Sunday, December 5, 2010

Uploaded

SO?

Today is one of my close friends wedding. Sy tadpt dtg sebab 2 makhluk yg sepatutnya ikut sy sekali tadpt ikut. so my pocket money tacukup utk sy ke JB. urghhhh! *marah ni marah ni. Disebabkan sy tadpt pigi today, sy akan paksa nell dan sapik utk pigi wedding sebelah lelaki pada February. Paksa yeee tade ajak-ajak dh! So Nieza, im so sorry sebab tadpt dtg wedding kamu ini. Kte sedih oke! lagi-lagi theme kamu merah hitam oke! tssskkk! Selamat Pengantin Baru!

Since working at TGV Cinemas sy kurus oke! *clap clap. Hari ini sy cuti 2 hari, 1st sebab attend my cazzy wedding on saturday, and some more supposed to attend Nieza's Wedding but cancel it last minutes. So i'll spend my whole day at home, cooking my Mr. Milo spagethi as requested by him last two days.

sy dah tamatkan pengunaan blackberry sy buat sementara waktu disebabkan bil sy dtg sgt tidak munasabah dan penuh dgn penipuan dari Celcom. i paid everything and cut the BBM function. dissapointed with celcom, sebab sy dah bersama postpaid for almost two years and now kena tukar line lain.

last but not least, last time when i take over my staff counter at candy bar, i was facing one customer who are bloody annoying,

customer : i want 1 small regular set.
me : *errrr sir, do u want small set or regular set?
customer : no! no! i want 1 popcorn *ngan tone marah.
me : ok, so u want small size? regular or large?
customer : I WANT COMBO SET!! do u understand english or not!???
me : bengap siaaaaal negro ni!
Customer : 1 regular set
me : ur drink sir?
Customer : Give me cock
me : sorry sir?
Customer : cock laa cock!
me : coke is it?
Customer : yes!!! * marah ok
me : laughing like hell!

Saturday, November 20, 2010

pre-post

Selamat hari raya aidiladha, its been ages, yes I realised that. Been away cause of being busy with my current job.

Today got some times to spend with Milo, watching Harry Pot-ter 7. Awesomenessss! Hihi

Sorry my dear bff najwa, cause can't booked ur ticket today. Mayb next time bitches! Love ya.

Craving to have new book to read, to kiasu to buy by own money. Wait someone to belanja. Hihi

My digi lambat cam siput, so I miss a lot of gossip girl, grey's anatomy, heroes and vampire diaries.
Plan to change other line but ve to ask Milo approval cause under his name sumore. Hihi

Ok chiauuuu bloggy, miss ya. Will continue later!

Thursday, October 21, 2010

fed up

Lately ni, penat! Semua benda pun takena, setiap benda pun boleh buat bergaduh.
Hmm..

Wednesday, September 29, 2010

eh raye dh ek?


6 years later..

raya not so awesome at all. reason : 1. only got half of my salary 2. 1 of my baju was so not cool at all, when the leher is too sempit. 3. cuti raya only for 2 days.


oke raya nak abis baru nak posting entry. fine, whatever~

Monday, August 30, 2010

Wake up call!

Cm dh keje tempat baru dh sebulan cam baru nak cite ann? tp bila start ngadap pc terus blur tade idea nak type oke. actually byk gila cerita nak nak bgtau, tp sumpah tade masa oke. Memula dulu ingat cam busy pun ala ala carte je, cam konon ada la masa nak bersenggang sikit-sikit nah, hamek kau, masa nak tdo pun tade oke. tp Alhamdullilah, yang penting so far tatejatuh sakit lagi dan minta dijauhkan. Amin. Thanks Mr. Milo ferya GNC Rose Vitamin C that u bought for me. Betul-betul bekesan. luff ya.

tastressed ke? gila kau?! eh nak gi toilet jap pulak *break jap

*oke continue
. gila kau tastressed?! cam baru call nenek dkt kampung 5 minit dh tesedu-sedu oke mengadu. tp standard la nak mengeluh pun taguna, sy sendiri pilih utk hidup ngan kesibukan bandar dan juga kota. amende?? tp tape, yg penting sy nak juga cuti on 1st day raya. 1st day je? 2nd, 3rd canne? besyukur oke! besyukur laaaaaa ofa oiiii.

dh la nanti cite lagi oke, sy nak mandi nak siap lawa-lawa pigi keje.


see, bukti oke yg sy sibuk mcm nak rak!

haa sibuk-sibuk pun sempat lagi ann. babai

Friday, August 6, 2010

Thank You Garden Silk

am gonna miss dis place. =)

Friday, July 23, 2010

Cepat sembuh ye emak!


Semalam mak demam, dia pengsan dekat dapur. nasib baik adik belum pigi sekolah time tu. sempat la die pegang nurin pastu terus call dptkan bantuan. Abg Epoi balik bawak mak pigi klinik. sy tahu pun lepas Abg Epoi ym,terus nak nanges. minta half day balik jaga mak. Jarang mak saket kuat, kire ni kali pertama mak saket sampai taleh bangun langsung. tsskk sedih. hope mak cpt sembuh oke. ateh *nama panggilan dkt rumah risau!

