Tuesday, December 27, 2011

Our Moments Our days, will begin..






















Not much to say, the picture will tells u the story. I'm so glad to meet Mr. Milo. Really do. appreciated every single things u do for me, your patience and your love. I hope Allah will blessed us. Amin.

Friday, December 9, 2011

Meh ler ramei-ramei.

The blooms begin..

Curi-curi update blog, alahai dek non besok dah nak melangsung majlis tunang. Haram nak update apa-apa kat blog. Heh nampak sgt kesibukan nye, kalah isteri perdana menteri kan. Anyway, tipu kalau sy tanervous utk majlis besok. Semua benda ikutkan serba takena. Mr. Milo jgn ckp la semua benda tadah je la telinga, salah sikit segunung begegar sy membebel. al-maklumlah dh berusia ni dtg pe'el membebel. Mana dapat tah. tua ke? dammmmnn statement.

Memandangkan besok je tunangnye kte tgk to do list kite;


  • baju tunang


  • hantaran (almost done) *tinggal tunggu barang-barang org sponsor. heh


  • pelamin. *malam ni baru pasang


  • make up


  • canopy & dining tables & chairs


  • goodies *not yet arrives, sumore still have to touch up ladybug chocolate on top off box


  • cupcake hantaran


  • chocolate hantaran


  • buah-buahan hantaran


  • hantaran sebelah Mr. Milo


  • kemas bilik *heh =p


  • Photographer *eddieazwan


  • So far tu je kot, tunang je kot tp serabut camne tah ann? sebenarnye bukan serabut sgt dgn tunang ni, tapi sebab location sy tgh sibuk plak nak opening new outcome for location so, nak tak nak berlaga dgn date tunang ni. Semua pun nak on time, byk sgt nak fokus maka terjadi la kehuru-haraan nye. btw guys who ever read my blog

    Monday, November 14, 2011

    Not much just unfair!

    i was damn stressed out today. Been working night shift. Having a nightmare when our mystery shopper no more mystery when he introduced himself to me just now. Telling me how bad my staff doing their job. No greeting, not repeat the order and the worst part not even smile. Thanks guys really appreciate your so-called-hardcore workers. I was so damn dissapointed. We failed two quarter already and for sure this quarter will be fail also. So damn frustrated. I work so hard for the company day and night and my staff give me some shit for the return.

    Is that so hard to smile and greeting. Not much, only Hye or Welcome kot. what? u think TGV paid u guys only for selling the tickets or tearing the tickets? even my grandmother can do that. U guys studied like what? management? engineer? even sumore a doctor cant even handle this simple jobs. I fed up already. If this keep on going it seem like our management cant manage our own location. For me i worked so damn hard for this incentive so i felt unfair if this some of stupid damn staff doing stupid damn thing while working make my incentive gone like that.

    Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! bullshit!

    Wednesday, November 9, 2011

    Wordless Wednesday #1

    Updates Wednesday.

    Sejak rajin ber-twitter ni blog ni terabai, sorry Meet Ofaghag i dont mean to be not so-called- unresponsible to u. So lets get start;

    Sejak dua menjak MOD on Sunway mood cam terumbang-ambing sikit, of course la yg totally in-charge is YAP. But when on my duty? Dapat pulak superb yg cam haram. *sigh sumpah tade mood nak keje. Since renovation in progress, my health not so well. Last time i got lung infection because of the dust. so bad kan? Has to took MC until 5 days, malas je nak admitted if not lagi lama MC. Kesian kt manager lain. Lagi pun serik masuk hospital since my last denggi. Simpang malaikat 44.

    Lets not to talk about my job, buat stress je. Move to my engagement preparation. Actually not really move on pun, Last update kitorg cari macaroon utk hantaran. Usha2 dkt ikea Milo kata sedap but i never taste it. Price quite expensive 1 for RM3.90 mahal kot. Nak pakai aroud 30pcs. Menanges la Milo. Hihi Oh ye lupa nak habaq, i kan baru balik Langkawi katanye. Dok borong la chocolate tapulak sampai RM100++ haloba katanye. Milo also spend almost 200. Ini semua gara-gara nak buat hantaran katanye.

    Langkawi was awesome, we went there by train. So first time travel wif the train la. 11 hours dek non. Pigi balik tak 22 hours? 1 hari habis kat train je. Tapi tape, best dpt tido-tido feeling mcm pigi Amsterdam sebab cam 11 jam kot. langkawi je kot. byk kot kan? 3D2N not enaff for us. Cause byk tempat nak pigi taleh nk fokus. Nvm our next trip will be Sibu Island. Kite pigi 5 hari ye yop! haha.

    For the holiday picture later la i upload ek, all the pictures ada kat Fad. Gambar i tabyk pun, sebab malas nak begambar bukan santek pun. Nak kena edit-edit baru santek kan? haha

    later we talk-we talk sumore oke.Daa

    Monday, October 10, 2011

    stress out!

    Sumpah headache kena control.
    I dont give a damn if u dont trust me, and i dont beg for ur trust. As long as i knoe what im doing. *sigh..
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Wednesday, October 5, 2011

    Mini Mini Moo

    Eating popcorn while writing a blog. Nice! eh, popcorn from Planet Popcorn ni awesome kot, ada 6 flavour lagi. but the best one "seaweed"!. Sound cam nk muntah kan? lagi-lagi sape yg cam tepenah mkn seaweed cam tebayang cam daun hijau nak muntah? hello! try first baru muntah oke. Baru tau sedap canne tah. addicted!

