Saturday, December 15, 2012

Sendiri berat sendiri tanggung

Kali ni i tanak cerita lagi pasal en.husband. Memanjang cerita dia je, sampai i baca balik blog i pun i meluat. Ini kan lagi kalau org lain baca. Eh! ada org baca ke? *dang!

Kali ni i nak meng'complaint' pasal berat badan i. Sumpah i gemuk, sumpah. Dulu bukan la i tagemuk, setakat tembam-tembam je ape org cakap sedap-sedap *hakkktuihhh. Sekarang, Astaghfirullah sendiri pun beristighfar bila tengok diri sendiri. So sejak i gemuk ni i jarang sikit nak 'pose-pose' depan cemara. Asek nak post gambar makan je kat Instagram. Maklum lah bila tgk gambar sendiri rasa nak mencarut dkt muka sendiri. Jadi utk mengelak kan diri dicaruti kite elakkan bergambar ye. Ini tips perempuan gemuk. T_T

Kononnya dalam dua tiga hari ni i nekad nak kuruskan badan, hari-hari skipping dan sit up. Fuhh larat kau? kita tgk selarat mana i buat. Punca-punca aktiviti buang tebiat ni disebabkan machine penimbang Jusco Equine lah. I mmg salah kan machine tu 200% ada ke bacaan utk berat badan i 47kg?! WTF

Okelah i balik kerja 3 am ni dh planning dgn staff i nak bakar machine penimbang jusco tu. Hari ni jugak!

Friday, November 23, 2012

#freedom for Gaza

Mari kawan-kawan kita bantu yg termampu.

Published with Blogger-droid v2.0.8

Thursday, November 22, 2012

Sesi ramah mesra

Dah lama tak buka blog, dah lain dah layout. Lebih canggih dan sistematik. Syabas blogspot.

Punca i updates entry ni bukan sebab blogspot dh canggih/sistematik pun, saje rindu nak menaip. Semalam terdetik dalam hati "eh lama siuttt tamencece dkt blog sendiri, asek stalked blog org je, kesian stalker blog i tadapat-dapat cerita sensasi dari i" *haaak tuihh kannn? Dulu i mmg suka mencece dan membebel dkt blog i sebab byk cerita i perlu luah dan ceritakan. Yelah masa tu tade sape nak kongsi-kongsi cerita. Tapi sejak i dah berkahwin ni semua cerita i cerita dkt Mr. Milo. Kena pulak Mr. Milo ni kuat melayan dan seorg pendengar yg tegar. *suke lah teww~

Nak jadi cerita, setiap masa dia nak dgr cerita i, soalan bertubi-tubi plak tu. tasempat jawab dh ada soalan lain. baik punya. Sampai meluat nak jawab. Punya la dia ni suka dgr i bercerita even, i balik 3, 4 pagi sanggup dia bangun tanya soalan bertubi-tubi. "kerja ok b?" "Sibuk b?" "apsal lambat balik b?" "penat syg?" "ada cerita best tak?" "cerita lah! cerita lah!" ha dasyat tak dasyat tak? Untung i dapat suami terlebih mengambil berat. kannn.

Memandangkan hours kerja i yg taberapa nak menentu. I pun jadi tatentu hala. Biasalah kerja malam balik tgh pagi bangun tengahari. *tahniah. Shift Mr. Milo pulak buat sekarang ni sgt consistent. Jam 9am masuk office balik jam 5pm. Jadi Mr. Milo lebih byk masa utk dilapangkan di rumah memandangkan i punya masa i buat masa tidur i je, Sumpah i mengaku i bukan lah jenis isteri pilihan lelaki diluar tp bertuah i jadi isteri pilihan Mr. Milo. I tapandai masak, tp boleh la setakat sambal, sardin or masak kicap. I tabuat laundry, Mr. Milo yg buatkan. I lipat kain je yg angkat pun Mr. Milo i. Kemas rumah every weekend Mr. Milo buat, vacumm dan lap-lap habuk. I buat semua tu ikut mood swing i je. Hehe. sekarang kalau i single lagi agak-agaknya siapa nak kahwin dgn i. angkat kening! *haraaaam.


