Thursday, December 31, 2009

2010

Ready to see if your Sign will shine in 2010?

Cancer outlook for 2010;

Year 2010 Career

As far as your work life goes, 2010 divides up into two nice, clearly defined chunks: the first half of the year is going to present struggles, and the second half will see a boatload of new opportunities. January and February will be a lot of work -- literally and figuratively -- almost as if everyone ignored their jobs during the run up to Christmas, and then decided to drop everything on your desk. Although your relationships with co-workers may be strained at this time, it isn't anything you can't handle. Be careful not to drag too much of that work stress home with you to a partner, particularly in January. Rather than dwell on it, do your best to find a way to take that experience and use it to your benefit.

June and July will bring some exciting opportunities for advancement. You'll be getting more recognition for your efforts, and the possibility of a raise is in store. If you don't have a regularly scheduled salary review planned for that time, things may be going well enough that you might want to bring the subject up anyway. Even the seed of that notion planted then can take root later.

March to May will urge you to really do something about your actual cash-on-hand situation. You'll have both an increased drive to increase your security, and (paradoxically) the urge to overspend. Try to avoid "emotional overspending" during that time, and the rest of the year should work out for you.

Year 2010 Romantic

After a year in which you felt that you weren't being heard -- whether by a spouse, or your calls for an adequate mate went unanswered -- things will be shaking loose in dramatic manner in 2010. Two eclipses this year will have a particular effect on your relationship with a partner. In January, an eclipse in your Partnership House will bring issues to the forefront. If you have an existing relationship, tensions that have been building will become unavoidable; and if you aren't, you may suddenly find yourself more dissatisfied with that situation (or a new partner may suddenly come into your life). In either case, the more dramatic of the effects may be short-lived but will give you the opportunity to make some long-needed changes.

Pluto also continues its long journey though this department of your life, and Pluto demands change and transformation. Although this doesn't necessarily mean bad news, it will certainly require that you address any issues between you and your partner, and -- maybe more importantly -- that you question within yourself what a committed relationship really means to you. Is it possible you're in the right relationship for the wrong reason? Could you be in the wrong relationship for the right reason? Inner work can be difficult, especially when it involves another person, but ultimately it's always worth doing in the long run.

As far as romance in general goes, however, it's more a good year than a bad one. May and June in particular will see new romantic opportunities coming your way, and will pump new life into a current relationship.


Senang cite tayah la obses sgt ann, ni saje jeee sy usha-usha sebab tade ucapan nk bg menjelang tahun baru ni. Kalau rase mcm teringin gak nak usha click la sini. Nak cite pasal azam pun sy mmg tapenah berazam. Malas nak semangat-semangat sgt, janji hidup ni lebih dirahmati, dimurahkan rezeki dan senjahtera je gamaknye.


HAPPY NEW YEAR!

Sunday, December 27, 2009

Fainted


Hari ni, sy pergi derma darah! heh dkt Jusco Cheras Selatan. Excited ni! bangun pagi, breakfast bagai, mandi awal, baju pun dh pilih siap! yela, tapenah la katekan. Sampai sana ade la sikit rase rama-rama dlm perut. Nervous boleh tahan rase mcm nak kena masuk wad bedah plak. Padahal nak derma darah je kotttt.

Sampai sana, isi borang timbang ngam-ngam 45kg check type darah. sy berdarah jenis B oke! hehe baru nak tau kaaaaaaaaaaaaaan. oke check doktor kejap mcm biasa la blood pressure sy ade bawah sikit tp masih dlm keadaan sihat la. boleh derma lagi. heh

masa amek darah jgn ckp la jakun nye, siap amek-amek gamba lagi, Mr.Milo mmg setia la kt sebelah. Dia tak derma pasal dh derma kat Uniten tp nurse die tacemerlang mcm kt Jusco la ann tu yg lengan die lebam tu. hehe. Niat nak derma darah ni dh lama pasal sy ingat nak cuci sikit darah sy ni. Dh derma boleh buat darah baru, bersih la sikit badan ye dakkk?

