Friday, April 30, 2010

Romantikah anda?

semlm sy dan Mr. Milo adalah sedikit berbalah mengenai isu "romantiknya sesorg itu dinilai dari segi?" Mcm biasala kami tapenah sependapatan so ending of conversation mesti mcm hp habis batt, tertekan secara sengaja tp konon-konon tetekan ngan pp pasal keypad touch screen*wtf? dan paling mulia pun memasing setakat say bye tp dgn nada tapuas hati la an?. Pastu besok mcm biasa la. kami react like nuthin happened. eventhou memasing still tapuas hati. Mr. Milo mmg bijak bab-bab tukar topik ni. so tjd la sy nak pjg-pjgkan cite walaupun muncung sy adalah dlm 3 meter kehadapan.

heh. yg bes nye ttg Mr. Milo, he's da one who would say Sorry to me. tp yg tabesnya, sorry die mesti ade cite sambung mcm tp... tp.. still nak menang ann? biasala ego lelaki takan nak tendang penalti mcm tu je an? *eh masuk cite bola pulak.

dia kata die romantik, tp sy kata tidak! pastu die ckp he was da romantic person. *tetiba nak coverline. beb tpu la gua rasa tatouching. ade ke ckp dulu die romantik skang tidak. Apsal ngan sy tanak romantik-romantik ke? Sy tacukup best ke nak romantik-romantik? Sy ni dramatik sgt ke? tp sy buat ilek je dgr statement die, even dlm hati ade luka aan? siapa la diri ini *eceh cite semalam tercetus *tecetus ye kwn-kwn ayat nak gunung berapi je bila sy pertikaiankan. Apa yg dia telah buat sampai dia rasa dia romantik? memula biasala, die blur-blur sikit nak jwb. ape jawapan die tayah la tahu. nanti die kata sy ni mengaibkan die dpn kawan-kawan sy. sekali lagi dia bg statement yg melukakan hati sy. ade ke sy!, gf die nak aibkan die dpn kawan sy? ade keeeeeee? *dgn gaya-gaya emosional goyang-goyang meja sikit buat gimik.

oke syg, let me b clear here, i dont want u to be romantic after u felt guilty for what ve u said to me last nite. eventho ure not felt dat way ann. ceh! dan sy tade niat pun nak memalukan awak depan sape-sape pun. sy sayang awak. sy suka awak mcmana awak, tayah tetibe nak romantik pulak. sy rase geli =) +_+

p/s : jgn pasni die tetibe petik gitar code tahape-hape nyanyi lagu mat rempit. duh! oh pls

Thursday, April 29, 2010

what the??

Pagi tadi balik dari menjalankan tanggungjawab, Mr. Milo rancak la membaca blog ni. mcm biasa stalker setia, sambil baca sambil call an? pastu gelak-gelak motiffffff? wtf? eh! bercakap ttg short form for wtf? ade syllabus baru ye adik-adik semua.

if anda ingin menggunakan shortform seperti wtf! sila berhati-hati tasemua berhati keji seperti kite ye..

contoh perbualan sms :
sending...
"bla bla bla bla *%*&&****#@, dia beratur pjg2 sbb nk beli mentos dkt sy? wtf!!!"

replied by M*. M*** (sudah terang lagi besuluh)
"eh kenapa tetibe ckp ttg function ape ni??"

sending back..
"function apekah?"

replied...
"wtf = what the function???"

mcm kau tareplied balik..
"WHAT THE FUCK??!!"

p/s : mcm tatau nak kategori an ape, cute? sweet? comel? bahu segak?? mcmmmmm lembab sgt? tp paling seswai soooo naiveeeee!

nah syg, buat rujukan. study before tido ye. muach!
  • LOL = Laughing Out Loud
  • ROFL = Rolling on the Floor Laughing
  • HHOK = Ha Ha Only Kidding
  • BRB = Be Right back
  • L8R = Later
  • TTYL = Talk To you Later
  • BFF = Best Friend(s) Forever
  • BTW=by the way
  • WFWT=want fries with that
  • WUGF=what up girl friend
  • GTG=Got To Go
  • ASL?=Age, Sex (gender), Location (nosy question, don't answer it) <-- ni mesti tau punya pasal dulu men MIRC annnnnn? annn? gatal! *tetibe

Wednesday, April 28, 2010

Gagap

Salah satu kelemahan saya ialah, kadang- kadang sy gagap. ye sy akui dan sy menerima seadanye. tp, mempunyai kekasih yang gemar mempersendakan diri sy. sy akui dan *sigh, sukar utk sy terima kenyataannya.


