Thursday, June 30, 2011

Dah baik dah?

Dah baik dah denggi awak?

Alhamdullillah should be the best words for now on. Thanks to God cause at last HE released me from this pain, and also thanks to Allah cause given me this pain. We should Redha on Qada' and Qadar, that anything happened must be for a reason. Mungkin dh jauh sgt sy belayar dan tepesong, Tuhan nak bg sedar sikit, so Dia bg sy denggi. =) tape, sy tamarah sy sedar.

For the first time being admitted at Hospital (Az-Zahrah) almost 4 days, Memang tabest oke, hope it will be the first time and never be second. Baru admit terus tanya discharge, bukannya tacomfort, Hospital sgt lah selesa, bilik besar ada tv lagi, tp nama pun saketkan, dgn gastrik lagi, cirit-birit and muntah all the time. Senang cite mmg dpt package, so mmg lemau and lembik. Sepanjang dkt hospital tayah cakap la berapa kali lengan ni kena cucuk amek darah, rasanya lembik badan sebab half of blood sedekah dkt hospital je.

But so touched dgn keprihatinan org sekeliling, ramai yg dtg melawat, bg semangat and for all those wished (sms + twitter + FB) i get. Ada juga yg sayang =). Really thanks to my family, my adik yg besekang mata jaga siang dan malam, tido menggigil sebab air-cond hospital kuat canne tah. And also thank you so muchy-muchy to my Mr. Milo cause u been there for taking care of me, really appreciated it. I am so lucky to have u, even my mum said so. You willing to wait for me from morning till end of visiting time. haha sebaik saket if not i will give u big hug. *gatal

Friday, June 24, 2011

K-Pop Meletup



Entry ni mmg khas utk nana, oke! sy takutuk oke. for me this quite a good song, eventhou if ditranslate-kan mmg agak tebahak-bahak gelak, kire sy mcmsy dlm selami jugak la kenapa awak dok kemaruk sgt dkt K-Pop ni an lagi-lagi super junior ni, mmg la dahi masing-masing licin. tp..... eh ada tp la nana, boleh ke? jgn ckp sy kutuk plak, ni pendapat okeee pendapat. Walaupun awak taheran pun pendapat sy annn. Saya peduli ape! Mamat first yg memulaaaa posing jalan-jalan ngan one girl tu mmg meletup ok, boleh menangis jumpa face to face. tp.... yg lain? ehemm.. straight ke? hahaha macam bapok jeee nana, except! ada except okeeeeee bukan semua, yg memula ngan yg debab sikit tu nampak straight sikit. hah! dengan tasemana sy rasa awak mesti gile yg debab tu aaaaaan?? Tahniah Nana! sy kagum dgn citarasa lelaki sejati awaaaaaak.

Awak ngan adik saya lebih kurang je, bila sy tgk video no others ni, sy ckp je doang bapok, perghhh besungguh-sungguh tunjuk video clip seterusnya, seterusnyaaa dan seterusnya. Laaa byk hokeeey dlm lappy dia. Walaupun dia gigih utk meyakinkan sy yg mereka ini lelaki sejati, sy tetap mengatakan hanya lelaki pertama muncul bersama gadis dan lelaki debab sahaja lelaki sejati. Hahaha. Yang lain...? kaum yg bakal dihanyutkan sahaja. Tapi tape nana! As long as awak ade semangat yg membuak-buak terusla menyokong K-Pop. Walaupun awak tepaksa betegang jari jemari begaduh dgn Azwan Ali. Motifff? hahahah Tetap HIDUP K-Pop-Ci. ihihih

Thursday, June 23, 2011

Some doctor dont deserve to be one.

Today i got absence from my work. For the first time, ni pun gara-gara demam tatentu hala. Badan panas but no flu and cough. Perut masuk angin and felt wanna puke all the time, even if i just drink a water. So we last nite after working, Milo asked me to go to clinic with him and i did. At first we went to Mediviron as a panel for my company and it free of course. But i'm very dissapointed with the service that they gave me, not even 5 minutes doctor tu check, she just said i'm ok, no fever! DUH! tetibe cam sy blur cam gaban, mcm la sy mengada-ngada an cite, sumpah badan panas canne tah, kau leh ckp aku oke tademam menda. Ok fine! sy kelua je dari bilik pemeriksaan. Milo was there asking me how.