Semalam juga Kak Dila, Abg Epoi n Nurin betolak ke Jakarta, becuti. Ahad baru balik, malam ni sy kerja tgv. so tade sape nak jaga emak, oh! ye ayah takeje arini. so hope he gonna take a good care of her.

doakan emak sy sembuh cepat ye.

Monday, July 19, 2010

Notes 2

2, 3 hari ni, life struggle canne tah. tp tape jgn mengeluh, tuhan taske, nell taske, Mr. Milo pun taske. Tahap kesihatan pun taberapa nak oke, saket-saket sendi la, tengkuk lenguh canetah, tonsil bengkak, terus dpt migraine. Nasib baik tademam minta di jauhkan. masalah demam-demam time ni kerja byk nak disiapkan sebelum berambus dari company sekarang. tanak la menyusahkan pihak mana-mana jadi kena siapkan kerja on time.

financial pun taberapa ok. sebab dh berbelanja canne tah masa pigi cameron ngan family awal bulan lepas. heh. tp end of this month hope stable balik sebab dh buat money plan baik punyeee. betul tak Mr. Milo?

btw, cousin nell, avir dari indo dtg. so nell ajak bwk die jalan-jalan cari makan dkt KL. tgk la ahad ni free kte pigi oke bestiessss. sekali harung kte comolot. hope gaji aku masuk 25hb ni.

tade byk pun nak cite sebab tade cite bes pun. ceh! oke la next entry la sambung. bai

Monday, July 12, 2010

11 July.

11 july 2010, genap 24 years old! OMG. sy semakin tua tp semakin comel duh! *bimbo

thanks alot u guys for all the wishes. *touching really appreciated it. with love u guys!

to gg & deb thanks thanks thanks for the surprised cake, serioushit nak nanges sebab teharu camnetah. syg korang.

to my Milo, thanks for the card, still cant believe u make it by ur own, so cute! really? hehe ok sy pecaye!

to my boss & ofismate, thanks for the dinner at Shogun. it was awesome. makan cam nak temuntah oke. to min & kak ida, thanks for being such as a gud ofismate ever!

Wednesday, July 7, 2010

xoxo

Dear Mr. Milo,

Tuesday, July 6, 2010

Notice!

starting today, will b the first counting days from my resignation notice. semalam, miss Mei Yei from HR called me n telling me yang sy dh pass semua test, dan kami discuss bile sy boleh masuk keje, at first dia recommend sy masuk 2nd of august, tp masalahnye boss sy count notice 1 bulan ikut hari sy pass notice. so sy decide bg notice arini.

sumpah sedih. rasa nak nanges, yela my first employee an. baik pulak tu, siap sambut birthday party sy, bawak jalan sampai ke Bandung, belanja makan. hm tp yela life must move on. sy nak cari det lebih ada goal in the future, so taleh nak pk sangat. grap the opportunity yg ade. betul tak?

eh! tetibe teringat entry Disember 2009 utk prediction 2010 yang dis gonna happen when cancer will get some exciting opportunities for advancement on June & July. hehe actually taleh caye sgt benda ni nanti kurafat pulak. depa predict je kann. anyway thanks to Allah for the rezeki dat YOU gave. luff luff =)

Friday, July 2, 2010

should i?

hari ini, pagi ini sy bertekad nak bgtau boss sy yg sy nak berhenti dlm masa tedekat. sy nak bgtau before sy kasi surat notice. sebab mcm tamanis pulak sy berambus dgn tiba-tiba, bak kata kak ida jgn buat boss sy culture shock. orite then, to b honest at this moment sy nervous mcmanatah. tatahu nak mula dgn ape nanti. jumpa je sape-sape sibuk la sy ni tanye pendpt. last-last bercampur aduk langsung tahkemana je.

doakan boss sy menerima dgn baik ye. amin.

Wednesday, June 30, 2010

Little Three Wardrobe


Pls guys support this blog and feel free to "click click".
Dont hesitated to browse and do not forget to get one!

Thursday, June 24, 2010

Guess what?

i should b sleep rite now, but my eyes cant even close n i dont feel sleepy at all. *sigh

the good news is i pass the interview today, n kinda look like i gonna get dis job. but the bad news is, hm actually i cant label or call it bad news cos, in sum way it like a good news but in other way it confusing me, so get it? err clearly nope ann? sebab sy sendiri tafaham. oke teruskan, membebel byk pun taguna. the thing is i dont get the location dat i want. and, they gonna send me to the other location. where is, not so called fav. places ferrr me.

at first, of cos i'll b so excited ferrr da compliments i get from my interview. it suprised me when they said they saw sumthing inside me where i can b sumbody one day in their place. hey, dude! im not trying to show off in here, but of cos im proud of myself and i'll keep to motivate myself, and proof it dat its gonna b true~!

kat sini sy tabgtau ann what the position dat i apply, and where the hell it is. so, wait until i got my offer letter... luff luff xoxo. *tetibe

p/s : very glad dat i've a family who are very supportive n of cos, Mr. Milo who are very confident wif me & owes b by my side no matter what happen. *kish kish

Wednesday, June 23, 2010

Interview

Besok, i ade interview dkt menara Maxis taw. ouch! Nervous uolls sampai tido i pun terganggu.

wish me best of luck oke! i really want dis job!

Monday, June 21, 2010

WQ3339 Bastaaaaard!

my day today started by makian cos ive been hit by a lorry dis morning, and good news the lorry runaway! siap lambai-lambai mcm cibaiii.

call Mr. Milo, Ayah and they advice me to go to make a report, hm pastu? dpt apeeee?