p/s : tralalalala~

Tuesday, April 27, 2010

Stupid Move

sy, ade satu masalah yg boleh dikatakan agak besar. mmg dari dulu benda ni sy taleh buang dlm tubuh badan yg kecil comel tp dh gemuk sikit ni, sikit katanyee. oke melencong jauh dh. Jadi penyayang, pemaaf, cpt kesian, cepat simpati ni mmg la mulia an. lagi lagi org comel mcm sy ni lagi cukup pakej mak-mak mentua ckp. haa tgk melencong lagi. tp keburukan die mak aihh tayah ckp laaaaa mmg padan ngan muka yg comel ni sendiri. tgk perasan lagi.

masuk semlm je dh 2 kali sy kena bendalah ni, sy pun tatahu nape, everytime sy sesorg kt ofis je depa ni dtg nak jual brg la, promosi brg la. Dekat sini sy nak beri penekanan ye! sy tabeminat dan tanak pun kalau ikut ati perasaan sy dkt produk-produk depa ni. tp disebabkan sy kesian tgk depa ni jalan kaki pigi ofis ke ofis. walaupun kenyataannye depa ni nek kete bukan menapak pun oke. pastu buat muka simpati lagi, kekadang siap men paksa-paksa pun ade. sy temkn juga la dgn pujukan rayu depa dgn tidak disengajakan. tskkk. di ulang type! dgn tasengaja oke. pastu menyesal tasudah. nak sedapkan ati konon-konon mcm "tapela hari ni hari dia aku tolong, besok Allah bagi la balik dkt aku berlipat kali juta ganda. Amin"

semlm depa mai nak jual produk pejadah utk muka la massage la. the same produk sy kena 1st time. elok la pulak ofis ni sy sorang je. memula die ckp nak jumpa bos pasal nak explain apekebenda tah. sy yg bongok ni invite la masuk. siap masuk bilik oke pasal depa kata depa panas. larat kau?! baik tau sy ni. dok depa explain kepala dok takeruan pasal nye sy tade satu sen pun dlm wallet. oke tpu sy ade 30sen, tp tacukup sy kena cucuk dulu. sigh.. pjg lebar depa dok explain sy pun ckp. "sy tade det la, gaji baru masuk ari ni" haaa sy ingat sy dh bg ayat paling pandai sekali dlm dunia ni. padahal ayat paling la bodoh bahalul. depa ngan senyum menyinari ptg tu "tape kami tunggu u cucuk det" psttttt! wtf?

ending cite? korang mmg bahalul la suh aku sambung.

cite kat Mr. Milo dia pandang muka sy ngan pandangan "laaa bodo gf aku ni rupenye" dia pandang oke die takate. i knew it! i knew it!

tskkk =((

Monday, April 26, 2010

Stalking

oke la, tpu la sy tastalked orgnye profile an, taFB, Myspace. twitter tu belum lagi la sebab tareti sgt. heh. n sumtimes sy mcm tekejut tambah tekujat for what happened to dis person. oke! nampak sgt aku nk cite pasal org ni. tp mcm belit-belit nak cover line, menyampah oke kalau direct sangat mcm org tesalah anggap plak. lagi-lagi Mr. Milo mula la nak touching-touching nanti.

oke buat-buat mcm tamek port sgt, hm nape ek semakin dewasa semakin semak plak jadinye. supposed we learned the past to be a better person, i dont say dat im good enaff but im willing to learn. life must go on derrrrr! dont messed up ur life n did sumthing stupid again? i am nobody to say anything but for being sumone dat knew u before. kekadang sy concerned pasal sy kesian. bukan ape.. kte ni contoh utk yg muda, nanti ade anak-anak nak ikut perangai siapa kalau bukan perangai sendiri. tetibe aku cam nasihat mcm nenek-nenek. oke la.

tayah la nak buktikan pape, taguna. dah besar panjang jaga la org tua tu. kalau tak, sape lagi nak jaga? pk guna otak bukan guna bontot. eh tetibe emo

dh la, besok ni sibuk la Mr. Milo nak tahu sape sy stalked ni. ann? ann? awak mmg canntuuu! tayah nak byk sgt alasan.

Thursday, April 22, 2010

46?

Dh masuk dua hari ni;

Breakfast : cereal bread & milo

Lunch : No more rice!

Dinner : Say no to rice!

duh! gain weight up to 46 kilosss! berat mcm panda mcmana tah. ni jadual kena bg konsisten ngam ngam punya. Alhamdulillah, leh betahan lagi. kena plak time broke camne tah ann. kire ngam sangat la.

Sekarang balik rumah nak pantas je, nak merayap pun kasi gomol-gomol Nurin Imaan dulu smpai puas.

