Friday, May 21, 2010

Things Guy Don't Understand

belek punya belek yahoo.com tup tejumpa pulak survey ttg "11 Things Guy Don't Understand About Women" ada 11 kan? tp yg penting-penting dan yg menarik dan yg berkait dgn apa yg sy penah alami je sy post. selebih-lebihnye sila usha sendiri ye. selebih-lebih ye pandai sgt tatabahasa sy.

1 : “I am confused enough about why the onslaught of hormones every month, like clockwork, still takes me by surprise (the next day when she gets her period, I’m like, Oh! We got into a fight because she was hormonal!), but why does that fact take her by surprise? Shouldn’t she kind of realize it and be like, ‘Don’t listen to me—I’m hormonal’?”

2 : “I don’t get why getting married so soon is so important to most women. Is love not enough?”

3 : “I don’t get why girls say one thing and mean something different. Like when they say, ‘You can watch the game,’ and then when you do, you get in trouble.”

4 : “What I don’t understand is why girls really, really, really want that nice guy, but once they find one, they can’t date him because now they need a jerk.”

5 : “I don’t understand why women can’t just speak more directly. They always want you to do something, but they don’t put it in words. Instead, they talk around the issue. I wish they were more up front and just said it!”

oke tu persoalan-soalan lelaki kan meh sini makcik senah tolong jawap ann yeeeeee.

1 : jadi perempuan ni ingat senang ke, nak melayan sakit sengugut lg, ngan hormon masa tu turun naik la. dpt plak bf/husband yg mmg byk sgt kerenah. sepjg bulan tu boleh la sabar sikit-sikit tp time-time period ni tasape pun boleh sabar dh. tafaham-faham? org takan simply naik darah kalau tade org nak naikkan darah. ehh tgk melalut-lalut dh makcik senah ni. enaf said!

2. ni lagi satu makcik senah nak tegas kan ni. perempuan ni byk hal nak pk dari nak tunggu korang ni sampai ketua takuasa oke! org kelaki ni mmg la ikut sedap je nak kawen, alasan bergantang-gantang det tacukup la, nak tolong org tua laaa, perempuan tasaba-saba la suka nak push-push laa. haraaam perangai. kami ni org pompan byk benda nak pk, mana nak kejar masa nak beranak lagi bagai. ingat ape? kami ni makin tua makin senang nak beranak ke?! org kelaki ni tahu mengorderrr je. beranak sekali tgk cannneeeee????

3. mmg lerr bg pigi tgk bola, tp kalau dh pigi nengok je balik kang nak cecah subuh mana la kawan dkt rumah tu tamengamuk. sakan sgt dgn bola sampai semua pun lupa. kalau dh berbini tu dgn anak dkt rumah pun lupa.. bak kata pepatah "dh bg peha nak pelempang pulakkkk!"

4. itu semua alasan je, jgn ckp pompan org kelaki pun same jeee. kalau dh tanak tu nak kias-kias konon terlalu baik laaa sgt. padahal mmg teman dah takose dh nak melayan dh. cari len lagi bagus!

5. sebab setgh lelaki ni bengap boleh tahan, dh terang lagi bersuluh tadpt-dpt tangkap lagi. nak kena sindir-sindir dulu itu suku-suku je faham nye. kang bg straight to the point terasa pulakkk. merajuk boleh tahan mengade nye. apekedengan bengapnyeee!

sudah! makcik senah dh penat membebel, penat la si ofa ni menaip utk makcik senah. kucar kacir dh jari-jari die yg comel tu. len kali kita jumpa lagi naaaaa.

Thursday, May 20, 2010

Jazzercise


2, 3 hari ni pantang nampak cermin mesti nak pusing-pusing sikit, pose maut sikit, angkat baju tgk perut sikit. hmm ade kerut-kerut sikit kt dahi. mengeluh sikit. sebab berat pun turun sikit je. sikit oke!

nak mengeluh bagai, padahal baru start aerobic 2 session. ceh!

Thursday, May 13, 2010

suprise!

cant wait ; 30th of may

Tuesday, May 4, 2010

+_+

random question;

"what are u looking for in the relationship?"

"someone who can love me more than he love himself"

Monday, May 3, 2010

Subjektif

"tayah la nak sombong sgt, takemana pun. Besok-besok muka ni gak kau nak hadap balik. Mcm la aku heran sgt"

amcam? ade ciri-ciri menantu tebaik tak? ahai. malu