Sarjan Azhari minta hantar necktie. tanda perkenalan. tahi mung!

Friday, June 18, 2010

duh!?

kepada siapa-siapa yg ingat i dh tunang. i belum tunang oke. gilaaaaa?! i tunang tajak uolsss. keji sungguh! bile pun tatahu oke.. jap ek i check planner i. eh! tade pun. haha

to person u knoe who u are, jgn percaya instinct sgt. len kali tanye okeee. tekejut i~

Monday, June 14, 2010

13.06.2010

the day has come. and this is what we ve done and i'll remember those day forever.

Our plan supposed to be canoeing but suddenly dat day all the boat system was shutdown, so we change to go for cycling. but, no regret! everything was awesome!!

luff! luff!

Friday, June 11, 2010

2 years bebi!

ada ramai org tasaba nak tunggu world cup mula. yela tahu, hari ni kan? tp sy lebih tasaba nak tunggu 13 hb June ni tiba. wink! <3

p/s : world cup tu mende? *tetibe bimbo cam apetah

Wednesday, June 9, 2010

Reunion-3

6 june lepas, kelas i (KI1) masa i sekolah menengah dulu buat reunion kali ke-3. Mmg best la tayah nak explain lagi. sebab kami semua mmg best, budak kelas kami taramai pun ade la 16 org je, sebab... kami ni budak pandai-pandai sekolah so antara yg tepiilih laaaa. duhh! menipu sgt. kelas pun dkt kelas mesyuarat pengawas sekolah. kejikan? dis time org yg dtg tadisangka2 pulak. wazir sanggup ni berenang puak lentang dari penang sampai OU, boy pulak buang tebiat dtg reunion. wahh kagum. ikut kan reunion start 2pm tapi standard la org mcm i ni mmg suka dtg lambat-lambat ala ala dinantikan semua peminat. ouch! tp tadela selambat tqah kan dh la lambat siap balik awal lagi. waaah class! duh

okey la tayah nak cite pjg2 tgk gamba sudeh!

ini adalah mereka yg dtg

ini masa men bowling oke. sebut bebetul boling!

ini masa genting ni. time makan!

ini syok sendiri namanya

last but not least, thx syg coz bring me there. if not errrr mmg sy tadtg la reunion ni. heh

Thursday, June 3, 2010

Aqiqah

last weekend, rumah i ade buat kenduri sikit. Kenduri Aqiqah si comel Nurin Imaan. Kenduri was happening, almost all the relatives was there so it was a good day eventhou penat mcm tertonggeng. but demi my lil niece! i dont mind at all. =) here some of the picca on dat day!


last but not least, thx syg for coming n helping during da kenduri, emak ckp terima kasih byk-byk. hehe woof u

Wednesday, June 2, 2010

Thank You

How could I face the faceless days,
if i should lose u now?
We're so close
To reaching that famous happy ending,
Almost Believing this one's not pretend
And when I'm with u
All i want is to hold u. - so close " Jon Mclaughlin"



p/s : luff ya alot!

Friday, May 21, 2010

Things Guy Don't Understand

belek punya belek yahoo.com tup tejumpa pulak survey ttg "11 Things Guy Don't Understand About Women" ada 11 kan? tp yg penting-penting dan yg menarik dan yg berkait dgn apa yg sy penah alami je sy post. selebih-lebihnye sila usha sendiri ye. selebih-lebih ye pandai sgt tatabahasa sy.

1 : “I am confused enough about why the onslaught of hormones every month, like clockwork, still takes me by surprise (the next day when she gets her period, I’m like, Oh! We got into a fight because she was hormonal!), but why does that fact take her by surprise? Shouldn’t she kind of realize it and be like, ‘Don’t listen to me—I’m hormonal’?”

2 : “I don’t get why getting married so soon is so important to most women. Is love not enough?”

3 : “I don’t get why girls say one thing and mean something different. Like when they say, ‘You can watch the game,’ and then when you do, you get in trouble.”

4 : “What I don’t understand is why girls really, really, really want that nice guy, but once they find one, they can’t date him because now they need a jerk.”

5 : “I don’t understand why women can’t just speak more directly. They always want you to do something, but they don’t put it in words. Instead, they talk around the issue. I wish they were more up front and just said it!”

oke tu persoalan-soalan lelaki kan meh sini makcik senah tolong jawap ann yeeeeee.

1 : jadi perempuan ni ingat senang ke, nak melayan sakit sengugut lg, ngan hormon masa tu turun naik la. dpt plak bf/husband yg mmg byk sgt kerenah. sepjg bulan tu boleh la sabar sikit-sikit tp time-time period ni tasape pun boleh sabar dh. tafaham-faham? org takan simply naik darah kalau tade org nak naikkan darah. ehh tgk melalut-lalut dh makcik senah ni. enaf said!

2. ni lagi satu makcik senah nak tegas kan ni. perempuan ni byk hal nak pk dari nak tunggu korang ni sampai ketua takuasa oke! org kelaki ni mmg la ikut sedap je nak kawen, alasan bergantang-gantang det tacukup la, nak tolong org tua laaa, perempuan tasaba-saba la suka nak push-push laa. haraaam perangai. kami ni org pompan byk benda nak pk, mana nak kejar masa nak beranak lagi bagai. ingat ape? kami ni makin tua makin senang nak beranak ke?! org kelaki ni tahu mengorderrr je. beranak sekali tgk cannneeeee????