Tuesday, August 28, 2012

everyday hari raya~

This year i raya berdua. Boleh peluk-peluk ambil gambar. Tade siapa nak pandang serong. I likeeee~

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, August 12, 2012

Ramadhan - Syawal

Eh eh perasan x? perasan x? bulan bulan puasa ni kak jah tasinggah pun blog kak jah. Beramal katanye. Duh! Padahal sejak transfer location ni i dok main game je dlm office. Yes! I dh transfer location. Which is lebih kecil dan sgt sesuai utk menggemuk kan diri. Customer very less uoll rasa nak paksa-paksa org dtg tgk wayang. Tp i tasekeji tu lah kan nak paksa-paksa.

Puasa tahun i puasa dgn en.husband. sahur berdua, iftar berdua semua benda pun nak berdua. So far belum miss satu hari pun. Konon-konon mithali la i ni padahal en.husband i yg setia nk berteman. Preparation raya xberapa nk gah lah kata org senang cerita tetiba tgk calender dh nak raya dh. Sedih! Ape pun xbeli pakai je baju yg sedia ada.

Tahun ini kami beraya dkt-dkt je takeluar negeri pun. Keluar taman je rumah keluarga en.husband dkn rumah i ala ala sejengkal je. 1 hari dh habis pusing rasa-rasa i nak balik umah emak i drive sendiri balik je tayah berhantar-hantar petang sikit balik umah abah. Drive pun xsempat nk menguap. Haa canne dpt bayangkan kedekatannya?

Eh tekak terasa nak beli bunga api la. Ok bai

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, July 29, 2012

honeymoon #1

Lambat sangat-sangat lah i nak merajinkan diri utk updates new story kan. Padahal kalau ikut kira-kira besok dh masuk sebulan i jadi isteri org. Ouch!

Lepas i kahwin-kahwin hari tu i terus continue cuti i pigi honeymoon. Lama tahu i cuti dh rupa org berhenti je. Lebih dari 2 weeks mmg pulun habis-habisan. I honeymoon dkt-dkt je, pilih tempat yg kami mampu which is mata wang nya rendah, menarik dan pastinya makanan sedap.

So kami pilih PHUKET. Ieeyey! Kami pigi rainy season tp not bad actually we tot akan bg masalah besar kat kami tp tak pun sebenarnye. Hujan pun main-main je so setiap ari redup dan mendung je tapanas! So tak gelap. Haha Tp i mmg gelap pun T_T

Published with Blogger-droid v2.0.6

sila jalan dengan bercakap

Kita jangan sesekali memberi janji

Masa belum jadi - janji bermati-mati
Bila sudah menjadi - janji dikencing sana sini

Marah nya hati boleh juga diubati tapi sakit di sini... Iye, sini di hati terluka sampai mati

Terima kasih kerana mengukir janji dan terima kasih kerana tidak mengotakan janji.

Sweet dream :)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 20, 2012

until death separate us..

I am married

Yes i am :)

And proud to be ones

Thank irwanshah.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Sunday, June 24, 2012

6 days to go! #wedday

Yes 6 days more and i still working. Awesommmmmeness *sarcastic. Honest speaking no mood to work at all. My heart is spinning around thinking of work loaded due my wedding day yan just like around the corner kaaaan. And i punya keje pun byk yg delayed taw. I tgh tade mood kalau nk bincang pasal paper bag i. Haram betul i punya supplier tu dh la lembab pastu design pun bkn la gempaaaak sgt itu pun i kena bg idea tuka itu tuka ini baru la dpt hasil yg cun pastu boleh nk bg alasan salah print la ape la itu la. Ikut i nak shooot je kepala dia tp disebabkan i ni berpegang pada rukun negara yang ke-5"kesopanan dan kesusilaan" i pendam je dlm hati. Remuk!