nak jadi cite, excited nye pasal. Dh sudah derma, rehat dlm 30minit. Rase dh kuat, gigih dan berusaha. Yakin tak pening konon. sepuluh minit kemudian, depan TGV

PENGSAN.
p/s : thx bebi, sowi menyusahkan + memalukan , tp sy taberat annnn. heh

Thursday, December 24, 2009

Birdy


thanks bebi. meow~ eventhou u keep saying " i love u birdy" till i got annoying. hey dude, u gave it to me so u should say it "i love u bena!" tahu tak? *itu pun nak kena ajar

Wednesday, December 23, 2009

Gaji oh!

tadi jadi stalker jap, ala kejap je mcm 5 minit. ade rase mcm serba salah for the past. tp dude! life must be go on. trust me, it happened for a reason. *ni jap g Mr. Milo sibuk-sibuk la tu tanye sape sy stalked. ceh! sebenarnye sy mmg tgh byk keje, tp taley fokus sgt la sebab sy byk pk benda len dari dok pk keje ofis ni. Mcm sekarang ni sy dok pk mcmana nak buat ayat paling suci lagi murni bertanye soal kenaikan gaji. heh *tabis2 lagi kes naik gaji annnnn eh! mesti la, makin lama makin naik taraf hidup betul x? harga barang pun naik, minyak tol tade kire belas kasihan punya kejam *tetibe kisah plak an. nampak sgt menipu.. oke fine! sy rase tacukup. sy nak byk! sebab sy ade byk benda nak buat, nak byr det belajar! nak bercuti! nak joli! nak tgk wayang! nk bg ibu bapa!. eh! mcm lebih byk utk hiburan plak. *hiburan katenyeee hehe tape yg penting jujur. kannnn?

dh la nak sambung buat scarf utk MQA ni. menggelabah order ujung2 tahun. taboleh tgk org rileks sikit.

Tuesday, December 22, 2009

Help!

awuuu, mcmana ni! mcmana ni! sara (anak bos) nak add sy kat FB die. nak ckp taboleh, tasampai hati. tp... habis la semua privacy sy. OMG!! *gedik sambil tekinja-kinja

1st step : private kan blog. eh mcmana nk buat ek? *bunguk

2nd step : tanye dpt bonus tak end of dis year dan kenaikan gaji. *eh ni tade kena mengena oke

Wednesday, December 16, 2009

regret

if we really love sumwan, no matter how buruk-busuk-muka bejeragat, jerawat-muka mcm alien-hitam he/she, u will owes standing beside he/she and say proudly that he/she is ur everything and u proud to ve them.

no regret! <3

but if u felt u deserved for sumwan better as u think u should ve, go find her/him and dont waste ur time like u oredi wasted.

notes 01

  • ini asal tah tetibe nak jadi stalker terhandal tah, sibuk nak tahu pasal org sana sini. kena sampuk hantu durian agaknye.
  • ini jadi picnic ke tajadi ni. plan pung pang sana sini. hasil?
  • salah perkiraan utk mendpt bonus hujung tahun. ceh! heart broken =(
  • rindu la. meow~
  • layan cartoon la. bai

Monday, December 14, 2009

Chanel Inspired Bag


sape nak beli handbag ni, cpt la order. sy dh tasaba ni nk tunggu lagi 4 buyers i. *hentak2 kaki dh 2 minggu tunggu, selagi tacukup buyers die tanak order. =( cpt! cpt! click saje pada gambar! nk bg emak ke, adik sedara ke, abg ipar ke. boleh je, tp jgn color hitam oke! amek putih same sikit ngan nell. heh

Wednesday, December 9, 2009

Trip

Sudah masuk 3 hari baru la sy ade rase mood nak cite ttg lawatan sy ke Jb-Singapura, itu pun mood sipi-sipi je, puncanya tentu-tentu la JB-Singapore ni taberapa best. hm Singapore tu boleh juga dimaafkan la. sebab sempat rembat jeans sehelai kan. JB? haram..