3. mmg lerr bg pigi tgk bola, tp kalau dh pigi nengok je balik kang nak cecah subuh mana la kawan dkt rumah tu tamengamuk. sakan sgt dgn bola sampai semua pun lupa. kalau dh berbini tu dgn anak dkt rumah pun lupa.. bak kata pepatah "dh bg peha nak pelempang pulakkkk!"

4. itu semua alasan je, jgn ckp pompan org kelaki pun same jeee. kalau dh tanak tu nak kias-kias konon terlalu baik laaa sgt. padahal mmg teman dah takose dh nak melayan dh. cari len lagi bagus!

5. sebab setgh lelaki ni bengap boleh tahan, dh terang lagi bersuluh tadpt-dpt tangkap lagi. nak kena sindir-sindir dulu itu suku-suku je faham nye. kang bg straight to the point terasa pulakkk. merajuk boleh tahan mengade nye. apekedengan bengapnyeee!

sudah! makcik senah dh penat membebel, penat la si ofa ni menaip utk makcik senah. kucar kacir dh jari-jari die yg comel tu. len kali kita jumpa lagi naaaaa.

Thursday, May 20, 2010

Jazzercise


2, 3 hari ni pantang nampak cermin mesti nak pusing-pusing sikit, pose maut sikit, angkat baju tgk perut sikit. hmm ade kerut-kerut sikit kt dahi. mengeluh sikit. sebab berat pun turun sikit je. sikit oke!

nak mengeluh bagai, padahal baru start aerobic 2 session. ceh!

Thursday, May 13, 2010

suprise!

cant wait ; 30th of may

Tuesday, May 4, 2010

+_+

random question;

"what are u looking for in the relationship?"

"someone who can love me more than he love himself"

Monday, May 3, 2010

Subjektif

"tayah la nak sombong sgt, takemana pun. Besok-besok muka ni gak kau nak hadap balik. Mcm la aku heran sgt"

amcam? ade ciri-ciri menantu tebaik tak? ahai. malu

Friday, April 30, 2010

Romantikah anda?

semlm sy dan Mr. Milo adalah sedikit berbalah mengenai isu "romantiknya sesorg itu dinilai dari segi?" Mcm biasala kami tapenah sependapatan so ending of conversation mesti mcm hp habis batt, tertekan secara sengaja tp konon-konon tetekan ngan pp pasal keypad touch screen*wtf? dan paling mulia pun memasing setakat say bye tp dgn nada tapuas hati la an?. Pastu besok mcm biasa la. kami react like nuthin happened. eventhou memasing still tapuas hati. Mr. Milo mmg bijak bab-bab tukar topik ni. so tjd la sy nak pjg-pjgkan cite walaupun muncung sy adalah dlm 3 meter kehadapan.

heh. yg bes nye ttg Mr. Milo, he's da one who would say Sorry to me. tp yg tabesnya, sorry die mesti ade cite sambung mcm tp... tp.. still nak menang ann? biasala ego lelaki takan nak tendang penalti mcm tu je an? *eh masuk cite bola pulak.

dia kata die romantik, tp sy kata tidak! pastu die ckp he was da romantic person. *tetiba nak coverline. beb tpu la gua rasa tatouching. ade ke ckp dulu die romantik skang tidak. Apsal ngan sy tanak romantik-romantik ke? Sy tacukup best ke nak romantik-romantik? Sy ni dramatik sgt ke? tp sy buat ilek je dgr statement die, even dlm hati ade luka aan? siapa la diri ini *eceh cite semalam tercetus *tecetus ye kwn-kwn ayat nak gunung berapi je bila sy pertikaiankan. Apa yg dia telah buat sampai dia rasa dia romantik? memula biasala, die blur-blur sikit nak jwb. ape jawapan die tayah la tahu. nanti die kata sy ni mengaibkan die dpn kawan-kawan sy. sekali lagi dia bg statement yg melukakan hati sy. ade ke sy!, gf die nak aibkan die dpn kawan sy? ade keeeeeee? *dgn gaya-gaya emosional goyang-goyang meja sikit buat gimik.

oke syg, let me b clear here, i dont want u to be romantic after u felt guilty for what ve u said to me last nite. eventho ure not felt dat way ann. ceh! dan sy tade niat pun nak memalukan awak depan sape-sape pun. sy sayang awak. sy suka awak mcmana awak, tayah tetibe nak romantik pulak. sy rase geli =) +_+

p/s : jgn pasni die tetibe petik gitar code tahape-hape nyanyi lagu mat rempit. duh! oh pls

Thursday, April 29, 2010

what the??

