tak bocor atau tercabut, condition bas pun oke, agaknye la. sebab sy tanaek bus pun sy naek kete!

so sepjg perjalanan menuju umah nenek sy, sy yg pandu nak suh Mr. Milo kang beliau menonong2 tatentu hala. sesudah menjemput nenek, Mr. Milo plak take over the car, sy duk sebelah ditugaskan utk makan saje. benti tapah makan jambu 2 bungkus. org len satu bungkus. *motif nak cite? Nell plak asek tdo je kat belakang. tade function betul bawak beliau ni. sampai je sana kami duk umah bertanggah. lepak punya lepak. mata ade sikit ngantuk. nell dh pura-pura tdo. Mr. Milo plak dh mati kutu kat depan silap gaya tdo dkt buaian umah bertanggah.

Makan sedap! *asek-asek makan. semua pun oke. tah senang cite okey je la. yang penting dat day hari lahir sy. dh besar dh sy ek? bile agaknye nak kahwin plak?*Mr. Milo mcm buat-buat tabaca. so kepada yg memesej dan mewishes sy. mekasih ek. sy syg mereka semua. *mmmuuaah

tetibe tade mood nak cite byk-byk. tgk gamba sudeeen

Thursday, July 9, 2009

Hello! Baby-G GoodBye! Titus

Hoiyey! first of all, thank you so muchy muchy to Mr. Milo for the super advanced birthday gift! i love u so much. im totally super in love wif the 'adiah' u gave me!

Anyway sy mmg craving for new watches. bukan bermaksud jam yg mak sy bg sy tasuke, sukeeeeeeeee cume kekadang tak mecing la ngan penampilan sy. jam mak bg mcm girly-girly suh sy gedik-gedik tp sopan. eh! canne tu? tape-tape i'll still wear my mum's watches tp tuka-tuka ngan my new jam!! ikut baju? hehe


Baby-G Sweet Poison (BG-2100) they got 3 colors. cube teka ape warna jam sy!!!?

merah? salah! sy pilih hitam! kenapa sy tamek warna merah tersebut? sebab sy rase mcm power rangers sgt!! so sy tanak obvious sgt bgtau sy ni power rangers so sy pilih hitam ngan gold sebab mcm cool sgt jadi power rangers hitam! *tetibe

<3

p/s: To Mr. Milo to be honest and truly deep inside my heart, i'm soooo hepi to be wif u. even sumtimes u annoyed me, i mean not really sumtimes, alots of time but still i love u. thanks syg! muah muah *wink (nell mesti muntah darah)

Tuesday, July 7, 2009

Hoi!

ish! bising betul tak post new entry ni, sibuk tau kan dh bgtau sibuk. hmm cubit nanti! *tetibe. okey la as sum yg tau la kan. 4th & 5th yg lepas kakak sy kahwin. so teramat sgt la busy nye kan? hm the event was fun and of cos sy mcm exhausted sebab busy dan penat. tp mcm sebab sgt hepi sebab my sister dh selamat kahwin. dan secara rasmi sy ade abg! hehe. ramai la yg dtg. thx dkt sape yg dtg okey! mak sy chu'all. kawan-kawan yg mcm berkurun, berabad, berhabuk tajumpa pun dtg! hehe thx guys! syg korang! sorry la if sy ni mcm layan kejap-kejap je. sibuk la sana sini sana sini dh mcm mak pengantin. yela, first kenduri kan? kan? pasni sy plak! *issssh gatal!

okey la. gamba ni sy cilok2 dkt FB je nanti photographer rasmi dh bg picce. sy upload lagi!

to Mr. Milo i love u so much cos being so rajin. tanpa kamu tajalan majlis. *tetibe kan? hehe gamba nikah kak dila kte ade kan? gamba kahwin tade? hehe sorry nanti kte amek dkt Sg Siput! Neway kim salam kat adik ek abg badrul. hahaha tetibe awak ade adik plak kan?? motiff sgt! AFUNDI MR.MILO *lagi tetibe?


p/s : gamba dkt pelamin sy upload nanti la ek. ni sikit-sikit dulu baru suspen.



gomokk kan? buat tanampak je la. neway the left pic bukan sy yg cacat ek org sebelah yg cacat sebab tinggi terlampau. ni pic malam nikah! hehe