Saturday, December 15, 2012

Sendiri berat sendiri tanggung

Kali ni i tanak cerita lagi pasal en.husband. Memanjang cerita dia je, sampai i baca balik blog i pun i meluat. Ini kan lagi kalau org lain baca. Eh! ada org baca ke? *dang!

Kali ni i nak meng'complaint' pasal berat badan i. Sumpah i gemuk, sumpah. Dulu bukan la i tagemuk, setakat tembam-tembam je ape org cakap sedap-sedap *hakkktuihhh. Sekarang, Astaghfirullah sendiri pun beristighfar bila tengok diri sendiri. So sejak i gemuk ni i jarang sikit nak 'pose-pose' depan cemara. Asek nak post gambar makan je kat Instagram. Maklum lah bila tgk gambar sendiri rasa nak mencarut dkt muka sendiri. Jadi utk mengelak kan diri dicaruti kite elakkan bergambar ye. Ini tips perempuan gemuk. T_T

Kononnya dalam dua tiga hari ni i nekad nak kuruskan badan, hari-hari skipping dan sit up. Fuhh larat kau? kita tgk selarat mana i buat. Punca-punca aktiviti buang tebiat ni disebabkan machine penimbang Jusco Equine lah. I mmg salah kan machine tu 200% ada ke bacaan utk berat badan i 47kg?! WTF

Okelah i balik kerja 3 am ni dh planning dgn staff i nak bakar machine penimbang jusco tu. Hari ni jugak!