Pagi tadi balik dari menjalankan tanggungjawab, Mr. Milo rancak la membaca blog ni. mcm biasa stalker setia, sambil baca sambil call an? pastu gelak-gelak motiffffff? wtf? eh! bercakap ttg short form for wtf? ade syllabus baru ye adik-adik semua.

if anda ingin menggunakan shortform seperti wtf! sila berhati-hati tasemua berhati keji seperti kite ye..

contoh perbualan sms :
sending...
"bla bla bla bla *%*&&****#@, dia beratur pjg2 sbb nk beli mentos dkt sy? wtf!!!"

replied by M*. M*** (sudah terang lagi besuluh)
"eh kenapa tetibe ckp ttg function ape ni??"

sending back..
"function apekah?"

replied...
"wtf = what the function???"

mcm kau tareplied balik..
"WHAT THE FUCK??!!"

p/s : mcm tatau nak kategori an ape, cute? sweet? comel? bahu segak?? mcmmmmm lembab sgt? tp paling seswai soooo naiveeeee!

nah syg, buat rujukan. study before tido ye. muach!
  • LOL = Laughing Out Loud
  • ROFL = Rolling on the Floor Laughing
  • HHOK = Ha Ha Only Kidding
  • BRB = Be Right back
  • L8R = Later
  • TTYL = Talk To you Later
  • BFF = Best Friend(s) Forever
  • BTW=by the way
  • WFWT=want fries with that
  • WUGF=what up girl friend
  • GTG=Got To Go
  • ASL?=Age, Sex (gender), Location (nosy question, don't answer it) <-- ni mesti tau punya pasal dulu men MIRC annnnnn? annn? gatal! *tetibe

Wednesday, April 28, 2010

Gagap

Salah satu kelemahan saya ialah, kadang- kadang sy gagap. ye sy akui dan sy menerima seadanye. tp, mempunyai kekasih yang gemar mempersendakan diri sy. sy akui dan *sigh, sukar utk sy terima kenyataannya.


p/s : tralalalala~

Tuesday, April 27, 2010

Stupid Move

sy, ade satu masalah yg boleh dikatakan agak besar. mmg dari dulu benda ni sy taleh buang dlm tubuh badan yg kecil comel tp dh gemuk sikit ni, sikit katanyee. oke melencong jauh dh. Jadi penyayang, pemaaf, cpt kesian, cepat simpati ni mmg la mulia an. lagi lagi org comel mcm sy ni lagi cukup pakej mak-mak mentua ckp. haa tgk melencong lagi. tp keburukan die mak aihh tayah ckp laaaaa mmg padan ngan muka yg comel ni sendiri. tgk perasan lagi.

masuk semlm je dh 2 kali sy kena bendalah ni, sy pun tatahu nape, everytime sy sesorg kt ofis je depa ni dtg nak jual brg la, promosi brg la. Dekat sini sy nak beri penekanan ye! sy tabeminat dan tanak pun kalau ikut ati perasaan sy dkt produk-produk depa ni. tp disebabkan sy kesian tgk depa ni jalan kaki pigi ofis ke ofis. walaupun kenyataannye depa ni nek kete bukan menapak pun oke. pastu buat muka simpati lagi, kekadang siap men paksa-paksa pun ade. sy temkn juga la dgn pujukan rayu depa dgn tidak disengajakan. tskkk. di ulang type! dgn tasengaja oke. pastu menyesal tasudah. nak sedapkan ati konon-konon mcm "tapela hari ni hari dia aku tolong, besok Allah bagi la balik dkt aku berlipat kali juta ganda. Amin"

semlm depa mai nak jual produk pejadah utk muka la massage la. the same produk sy kena 1st time. elok la pulak ofis ni sy sorang je. memula die ckp nak jumpa bos pasal nak explain apekebenda tah. sy yg bongok ni invite la masuk. siap masuk bilik oke pasal depa kata depa panas. larat kau?! baik tau sy ni. dok depa explain kepala dok takeruan pasal nye sy tade satu sen pun dlm wallet. oke tpu sy ade 30sen, tp tacukup sy kena cucuk dulu. sigh.. pjg lebar depa dok explain sy pun ckp. "sy tade det la, gaji baru masuk ari ni" haaa sy ingat sy dh bg ayat paling pandai sekali dlm dunia ni. padahal ayat paling la bodoh bahalul. depa ngan senyum menyinari ptg tu "tape kami tunggu u cucuk det" psttttt! wtf?

ending cite? korang mmg bahalul la suh aku sambung.

cite kat Mr. Milo dia pandang muka sy ngan pandangan "laaa bodo gf aku ni rupenye" dia pandang oke die takate. i knew it! i knew it!

tskkk =((

Monday, April 26, 2010

Stalking

oke la, tpu la sy tastalked orgnye profile an, taFB, Myspace. twitter tu belum lagi la sebab tareti sgt. heh. n sumtimes sy mcm tekejut tambah tekujat for what happened to dis person. oke! nampak sgt aku nk cite pasal org ni. tp mcm belit-belit nak cover line, menyampah oke kalau direct sangat mcm org tesalah anggap plak. lagi-lagi Mr. Milo mula la nak touching-touching nanti.

oke buat-buat mcm tamek port sgt, hm nape ek semakin dewasa semakin semak plak jadinye. supposed we learned the past to be a better person, i dont say dat im good enaff but im willing to learn. life must go on derrrrr! dont messed up ur life n did sumthing stupid again? i am nobody to say anything but for being sumone dat knew u before. kekadang sy concerned pasal sy kesian. bukan ape.. kte ni contoh utk yg muda, nanti ade anak-anak nak ikut perangai siapa kalau bukan perangai sendiri. tetibe aku cam nasihat mcm nenek-nenek. oke la.

tayah la nak buktikan pape, taguna. dah besar panjang jaga la org tua tu. kalau tak, sape lagi nak jaga? pk guna otak bukan guna bontot. eh tetibe emo

dh la, besok ni sibuk la Mr. Milo nak tahu sape sy stalked ni. ann? ann? awak mmg canntuuu! tayah nak byk sgt alasan.