    Update! ofa update! oke, ye lupa nak mention. I dah ade tau confirm date utk engagement i. class! *tegedik sikit, slow down balik. 10 Dec this oke? oke la ann, nak buat awal lagi. Camm banyak keeee duit kau? preparation so far bejalan lancar, mini pelamin and make up dh cop awal-awal. Deposit pun dh byr. Mula-mula mmg beterabur nak cari mini pelamin and make up utk harga yg murah dan memuaskan. Siap beperang baling-baling parang. haaaa sekali my kakak sound. "Baru cari pelamin tunang dah nak beperang belum cari pelamin kawin lagi" terus sentap dan bemaaf-maafan. Bukan ape nyah, mak ni sensitif. xleh org overwrite terus insaf. heh

    Tapi sy besyukur la, coz milo sporting camne tah, eventho mcm nak penerajang muka dia. Bila memula dia cam "ok, awak cari la mana awak suke. Saya takesah" tetibe dia cam "eh sy jumpa kat sini, eh kat blog sini murah juga. Eh make up ni niceeeeeee" cam padahal sy dh jumpa yg sy nak kot. Cam buat sy confused. Cam nak yg mana niiiiiiiiiiiii? *tendang-tendang bantal. ok dh settle pun dah pun jgn serabut. atleast most of guys lepas tgn je persiapan pertunangan, tp Milo tak. Dia excited. heh. *see bb, sy puji-puji lagi.

    Now for kenduri, makan-makan all on my parent. Up to them la nak sumbat ape kt tetamu. Gua oke je. Untuk baju tunang pulak, sy hantar dkt cousin Milo, Al Maklum la size mak ni ade keh? Kebetulan cousin Milo ni cam tokeh baju-baju kahwin ni. Berapa upah? haha gaya cam free je. Tapi Milo soh bayar. oke fine! =(

    Last but not least, tinggal for my cute little cincin je. Actually we bought already. Planning to merisik on raya last time. Remember my last entry? but suddenly kena rasuk ape tah we change plan to combine together with engagement day, so total cincin i got during tunang? of cos laaa 2. *wink.

    Enough said. Later gua update. Chiaw.

    Tuesday, September 20, 2011

    Dup! Dap!

    last sunday, Milo's family dtg beraya. ehem. Reason dtg konon nak sembang-sembang pencen. Eceh. Sembang punya sembang punya sembang, tup! "Jadi, kira jadilah ye bulan 12" ewah. Teka teki nya bebunyi. Ape yg akan tejadi pada bulan 12 nanti? ahaaaa menggelabah tetibe nak bg teka-teki annn.

    Aha, teruja an teruja. Bila tetiba cam ada plan nak betunang. eh! betunang dh ke? Belum, baru nak plan hokeeey. Tarikh cam confused lagi, nak 3hb ke 10hb ke. so not yet decided. but so far, kain already bought since last 2 months. Beli siap-siap ngan baju raya. haha budget! so tinggal nak anta tempah dulu. hihi

    lepas ni blog ni akan menjadi agak muah sebab ade labels entry khas utk progress petunangan sy. wahhhh tasangka mak pun ade!

    oke! sampai sini je, perut cam ada rama-rama sebab jap g kol 4 ade intebiu kt menara Maxis as my last entry. erghhhhh!

    Friday, September 9, 2011

    Updates

    Nothing special about my "RAYA" this year. had to work, so, next year i wont volunteer to work no more. Exactly will fight for cuti. haha. padan muka this raya not fun at all.

    then, updates :

    1. on 20th sept will be my manager assessment. hopefully will go through smoothly. not expect too much, cos i got something else in future.

    2. helping Mr. Milo to reach his dream. Hopefully, god will help him. No matter what im happy for him.

    3. a lot of wedding to attend.

    4. 25th -27th will be gone to Langkawi. Ieeeyey! Holiday.

    5. 16th/10 Milo's convo. Off day on that particular day. *wajib

    6. So far, i got no plans for my own future. Cant see it anymore.

    thank you =)

    Tuesday, August 23, 2011

    Huh! Incentive doowh

    Raya nak dkt dah ni, adalah tasampai seminggu lagi. Tapi sy menggelabah cam ape tah buat beading tasiap-siap. Every year konon nya nak buat beading baju raya sendiri, ala bukan ape minat katanya. Konon bila buat beading baju sendiri ada la satu aura kepuasan yang tah macamana tatekatanye *eleh, bukan dpt det raya pun ann?.

    Alhamdullilah, raya tahun ni rezeki ada lebih sikit. Apa org tua-tua kata, rezeki anak-anak. eh! beranak ke kau? tak la rezeki anak buah baru betul. Tah camana Tuhan nak bg rezeki tedpt plak incentive bulan ni! Arggghh sumpah sy mcm tekejut cam jatuh kerusi kot. Terus bangun lalu menadah tgn menandakan kesyukuran katanye, menadah je tabedoa taguna ann? haaa tadi sy tadah je lupa doa. ceh! *oke doa skang, bismillah

    Dengan dptnya incentive ni tasemena-mena sy tetarik balik CV sy utk dihantar, lalu dikoyak rabak kan menandakan kasih dan cinta sy kepada TGV. Haaaaktuuih. ini la gaya org baru dpt incentive selepas setahun bebakti kat TGV. Padahal location lain dpt every quarter, very the kaya org kata. Kita ni baru merasa sekali, itu pun SETAHUN okeee setahun bekeja. Eh asal tetibe bunyi macam org tabesyukur ni. MasyAllah. *sambil menadah kedua belah tgn memohon ampun.

    Nak jadi ceritanye tahun ni sy beraya di TGV, perrrrgh syg gile kat Company sampai raya kat location. Haaa tahu tape, lepas ni HQ Operation Team sila la consider sy yg dh bekerah tenaga ni utk dpt incentive, ape la sgt bg seriban dua kat Team sy ni. Kami dah la dpt location tebesar, sales berjuta-juta, takat bg ribu-ribu tu mcm dua tiga kupang je annn?

    oke dh la nak jam 12AM. Sy kena tidor, sy ni bab tidur taleh nak kurang seminit pun, gaya dh mcm makcik-makcik. Jaga kesihatan dan kecergasan ketika bekerja katanyeee. *muntah




    nah! buat paparan tatapan, baju raya yg tasiap bejahit maniknya. *motif? jadila, janji begambar entry ni


    Happy ending?