Sesampai je ke JB Jumaat malam tu. kire pepagi bute Sabtu tu (2am), terus direct pigi Permas Jaya. Kami ni stay dkt umah cousin Abg Epoi, nama die Datin Bedah. kena la ngan nama die. mulut die pun semesra nama katenye. Ramah & baik.

Pagi sabtu, kami gerak Singapore, sekejap je sampai. kate sempadan ann JB-Singapore ann. kami terus g Orchard Road. mmg tade plan pun, saje jalan-jalan. Penat juga. semua mall & boutique nak masuk. Abg Epoi & Kak Dila mmg gila, boyot-boyot pun nak bejalan.

Memandangkan sy ni mmg tade det kan. so senang cite, mmg sepanjang sy jalan-jalan ni mmg tade mood langsung. sy pk nak balik saje. dh la makanan tasedap, ade pun tah halal tah tidak. JB pun same, ape je tah speciality food kat Jb ni pun tatahu. ade la dlm 5 suku jam pk. tadapat-dapat gak jawapan. Jumpa la mi rebus itu pun taleh lawan mi rebus mak sy. ceh. baik suruh mak sy masak.

Hari Ahad, balik dgn hati yg langsung takeberatan, byk penyesalan ade la. terus ke Batu Pahat. Ade wedding (ini la pun punca semua ni terjadi) heh kampung lu ek Juna, wa ade respek sikit dkt BP Mall lu la. Gerek seeeh. *amende tah tetibe

Dari Batu Pahat, aduhai Kak Dila nak singgah Melaka pulak katenye, hati ni dh membara-bara memberontak nak balik, sebaik la ade sapik pengubat rindu. eceh. dlm pukul 8pm baru la gerak balik KL.

Akhir kata,

Selangor juga terbaik!!

Thursday, December 3, 2009

Jalan-Jalan

kena pigi Singapore jugak la, kak dila suruh juga, lagi pun pigi sehari je. Semua dia tanggung katanye. oke bukan die, my brother in law katenyeeee, kak dila kata oke! sy tasuh oke abg epoi. *tralalala the rest dkt JB. ceh JB ade ape je pun? tabes.

besok, after work terus JB. ape tapenat ke abg epoi? KL-JB. oh! lupa abg epoi pelisit jadian. paling penting ni - jgn lupa fridge magnet nell. semak je

so yesterday was my last day hang out wif Mr. Milo, jgn meroyan oke i'll b back on Sunday n we will hangout n watch Princess & The Frog on Monday oke bebi *as if theres still got money in my pocket la ehek!

p/s: rase-rase singapore tgh sale chrismast ke a? tangkap 1 handbag cun jugak annn. duh

Decision

Rasa-rasa mcm tanak je pigi Singapore, ape brg an jalan-jalan tade wang? Mcm tasyiook je, so minggu ni sy membuat keputusan utk stay di rumah je. Niat murni sy ni belum lagi disampaikan dkt kakak sy, tp maybe die oke je kot sebab die ajak je bukan pakse,

Eh harini secare talangsung, sy dh mulakan niat utk tidak mkn dgn byk hm senang cite mkn bile perut dh nk pecah sound speaker je. sebab tadi ofismate sy sakap cakap, badan sy tadela gomok tp bulat sana bulat sini. terus mcm tajd lunch oke.. perut so far tade la merengek-rengek sgt nak mkn cume, mulut mcm mengada-ngada minta kunyah. haih.. ape nak jadi tah.

so, today i proudly announced ; my 1st day- i wont eat - lunch - dinner. hopefully

Tuesday, December 1, 2009

Here i come

kak dila : nak ikut g singapore tak?

me : bile?

kak dila : jumaat ni terus g johor, ahad ade wedding kt sana. so sabtu kte g singapore.

me : err.. tp aku det tade an, nak cari ape plak an?

kak dila : amek gambar suden!


so motif sy berjalan jauh-jauh minggu ni ialah, ambil gamba! boleh la, dari tade kerja