Sunday, October 13, 2013

Dubai here i come.

The main reason I update entry ni sebab I just saw my Mr.Milo just visited my page last 18 hours ago. Ala pity him rindu lettew nak baca new entry. Mr. Milo sekarang di Dubai since last 5th September. He will be staying there for 6 months dan sekarang dah 1 bulan and almost setengah he left me alone here. Ceh I pulak nak kesian kan. Tapi sebenarnya memang kesian pun, konon tidur tak lena, mandi mesti basah ok menipu tak basah, makan x selera ok ni lagi tipu since Mr. Milo away I punya tekak asek nak pekena benda mahal-mahal je. Motif?

Anyway apsal I bercerita mcm bimbo Kuala Nipah nih? Nak ber"I" "U" bagai?

Dah tua chuolls nak ber"aku" "kau" mcm tak feel konon nak berblogging nak ber"gua" "lu" mcm dh tua sgt konon. Saya awak oke tak chuoll? dh mcm bapok plak berchuolls chuolls

Ok tayah nak beremosi sangat cerita pasal kata diri pun dah seperenggan. Mr. Milo takda masa nak baca semua tu. Yang dia nak baca ialah isteri dia ni teramat la rindu mcm nak tegolek dari bukit pastu terlanggar pokok getah, kaki melecet pastu menanges mengadu pada yang kasih. Kasih nye mana? ahhh jauh sudah di Dubai *menggelabah

Sejak jaga KLCC I mmg banyak mengarut dari mencarut. So oke kan?

Good news is, setelah sebulan setengah merindu. Sebulan setengah ok lama tu! tak sampai 48 jam lagi I kan terbang mengejar burung helang I di Dubai. I meant burung helang tu Mr. Milo ok. I pergi 2 bulan hokey konon 2 bulan padahal ticket stated 15th Oct - 13th Nov and konon juga before ticket nak terbang balik Mr. Milo ajak jadi pelarian ke Oman chop passport masuk balik Dubai for another 1 month. Boleh kau?

Anyway, Im not yet done packing my stuff, tatahu nak bawak mende and tatahu nak packing mende pun. Mr. Milo asyik suruh tak bawak pape je. Abis nak pakai mende? Stressssss

Mr. Milo baru je whatsapp, cakap apsal sayang dia ni asyik stress je. I meant sayang dia tu I la kan kan. Mana tak stressss pokcik oi, dah hang pi jauh jauh tinggal bini oi. Stressss

Ok bye.

Thursday, June 27, 2013

Menceceh

Jarang rasanya mood menaip ni datang, tgk je lah blog ni dh bersawang baru dtg entry baru. Career is good. Im getting to it if last time asyik nak berhenti je now I felt much stable maybe dh ade salary adjustment kot. hahaha so tak rasa ralat sgt. I dah mula mematangkan diri dgn beristiqamah dgn rezeki dan menghargai semua benda. *dan macam tetiba dh bertaubat alim ayat mcm gila berjubah. duh!

I is still who I am, cuma now blog bukan lg tempat nak luah semua benda. taleh sangat nak reveal mcm mcm. Dah tak dan privacy nya. Dgn En. Husband yg rajin stalk I punya blog lagi nanti terluah segala benda jadi issue dunia pulak. I ni dah kahwin byk nak jaga hati org sekeliling dulu nak kutuk siapa-siapa dok type sesukati je. Now nak buka blog pun tgk kiri kanan. hahaha

This year would be considered quite good year for me. Alhamdullilah rezeki ada je, mungkin ini lah org panggil rezeki org yg dh kahwin. haha tp ada je org yg kahwin tak berduit kan? Mungkin we are not spend so much on our wedding and kept some to survives. Tak kisah lah wedding org grand mcm bunga api but wedding I as simple as eating ice cream. Janji sweet sebab ice creaaam sweeeet. *oke tak relate langsung.