    Some how its getting hurt when u cant see any effort.
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Tuesday, August 16, 2011

    Urghhhhh!!

    At first i was thinking to not write this down, but my heart can not tahan one. I dont knoe where should i let go my 'sakit hati' feeling then i decided nak jadi ape jadi la, im gonna write this time.

    What i learn from my previous blog was i promised myself to not emo-emo and feeling-feeling about my relationship here, (i meant when i and Mr. Milo got some arguement or fight then nak chot-chet-chot-chet kat sini), i wont let people know (i meant here la in my blog oke) how hard i wanna keep and stay with my first-time-longer-ever-relationship with Mr.Milo. Susah oke.

    But this time i dont care, u hurt me so much till i almost give up with myself. I try so hard to stick with this so-tak-sama relationship and i just want u to be more understanding. Tak susah pun, bila becakap tu tolong la maksudkan. Bukan ckp pastu belit-belit cam keling. I dont ask much just honesty and dont be selfish. It seems like u care but suddenly u dont even care. so which one is u?

    Pastu when the time dh buat salah, please dont act like u cant remember a think. Macam org hilang ingatan for a GOD sake! guys are always like this ke!? Please solve the problem not run with it. Dah tahu sakitkan hati org pastu buat cam muka tabesalah je. Pastu buat cam tade pape. amende? If things keep up like this, hmm...

    Trust me, when Mr. Milo bangun tdo nanti, he gonna say. "oh syg, it just small matter" "mana ada kte gaduh. tade pun, manade ade" he always keep on deny it, hey listen guys when this small matters keep on happened everyday, simpan byk-byk kt hati boleh meletup tau. Masa tu bye-bye pun tadpt. blah je.

    I'm not perfect. I do, sy mengaku. Sy pun selalu saketkan hati Mr. Milo. Tah la some times i think we just not meant to be together..


    Tuesday, August 2, 2011

    Ramadhan Datang!

    Selamat menyambut bulan Ramadhan, dan selamat berpuasa. ieyey!

    wah, teruja ni nak bepuasa sekali tit! bendera merah tepaksa dikibarkan. Jadi? haha pada hari pertama bepuasa sy sudah tidak bepuasa. =(

    Tapi tape, yg bestnya bulan puasa ni ialah;

    1. sy dpt lebih bejimat-cermat *ade "-" ni ke kat jimat cermat? err fail la tatabahasa.
    2. lebih rasa nak buat amal jariah.
    3. lebih nak beribadah.
    4. TGV tade customer sgt. =p

    abis, bulan len xberibadah ke? adehhhh. oke buat-buat tabaca je ayat tadi. La ni sy dok pikir mana la nak cari kedai jual beads utk beading yg murah dan byk. hehe, tasaba nak buat embroidery baju raya sendiri ni!.

    bulan puasa kena kurang jumpa Mr. Milo. Tahan rindu yeeeeeeee pakcik! Muah.

    Thursday, July 21, 2011

    Sayonara Fad.

    once again, July dissapointed me. They (HQ) gonna send Fad to Cheras, while i'm still here in Sunway with not so call so far cool management team. Yet, i still have Ammar, Yap and Burn. So?

    Plan utk berpuasa ala-ala bersama-sama mungkin akan tegendala, sebab fad akan bebuka kat cheras besama-sama team ex-CRO's sy yg cool habis kt sana. Wey, rindu ok! eh bukan sy ke sepatutnye transfer kt sana?! hmm blur kejap.

    Alasan operation manager mmg cam "i separate both of them(fad and me), for their own benefits" teka-teki nye berbunyi begini. apekah benefit yg dimaksudkan HQ? tittttttttttttt. jawapannye seperti dibawah.

    kononnye, dizaman dulu kala. ketika hang tuah bejalan-jalan dipesisiran pantai, maka tepijak la dia rambutan. lalu rambutan pun bekata, "wahai Tuah kenapa kau memakai tengkolok sedangkan laut begelora" Tuah dengan tangkas mencabut tengkoloknya dan menukarnya dgn kopiah tanpa menyedari laut sudah pun surut.

    oke, itu la jawapan utk benefit fad ditukarkan. kesimpulannya, org-org diHQ befikiran seperti keling. bai

    Friday, July 15, 2011

    *sigh

    i hate this July when it supposed to be the most happiness months for me.

    someone screwed it. =(

    Monday, July 11, 2011

    My old day.

    Today is my 25 years birthday. *tua oke Terima kasih Allah S.W.T for giving me a chances to live, and to be blessed by you.


    I'm happy because ;


    1. i've happy family life.


    2. i've awesome friends.


    3. i've wonderful staff.


    4. i've superb management team.


    5. last but only you, i have the most beauty, awesome, superb and wonderful Mr. Milo. =)


    Sunday, July 10, 2011

    Day 1 - Challenge




    Day 01 - Your current relationship. if single, discuss how single life is.


    With great honour and sincerity declaring myself as superb single! TARA~

    eh. silap! TAKEN by Mr. Milo. *lalalala






    <3<3<3

    Friday, July 8, 2011

    Happy Belated Birthday Mummy!

    Yesterday was my mum birthday, we share our month together. So no wonder my perangai most similar with her other than my siblings. No plan to celebrated at all, cos my ayah planning to do some kenduri kesyukuran on 16 July for my mum, myself and menyambut Ramadhan. But, suddenly during my work time i received a sms from my sister asking what i bought for my mum, i replied and i say nothing. Yep! nothing, cos 1. i had short term memory loss 2. ive no idea what to buy. hihi.

    Tapi, sebabkan rasa kasih dan syg. Sy rasa cam nak do something for her, not much but atleast we do remember her birthday! i called my sister and telling her that im gonna buy a Baskin Robbin cake, and she gonna buy a food. So my sister decided to buy Dominos. Konon nak suprise kan my mum, so my sister suh tunggu die depan rumah and we masuk umah together, tp tah canne, die lambat sangat beli pizza sampai sy kena tepacak depan umah cam half a hour.

