Monday, January 25, 2010

Rugby


last sunday,

  • Uniten rugby cup? plate? apetah.
  • Mr. Milo kulit berbirat panas mcamana manja tah.
  • Oh. KLIUC menang.
  • Nell, RSVP attending tahi dia.

Wednesday, January 20, 2010

tsskk

Tuesday, January 19, 2010

nak kena sedih ke? oke sedih!

Early dis year bebtul struggles nak idup, siyes weh! bukan sy sorang je family pun semput-semput nak idup. government plak tade peruntukan nak byr elaun pekerja, sian ayah sesak-sesak nafas je poket die. sampai nak pigi keje pun dh nek motor. isssh pagi tadi ujan, mcm sebak pulak teringat ayah nak pigi keje naik moto hujan-hujan. kebetulan radio Era dok cite topik pasal pengorbanan ayah ape tah. nak nanges, tp tahan je pasal pg td jammed mcm harem kiri kanan kete rapat. dok malu la if ade pakwe emsem-emsem lalu usha ke annn apsal awek sebelah ni nanges-nanges. takan pasal traffic jammed kot? gile tarock.

sy plak mcm keje bagai nak mati. straight 7 days a week. weekend dok keje tgv. mcm nak mati jugak la. siap demam-demam. heh tp nak buat canne!!! dh miskin. =(

sedih la, sekarang baru tau mcmana susah cari det. dulu dok perabis det mak bapak je. sebaik la ade Mr. Milo sempat gak la sy mengendeng-ngendeng poket die. buku 555 beliau pun dh penuh dh nama sy. sob sob sedih la. nape susah sampai mcm ni? tgk ni brkfst pun makan ubi rebus je. oke, ni tambah2 kebetulan kedai bawah tadi ade jual ubi rebus. heh

oke la. malas plak nak cite sedih-sedih ni pjg-pjg. Feb ni konsert Muse kat Singapore?? amacam ade berannnn?

Oiii tade det buat care tade det la weeeeeeeh! oke fine!

Monday, January 11, 2010

Hardcore

Its really a hard time for me. till i felt like i donno how to handle it anymore. The funniest thing it is i starting to believed the prediction of the sign dat i post before. the truth is, it happened exactly like da sign said. oh, trust me its true! opening dis year my life completely stressfull and im completely struggles for myself. Money prob, family matters & tensed of working environment. sigh*

Masalah paling besar tentunye pasal duit kan. Nak byr MMU fees tetibe cam cibai nak within 3 months, kete pun dh nak start bayar sendiri, det nak pigi Jakarta lagi. haih i donno if i can make it dis Feb. If i tell nila i cant i bet she will fucking mad. yela dh bekobar-kobar kot. tp tah.. sumpah! serabut.

Tuesday, January 5, 2010

In making decision

Lama dok pk nak mula mcmana, hm semlm after i dibelengu dgn prob gaji tetibe my boss buat diskusi. Mcm faham-faham je ape yg bermain dlm benak kepala i ni. tp i ingat lepas diskusi jiwa jadi tenteram ni makin jd gundah gelana smpai kan sejak bile tah i ber i ber u dlm blog ni pun tatau pasaipa.

My company gimme 2 choices to make, 1st; they will gimme an increasing salary but the max is 8% from my current salary and 2nd; choice is they offered me a commission for every design dat i made, and as if the client chose mine then, i will get 1% from the keuntungan company.

to be honest, i'm not person who are good in making choices. I dok pk punya pk, sat i nak yg 1st choice sat nanti i nak 2nd plak an.. so mmg kalut gak la nk pk. tah bile boss ni jawapan tatau. die soh i pk dulu. i dok cite kat ofismate i, ayah i, Mr. Milo depa pun dok confused. payah la lagu ni.

aik. awat i dok ckp utara ni? Gila!

Monday, January 4, 2010

01- twenty ten

Anyway, after i post an entry about my sign during twenty-ten, it started to b true! yesza, i ve a boatload of work in my office, and so much pressure to take, to finish them. cos none of them was easy.

Sumhow i think the reason i felt so tensed now days it bcos of my salary. Since last year, i meant last couple of weeks i had sum tot to asked my boss to increased my salary but it didnt come out from my mouth. kinda afraid to ask actually. mayb takut salah timing kot.

hm so, buat keje semua pun rase tade mood. betul la kate org ketandusan duit boleh buat org nk bunuh org. nak buat keje ape lagi. rase nak bg penyepak je kat cpu.

starting dis week, i dh mula buat kerja part time utk menyara hidup. sedih kan?