Thursday, April 22, 2010

46?

Dh masuk dua hari ni;

Breakfast : cereal bread & milo

Lunch : No more rice!

Dinner : Say no to rice!

duh! gain weight up to 46 kilosss! berat mcm panda mcmana tah. ni jadual kena bg konsisten ngam ngam punya. Alhamdulillah, leh betahan lagi. kena plak time broke camne tah ann. kire ngam sangat la.

Sekarang balik rumah nak pantas je, nak merayap pun kasi gomol-gomol Nurin Imaan dulu smpai puas.

Ok dh, lunch nanti mkn Maggi je! ckp byk pun taguna, bukan boleh kurus pun. eh! rindu la nak girls day out! rindu nak mem'bimbosssss'kan diri

Thursday, April 15, 2010

Nurin Iman

Sumpah sedap. ngap! ngap!


p/s : tadi baru mcm sy terperasan, gile over sy. post gambar Iman dkt Fb semua. Mcm la anak sy! alaaaa. teruja sgt. comel oke die! hope Pn. Fad takesah. :p

p/s : i really hope my sister can get well very sooon, cos i cant see her suffered anymore. let's doa ramai-ramai. Amin

Wednesday, April 14, 2010

New Baby Born in da House!

Feeling so glad *syukur to Allah of cos! & superb happy ferrr my beloved sistah! sbb dia dh selamat melahirkan my little niece today early dis morning around 530am. hope u'll get well soon so u can get back home!! cant wait to hold and givvveee a big cuddly huggy and kishy kishy to my Nurin Iman!!

Tasaba gile ok nak balik keje, tadi before g keja rush mcmana tah pigi Hospital Serdang. tup tup Abg Epoi ckp taleh masuk. bukan masa melawat, fuh! gile frustrated. tape! sy still boleh bawak bawak bersaba sampai jam 5 ni! pastu zussssss! terus g bekejar ke Hospital Serdang. Hohoyey!

Tuesday, April 13, 2010

Such a Bad Day huh?

Hari ni bad day utk Mr. Milo, Since die keje part time kat 7e mcm taturus sikit. Bukan ape, die ni jenis berkira sikit tdo dia. Kira kalau tacukup tdo mesti nak stock ganti-ganti tdo. kalau tadiganti seminggu juga la sy dgr cite penat die tacukup tdo, dh mcm keje kontraktor kena hempap batu bata je, padahal tacukup tdo je. ikut sy dh tacukup lantak la. nak wat canne ann? kire mengade-ngade gak la dia dlm bab tdo menido ni. *oke enaff kutuk dia. sowi bebi. i wooff u

nak jadi cerita semlm beliau dpt shift 7pm-7am tadi. kire keje 12 jam la betepek kt 7e tu. hm time dpt balik tu mesti la semangat nk balik tdo ann? tup tup motor mati tgh jln, sebaik dkt mines. dkt-dkt situ byk juga la keje kedai motor. bukan ape, yg sy pelik tu motor beliau ni lepas satu, satu buat hal. kalau nak wat hal pun sekaligus je. an senang? myb Mr. Milo kurang kasi kasih syg la dkt motor die. tu pasal motor die asek merajuk je. tu la jgn kuat berangan sgt nak kete itu la ini la. laju la kl drift la. amende? ape yg ade tu bersyukur la. kekadang brg kte ni tahu kata ati kite ni. *ehhh pepandai je. itu kepercayaan sy lerrr

tp sy tetap kesian dkt Mr. Milo. oke bebi, lets ve sum nyum nyum today!! u lufffff fooood so much ann u? sorry cant help cos masa awak balik, sy baru nak gerak g keje! sowiiiii okeee!! *jerit kuat-kuat.


p/s : Recharge? anyone? *tetibe menyelit

Monday, April 12, 2010

Due

bila la kakak sy nak beranak ni, cant wait to see my little niece. ololololo~ meow meow.

Pagi tadi Pn. Fad dh sakit2 pinggang, tanda-tanda nak beranak pun dh keluar sikit-sikit. tasaba, tapi risau dan kesian tgk fad tahan saket, mak ckp nama melayu saket sebelum beranak reser tasilap sy dgr la. kalau ckp omputihnye mak sy tabgtau plak, mungkin beliau taberapa nk tau. tp sy rasa saket contruction area pinggang la agaknye. huu, mcm ngeri ann tu baru Pn. Fad mengandung dh mcm ngilu dh dgr. if sy sy prengy? OMG! *tetibe bimbo

Jadi sy sebagai wakil adik, mengharapkan Pn. Fad selamat melahirka,n sihat, dan kurus seperti sedia kala. Jadi tahun ni boleh la kte beramai-ramai memakai kebaya lace oke. tp, make sure kurus! Amin.

