Friday, October 23, 2009

Birthday Boy!!!

semlm Mr. Milo bertuka menjadi tua setahun. heh ye! birthday beliau semlm. kami tacelebrated mcm party2 pun. mcm det sy kureng nak ade party pung pang pung pang bagai kan. so sy mcm bawak beliau gi karok je. pasal Mr. Milo mmg suke mcm melalak, pastu mcm pigi mkn kat chilis je. semua pun taplan, mcm pk-pk nak buat ape mcm tade idea. adiah? hmm sy dh tebg adiah beliau terawal sebulan sebab masa tu sebelum raye mcm gelojoh sgt nk bg juga. so bile sampai big days mcm tade ape nk bagi. mcm bodo je aaaaaan?

sy bg die sweater MU pasal die mcm meroyan sikit dkt team ni. apsal pun sy tatau. mamat-mamat bola tau ler kot. eh minah-minah bola pun tau kot. mcm contoh nell kan? die sokong liverpool. Mr. Milo tasuke. die selalu kata Liverpool pigi mati laaaa! sebaek la sy tasilap beli kan sweater team Arsenal aritu, sebab mcm sweater Arsenal mcm santek plak aaaan. eh panjang plak pasal bola, sy mendeeee pun tatau.

oke la, last but not least ade mcm ayat jiwang utk Mr. Milo kalau rase terharu sgt hafal la. nanti baca kat sy dpn perhimpunan UNITEN! *uniten ade perhimpunan ke?

Yesterday u celebrated another year of life,
may it b filled wif lots of happiness wif no hint of strife,
know dat these are not the least of things I wish for u,
such as magical day where all of ur hearts dreams come true,
Have a great BIRTHDAY wif many more to come!
filled wif family, friends & much fun of cos wif me!! *meow


Monday, October 19, 2009

Nightmare

mlm tadi, sy mimpi ngeri. ngeri sgt, mimpi pasal ade satu hantu ni duk tunggu sy dkt floor berape tah. pastu sy mcm nak naek lift ke mcm tanak ke? tapi mcm nak pigi floor tu pasal nak packing brg. oke mcm tafaham kan? same la. sy ni kan amat la jarang-jarang sekali dpt tidur dgn nyenyak tanpa sebarang mimpi yg indah ke taindah ke basah je tapenah la kot. hari-hari nak mimpi, apsal ek? mcm bila je last sy tamimpi? err.. mcm tah taingat. kesian kan?

ade time tu, sy bgn tdo siap bergelinangan air mata. mcm sedih sgt plak annn mimpi sy tu. ade time plak bgn tdo siap tekejut mcm mimpi jatuh kerusi la, jatuh bangunan la, jatuh dlm pusaran air la, kena baling kusing kucing la. haih.. tah ler, penat tau!

pagi tadi sy tejaga pukui 4.44am pasal mimpi antu bodo tu la. pastu sy taleh tdo dah. tekebil-kebil mata pasal kalau mcm tdo mcm nak tersambung mimpi same, ala-ala drama bersiri plak an? pastu sy mcm teringat petua Mr. Milo bg die kata die dgr kat TV kalau dpt mimpi buruk pigi cuci muka selawat 3kali pastu ludah belah kiri 3kali juga dgn niat Allah SWT jauhkan kite dari syaitan yg bermain dgn minda kite ketika tdo. so, sy pun buat la an, siap complete sy g amek air semayang sekali. bg buang jauh-jauh setan ni an. terus masuk bilik bukak lampu, landing dlm 5minit tertelap, fuh... sebaek tasambung siri antu tadi.

tp mcm canne a care-care len nak buang mimpi buruk ni. jgn la bg petua mcm cuci kaki sebelum tdo. ala mcm dh basi dh idea tu. dh basah dh dari pinggang ke kaki gua siram, gua mimpi buruk gak. ceh!

Monday, October 5, 2009

MUET

last weekend, dh settle semua open house utk next week tatau la pulak kan? tade jemputan lagi, perut pun dh full ngan satey, laksa, soto senak perut okey, tuka menu pleaseee.

lately ni, kepala mcm serabut, hati ade kucar kacir sikit. yela bile jumpa kwn kwn mcm semua dh ade degree la, nga master la. phd la bagai. gua mcm diploma je koooot? mcm sedih! tu la dulu masa mmu men-men lagi mcm terumbang ambing bgi. terus degree tah kemana. aleh-aleh uitm gak penyelamat. pastu gataaaaaaaaaaaal tanak sambung degree kannn? konon emosional sgt ngan kawan kawannn katenyeee. nak kata bodo tak bodo gua ni. dekan jugaaaaa kan? pastu skang menyesal? eh tak juga, cuma mcm cemburu kot. terasa bengap seminit dua bile lepak ngan kawan kawan. mcm ahhh lantak la apply je mana-mana dan ape-ape course janji gua ade degreee kan?

usha punya usha website yg berkenaan, tgk kelayakan bagai, excited nak masuk intake disember katenye. last-last terlupa plakkkk gua mana ade MUET. mcm lahannnnnnjing kan?

fine! gua apply muet!

Friday, October 2, 2009

Open House

to do list (dis weekend) ;

3hb ;
  • Kak Uji open house (hee, tuka masa pasal Milo kena pigi awal around 11am)
  • Shima's open house (2pm)
  • Syawal's open house (err.. around 3.30pm)
  • Kak Uji open house (hm, try to make it before 7pm)
4hb ;
  • Darlink Gee, Bernard, Sapik kena raye rumah sy dulu, pastu kte ramai2 g umah Asrul. okey sapik tak join. kalau nak ikut pun muleeeeeeh
  • Asrul's open house (not sure what time it start)
  • Darlink Gee, Bernard, Sapik nak raye katenyeee. (ptg)
p/s : pertukaran akan dilakukan dari masa ke semasa