Milo : oke syg?
Me : ok. sy tademam. heh
Milo : wtf? *sambil rasa-rasa kepala sy
Me : tah, doctor kate tademam pun....
Milo : let see another doctor! *sweet ann

Then we went for another doctor, we cari-cari area Mentari and we found one. Saya register and sebab tade org terus dapat masuk, the doctor was sooo damn friendly, treated me with a smile and never judge me even if konon sy buat-buat demam mcm last doctor fitnah kan *damn! after dia amek my tempature, die terus ckp sy mmg demam and got gastric, sebab ade banyak angin inside my perut thats why my perut forcing to accept any food including water. She also concerned if my fever got infection by virus or else, because there is no flu and cough, but she said nvm, she will give me 1 injections too cooling my body tempature and also another 1 injection to make sure my stomach will feel better.

Thank god, ada gak doctor yg perihatin mcm ni. If not sy balik dgn badan yg panas, perut yg kembung dan muntah-muntah, and some doctor said I'm fucking ok!

Pray to god, semuga sy cepat sembuh and cepat balik bekerja! Amin

Friday, June 17, 2011

Million Thanks!

On last 13 june 2011, was my 3rd anniversary with Mr. Milo, i dont ask much from him. But million thanks to him for a sweet diner at Garden and also thanks for the gift! Really love it.


it beyond my expection. *eh kantoi nak adiah. tade la, so sweet eventho u kinda a guy who hates book damn much, but thanks for a every single second that u spend to find those for me. Walaupun at first tebeli buku yg sama tp cover je lain annn tape! sy maafkan. hahaha

Tuesday, June 14, 2011

Memory false.

i've been blogging since... shit! 5 years, not included my last time blog. hm jap check! lol. April 2005. what the f? ape! nak tahu blog lama? duh. can not can not. let gone be by gone, last blog mmg penuh ngan emosi tatentu hara, eh hara ke hala? ok whatever. Pastu mcm semua entry nak sedih katanye. taseswai oke. Sekarang i'm big enough so cannot write such thing anymore. Ala sebenarnya bukan tanak tulis tapi tanak org baca, when supposed my blog to private one but no longer since i got some friends yang into blogging. Nak lagi zaman la ni, beranak-anak blogger. Good for them actually, cos last time my blog be part of my heart to impressed my feeling, takire la menyampah ngan sape pun, semua i sembur dkt blog. takuasa oke.

Cuma bila dh ada org baca-baca, click sana click sini. Stalk sana stalk sini rasa segan pulak nak cite sana cite sini. Yela, sy tabiasa ok. Eh! sy bukan perasan tau org baca blog saya. But i know, cos i also do the same thing, i stalk people blog. Read their things, and i'm kinda addicted doing it. Heh. So since sy kurang berblog ni doesnt mean i'm not into it, but it turn to be other bloggers rather to be mine. Haaa. amacam? psycho tak? tabanyak pun buat suka-suka. ala mcm la kamu tabuat ann? ann!

Oke, Ingat series Spartacus yg digembar-gemburkan sebelum ni? hm oke la minat 300? ala movie 300 last time. Zaman roman, gladiator, slipper belit-belit kaki tu, lelaki pakai cawat je pigi perang. Ah tpu la taingat bukan kamu fokus kat satu tempat je bila lelaki becawat? ahhh sudah! mengaku je. Orite then, let be continue sebelum ke laut. Story line oke la, pasal one guy yg mcm konon roman sejati yg cam syg wife dia gila-gila. oke sweet oke dia punya sayang, sumpah tatpu! tp cam cite je kooot real life?? jawab sikit Mr. Milo. Sambung balik cite, ok Spartacus ni nama dia la, but not real name dia, dpt masa dia menang lawan kat arena (gladiators) Nak jadi cite touching, dia ni dari org yg freedom tp kena tangkap jadi slave and his wife been taken from him. So if he wanted to be reunite back with his wife, he has to become a legend. But in baru half series wife dia mati! dahhhhhh canne plak ann? so to be continue sendiri oke. Yang sy realised, first series ni mmg nak bgtau canne dia dpt nama Spartacus ni. Tapi yang penting, sy dah dpt jawapan kenapa! kenapa yeee! teamate sy mengembar-gembur kan cite Spartacus ni. Haha Adegan-adegan yg telampau mmg tabetapis dlm series ni. Bersepah-sepah, setiap series tasampai 15 minit ada scene yang... haa! kelam kabut kome nak mendownload!!

Cis taguna!

Tuesday, June 7, 2011

Touched my heart.

myself released from pain, when i think how sweet you are;




Thank bebi.

Monday, June 6, 2011

Thinking to leave?

some day, some how, working are not fun anymore. When u are to tired and of course exhausted with enviroment and people.

thinking to retired with this kind of job, surrounding with attitude customers, staffing problems, and shift working. urghh headache!

i miss spending time with my family. =(