    Sampai je my sister, kami pun masuk la rumah, my mum thought my sister balik umah dia padahal dia kua pigi tapau pizza, and my mum tatahu pun sy balik, so shes quite shock that we brought a cake and pizza, we ate together. eh ending cam karangan budak darjah 3. haha

    Anyway, Mr. Milo cam meroyan tunggu bila sy nak start 30 days challenge entry. Hahahahahahahahahaha. Saje jual mahal sikit.

    p/s : semlm nak amek gamba tp batt hp rosak. so tade pic, tunggu dari camera my sister je la. =p

    Thursday, July 7, 2011

    truth or dare.

    I felt guilty, cause rite now this moment i lied to you. I'm sorry.
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Friday, July 1, 2011

    30 Days Challenge!

    i've been looking for this quite long, last time i saw this when i terjah one of my teammate's blog, farr izamir it kinda interesting when u have something to post with a challenges on it, so why dont give a try.

    30 Days Challenge. Here We Go.

    Day 01 - Your current relationship. if single, discuss how single life is.
    Day 02 - Where you'd like to be in 10 years.
    Day 03 - Your views on drugs and alcohol.
    Day 04 - Your views on religion.
    Day 05 - A time you thought about ending your own life.
    Day 06 - Write 10 interesting fact about yourself.
    Day 07 - Your Zodiac sign and if you think it fits your personality.
    Day 08 - A moment you felt the most satisfied with your life.
    Day 09 - How you hope your future will be like.
    Day 10 - Discuss your first love and first kiss.
    Day 11 - Put your Ipod/Mp3 on shuffle and write 10 songs that pop up.
    Day 12 - Bullet your whole day.
    Day 13 - Somewhere you like to move or visit.
    Day 14 - Your earliest memory.
    Day 15 - Your favorite blog/tumblr.
    Day 16 - Your views on mainstream musics.
    Day 17 - Your highs and lows of this past years.
    Day 18 - Your beliefs.
    Day 19 - Find a Quote of the day.
    Day 20 - How important you think education is.
    Day 21 - One of your favorite shows.
    Day 22 - How have you changed in the past 2 years?
    Day 23 - Give pictures of 5 guys who are famous who you find attractive.
    Day 24 - Your favorite movie and what it is about?
    Day 25 - Someone who fascinates you and why?
    Day 26 - What kind of person attract you the most?
    Day 27 - A problem that you had
    Day 28 - Something that you miss.
    Day 29 - Goals for the next 30 days.
    Day 30 - Your highs and low of this month.

    errrr.. tp kite mula nanti la. lame excuses nak post entry, Malas ckp je malas. POYO!

    Thursday, June 30, 2011

    Dah baik dah?

    Dah baik dah denggi awak?

    Alhamdullillah should be the best words for now on. Thanks to God cause at last HE released me from this pain, and also thanks to Allah cause given me this pain. We should Redha on Qada' and Qadar, that anything happened must be for a reason. Mungkin dh jauh sgt sy belayar dan tepesong, Tuhan nak bg sedar sikit, so Dia bg sy denggi. =) tape, sy tamarah sy sedar.

    For the first time being admitted at Hospital (Az-Zahrah) almost 4 days, Memang tabest oke, hope it will be the first time and never be second. Baru admit terus tanya discharge, bukannya tacomfort, Hospital sgt lah selesa, bilik besar ada tv lagi, tp nama pun saketkan, dgn gastrik lagi, cirit-birit and muntah all the time. Senang cite mmg dpt package, so mmg lemau and lembik. Sepanjang dkt hospital tayah cakap la berapa kali lengan ni kena cucuk amek darah, rasanya lembik badan sebab half of blood sedekah dkt hospital je.

    But so touched dgn keprihatinan org sekeliling, ramai yg dtg melawat, bg semangat and for all those wished (sms + twitter + FB) i get. Ada juga yg sayang =). Really thanks to my family, my adik yg besekang mata jaga siang dan malam, tido menggigil sebab air-cond hospital kuat canne tah. And also thank you so muchy-muchy to my Mr. Milo cause u been there for taking care of me, really appreciated it. I am so lucky to have u, even my mum said so. You willing to wait for me from morning till end of visiting time. haha sebaik saket if not i will give u big hug. *gatal

    Friday, June 24, 2011

    K-Pop Meletup



    Entry ni mmg khas utk nana, oke! sy takutuk oke. for me this quite a good song, eventhou if ditranslate-kan mmg agak tebahak-bahak gelak, kire sy mcmsy dlm selami jugak la kenapa awak dok kemaruk sgt dkt K-Pop ni an lagi-lagi super junior ni, mmg la dahi masing-masing licin. tp..... eh ada tp la nana, boleh ke? jgn ckp sy kutuk plak, ni pendapat okeee pendapat. Walaupun awak taheran pun pendapat sy annn. Saya peduli ape! Mamat first yg memulaaaa posing jalan-jalan ngan one girl tu mmg meletup ok, boleh menangis jumpa face to face. tp.... yg lain? ehemm.. straight ke? hahaha macam bapok jeee nana, except! ada except okeeeeee bukan semua, yg memula ngan yg debab sikit tu nampak straight sikit. hah! dengan tasemana sy rasa awak mesti gile yg debab tu aaaaaan?? Tahniah Nana! sy kagum dgn citarasa lelaki sejati awaaaaaak.