Dah malas nak layan. Count je sendiri hari nak dkt cik kiah oiiii. Baju baru yang ikut theme tu dh jahit? Gelang emas jgn lupa hantar cuci sekali.
yee~ Kelas kau kak jah!

p/s : comel x ilustration paper bag i? Ahaks *Ilustration je comel kalau keluar jahanam gulung pelamin je cik ofaaaaa oiii. Meh kak jah tolong gulungkan. Damn

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, June 19, 2012

goodies goody gedik

To all my dearest friends,

Bermengah-mengah, bersusah payah demi kasih dan syg

*sorry quantity limited only but no worries the other goodies pun best juga!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, June 18, 2012

Naaaaaaak ni! #wed

Pic taken from google

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, June 15, 2012

jemput jemput ayuh~

Sy taboleh tidor dan terpk sejenak "astaghfirullahazim, gua ada blog koooot. Ape kata gua jenguk sebentar" jadi sy pun terus mem-blogkan diri sy utk entry ini. Taraaa~ seperaissss tak?! Ok tak. Next!

Memandangkan sy tgh sibuk dgn kerja dan persediaan kahwin sy jadi sy memberikan itu sebagai alasan kukuh utk tdak memberi perhatian langsung terhadap blog sy. Walaupun sy tahu tade sape yg kesah atleast stalker sy kesah. Betul taaaaaaaaaaak?

Sekarang kalau nk menghitung hari ke gerbang yg dinanti-nantikan dh boleh kirenya ikut jari je so sy pun mem-plankan diri utk mengepost kad-kad jemputan sy. Punya la kusyuk dan tawaduk nye sy menulis alamat dan menampal setem tanpa berpk panjang yg sy ni dh berada di tahun 2012. Selamba je gua tampal setam 50kupang. Konfiden ni jepp konfiden kak yong buat hampir 30 kad. Dan konfiden juga kak yong mengepostnye tanpa mengambil kalkulator yg bahawasanya setem sekarang bernilai 80 kupang. Pandai tak kak yong. Boleh la tepuk amai-amai.

Nasib lah sy ada staff yg amat prihatin lagi mengambil berat setelah melihat sy kehulur kehilir didlm office memikirkan apekah salah sy sehingga sudah hari ke-4 kad jemputan masih belum sampai ke tgn tetamu terhormat. Setelah mendgr explaination beliau dan mendouble confirmkan lagi dgn makcik post office sy terus menepuk dahi dan memaksa staff sy mengular membeli setem sebyk mungkin. Gua nk post balik semua kad dan sampul surat yg penuh dgn setem. Gua rasa serba salah terhadap posmen yg berpanas hujan utk menghantar kad gua dgn hanya berupahkan 50kupang!? Oh sungguh tidak prihatin beta terhadap rakyat jelata. Jadi beta harap dgn murah hati beta sampai lah kad itu dlm masa besok lusa.

Nampaknya teruk sgt dh mengantuk sy ni dgn kata nama yg kucar kacir ini baik beta mengundur diri. Bai

Published with Blogger-droid v2.0.5

Friday, May 4, 2012

Wedding Updates

Semua org tanye, tak excited ke?  i was like ok, how to react to this ppl ek. Tarik nafas panjang and of course i ammm so damn excited! and Im just waiting to push the panic button sahaje. Nak ikutkan jiwa dan lara ni dh panic mcmana tah. Rasa mcm semua benda pun xlengkap. Dh la gua ni jenis yang kucar kacir kelam kabut kehulu kehilir. Imagine je la gua yg sekerdil hobbit ni bila panic mcmana keadaannye. Tapi nasib baik la gua dpt partner yg pandai nak manage and sabar org nya. If both of us perangai mcm gua, trust me ape pun tajalan.


Majlis gua berlangsung dkt rumah, itu pun lepas berdebat dgn parent gua yg berebut nak buat majlis dkt rumah. Hidup bermuafakat katanya, gua malas nak bertarung sampai berdarah-darah ulu hati so gua turutkan je and nasib baik la juga family partner gua jenis bertolak ansur. Al maklum lah gua buat 1 majlis je. Mmg bajet!. Cukup la ikut kemampuan yang penting tidak l berlebih-lebihan *ayat sedapkan ati T_T 


Kad kahwin : 100% done tinggal nak sepah-sepahkan je

Catering + pelamin : 70% seminggu sebelum majlis depa dtg spot check kawasan.