Ok dh, lunch nanti mkn Maggi je! ckp byk pun taguna, bukan boleh kurus pun. eh! rindu la nak girls day out! rindu nak mem'bimbosssss'kan diri

Thursday, April 15, 2010

Nurin Iman

Sumpah sedap. ngap! ngap!


p/s : tadi baru mcm sy terperasan, gile over sy. post gambar Iman dkt Fb semua. Mcm la anak sy! alaaaa. teruja sgt. comel oke die! hope Pn. Fad takesah. :p

p/s : i really hope my sister can get well very sooon, cos i cant see her suffered anymore. let's doa ramai-ramai. Amin

Wednesday, April 14, 2010

New Baby Born in da House!

Feeling so glad *syukur to Allah of cos! & superb happy ferrr my beloved sistah! sbb dia dh selamat melahirkan my little niece today early dis morning around 530am. hope u'll get well soon so u can get back home!! cant wait to hold and givvveee a big cuddly huggy and kishy kishy to my Nurin Iman!!

Tasaba gile ok nak balik keje, tadi before g keja rush mcmana tah pigi Hospital Serdang. tup tup Abg Epoi ckp taleh masuk. bukan masa melawat, fuh! gile frustrated. tape! sy still boleh bawak bawak bersaba sampai jam 5 ni! pastu zussssss! terus g bekejar ke Hospital Serdang. Hohoyey!

Tuesday, April 13, 2010

Such a Bad Day huh?

Hari ni bad day utk Mr. Milo, Since die keje part time kat 7e mcm taturus sikit. Bukan ape, die ni jenis berkira sikit tdo dia. Kira kalau tacukup tdo mesti nak stock ganti-ganti tdo. kalau tadiganti seminggu juga la sy dgr cite penat die tacukup tdo, dh mcm keje kontraktor kena hempap batu bata je, padahal tacukup tdo je. ikut sy dh tacukup lantak la. nak wat canne ann? kire mengade-ngade gak la dia dlm bab tdo menido ni. *oke enaff kutuk dia. sowi bebi. i wooff u

nak jadi cerita semlm beliau dpt shift 7pm-7am tadi. kire keje 12 jam la betepek kt 7e tu. hm time dpt balik tu mesti la semangat nk balik tdo ann? tup tup motor mati tgh jln, sebaik dkt mines. dkt-dkt situ byk juga la keje kedai motor. bukan ape, yg sy pelik tu motor beliau ni lepas satu, satu buat hal. kalau nak wat hal pun sekaligus je. an senang? myb Mr. Milo kurang kasi kasih syg la dkt motor die. tu pasal motor die asek merajuk je. tu la jgn kuat berangan sgt nak kete itu la ini la. laju la kl drift la. amende? ape yg ade tu bersyukur la. kekadang brg kte ni tahu kata ati kite ni. *ehhh pepandai je. itu kepercayaan sy lerrr

tp sy tetap kesian dkt Mr. Milo. oke bebi, lets ve sum nyum nyum today!! u lufffff fooood so much ann u? sorry cant help cos masa awak balik, sy baru nak gerak g keje! sowiiiii okeee!! *jerit kuat-kuat.


p/s : Recharge? anyone? *tetibe menyelit

Monday, April 12, 2010

Due

bila la kakak sy nak beranak ni, cant wait to see my little niece. ololololo~ meow meow.

Pagi tadi Pn. Fad dh sakit2 pinggang, tanda-tanda nak beranak pun dh keluar sikit-sikit. tasaba, tapi risau dan kesian tgk fad tahan saket, mak ckp nama melayu saket sebelum beranak reser tasilap sy dgr la. kalau ckp omputihnye mak sy tabgtau plak, mungkin beliau taberapa nk tau. tp sy rasa saket contruction area pinggang la agaknye. huu, mcm ngeri ann tu baru Pn. Fad mengandung dh mcm ngilu dh dgr. if sy sy prengy? OMG! *tetibe bimbo

Jadi sy sebagai wakil adik, mengharapkan Pn. Fad selamat melahirka,n sihat, dan kurus seperti sedia kala. Jadi tahun ni boleh la kte beramai-ramai memakai kebaya lace oke. tp, make sure kurus! Amin.

Friday, April 2, 2010

Aiyok!

oke besok gi speedzone, melayan kerenah sang bf. lepas geram lepas exam katenye. bukan nk berzikir ke beribadah ke. ni nak berparti. hmm elok sgt ler perangai. *saje bikin panas

Thursday, April 1, 2010

Meh ler, same-same ye dak?



tatahu ler teman benda alah ni true ke tatrue ann. tp teman cube-cube je ler. mane nak tahu rezki teman ade dkt sini. kalau depa menipu pun teman tarugi mendee pun.

kome pun supportive ler sikit. bukan susah pun, menekan je kibod tu. haaa la dpt gak ler kome det saku sikit ye dak?

ha lagi satu kalau kome tetibe teringin bebenor mencube nyee. click aje teman punye link ni. teman dpt ler sikit komisen nye ye.

mekasih ler..

http://www.fineptc.com/index.php?ref=ofaghag