    Awak ngan adik saya lebih kurang je, bila sy tgk video no others ni, sy ckp je doang bapok, perghhh besungguh-sungguh tunjuk video clip seterusnya, seterusnyaaa dan seterusnya. Laaa byk hokeeey dlm lappy dia. Walaupun dia gigih utk meyakinkan sy yg mereka ini lelaki sejati, sy tetap mengatakan hanya lelaki pertama muncul bersama gadis dan lelaki debab sahaja lelaki sejati. Hahaha. Yang lain...? kaum yg bakal dihanyutkan sahaja. Tapi tape nana! As long as awak ade semangat yg membuak-buak terusla menyokong K-Pop. Walaupun awak tepaksa betegang jari jemari begaduh dgn Azwan Ali. Motifff? hahahah Tetap HIDUP K-Pop-Ci. ihihih

    Thursday, June 23, 2011

    Some doctor dont deserve to be one.

    Today i got absence from my work. For the first time, ni pun gara-gara demam tatentu hala. Badan panas but no flu and cough. Perut masuk angin and felt wanna puke all the time, even if i just drink a water. So we last nite after working, Milo asked me to go to clinic with him and i did. At first we went to Mediviron as a panel for my company and it free of course. But i'm very dissapointed with the service that they gave me, not even 5 minutes doctor tu check, she just said i'm ok, no fever! DUH! tetibe cam sy blur cam gaban, mcm la sy mengada-ngada an cite, sumpah badan panas canne tah, kau leh ckp aku oke tademam menda. Ok fine! sy kelua je dari bilik pemeriksaan. Milo was there asking me how.

    Milo : oke syg?
    Me : ok. sy tademam. heh
    Milo : wtf? *sambil rasa-rasa kepala sy
    Me : tah, doctor kate tademam pun....
    Milo : let see another doctor! *sweet ann

    Then we went for another doctor, we cari-cari area Mentari and we found one. Saya register and sebab tade org terus dapat masuk, the doctor was sooo damn friendly, treated me with a smile and never judge me even if konon sy buat-buat demam mcm last doctor fitnah kan *damn! after dia amek my tempature, die terus ckp sy mmg demam and got gastric, sebab ade banyak angin inside my perut thats why my perut forcing to accept any food including water. She also concerned if my fever got infection by virus or else, because there is no flu and cough, but she said nvm, she will give me 1 injections too cooling my body tempature and also another 1 injection to make sure my stomach will feel better.

    Thank god, ada gak doctor yg perihatin mcm ni. If not sy balik dgn badan yg panas, perut yg kembung dan muntah-muntah, and some doctor said I'm fucking ok!

    Pray to god, semuga sy cepat sembuh and cepat balik bekerja! Amin

    Friday, June 17, 2011

    Million Thanks!

    On last 13 june 2011, was my 3rd anniversary with Mr. Milo, i dont ask much from him. But million thanks to him for a sweet diner at Garden and also thanks for the gift! Really love it.


    it beyond my expection. *eh kantoi nak adiah. tade la, so sweet eventho u kinda a guy who hates book damn much, but thanks for a every single second that u spend to find those for me. Walaupun at first tebeli buku yg sama tp cover je lain annn tape! sy maafkan. hahaha

    Tuesday, June 14, 2011

    Memory false.

    i've been blogging since... shit! 5 years, not included my last time blog. hm jap check! lol. April 2005. what the f? ape! nak tahu blog lama? duh. can not can not. let gone be by gone, last blog mmg penuh ngan emosi tatentu hara, eh hara ke hala? ok whatever. Pastu mcm semua entry nak sedih katanye. taseswai oke. Sekarang i'm big enough so cannot write such thing anymore. Ala sebenarnya bukan tanak tulis tapi tanak org baca, when supposed my blog to private one but no longer since i got some friends yang into blogging. Nak lagi zaman la ni, beranak-anak blogger. Good for them actually, cos last time my blog be part of my heart to impressed my feeling, takire la menyampah ngan sape pun, semua i sembur dkt blog. takuasa oke.

    Cuma bila dh ada org baca-baca, click sana click sini. Stalk sana stalk sini rasa segan pulak nak cite sana cite sini. Yela, sy tabiasa ok. Eh! sy bukan perasan tau org baca blog saya. But i know, cos i also do the same thing, i stalk people blog. Read their things, and i'm kinda addicted doing it. Heh. So since sy kurang berblog ni doesnt mean i'm not into it, but it turn to be other bloggers rather to be mine. Haaa. amacam? psycho tak? tabanyak pun buat suka-suka. ala mcm la kamu tabuat ann? ann!

    Oke, Ingat series Spartacus yg digembar-gemburkan sebelum ni? hm oke la minat 300? ala movie 300 last time. Zaman roman, gladiator, slipper belit-belit kaki tu, lelaki pakai cawat je pigi perang. Ah tpu la taingat bukan kamu fokus kat satu tempat je bila lelaki becawat? ahhh sudah! mengaku je. Orite then, let be continue sebelum ke laut. Story line oke la, pasal one guy yg mcm konon roman sejati yg cam syg wife dia gila-gila. oke sweet oke dia punya sayang, sumpah tatpu! tp cam cite je kooot real life?? jawab sikit Mr. Milo. Sambung balik cite, ok Spartacus ni nama dia la, but not real name dia, dpt masa dia menang lawan kat arena (gladiators) Nak jadi cite touching, dia ni dari org yg freedom tp kena tangkap jadi slave and his wife been taken from him. So if he wanted to be reunite back with his wife, he has to become a legend. But in baru half series wife dia mati! dahhhhhh canne plak ann? so to be continue sendiri oke. Yang sy realised, first series ni mmg nak bgtau canne dia dpt nama Spartacus ni. Tapi yang penting, sy dah dpt jawapan kenapa! kenapa yeee! teamate sy mengembar-gembur kan cite Spartacus ni. Haha Adegan-adegan yg telampau mmg tabetapis dlm series ni. Bersepah-sepah, setiap series tasampai 15 minit ada scene yang... haa! kelam kabut kome nak mendownload!!

    Cis taguna!

    Tuesday, June 7, 2011

    Touched my heart.

    myself released from pain, when i think how sweet you are;




    Thank bebi.