Baju kahwin : 80% which is veil besok baru nk ambil and accessories belum cari lagi.

Langsir and cadar : 100% done belum pasang je lagi

Photograper : bellcanz

Make up : Sue Hashim

Honeymoon : 100% tinggal renew passport je T_T

Kain family : 50% bought the kain tinggal depa nk tempah je

Goodies : paling merisaukan sebab mcm samar-samar lagi.

Guest book : err... Idea ade tp asek tergendala

Bunga telur : bonda sponsor

Deko hantaran : err.. Tade masa gua nak usha

Hantaran : jam, perfume and gold je dh beli. Yg lain?! Ahh migrane.


Conclusion,


Mr. Milo i need u right now!!!!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 2, 2012

i shouldnt

I shouldnt ask

I shouldnt be jealous

I shouldnt supposed to be know

I shouldnt be so upset

I shouldnt be so demotivated

I shouldnt felt ugly


If i can turn back time i should never ask.. Its hurt.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 27, 2012

im blogging while im poo

Betul, tatpu lagi dasyat dari nell yang poo while twittering. Tamencabar langsung. Ok now, tgh kerja as usual la tp dont get me wrong i xmengular ok i cume menyelam sambil minum air. Some more my location now having a special screening for wrath of the titans. But not me in charge lah i let my boss do. Haha


My wedding day just a round of corner, pejam celik pejam celik dh nak masik april so another 3 months to go. Yg mr.milo nak gelojoh canne tak sabar2 dh padahal nanti masa nikah nak berpeluh2 ketiak jugak. Chill la ada jodoh xkemana nye sayang. So far everything has been arrange except for goodies bag, hantaran and wedding cake. Yg nak tampal-tampal kasi lagi menarik akan menyusul jika wang mencukupi. Benda-benda tampal yg i maksudkan tu mcm penari, pesilat and deco utk memeriahkan dan mencantikkan majlis. Kes-kes mcm ni i kena tunggu duit loan mr.milo lepas if not semua pun melepas.


Eh mcm seronok pulak updates pasal wedding ni. Tanak cuci ke? Errrr


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 9, 2012

1 2 som

Today i went to nilai. Shopping wif my family fer my wedding langsir, cadar ngan baju utk family i nyanyi boria masa kahwin i nanti. Jimat tayah kompang or dj melalak-lalak. Dua-dua belah i belikan, belah i theme purplelish and belah mr.milo i pandai-pandai and ikut suka buku lali i je pilihkan color hijau pucuk pisang. Bukan i saje-saje pilih color hijau tu tp konon-konon mcm memahami mr.milo konon last time dia nak wedding color hijau pucuk pisang katanye. Tp taleh la nak caras i kan. So followers mr.milo je i bg color dia demand, tp mr.milo cannot wear that one ok. we both i dah aturkan. U follow je i baru ala-ala saleh yakob. U follow u follow. I mmg suka melalut jauh.


Mr.milo kata i asek nak stress je dia tasudah-sudah suh i chill. Actually i pun xnak stress so i cube utk pk cara-cara mengelak stress tp i pk-pk sampai i stress utk tidak stress. Jadi mr. milo bile kte nak bookes yocket honeymoon ni? I stress!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 1, 2012

Quiker

ok lets talk about happiness rather than keep on wrote about stressing, tak mendatangkan faedah nye yop. Sesambil dengar lagu "Love Story -Melly Goslow ft Irwansyah" tp mesti la bukan my irwanshah ek, ejaan pun berbeza harap bunyi je sama muka lagi la jgn nak bandingkan. Jauh begedil dgn sup ekor. Muaha. tp dont worry u always be the top-pest handsome list in my listed.

