Saturday, January 29, 2011

Urghhhh

testing... testing...

loading.......


ceh! lembab juga P1 Wimax ni. Damn!

Wednesday, January 26, 2011

Mystery Shopper Please Dont Fail Me..

Sedang malas-malas lipat baju teringat Mystery shopper terus senak perut, *sigh org ckp tabaik mengeluh, tp temengeluh juga. Tahu ape Mystery Shopper? ade org panggil MS, Mys Shopper, pelanggaan misteri la. Tp TGV panggil Mystery Shopper, bila time nak rapping je jadi misshopper. Oh oke, senang cite MS ni adalah org biasa mcm kite-kita ni jadi Part timer or mmg dari agansi yg dtg buat survey dkt tempat@location kte. Survey dari segi tahap kebersihan, customer service and so on la.. depa ni tukang bg mark, dan akan ditimbang cara oleh HQ laaa sape lagi ann?

So if kte achieved mark 80% keatas maka dengan itu dpt la kamu incentive. Incentive ni pula di offer leh Tanjong *owner TGV 3 bulan sekali. bak kata omputih every quater of the year. Dengar mmg la rasa mcm excited camne tah an, tp nak dpt tu dia punya pressure malas nak ckp la. Last quarter sy tadpt sebab sy masuk lewat seminggu dpr 3 bulan. haaa cilake kan? even dah menghempas pulas utk dptkan incentive 91% tinggi wooo tapenah-penah location kami dpt top 3 of TGV kat malaysia ni, tp tape sedapkan ati utk next quarter. La ni pulak, My Area Manager mcm nak buat cite gempak konon kami@management akan tekejut ngan result MS kali ni. Kenapa? Why? adakah jatuh markah kami? fail? woooooo taleh.

eh tetiba mak sy masuk suh mandikan Nurin. Sambung nanti je la. Bai

Tuesday, January 25, 2011

Lets get Android baby!

Hari ini dengan tasengaja dan mengada-ngadanya sy eh i mean both of us, of cos Mr. Milo telah membeli handphone. Actually, the buyer supposed to be Mr. Milo je tp disebabkan hawa nafsu sy tah mcm binatang mana, dok sibuk nak beli juga. But ok la sebenarnye sebab handphone lama sy (blackberry) taberapa nak function sgt, since sy potong bbm function sebab bil tfun tak mcm lakhanat plak annn? so lepas potong bil tfun same mcm lakhanat juga. so dok la salahkan Celcom pung pang! pung pang! sekali salah sendiri rupanya sebab tapandai setting data roaming, Eddy juga yg bijak sy juga yg lembab. full stop

So nak jadi cerita konon nya serik dgn bil tfun bila pakai BB *excuse baik punya so sy tuka la tfun. huh! amacam masuk akal x? so for the first time sy ngan Mr. Milo pakai tfun yg sama, eh bukan dia ja, adik sy pun sama! eh bukan adik sy je, eddy pun pakai tfun yg sama. So senang cerita semua nak boria. Tak cam poyo nak pakai hp yang sama ann? mcm tade hp lain annn? eh Cop! eddy tak include geng poyo la sebab dia yg 1st pakai handphone ni ann. Classss

Nak ikut cerita handphone yang sy beli ni tade la canggih dan mewah mana, tade 3g or 4gssss la an. Tapi for me worth it and affordable utk sy. Software pun senang agak friendly sebab Android, jadi byk free utk di download. So far sy suka handphone ni tatahu la besok lusa annnnnn? cisss! ofa sila jadi org yg tahu bersyukur! dammit tapenah berubah!

p/s : the reason why i made this entry just to remember the day when i bought the same hp wif my Milo. =) love it love u <3

Tuesday, January 18, 2011

Missing in Action!

huh! hari ini ada masa nak ber'blogging' sebab sy cuti dan takemana-mana, oh ye petang nanti mungkin sy keluar mengedet dgn Mr. Milo, dia ni kalau sy cuti sikit pantang kalau sy buat-buat lupa nak dating. ada je la yg takena hari tu serabut study la, buku teks sekolah tekoyak la, tetibe perut lapar la, nak makan mcD sorang-sorang la. Ada je la cerita toching dia nak reka. Btw, sy bukan nak cerita sangat pasal Mr. Milo ini. Enough said about him.