    Monday, June 6, 2011

    Thinking to leave?

    some day, some how, working are not fun anymore. When u are to tired and of course exhausted with enviroment and people.

    thinking to retired with this kind of job, surrounding with attitude customers, staffing problems, and shift working. urghh headache!

    i miss spending time with my family. =(

    Tuesday, May 31, 2011

    huh! Spactacus??

    Omaigod!



    Semua dkt office mcm sgt into spactacus! ohh kira mcm sape tak tgk lagi, cam loser kt office sy. duh? oke, utk tidak dipanggil ketinggalan zaman, dan boleh mula begossip dgn officemate sy, sy terusssssss download tanpa melengah-lengah an masa. Nanti dh tgk sy review dkt sini hoookeh? Dari khabar-khabar angin mengatakan series ni penuh dgn aksi-aksi tasepatutnyaaa. haaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? ye keee? let seeee first oke!


    last but not least, hmm sape curi wallpaper sy yeee. sejak dua menjak ni tanampak-nampak pulak. erghhh! tension. Edit balik hmmm lenkali. hihi






    Monday, May 23, 2011

    Dear Mr. Milo

    Entry ni utk Mr. Milo,

    Im sorry if u think im not interested with ur plan, no like im not into it, it just im afraid it wont come out due to plan. Baby, i'm so excited when u said ur ayah, i meant ur ayah kot yg nak merisik sy, bukan awak punya idea or saya, just so sweet eventhou kite dh kenal kot each other family,bederet plak an cincin sy kat jari. Sape tanak an? tipu la sy tanak. Sekarang ni pun dh ade 2. Nanti nak sumbat yg merisik, tunang, kahwin lagi.. haa nanti hilang nanti haaa marah awak kat sy. ni tapakai satu pun dh membebel setaman dh.

    Selagi boleh kte bejimat tu kte bejimat la ek syg, *ayat poyo ni poyo Sy risau awak byk komitmen. Sy nak awak fokus dkt family dulu. Ini awak dh mula kerja, kumpul duit and make ur family proud of u. Dont said ur focus right ni for marry me. Sy rasa mcm sy burden awak pulak. Kawin nanti kte kumpul sama-sama ok. Kte rompak bank ke ann mcm Fast 5. awak ann kuat berangan an. hihi <3 Cop! cop! ckp pasal nak bejimat sy takut sy taleh jimat la. canne? *itu je sebenarnye masalah sy. duuh awak kata kumpul sikit-sikit sy rasa sy cam susah je nak kumpul. hihi aaa canne canne. *awak kumpul sorang la hahahaha nape awak cam serious je semalam talking about our future. aaaaaa sy tekejut. canne ni canne ni. panic! ok stop ofa jgn menggelabah. aaa syg, just so sweet of u nak kawin ngan sy hik hik. *Duh cm budak 15 tahun punya gatal.. No bukan mcm tu, it just so romantic when there is someone u really want to spend the rest of their life to us ann.


    oke bebi, good luck for ur new job. happy working. love u. tayah reply pun entry serabut sy ni.






    <3

    Tuesday, May 3, 2011

    Ucapan tahziah tahniah.

    Sementara Mr. Milo went out for buying lunch, i would like to congrats u bcos successfully been through ur first interview and of cos baby u get the job!!! So proud of you.

    Tahniah, semoga anda bekerja dgn jayanya, kumpul wang byk-byk dan byk dan bg sy. toce! toce! toce! =) *luff luff

    Oke la, sy nak amek note book and start to do list brg-brg nak claim dkt Mr. Milo. he he he

    Monday, May 2, 2011

    Siapa kata senang? ann?

    Bangun tidur dah 1 tengahari, tahniah Fateha! hm what to say eh? Since been working shift hours, i realised that i lost contact for some of my friends, when some of them supposed to b my close one, now became not even close pulak *adui. Eh tabemasud kami begaduh. it just bcos of me kot, tapun masing-masing yg sibuk bekerja dh kot.. Agak-agak if sy betunang or kawin depa mai tak? errrr..

    Kerja shift n kerja industry intertainment cam Cinema ni best actually, tapi.. haaa ade tapi tau! tapi... penat!!!! penat bukan hari-hari, tapi.. eh ade tapi lagi? ok tapi, penat dgn customer complaint, penat dgn breakdown film, penat dgn staffing, and penat kalau customer overload. Tapikan.. lorrr tapi lagi? ok ok last tapi, eheh tapikan if semua masalah kurang or tade, kerja Cinema mmg best! dulu masa CRO tayah cite la keje tapk hal-hal management, lepas keja lepak siap dpt Milo lagi haa extra bonus tu. Memang BEST! Then lepas move to management side, perghhh baru tau semua part nak amek taw, kalau dh amek taw kena pulak laksanakan. hmm

    ada ke rasa nak tuka kerja? hehe selalu gak sy tanye diri sendiri. ikut penat and shift mmg ada. tp tatahu nak keje ape, ikut hati nak keje senang-senang je. Macam kakak sy, Fad keje gomen je lepak-lepak cuti byk-byk. *sigh. Bukan senang nak dpt. ikut luck je, mmg sy tabetuah lagi kot. Sabar-sabar. Yang penting sy dh plan if sy dh bekawin i will stop working as shift hour. malas la nak duk rumah je. Tgk tv layan Maharaja lawak ke, akademi fantasia ke. ann ann? *duh

    Habisla, bulan May till September will b hectic at TGV sebab cuti sekolah will started and all the blockbuster movies will come out. Get ready to face trouble. Taraaaaaa~

    Wednesday, April 13, 2011

    Missing Mellow

    bila dh start duduk rumah sewa mulalah,


    rindu iman.


    rindu mak & ayah.


    rindu masakan mak.


    rindu bantal busuk





    tsskk =(



    tape, sy akan mula men game! utk menghilangkan mindu.



    come on virtual villagers!!! *tepengaruh ngan staff sendiri. ceh



    Wednesday, April 6, 2011

    Publishing is good somehow. kan?

    its been long time, i didnt write anything that straight come out from my heart feeling, but there is the reason why i stop doing that. My previous blog, that actually still not deleting, cos i seriously forgot my password, *i meant like seriously oke! not like an excuses not to move on. duh! so i just let it be but the prob is my currently bf, *yaa of cos my Milo lah belum tuka lagi. keep on reading it and "selongkar" it till he knew everything about my past. He studied alot there, and honestly its a bit frustrated cos what i believe what gone let be by gone. And i want him to know me as he knew me went the first time we met. I wondered everytime, what the hell he think i am before, am i bad or a good person?