Last 25th hari ni gua pigi interview as Area Exec kat mana? haha kat my biggest company competitor GSC. Im not sure mana depa dok dpt details gua ngan make me qualified with the position. Tp what i heard they head hunt gua kat mana-mana tah. Tp lantak la macamana pun depa dpt details gua janji dh go through interview tu, result belakang cerita but im quite proud of myself. Area Exec bukan calang-calang, its quite big position. Tapi kalau dpt pun gua tolak bulat-bulat. tp cop-cop-cop sebelum melabel gua ni tabesyukur or berlagak, sombong tak bleh blah ke ape. i had my good reason. This is not what i want, i have my own. Nak keje senang je gaji cukup-cukup pun tape. Clerk pun im fine! yes serious i do. Im tired, exhausted. I need a rest. Kesian kan? kannnn. tapi nak wat canne dh gua mmg terrer bab mengarah-ngarah ni so org asek bg keje jadi boss je. betul! jadi lead ini mcm best tp sebenarnye byk tabest dari best. tpu la tabest kan dok order sana sini. tp at the end u will be stressed out like hell. Sebab menjaga hundred of staff like not easy as u tot. betuuuul. tatipu

Sebenarnye gua pasang lagu cinta-cinta bagai konon nak cerita pasal planning kahwin gua, tapasal-pasal gua membebel pasal kerja lagi. damn! stress balik. seeee. tayah la cita-cita nak jadi manager ye adik-adik. Nanti stress mcm gua.

Friday, February 17, 2012

heart to heart

Who said kahwin is senang are so damn liar. Kepala ni mcm dh pecah dh stressed out. Some more now im handling sunway stock entry. Mmg dh gugur dh rambut tinggal nak beruban je. Dok la pk pk cukup ke det kami berdua ni. FYI we decided to only have a small occasion. I meant like seriously, we only plan to have only fer the close one. To be honest yes the budget is the main reason but deep inside my heart actually this is what i dream for. I prefer to be surrounding with ppl i knew rather to be with ppl that i dont even bother in my life, its my wedding so let it be my way. It should be sweet and simple. :) and how lucky i am when i have someone who really understanding and where never argue with any of my decision made and always support me at the back. And also to my family where they are really positive with my decision last but not least thanks to my sistah fad caused without her support also it wont be happened.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 14, 2012

shocking pink!

I cant sleep, tekejut! After conversation between ayah and mak like we already decided a date fer me to kahwin. I repeat KAHWIN. so im not sure should i happy or should i cry. Its like oh sempat ke eh cukup ke duit nye ah ape nak start dulu.


Tp opsss no no no like i dont want to kahwin ek. I really wants to. I really do, not i gatal ok cuma kan baik kita mengelak maksiat menghindari dosa dan menambah pahala. Dunia pun dh akhir zaman. Doakan niat mulia i menjadi kenyataan.


Bismillahirahmanirahim, ya Allah permudahkan la jalan hamba mu yg lemah ni sepanjang persiapan ku menuju ke syurga mu. Aminn


Mr. Milo please get your ass ready. We gonna face the hard way together. Muhahaha * gelak kejam


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, February 11, 2012

#wordless everyday

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, January 31, 2012

soft betrayer

Yesterday one of my staff keep on offering me to went break together but too bad i already made appointment with my fiance so i tot like it just normal things cos sometimes i do go break with my staff.  but after that it became much more suspicious when he keep asking me whether i had free time to talk or not. I was like not to take it seriously like ignoring him maybe later we chit chat la kan. Not like i purposedly ignoring him it just yesterday was day of confusing when finances cam cilaka keep on asking about shortage money dat we also donno when it went missing.


Oke back to the story, without i realised until the end of my shift i meant when all ppl went back he still asking me for talk. I was like ok lets talk now. But at the time in the office is only me and my supervisor mano. But he refusing to talk infront of her and ask for personnel conversation. It became more suspicious, Then im offering him instead of talk to me why dont u sms me. He copied my num. In my mind i tot la he only wanted to borrow money from me and just to shy to ask directly kot.


Then we went back home, around 4oclock i received a msg from this staff. Its quite shocked me. Yes it is. It even make me cried ok. He wrote to as he said he respected me more the other management team and felt so wrong if he wouldnt telling me this. He told me that last time both are my supervisor are bicthing me using tamil language and they did infront of my staff and even im inside the office. They used bad words toward me and saying that im not good enough in doing my jobs. In his side he tot it was mean and disrespectful when infront of me they talk so nice and then talk bullshit behind my back.