Friday, April 2, 2010

Aiyok!

oke besok gi speedzone, melayan kerenah sang bf. lepas geram lepas exam katenye. bukan nk berzikir ke beribadah ke. ni nak berparti. hmm elok sgt ler perangai. *saje bikin panas

Thursday, April 1, 2010

Meh ler, same-same ye dak?



tatahu ler teman benda alah ni true ke tatrue ann. tp teman cube-cube je ler. mane nak tahu rezki teman ade dkt sini. kalau depa menipu pun teman tarugi mendee pun.

kome pun supportive ler sikit. bukan susah pun, menekan je kibod tu. haaa la dpt gak ler kome det saku sikit ye dak?

ha lagi satu kalau kome tetibe teringin bebenor mencube nyee. click aje teman punye link ni. teman dpt ler sikit komisen nye ye.

mekasih ler..

http://www.fineptc.com/index.php?ref=ofaghag

Friday, March 19, 2010

Chosing.

nak mengeluh pun pk-pk, tabaik mengeluh kan? cume sekarang ni mmg sy tgh serabut kepala otak nk buat decision. again it happened, tp bukan pasal gaji dh. pasal nk pilih kerja. sy dpt offer g interview kat MPOB sah sah la govern. kan? utk long term mmg terjamin la, tp mmg out of course yg sy amek dulu kt UiTM. no more design tp dok ofis buat keje ofis la. hmm

gaji? hmm lebih sikit a, sikit mcm dua tiga puluh. tp ade OT n elaun seme. saket ade cover seme. jauh la beza nye dari company skang an.. cuti pun sepah2 je. kak dila kata mmg tastress langsung a. tp skang plak sy mmg stress bagai nak rak nak pilih which one.

hmm

Wednesday, March 17, 2010

News

i've got another baby born on 15th of march. WTQ9538. =)

Monday, March 8, 2010

Notes

current mode : speechless.

nanti la, bile sy ade mood sy cerita. hm anyway, sy tumpang simpati dkt my bff cos he just broke up wif his girl. anyway dude, u deserved for better person who atleast appreciated u more. just remember no matter what u still ve me!!! :)

Thursday, February 25, 2010

Here weeee go!

the day has come, today ill be away to jakarta ferrra weeks! woot woot. now, dkt ofis, sy halfday today. sharp 1 nanti terus chow balik, and terus gerak g klia.

mak nk ikut anta, nak riki riki la tu. yela anak nak g berjalan ye dak. last time pg bandung kena pakse pun haram xnak anta, cis. ni mesti ade sumthin ni. hehe

Monday, February 22, 2010

Served You Right


15 minit tadi,

ofa : bla bla bla.. jakarta... bla bla excited.. bla bla.. lupa passport... bla bla.. dh jumpa.. bla bla Mr. Milo?
Mr. Milo : ........
ofa : bla bla bla... beli itu ini, bla bla... taley tdo bla bla bla... Mr. Milo?
Mr. Milo : ......
ofa : apsal awak senyap?
Mr. Milo : dgr awak cite la.
ofa : hm tasuke keh?
Mr. Milo : sy byk assignment ni, nak cite pasal Jakarta pun tade mood.
ofa : ok bai. tskkk =((

p/s : kan sy dh ckp, jgn cite pasal Jakarta dgn Mr. Milo. tskk =(

sy bli shade ni pasal sy nk pigi Jakarta, baru mcm tourist sikit. Amacam? oke fine! sy menggelabah.

Happy to go!

Lagi 3 hari sy akan bertolak ke Jakarta, rasa excited mcmanatah! tp tatahu nak kongsi dgn sape. Mr. Milo mcm malas nak layan, sebab die kata die ade 2 quizes before pergi, so he has no time to think about how excited it is or how happy he will. duh! so boring aite? but sokay, i respect want he wants to. just kinda bored counting the days. Kalau sy cite dkt Nell silap-silap kena kutuk je. yela, shes the only evil friend dat ive with well, u knoe kinda bitch-mouth-ever annn. oke sy pun same. fine!

last weekend gile ape tah, on saturday sy kerja for hari ganti on next thursday, half day je pun tp pas keje terus rush pigi keje tgv. habis everythings around 1.30 am. AM oke! penat boleh tahan, sebab org cine ramai mcmana tah tgk wayang. 6 chinese movie are showing in my tgv, so no wonder la an. Nak jd cite, on Sunday bebudak tgv plan pigi Bbq katenye dkt Sg Congkak. Budget plak berkumpul pukul 6.45 am. AM oke! Dapat katil pun pukul 3 in the morning. badan mcm lepas kena kerah kerja-buruh-kasar-kontraktor tu nak suh bgn lagi pukul 6.45 am ann.

Mayb sebab penat sesangat and worried about the bbq, sy taleh nk tdo. around 4 or 5 sumtings baru telelap. dan daaaaan terus 6 pagi dh kena kejut! dan tuttttt *censored

tetibe blur. bai *oke no more len kali, next entry len cite!

Wednesday, February 17, 2010

Bukan raya utk saya.

cuti raya cina sy tapigi mana-mana, bekerja part time saje. kerja sewaktu raya cina mmg memberi byk tekanan, ialah berhadapan dgn org cina. im not trying to be racist. but its true baby, they suck! kalau nk bg org berlagak pandai mmg org cina layak sgt.

oh ye! semalam menonton 3 wayang sekali gus. lepas gian katenye.

wolfman - okey la, manusia bertuka jadi anjing. eh serigala. hm confused sikit, sebab jalan cite lembab mcmana tah. menguap la juga 2, 3 kali

valentine - best mcmana tah. sampai nk menguap pun tasempat.

percy jackson & the lightning thief - errr.. susah nak ckp. sape suke narnia suke la agaknye. kem utk separa dewa ade la rupa kem dkt plkn. manatah die membazir det juta-juta pun tatau. i expect more extreme action, tp die bg benda biasa-biasa je. menguap jugak la 4,5,6, 10 kali. tp Mr. Milo suke!