    Another reason why i wont so express my feeling here, is when last time blogging it just between you and your good friends and the bf. Now it kinda trend to have atleast 1 blog. am i right? So everybody gonna read it and of cos they gonna judge you. And please be watch out when u're talking about your family, friends, or maybe someone that close to you. Maybe without any notice kite te'aib kan seseorg. If u think u had a feeling, mestila other ppl also have kan? so, pls my dear dont do it again cos ppl got a shame, dont think we are so good till we dont realised that we are not actually, not at all! you will lose your respect. not a bit but all!

    When we do something good, doesnt mean we have to tell ppl an? mybe we can advice but somehow, sekali lagi tanpa disedari we ter'talk' bad about ppl, not nasihat org. Yes, thank to God when your life much more better than other person but trust me, u are not. Ppl talk behind your back, it just ppl dont publish it. =)

    So, mood pun dah oke balik, emotional pun dh stable balik. Nak tgk tb, and sleep tight tonight. To tired working, stressing with job sumore. But nvm bukan semua org faham, what they know is judging ppl and publish to blog. bai

    Friday, March 11, 2011

    Hole-ly-day





    Senang cerita dh beminggu-minggu, selepas holiday sakan di Perhentian Island. Baru la tehegeh-hegeh nak post entry, memang sepenuhnya sy nak salahkan connection P1 Wimax ni, dh upload dkt 3, 4 kali tak keluar-keluar juga gambarnya, ah lama-lama sape yg tafade-up ye dak? Ape pun motif kat sini yang penting Perhentian mmg cantik! Btw, sy ke Perhentian Kecil dan menginap di Long Beach, Matahari Resort. Chalet not bad, dont ever expect to much when u went holiday to some Pulau that of cos quite far from any town, and for sure of cos nama pun Pulau aaan, so senang cerita taguna membebel tanpa bahan bukti ;

    Malas nak upload pic lagi, yang dpt hok ni je ye yop. Nak tgk lagi click-click je FB sy. Full stop

    Wednesday, March 9, 2011

    it is the end?

    we been through a lot of argument lately,

    i'm tired..

    totally tired..

    Sunday, February 27, 2011

    craziness, with love

    Staffing give me headache, but honestly i do love them.. :-)
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Monday, February 21, 2011

    Short Brief. Tq

    everythings should be fine, i guess so? with new changes and everythings? hm hope gonna be fine. Is not im not happy with a changes but it just over my expectation. What the hell u guys thinking?! Taruk org kat sana taruk org kat sini. Ingat boleh settle ke? duh.. Suck management up there!

    Saturday, February 12, 2011

    Blues day..

    How does it feel, when u think u're not deserved..
    How does it feel, when u think u're not belong...
    Feeling so down.. *Nangis mode..
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Friday, February 11, 2011

    Result.

    Ok, setting dh ngam.

    As last entry i wrote about mystery shopper kinda shit, remember? Ok, the result already came out. Actually it already came out since last week but no mood to update. So konon dh move on so im gonna tell to my blog.

    Ehem, we failed this quarter * be cool be cool.

    FUCK!

    How im gonna pay my road tax, my Perhentian trips, sumore my renew license??

    In the end.. Pasrah to Allah, rezeki comes and goes... Alhamdullillah dgn ape yg ade.. Oke full stop
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Ting tong

    Saje try-test-cube-tgk. :-P
    Published with Blogger-droid v1.6.7

    Saturday, January 29, 2011

    Urghhhh

    testing... testing...

    loading.......


    ceh! lembab juga P1 Wimax ni. Damn!

    Wednesday, January 26, 2011

    Mystery Shopper Please Dont Fail Me..

    Sedang malas-malas lipat baju teringat Mystery shopper terus senak perut, *sigh org ckp tabaik mengeluh, tp temengeluh juga. Tahu ape Mystery Shopper? ade org panggil MS, Mys Shopper, pelanggaan misteri la. Tp TGV panggil Mystery Shopper, bila time nak rapping je jadi misshopper. Oh oke, senang cite MS ni adalah org biasa mcm kite-kita ni jadi Part timer or mmg dari agansi yg dtg buat survey dkt tempat@location kte. Survey dari segi tahap kebersihan, customer service and so on la.. depa ni tukang bg mark, dan akan ditimbang cara oleh HQ laaa sape lagi ann?

    So if kte achieved mark 80% keatas maka dengan itu dpt la kamu incentive. Incentive ni pula di offer leh Tanjong *owner TGV 3 bulan sekali. bak kata omputih every quater of the year. Dengar mmg la rasa mcm excited camne tah an, tp nak dpt tu dia punya pressure malas nak ckp la. Last quarter sy tadpt sebab sy masuk lewat seminggu dpr 3 bulan. haaa cilake kan? even dah menghempas pulas utk dptkan incentive 91% tinggi wooo tapenah-penah location kami dpt top 3 of TGV kat malaysia ni, tp tape sedapkan ati utk next quarter. La ni pulak, My Area Manager mcm nak buat cite gempak konon kami@management akan tekejut ngan result MS kali ni. Kenapa? Why? adakah jatuh markah kami? fail? woooooo taleh.

    eh tetiba mak sy masuk suh mandikan Nurin. Sambung nanti je la. Bai

    Tuesday, January 25, 2011

    Lets get Android baby!