Year 2013 ni I travel quite a lot actually. Tak da la byk mcm setiap minggu kan tp kira byk la untuk level-level I yang tak kaya ni. Early March I went to Bandung with my family. On May we went to Bangkok with Mr. Husband and my sissy Kiddy. June on our anniversary Mr. husband dah planning ke Langkawi *actually beberapa hari je lagi ni chuoll. 30hb dah terbang dh ke sana. Yey! Honest speaking I suka kot Langkawi even if org ckp dlm Malaysia je. Thats why Mr. husband repeat bawak I pigi Langkawi. hehe

Ok continue pigi travel ni. Maybe after raya we are going to Bangkok again. duh! but this time we go for business trip konooooooon and planning some more on Oct for Krabi. Tapi semalam my friend mcm paksa pigi Shenzen, China pulak. Paksa ye nak sedapkan hati sendiri sebab nak bg alasan dgn Mr. Husband nak ikut. Ok dah kantoi sebab dia tengah baca, teeeeetttttttttttttttt

I mmg kuat berjalan nak jadi cerita I dapat Saka ni dari family I so I mmg salah kan 250% kan parent I sebab jatuhkan Saka ni dkt I. So Mr. Husband you dont ever mad with me since spending much money on jalan jalan, now you know whose to blame for. LAAAAAAAAARIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

before you get mad think further...... I bring you what!? *tetiba entri ni dari nak cerita pasal travel jadi cerita minta izin nak berjalan?

Hoiii 2.50pm dah jadual staff tak siapkan lagi. Besok due date. Bye.

Sunday, February 3, 2013

luah #1

tipu lah kalau kita tak rasa sedih bila orang kata kita bodoh. lagi-lagi org yg kita rapat kan. :)

Sunday, January 27, 2013

Battle emotion :)

Entry kali ini nak meluahkan rasa gundah gulana berkecamuk cak pong cak pong di hati ni. Susah nak luah dlm kata-kata ni takut nanti disalah ertikan. Tapi setiap kali usha Intagram makin menjadi-jadi kerunsingan.
I ni dari dulu lagi ada krisis dalam mengharungi hidupan sosial, mungkin berpunca dari pengalaman lama so i susah sikit nak percaya seseorg. Tak kisah la kawan yg i baru nak kawan, kawan En.Husband or kawan sendiri. Selalu je i ade negative thought unless my truly friends. Nak kata i tade kawan bohong lah i kenal ramai juga, but yg betul-betul i trust 100% only few i gurantee.

Since MMU i rasa i mula nak memencil diri, i prefer utk hang out dgn org yg i percaya dan comfortable. Which is i believe will never ever cheated on me or stabbed behind my back. I taboleh tahan org yg cakap pusing-pusing and not straight forward. I mmg tafaham dlm bab-bab kiasan ni, betul! i boleh dikategorikan org yg agak lembab dlm nak tangkap kalau org berkias-kias so i need friend yg cakap terus terang but and the same time in polite way. Bukan la bersopan-santun tp jangan mencemuh atau menyakitkan hati individual. I tacakap i pandai sgt berkata-kata but at least i will try my best to talk in the good way. Kalau rasa taboleh tahan i senyum dan blah saje.

But what i realized about myself, people easily to talk about their personal thing without me asking. I meant mcm hari ini i jumpa satu kawan baru *I consider kawan if at first time i rasa acceptable to get going and the second day they might telling me hot gossip or maybe hal-hal rumah tangga mereka. I was like ok im listening but perlu ke? Am i good enough to be trusted? But no worries darling i wont tell people accept my En.Husband lah kan. tapi.... pelik muka i macam ada cop "please-tell-me-someting-personal-about-urself? Im-so-interested-to-know" signed ke?

Now berbalik pada perenggan pertama, kenapa i runsing sgt sampai cak pong cak pong, sebab all my bff are planning to get married *errr maybe or they will getting married some day kan? And i was like, can i stand to be with them until the end of their ceremony, Surrounding with other friends of them? I meant obviously all my bff ada kawan-kawan lain yg close to them rite? doesnt mean I am the only friend that they had in their life kan. How can i manage to minggle with them? Arghh runsing.

Padahal sorang pun bff i tade partner lagi i pulak fikir sampai nak mampus. over betul.