Tuesday, August 23, 2011

Huh! Incentive doowh

Raya nak dkt dah ni, adalah tasampai seminggu lagi. Tapi sy menggelabah cam ape tah buat beading tasiap-siap. Every year konon nya nak buat beading baju raya sendiri, ala bukan ape minat katanya. Konon bila buat beading baju sendiri ada la satu aura kepuasan yang tah macamana tatekatanye *eleh, bukan dpt det raya pun ann?.

Alhamdullilah, raya tahun ni rezeki ada lebih sikit. Apa org tua-tua kata, rezeki anak-anak. eh! beranak ke kau? tak la rezeki anak buah baru betul. Tah camana Tuhan nak bg rezeki tedpt plak incentive bulan ni! Arggghh sumpah sy mcm tekejut cam jatuh kerusi kot. Terus bangun lalu menadah tgn menandakan kesyukuran katanye, menadah je tabedoa taguna ann? haaa tadi sy tadah je lupa doa. ceh! *oke doa skang, bismillah

Dengan dptnya incentive ni tasemena-mena sy tetarik balik CV sy utk dihantar, lalu dikoyak rabak kan menandakan kasih dan cinta sy kepada TGV. Haaaaktuuih. ini la gaya org baru dpt incentive selepas setahun bebakti kat TGV. Padahal location lain dpt every quarter, very the kaya org kata. Kita ni baru merasa sekali, itu pun SETAHUN okeee setahun bekeja. Eh asal tetibe bunyi macam org tabesyukur ni. MasyAllah. *sambil menadah kedua belah tgn memohon ampun.

Nak jadi ceritanye tahun ni sy beraya di TGV, perrrrgh syg gile kat Company sampai raya kat location. Haaa tahu tape, lepas ni HQ Operation Team sila la consider sy yg dh bekerah tenaga ni utk dpt incentive, ape la sgt bg seriban dua kat Team sy ni. Kami dah la dpt location tebesar, sales berjuta-juta, takat bg ribu-ribu tu mcm dua tiga kupang je annn?

oke dh la nak jam 12AM. Sy kena tidor, sy ni bab tidur taleh nak kurang seminit pun, gaya dh mcm makcik-makcik. Jaga kesihatan dan kecergasan ketika bekerja katanyeee. *muntah




nah! buat paparan tatapan, baju raya yg tasiap bejahit maniknya. *motif? jadila, janji begambar entry ni


Happy ending?

Some how its getting hurt when u cant see any effort.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Tuesday, August 16, 2011

Urghhhhh!!

At first i was thinking to not write this down, but my heart can not tahan one. I dont knoe where should i let go my 'sakit hati' feeling then i decided nak jadi ape jadi la, im gonna write this time.

What i learn from my previous blog was i promised myself to not emo-emo and feeling-feeling about my relationship here, (i meant when i and Mr. Milo got some arguement or fight then nak chot-chet-chot-chet kat sini), i wont let people know (i meant here la in my blog oke) how hard i wanna keep and stay with my first-time-longer-ever-relationship with Mr.Milo. Susah oke.

But this time i dont care, u hurt me so much till i almost give up with myself. I try so hard to stick with this so-tak-sama relationship and i just want u to be more understanding. Tak susah pun, bila becakap tu tolong la maksudkan. Bukan ckp pastu belit-belit cam keling. I dont ask much just honesty and dont be selfish. It seems like u care but suddenly u dont even care. so which one is u?

Pastu when the time dh buat salah, please dont act like u cant remember a think. Macam org hilang ingatan for a GOD sake! guys are always like this ke!? Please solve the problem not run with it. Dah tahu sakitkan hati org pastu buat cam muka tabesalah je. Pastu buat cam tade pape. amende? If things keep up like this, hmm...

Trust me, when Mr. Milo bangun tdo nanti, he gonna say. "oh syg, it just small matter" "mana ada kte gaduh. tade pun, manade ade" he always keep on deny it, hey listen guys when this small matters keep on happened everyday, simpan byk-byk kt hati boleh meletup tau. Masa tu bye-bye pun tadpt. blah je.

I'm not perfect. I do, sy mengaku. Sy pun selalu saketkan hati Mr. Milo. Tah la some times i think we just not meant to be together..


Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Datang!

Selamat menyambut bulan Ramadhan, dan selamat berpuasa. ieyey!

wah, teruja ni nak bepuasa sekali tit! bendera merah tepaksa dikibarkan. Jadi? haha pada hari pertama bepuasa sy sudah tidak bepuasa. =(

Tapi tape, yg bestnya bulan puasa ni ialah;

1. sy dpt lebih bejimat-cermat *ade "-" ni ke kat jimat cermat? err fail la tatabahasa.
2. lebih rasa nak buat amal jariah.
3. lebih nak beribadah.
4. TGV tade customer sgt. =p

abis, bulan len xberibadah ke? adehhhh. oke buat-buat tabaca je ayat tadi. La ni sy dok pikir mana la nak cari kedai jual beads utk beading yg murah dan byk. hehe, tasaba nak buat embroidery baju raya sendiri ni!.

bulan puasa kena kurang jumpa Mr. Milo. Tahan rindu yeeeeeeee pakcik! Muah.