    Hari ini dengan tasengaja dan mengada-ngadanya sy eh i mean both of us, of cos Mr. Milo telah membeli handphone. Actually, the buyer supposed to be Mr. Milo je tp disebabkan hawa nafsu sy tah mcm binatang mana, dok sibuk nak beli juga. But ok la sebenarnye sebab handphone lama sy (blackberry) taberapa nak function sgt, since sy potong bbm function sebab bil tfun tak mcm lakhanat plak annn? so lepas potong bil tfun same mcm lakhanat juga. so dok la salahkan Celcom pung pang! pung pang! sekali salah sendiri rupanya sebab tapandai setting data roaming, Eddy juga yg bijak sy juga yg lembab. full stop

    So nak jadi cerita konon nya serik dgn bil tfun bila pakai BB *excuse baik punya so sy tuka la tfun. huh! amacam masuk akal x? so for the first time sy ngan Mr. Milo pakai tfun yg sama, eh bukan dia ja, adik sy pun sama! eh bukan adik sy je, eddy pun pakai tfun yg sama. So senang cerita semua nak boria. Tak cam poyo nak pakai hp yang sama ann? mcm tade hp lain annn? eh Cop! eddy tak include geng poyo la sebab dia yg 1st pakai handphone ni ann. Classss

    Nak ikut cerita handphone yang sy beli ni tade la canggih dan mewah mana, tade 3g or 4gssss la an. Tapi for me worth it and affordable utk sy. Software pun senang agak friendly sebab Android, jadi byk free utk di download. So far sy suka handphone ni tatahu la besok lusa annnnnn? cisss! ofa sila jadi org yg tahu bersyukur! dammit tapenah berubah!

    p/s : the reason why i made this entry just to remember the day when i bought the same hp wif my Milo. =) love it love u <3

    Tuesday, January 18, 2011

    Missing in Action!

    huh! hari ini ada masa nak ber'blogging' sebab sy cuti dan takemana-mana, oh ye petang nanti mungkin sy keluar mengedet dgn Mr. Milo, dia ni kalau sy cuti sikit pantang kalau sy buat-buat lupa nak dating. ada je la yg takena hari tu serabut study la, buku teks sekolah tekoyak la, tetibe perut lapar la, nak makan mcD sorang-sorang la. Ada je la cerita toching dia nak reka. Btw, sy bukan nak cerita sangat pasal Mr. Milo ini. Enough said about him.

    Wallet sy hilang lagi, wah, tahniah fateha! kagum sgt dengan tahap kecuaian diri sendiri. Masuk ni dh berapa kali dh sy hilang pertimbangan tehadap barang sendiri. Yang menjadi frustratednya, sy hilang di tempat kerja, dan sesungguhnya dgn rasa yakin dan pastinya sy menuduh salah seorg staff sy. Sabotaj yeeee? tape-tape sy redha, sesungguhnya tuhan maha adil. mesti dpt balasan!

    Di sebab kan wallet sy MIA(missing in action) sy tepaksa la activate credit card sy yang mana konon nya nak activate akhir bulan. huh! dh pakai credit card?!!!!! habis laaaaa.... =( tsskkkk

    Semua org geleng kepala, semua org tapecaya. Tapi sy yakin sy boleh kawal bahana nafsu sy tehadap membeli belah. ahhh amende la ayat sy. cikgu sekolah tgk menangis nak mengaku sy anak murid dia dulu. oke nak gi shopping. bai. eh!

    Saturday, January 8, 2011

    Guilty Momento.

    Malam semalam, sy TERlanggar seekor anjing. Sumpah tasengaja, thats why TER tu capslock sejukkan hati sikit. eh! tapi mmg sy TERlanggar. urghhh! rasa guilty mcmana tah, nak tdo pun tarupa tido je. Betul ke org kata kalau langgar binatang dapat badi ye? tp kalau langgar kan.. kalau TERlanggar takena yeee? *oke sedapkan hati lagi. tsskkk sumpah cuak & takut.

    Sekejap lagi nak samak balik kereta tu, tayar punya cover dh kopak. haaa teruk kan? so mesti teruk juga condition anjing tu. haaaaaaa jahatnye saya. tskkk

    oke oke, sy doa byk-byk utk kesejahteraaan anjing tu. ye sy mengaku sy salah, sy minta maaf. =(

    Tuesday, January 4, 2011

    ollo.

    Bangun tdo dh tade rupa pagi dh, semua mesti kalau tatengahari dh sedang sedang nak masuk petang. tahniah fateha! anda berjaya menjadi perempuan melayu terayu abad 2011. Oke bebi! still not too late to wished Happy New Year! Rasa bersalah pulak nak sambut sakan-sakan. Maal Hijrah kite buat-buat hilang ingatan je ye dak? okeeee next!

    Last year yg taberapa nak last week la ann. Sy belikan ayah sy telefon bimbit. Walaupun tade la mahal. tp atleast i gave him something to show that i also appreciated him as a father. Bukan asek-asek bg mak jeeee. So jgn sentap oke. I love u toooo daddy.

    6/7/8 March 2011 sy dh plan nak pigi Perhentian Island. Ticket flight dh beli, cume belum decide mana nak stay je. Any suggestion? mmg gua ni jenis pigi men bedal jeeeee. Pleaseeee....

    2011 ni juga ada la plan-plan besar yg akan sy laksanakan. Harap-Harap menjadi la. Amin. Nak pung pang pung pang pun taguna. tade menda pun nak pung pang. Nanti ade cite selanjutnye sy continue, tp pepaham je la yop! teman ni busy mcm lalat. So tade masa sgt nak ngadap pc ni. byk lagi keje cinema tu teman nak selesaikannn. pendek cerita tade teman, ranap cinema tu. duhh!

    Nah utk tatapan, ayah tahun baru. errrr? eh lu nak sgt gamba ni ann, lu ckp badan lu ketul-ketul. celah manaaaaa der?