Wallet sy hilang lagi, wah, tahniah fateha! kagum sgt dengan tahap kecuaian diri sendiri. Masuk ni dh berapa kali dh sy hilang pertimbangan tehadap barang sendiri. Yang menjadi frustratednya, sy hilang di tempat kerja, dan sesungguhnya dgn rasa yakin dan pastinya sy menuduh salah seorg staff sy. Sabotaj yeeee? tape-tape sy redha, sesungguhnya tuhan maha adil. mesti dpt balasan!

Di sebab kan wallet sy MIA(missing in action) sy tepaksa la activate credit card sy yang mana konon nya nak activate akhir bulan. huh! dh pakai credit card?!!!!! habis laaaaa.... =( tsskkkk

Semua org geleng kepala, semua org tapecaya. Tapi sy yakin sy boleh kawal bahana nafsu sy tehadap membeli belah. ahhh amende la ayat sy. cikgu sekolah tgk menangis nak mengaku sy anak murid dia dulu. oke nak gi shopping. bai. eh!

Saturday, January 8, 2011

Guilty Momento.

Malam semalam, sy TERlanggar seekor anjing. Sumpah tasengaja, thats why TER tu capslock sejukkan hati sikit. eh! tapi mmg sy TERlanggar. urghhh! rasa guilty mcmana tah, nak tdo pun tarupa tido je. Betul ke org kata kalau langgar binatang dapat badi ye? tp kalau langgar kan.. kalau TERlanggar takena yeee? *oke sedapkan hati lagi. tsskkk sumpah cuak & takut.

Sekejap lagi nak samak balik kereta tu, tayar punya cover dh kopak. haaa teruk kan? so mesti teruk juga condition anjing tu. haaaaaaa jahatnye saya. tskkk

oke oke, sy doa byk-byk utk kesejahteraaan anjing tu. ye sy mengaku sy salah, sy minta maaf. =(

Tuesday, January 4, 2011

ollo.

Bangun tdo dh tade rupa pagi dh, semua mesti kalau tatengahari dh sedang sedang nak masuk petang. tahniah fateha! anda berjaya menjadi perempuan melayu terayu abad 2011. Oke bebi! still not too late to wished Happy New Year! Rasa bersalah pulak nak sambut sakan-sakan. Maal Hijrah kite buat-buat hilang ingatan je ye dak? okeeee next!

Last year yg taberapa nak last week la ann. Sy belikan ayah sy telefon bimbit. Walaupun tade la mahal. tp atleast i gave him something to show that i also appreciated him as a father. Bukan asek-asek bg mak jeeee. So jgn sentap oke. I love u toooo daddy.

6/7/8 March 2011 sy dh plan nak pigi Perhentian Island. Ticket flight dh beli, cume belum decide mana nak stay je. Any suggestion? mmg gua ni jenis pigi men bedal jeeeee. Pleaseeee....

2011 ni juga ada la plan-plan besar yg akan sy laksanakan. Harap-Harap menjadi la. Amin. Nak pung pang pung pang pun taguna. tade menda pun nak pung pang. Nanti ade cite selanjutnye sy continue, tp pepaham je la yop! teman ni busy mcm lalat. So tade masa sgt nak ngadap pc ni. byk lagi keje cinema tu teman nak selesaikannn. pendek cerita tade teman, ranap cinema tu. duhh!

Nah utk tatapan, ayah tahun baru. errrr? eh lu nak sgt gamba ni ann, lu ckp badan lu ketul-ketul. celah manaaaaa der?