Tuesday, March 27, 2012

im blogging while im poo

Betul, tatpu lagi dasyat dari nell yang poo while twittering. Tamencabar langsung. Ok now, tgh kerja as usual la tp dont get me wrong i xmengular ok i cume menyelam sambil minum air. Some more my location now having a special screening for wrath of the titans. But not me in charge lah i let my boss do. Haha


My wedding day just a round of corner, pejam celik pejam celik dh nak masik april so another 3 months to go. Yg mr.milo nak gelojoh canne tak sabar2 dh padahal nanti masa nikah nak berpeluh2 ketiak jugak. Chill la ada jodoh xkemana nye sayang. So far everything has been arrange except for goodies bag, hantaran and wedding cake. Yg nak tampal-tampal kasi lagi menarik akan menyusul jika wang mencukupi. Benda-benda tampal yg i maksudkan tu mcm penari, pesilat and deco utk memeriahkan dan mencantikkan majlis. Kes-kes mcm ni i kena tunggu duit loan mr.milo lepas if not semua pun melepas.


Eh mcm seronok pulak updates pasal wedding ni. Tanak cuci ke? Errrr


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 9, 2012

1 2 som

Today i went to nilai. Shopping wif my family fer my wedding langsir, cadar ngan baju utk family i nyanyi boria masa kahwin i nanti. Jimat tayah kompang or dj melalak-lalak. Dua-dua belah i belikan, belah i theme purplelish and belah mr.milo i pandai-pandai and ikut suka buku lali i je pilihkan color hijau pucuk pisang. Bukan i saje-saje pilih color hijau tu tp konon-konon mcm memahami mr.milo konon last time dia nak wedding color hijau pucuk pisang katanye. Tp taleh la nak caras i kan. So followers mr.milo je i bg color dia demand, tp mr.milo cannot wear that one ok. we both i dah aturkan. U follow je i baru ala-ala saleh yakob. U follow u follow. I mmg suka melalut jauh.


Mr.milo kata i asek nak stress je dia tasudah-sudah suh i chill. Actually i pun xnak stress so i cube utk pk cara-cara mengelak stress tp i pk-pk sampai i stress utk tidak stress. Jadi mr. milo bile kte nak bookes yocket honeymoon ni? I stress!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 1, 2012

Quiker

ok lets talk about happiness rather than keep on wrote about stressing, tak mendatangkan faedah nye yop. Sesambil dengar lagu "Love Story -Melly Goslow ft Irwansyah" tp mesti la bukan my irwanshah ek, ejaan pun berbeza harap bunyi je sama muka lagi la jgn nak bandingkan. Jauh begedil dgn sup ekor. Muaha. tp dont worry u always be the top-pest handsome list in my listed.

Last 25th hari ni gua pigi interview as Area Exec kat mana? haha kat my biggest company competitor GSC. Im not sure mana depa dok dpt details gua ngan make me qualified with the position. Tp what i heard they head hunt gua kat mana-mana tah. Tp lantak la macamana pun depa dpt details gua janji dh go through interview tu, result belakang cerita but im quite proud of myself. Area Exec bukan calang-calang, its quite big position. Tapi kalau dpt pun gua tolak bulat-bulat. tp cop-cop-cop sebelum melabel gua ni tabesyukur or berlagak, sombong tak bleh blah ke ape. i had my good reason. This is not what i want, i have my own. Nak keje senang je gaji cukup-cukup pun tape. Clerk pun im fine! yes serious i do. Im tired, exhausted. I need a rest. Kesian kan? kannnn. tapi nak wat canne dh gua mmg terrer bab mengarah-ngarah ni so org asek bg keje jadi boss je. betul! jadi lead ini mcm best tp sebenarnye byk tabest dari best. tpu la tabest kan dok order sana sini. tp at the end u will be stressed out like hell. Sebab menjaga hundred of staff like not easy as u tot. betuuuul. tatipu

Sebenarnye gua pasang lagu cinta-cinta bagai konon nak cerita pasal planning kahwin gua, tapasal-pasal gua membebel pasal kerja lagi. damn! stress balik. seeee. tayah la cita-cita nak jadi manager ye adik-adik. Nanti stress mcm gua.