Friday, February 12, 2010

Jakarta here i come.

confirmed! im going to jakarta on this 25th. woot woot. my cuti have been approved. pls doa ramai-ramai semoga plan yg dibuat menjadi ye kawan-kawan.

eh. tetibe senak bile teringat pasal det. aiyooo

Monday, January 25, 2010

Rugby


last sunday,

  • Uniten rugby cup? plate? apetah.
  • Mr. Milo kulit berbirat panas mcamana manja tah.
  • Oh. KLIUC menang.
  • Nell, RSVP attending tahi dia.

Wednesday, January 20, 2010

tsskk

Tuesday, January 19, 2010

nak kena sedih ke? oke sedih!

Early dis year bebtul struggles nak idup, siyes weh! bukan sy sorang je family pun semput-semput nak idup. government plak tade peruntukan nak byr elaun pekerja, sian ayah sesak-sesak nafas je poket die. sampai nak pigi keje pun dh nek motor. isssh pagi tadi ujan, mcm sebak pulak teringat ayah nak pigi keje naik moto hujan-hujan. kebetulan radio Era dok cite topik pasal pengorbanan ayah ape tah. nak nanges, tp tahan je pasal pg td jammed mcm harem kiri kanan kete rapat. dok malu la if ade pakwe emsem-emsem lalu usha ke annn apsal awek sebelah ni nanges-nanges. takan pasal traffic jammed kot? gile tarock.

sy plak mcm keje bagai nak mati. straight 7 days a week. weekend dok keje tgv. mcm nak mati jugak la. siap demam-demam. heh tp nak buat canne!!! dh miskin. =(

sedih la, sekarang baru tau mcmana susah cari det. dulu dok perabis det mak bapak je. sebaik la ade Mr. Milo sempat gak la sy mengendeng-ngendeng poket die. buku 555 beliau pun dh penuh dh nama sy. sob sob sedih la. nape susah sampai mcm ni? tgk ni brkfst pun makan ubi rebus je. oke, ni tambah2 kebetulan kedai bawah tadi ade jual ubi rebus. heh

oke la. malas plak nak cite sedih-sedih ni pjg-pjg. Feb ni konsert Muse kat Singapore?? amacam ade berannnn?

Oiii tade det buat care tade det la weeeeeeeh! oke fine!

Monday, January 11, 2010

Hardcore

Its really a hard time for me. till i felt like i donno how to handle it anymore. The funniest thing it is i starting to believed the prediction of the sign dat i post before. the truth is, it happened exactly like da sign said. oh, trust me its true! opening dis year my life completely stressfull and im completely struggles for myself. Money prob, family matters & tensed of working environment. sigh*

Masalah paling besar tentunye pasal duit kan. Nak byr MMU fees tetibe cam cibai nak within 3 months, kete pun dh nak start bayar sendiri, det nak pigi Jakarta lagi. haih i donno if i can make it dis Feb. If i tell nila i cant i bet she will fucking mad. yela dh bekobar-kobar kot. tp tah.. sumpah! serabut.

Tuesday, January 5, 2010

In making decision

Lama dok pk nak mula mcmana, hm semlm after i dibelengu dgn prob gaji tetibe my boss buat diskusi. Mcm faham-faham je ape yg bermain dlm benak kepala i ni. tp i ingat lepas diskusi jiwa jadi tenteram ni makin jd gundah gelana smpai kan sejak bile tah i ber i ber u dlm blog ni pun tatau pasaipa.

My company gimme 2 choices to make, 1st; they will gimme an increasing salary but the max is 8% from my current salary and 2nd; choice is they offered me a commission for every design dat i made, and as if the client chose mine then, i will get 1% from the keuntungan company.

to be honest, i'm not person who are good in making choices. I dok pk punya pk, sat i nak yg 1st choice sat nanti i nak 2nd plak an.. so mmg kalut gak la nk pk. tah bile boss ni jawapan tatau. die soh i pk dulu. i dok cite kat ofismate i, ayah i, Mr. Milo depa pun dok confused. payah la lagu ni.

aik. awat i dok ckp utara ni? Gila!

Monday, January 4, 2010

01- twenty ten

Anyway, after i post an entry about my sign during twenty-ten, it started to b true! yesza, i ve a boatload of work in my office, and so much pressure to take, to finish them. cos none of them was easy.

Sumhow i think the reason i felt so tensed now days it bcos of my salary. Since last year, i meant last couple of weeks i had sum tot to asked my boss to increased my salary but it didnt come out from my mouth. kinda afraid to ask actually. mayb takut salah timing kot.

hm so, buat keje semua pun rase tade mood. betul la kate org ketandusan duit boleh buat org nk bunuh org. nak buat keje ape lagi. rase nak bg penyepak je kat cpu.

starting dis week, i dh mula buat kerja part time utk menyara hidup. sedih kan?