Friday, July 23, 2010

Cepat sembuh ye emak!


Semalam mak demam, dia pengsan dekat dapur. nasib baik adik belum pigi sekolah time tu. sempat la die pegang nurin pastu terus call dptkan bantuan. Abg Epoi balik bawak mak pigi klinik. sy tahu pun lepas Abg Epoi ym,terus nak nanges. minta half day balik jaga mak. Jarang mak saket kuat, kire ni kali pertama mak saket sampai taleh bangun langsung. tsskk sedih. hope mak cpt sembuh oke. ateh *nama panggilan dkt rumah risau!

Semalam juga Kak Dila, Abg Epoi n Nurin betolak ke Jakarta, becuti. Ahad baru balik, malam ni sy kerja tgv. so tade sape nak jaga emak, oh! ye ayah takeje arini. so hope he gonna take a good care of her.

doakan emak sy sembuh cepat ye.

Monday, July 19, 2010

Notes 2

2, 3 hari ni, life struggle canne tah. tp tape jgn mengeluh, tuhan taske, nell taske, Mr. Milo pun taske. Tahap kesihatan pun taberapa nak oke, saket-saket sendi la, tengkuk lenguh canetah, tonsil bengkak, terus dpt migraine. Nasib baik tademam minta di jauhkan. masalah demam-demam time ni kerja byk nak disiapkan sebelum berambus dari company sekarang. tanak la menyusahkan pihak mana-mana jadi kena siapkan kerja on time.

financial pun taberapa ok. sebab dh berbelanja canne tah masa pigi cameron ngan family awal bulan lepas. heh. tp end of this month hope stable balik sebab dh buat money plan baik punyeee. betul tak Mr. Milo?

btw, cousin nell, avir dari indo dtg. so nell ajak bwk die jalan-jalan cari makan dkt KL. tgk la ahad ni free kte pigi oke bestiessss. sekali harung kte comolot. hope gaji aku masuk 25hb ni.

tade byk pun nak cite sebab tade cite bes pun. ceh! oke la next entry la sambung. bai

Monday, July 12, 2010

11 July.

11 july 2010, genap 24 years old! OMG. sy semakin tua tp semakin comel duh! *bimbo

thanks alot u guys for all the wishes. *touching really appreciated it. with love u guys!

to gg & deb thanks thanks thanks for the surprised cake, serioushit nak nanges sebab teharu camnetah. syg korang.

to my Milo, thanks for the card, still cant believe u make it by ur own, so cute! really? hehe ok sy pecaye!

to my boss & ofismate, thanks for the dinner at Shogun. it was awesome. makan cam nak temuntah oke. to min & kak ida, thanks for being such as a gud ofismate ever!

Wednesday, July 7, 2010

xoxo

Dear Mr. Milo,

Tuesday, July 6, 2010

Notice!

starting today, will b the first counting days from my resignation notice. semalam, miss Mei Yei from HR called me n telling me yang sy dh pass semua test, dan kami discuss bile sy boleh masuk keje, at first dia recommend sy masuk 2nd of august, tp masalahnye boss sy count notice 1 bulan ikut hari sy pass notice. so sy decide bg notice arini.

sumpah sedih. rasa nak nanges, yela my first employee an. baik pulak tu, siap sambut birthday party sy, bawak jalan sampai ke Bandung, belanja makan. hm tp yela life must move on. sy nak cari det lebih ada goal in the future, so taleh nak pk sangat. grap the opportunity yg ade. betul tak?

eh! tetibe teringat entry Disember 2009 utk prediction 2010 yang dis gonna happen when cancer will get some exciting opportunities for advancement on June & July. hehe actually taleh caye sgt benda ni nanti kurafat pulak. depa predict je kann. anyway thanks to Allah for the rezeki dat YOU gave. luff luff =)

Friday, July 2, 2010

should i?

hari ini, pagi ini sy bertekad nak bgtau boss sy yg sy nak berhenti dlm masa tedekat. sy nak bgtau before sy kasi surat notice. sebab mcm tamanis pulak sy berambus dgn tiba-tiba, bak kata kak ida jgn buat boss sy culture shock. orite then, to b honest at this moment sy nervous mcmanatah. tatahu nak mula dgn ape nanti. jumpa je sape-sape sibuk la sy ni tanye pendpt. last-last bercampur aduk langsung tahkemana je.

doakan boss sy menerima dgn baik ye. amin.