Friday, August 28, 2009

Cuti- Cuti

Masuk ari ni dah 3 hari sy tapuasa. okey perlu ke nak cerita? haaa! itu la function blog utk sy ni. utk remind hari yg penting. sebagai cth if sy lupa sy nak ganti puasa bape hari sy leh refer blog sy. ade faham?

Since puasa bermula dan hari bekerja, dkt ofis mmg tade keje. ade pun ala setakat repair-repair design lama. buat kerja sendiri adelah. sy buat beading utk baju raya. cerdik kan? balik kerja sy siapkan baju raya sy pula yg terbengkalai dkt rumah tu. agak lambat progress nye. yela dh lama meninggalkan bidang jahitan. jarum peniti dgn jarum jait pun confused. okey tpu tadelah seteruk tu. cume nak jahit lengan pun kena tetas sampai 8 kaki kali. mmg bengap! bukan bengap tp sy mmg jenis mementingkan kesempurnaan. okey tpu lagi sebab utama yelah pattern yg taberapa sempurna. jadi baju pun susah nak cantum. *amende buat baju kurung moden pakai pattern?

eh amende entry kali ni. tafaham?!

Wednesday, August 26, 2009

For Sale!

ASUS M50series

SPECIFICATIONS:

- Intel core 2 duo T6400 2.0GHz
- 250GB HDD
- 3GB ramn
- NVIDIA Geforce G9300M GS (512MB)
- DVD RW
- build in bluetooth
- 1.3MP Camera
- 15.4" LCD
- WIFI + Bluetooth
- Window VISTA HOME PREMIUM (Original)
- 3 years global warranty
- Altec Lansing
- Home Theater
- 100% Scretchless
- Limited Edition
click picture for large view

p/s: I'm selling my own lappy, i bought it in April2009. for price pls buzz me! dont ask why!? okey fine, i need money. bye.

Monday, August 24, 2009

3rd days

Hola, Assalamualaikum. *ehem

Selamat berpuasa utk hari ke-3! hm, dis year puasa biasa-biasa je sebab bilangan dkt umah pun dh berkurangan. even baru ade abg ipar kan? mcm pelik plak apsal kurang plak an? hm my adik (ain) dh pigi keje dkt bukit beruntung mana ceruk kedai tah. buat bisnes nasi beriani, pigi a terjah dgr cite meletup juga masakannye. sy sendiri tapenah cube.

so, dkt umah skang ade berapa kerat je, kak dila pun jarang nampak kt umah. yela dh bersuami kan. balik umah mak mertua la, makan lua bersuami isteri la. so ade la emak, ayah, sy dan adik yg bongsu, cume tambah sorang lagi iqah sebab skang kan cuti sekolah. heh meriah la sikit..

raye tahun ni agak pecah rekod pasal sy kena buat baju sendiri. tempahan semua dh penuh. ceh! mmg agak kelam kabut gak la. org buat baju kurung lek je tade pattern. sy buat siap pattern bagai. tape, janji pattern leh simpan je nanti tayah ukur-ukur melainkan... dh gomok la. sigh* kena siapkan cpt. sebab sy ingat nk tmbah beading kat baju. so dari baju tu biasa je, meletup la sikit. tbyk pun sikit pun jadi la.

entry kali ni mcm baek-baek je ayat an? ala yela puasa-puasa ni kena buat byk ibadat, semua pun kena jaga baru puasa kite berkat. ye dak? nak kutuk-kutuk nell kite sambung bulan syawal je la ek?

Friday, August 21, 2009

Happy Fasting!

Tuesday, August 18, 2009

Hello Baby!!!

Akak sy pregnant. mcm gelabah, teruja mcm nanti die nak panggey sy ape? ibu ofa? mak ngah? auntie ofa? auntie yg comel? mama mia? mcm nak selak-selak buku mencari nama bebi. mcm eh apsal aku plak lebih excited???

wey gile taseronok! anak pertama tau. even bukan anak gua pun tp anak buah! haaa lu ade?

TAHNIAH SISTAH & MY BRADER IN LAW


Wednesday, August 12, 2009

Dear Bob,



1. bob nampak somel dlm ni, tatau la apsal. kan?
kau bile nak kawen bob? aku tgk dh makin mengenyam dh kau skang kan?

Saturday, August 8, 2009

Tahniah BFF!

Hari ni faliq convo. Congrats dude! dh jumpa gf faliq, hehe santek! pandai faliq cari cantu la kawan aku.. ni tidak, yg si nell ni tah bile-bile nak ade bf. *tetibe nak jugak cite pasal kau an?
















1. apsal tetibe byk gamba aku plak an?

2. tetibe terserempak nieza, laaa convo juga ke? awat tak habaq? kalau bgtau mesti dpt bunge tau! i nampak yana tp i mcm tunggu faliq mcm 100 abad. so i taleh gerak mana mana. rindu la. muah.

3. mcm apsal xde gamba Mr. Milo. bebi sowi okey. saje dengki.

4. congrats FALIQ. always b my BFF!!