Honest speaking at first when i read that msg i was so damn demotivated. What i did wrong that hurt them? Then i realised theres nothing wrong with me. It just im too good to be work with them. They felt threatened with my presence. Too bad darling, i wont give up. Now i know that i am more awesome then i tot. Thankful to god cos i have this loyalty staff that will support me no matter what. And also a bosses that will always be my back bones.


Thanks oso to mt fiance. U r so sweet when the time i was deeply sad u trying so hard to make me feel that im more worth it than i tot. Its quite annoying actually but i do like it. Haha. So from now on lets move on. Now u knoe which one u can call friends and which one you dont. Without controversy life wont be happening rite?.


Actually ive been writing this while i at salon syampoo-ing my hair. Duh


Published with Blogger-droid v2.0.3

struggle to depressing.

Im in da office, while waiting my supervisor doing closing why not im updating my blog since dh berhabuk dh ni. Feel wanna talk about how fuck up my company it is. Last few days we are facing like system error which is easy to call it corrupted lah and affected our daily operation. Of cos la to make sure the operation run smooth we all operation ppl will depending on the system kot. If today system fuck up so all going to be fuck up la. So what do u expect?


Frankly speaking la, hq ppl are sucks! Always blaming on operation when they are fucking bloody dont know what are bloody happening in locations. Always talk bullshits and always giving an order like their are bloody clever. I became pissed off and fed up already. My advise is, u guys only will realise when the time all the operation side throw a letter to ur face.


Haha ill laugh out loud that time in your face niggah! *tetibe


Published with Blogger-droid v2.0.3

Sunday, January 22, 2012

New baby born.

Hello there,


Im notes but my mummy call me notzy.


Nice to meet you ofaghag.


Published with Blogger-droid v2.0.3

Friday, January 20, 2012

debedebe-debt

This opening year and this month really not at my side i meant at all, all getting worse and worse. im trying not to mengeluh. and keep on pujuk myself then later or maybe someday it will turn too good things. but i dont know. ill keep blaming myself cause i know whatever bad happened it came from me itself. not ppl or not god. i made this happened.

surely everythings good comes from Allah. Harap-harap bulan depan tade la saket mcm ni. I'm not over used my money but maybe my credit card limit. Haha see my fault already. but i paaaay what! sikit-sikit la kot. now i'm having 2 credit card some more and getting more debt. Padan muka, but eh! i fully pay the other credit what. so only 1 debt for credit card. haha nak menang juga. but ofa, please remind yourself that u still have car, study loan and commitment to pay everymonth. dont simply-simply swipe your card when ever you get upset. Konon treatment to calm myself from stress. WTF? kaaannnn

Dah la nak kawin, sendiri tareti manage your own money. heh. satu lagi, solat biar cukup, bersedekah jangan lupa and jgn bersunggut selalu. Baru la rezeki talari. seeeee nasihat pandai. buat teeeeengok.

bweeeek: =p

Wednesday, January 18, 2012

struggle so hard,

i'm stuck in my own apartment with no water and damn starving. Ive got nothing to do, and keep on watching gossip girls season 5 episodes by episodes but in my mind, i was like keep on thinking that actually i hate my current job, i meant like so bad. its like i want to write a resignaton letter like immediately ok! and just throw to my bosses face. but for the fact is, i had no enaff encourage to do that, bweeeek.

help me.

any vacancy? heh

Tuesday, January 10, 2012

Sudden Guilty

One more year, and my blog becoming one more olders. i'm happy to be 6 years so much loyal with Meet Ofaghag. Eventho, im so-not-called-bestfriend with this blog, since i betrayed u with not to always wrote on u, but i do admit that i shared alot of my happiness and sadness here. Sorry darling, in last few years, i rarely bothered about u. But i do sometimes missed to writting on u. =)


i hope its not to late so wish here,

Happy New Year Bloggy. Muach!